זיו, לפני כמה ימים רכשתי ספייקים מוזהבים של MC לכבלי הרמקולים שלי והם לחלוטין הרסו את הסאונד. העפתי אותם תוך כמה שעות.ziv_r כתב:נראה לך?
אני כבר רשמתי מעל דפי הפורום כי אני מבדיל בין חיבורים מוזהבים לכסופים. גם הבדלים בין ספייקים לא מצליחים לחמוק ממני....
עשרת השקרים הגדולים של האודיו
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46477
danlior,
כנראה אין סינרגיה בין הספייקים לציוד שברשותך, זה מתקיים לפעמים עם B&W.
Joshua_G, אתה קורא? יש עוד כמה כאלו ששומעים הבדלים.
Joshua_G, אתה קורא? יש עוד כמה כאלו ששומעים הבדלים.
- danlior
-
- חבר מכור קשה

מעניין, על איזה ספייקים היית ממליץ לי?ziv_r כתב:danlior,
Joshua_G, אתה קורא? יש עוד כמה כאלו ששומעים הבדלים....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- indi5
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 581
אני קורא מחייך ונהנה.
שלא ייגמר השרשור הזה......
שלא ייגמר השרשור הזה......
- danlior
-
- חבר מכור קשה

זיו, לא השתמשתי בטרמנולוגיה הנכונה. התכוונתי למחברים בין כבל הרמקול לרמקול. ספייקים אמורים להתחבר לבסיס הרמקול.ziv_r כתב:תפתח שרשור בפורום אביזרים, חבל להסיט את הנוכחי....
האם תשובתך בעינה עומדת?
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
זה שאתה שומע הבדלים זה גם אחד השקרים של האודיוJoshua_G כתב:מי שרוצה להילחם מוזמן להילחם עם עצמו. לי אין כוונה להילחם עם אף אחד. אני שומע את אשר אני שומע, אבל איני מחייב אף אחד ואיני מצפה מאף אחד שיקבל את העובדה שאני שומע הבדלים. אני גם יודע שיש אנשים שלא שומעים הבדלים – אז מה? אני בוחר ציוד על פי מה שאני שומע – לא על פי מה שאחרים שומעים, או לא שומעים. על כל פנים, אין לי לא רצון ולא כוונה לשכנע אף אחד, או להתווכח עם אף אחד. גם אין לי בעיה עם זה שאנשים מסוימים יחשבו, אולי, שאני משלה את עצמי – אני לא מעורב במחשבות של אחרים, גם כאשר המחשבות הן אודותיי.godu כתב:והנה מתחילה לה מלחמת עולם (שוב)ziv_r כתב:מספר ראשון ברשימה זה The Cable Lie.
יש הסכמה בפורום?......
....
למעשה כמעט כול האנשים בפורום הזה הם שקרנים מועדים , כי הם שומעים הבדלים בין ציוד לציוד
אותי רק מעניין לדעת דבר אחד ויחד , אם כולם שקרנים , למה שהווזיר העליון של האודיו , לא ישתה את המיים המיוחדים שהופכים את כולנו לשקרנים ויהיה בחברה של כול העולם ?
מסקרן לדעת למה הם רוצים להיות הדוברי אמת היחידים בעולם
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ההודעות בנושא גרביטציה קיבלו שרשור משלהן. נא שימו לב היכן אתם מגיבים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=70934
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=70934
- המוח
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
אחד מהמאמרים המטופשים ביותר שקראתי...
לא מעניין אותי מה נהוג ומה לא אני אישית שומע הבדלים גדולים בין כבלים זולים לכבלים איכותיים.
ללא ספק כל מה שקשור לשפורפרות נשמע פי אלף יותר טוב וזה אני יכול להדגים לכל אחד בעזרת הגיטרה היפה שלי (strat 78 us)
ומגבר מנורות...
לגביי ה BURN IN אני לא יודע לבי מגברים אבל ללא ספק ברמקולים זה בהחלט קורה!
בקיצור מי שכתב את המאמר הזה הוא בעל אוזן מאוד לא מפותחת.
לא מעניין אותי מה נהוג ומה לא אני אישית שומע הבדלים גדולים בין כבלים זולים לכבלים איכותיים.
ללא ספק כל מה שקשור לשפורפרות נשמע פי אלף יותר טוב וזה אני יכול להדגים לכל אחד בעזרת הגיטרה היפה שלי (strat 78 us)
ומגבר מנורות...
לגביי ה BURN IN אני לא יודע לבי מגברים אבל ללא ספק ברמקולים זה בהחלט קורה!
בקיצור מי שכתב את המאמר הזה הוא בעל אוזן מאוד לא מפותחת.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
המוח בתור בעלים של STRAT 69 לשעבר , יש יתרונות למנורות במגברי גיטרה ואבל יש לא מעט חסרונות .
כאמור הכל קשור בסגנון אותו אתה מנגן , בסוג הדיסטרושיין שאתה משתמש , ובפדלים .
תנסה לנגן עם OCTAVER באמצעות ממגבר מנורות , ולאחר מכן תיקח מארשל טרנזיסטורי .
תאמין לי ההבדל עצום , ולכיוון המארשל הטרנזיסטורי.
הקשר בן הגברה טרנזיסטורית\מנורות לגיטרה לבין הגברה טרנזיסטורית\מנורות היא כצפון מול דרום .
אין קשר לחלוטין .
לקרוא למאמר מטופש הוא אי יכולת להתמודד עם התוכן .
כאמור הכל קשור בסגנון אותו אתה מנגן , בסוג הדיסטרושיין שאתה משתמש , ובפדלים .
תנסה לנגן עם OCTAVER באמצעות ממגבר מנורות , ולאחר מכן תיקח מארשל טרנזיסטורי .
תאמין לי ההבדל עצום , ולכיוון המארשל הטרנזיסטורי.
הקשר בן הגברה טרנזיסטורית\מנורות לגיטרה לבין הגברה טרנזיסטורית\מנורות היא כצפון מול דרום .
אין קשר לחלוטין .
לקרוא למאמר מטופש הוא אי יכולת להתמודד עם התוכן .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- המוח
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
EYAL כנראה ניגנת על מגבר מנורות מאוד ישן עם הOCTAVER שלך.
שמעתי כבר מלא פעמים OCTAVER על מגברי מנורות שנשמע מצוין.
צריך מגבר חזק בשביל זה אחרת הוא מועך את הצליל למוות.
עובדה בשטח היא שרוב האלבומים הגדולים ביותר הוקלטו עם מגברי מנורות.
אפילו נגני DEATH מנגנים עם מגברי מנורות.
מגברי הגיטרות ניתנו כדוגמה שכול אחד יוכל לשמוע את ההבדל מיידית.
מספיק לעבוד באולפן בשביל לשמוע את ההבדלים העצומים כאשר אתה מקליט עם קדם מגבר מנורות ועם קדם מגבר טרנזיסטורי.
לגבי מגברי שמע הניסיון שלי לא גדול אבל לא נראה לי שהטכנולוגיה היקרה הזאת הייתה שורדת אם לא היה בה משהו מיוחד ואיכותי.
לפי דעתי המאמר עדיין מטופש
שמעתי כבר מלא פעמים OCTAVER על מגברי מנורות שנשמע מצוין.
צריך מגבר חזק בשביל זה אחרת הוא מועך את הצליל למוות.
עובדה בשטח היא שרוב האלבומים הגדולים ביותר הוקלטו עם מגברי מנורות.
אפילו נגני DEATH מנגנים עם מגברי מנורות.
מגברי הגיטרות ניתנו כדוגמה שכול אחד יוכל לשמוע את ההבדל מיידית.
מספיק לעבוד באולפן בשביל לשמוע את ההבדלים העצומים כאשר אתה מקליט עם קדם מגבר מנורות ועם קדם מגבר טרנזיסטורי.
לגבי מגברי שמע הניסיון שלי לא גדול אבל לא נראה לי שהטכנולוגיה היקרה הזאת הייתה שורדת אם לא היה בה משהו מיוחד ואיכותי.
לפי דעתי המאמר עדיין מטופש
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 230
השאלה המרכזית היא לא אם ההפרש שמיע, אלא האם הוא משמעותי והאם השינוי הוא לטובה, לא?!צפיד כתב:אז אתה חושב שצריך לערוך מבחן AB או לא?Joshua_G כתב:האמונה השגויה שמבחן ABX אינו נחוץ.truejoker כתב:מהו הדבר היחיד שם שנכון לדעתך ?Joshua_G כתב:רק דבר אחד שם נכון – היתר או שגויים, או נכונים חלקית (נכונים רק לפעמים).......
....
לדעתי דווקא מבחן AB מהווה מרכיב חשוב ואם לא הכי חשוב,היות ואם אתה הולך להשקיע כל כך הרבה כסף אז ההפרש צריך להיות שמיע בהשוואה לקיים....
כלומר, ברור שאם אין הבדל אז אין מה לבדוק הלאה, אבל המטרה בציוד אודיו היא לשמוע מוסיקה ולהנות ממנה, לא למצוא הבדלים...
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

_falou_ כתב:אני לא מבין , אתה חושב שאנו מחפשים שינוי לרעה ? ברור שלשמוע מוסיקה , אבל אם בציוד X אני "נשאב" יותר למוסיקה מאשר בציוד Y ו/או אני מוצא עצמי פותח את המערכת יותר פעמים ויותר שעות אזי ברור מה יותר טוב ומה פחות .צפיד כתב:
השאלה המרכזית היא לא אם ההפרש שמיע, אלא האם הוא משמעותי והאם השינוי הוא לטובה, לא?!
כלומר, ברור שאם אין הבדל אז אין מה לבדוק הלאה, אבל המטרה בציוד אודיו היא לשמוע מוסיקה ולהנות ממנה, לא למצוא הבדלים......
וכשאנו הולכים לשדרג אנו מחפשים את הדברים שישמעו יותר טוב , בתקווה שכספינו יספיק ליצירת ה"קסם" הפרטי של כול אחד...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
לא קראתי למאמר מטופש – אבל אני מוכן להתייחס לכל סעיף בפני עצמו – ולסתור את רובם.Eyal_W כתב: לקרוא למאמר מטופש הוא אי יכולת להתמודד עם התוכן ....
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כמובן שמחפשים את אותם רכיבים המשפרים את הצליל של המערכת, כאשר מידת השיפור מצדיקה את תוספת המחיר._falou_ כתב:השאלה המרכזית היא לא אם ההפרש שמיע, אלא האם הוא משמעותי והאם השינוי הוא לטובה, לא?!צפיד כתב:אז אתה חושב שצריך לערוך מבחן AB או לא?Joshua_G כתב:האמונה השגויה שמבחן ABX אינו נחוץ.truejoker כתב:מהו הדבר היחיד שם שנכון לדעתך ?Joshua_G כתב:רק דבר אחד שם נכון – היתר או שגויים, או נכונים חלקית (נכונים רק לפעמים)..........
לדעתי דווקא מבחן AB מהווה מרכיב חשוב ואם לא הכי חשוב,היות ואם אתה הולך להשקיע כל כך הרבה כסף אז ההפרש צריך להיות שמיע בהשוואה לקיים....
כלומר, ברור שאם אין הבדל אז אין מה לבדוק הלאה, אבל המטרה בציוד אודיו היא לשמוע מוסיקה ולהנות ממנה, לא למצוא הבדלים......
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

truejoker כתב:לא, אני לא חושב שאתה מחפש שינוי לרעה. אני חושב שהשינוי שאתה מאתר במבחני ABX לא נותן לך, בהכרח, אינדיקציה לגבי הנאה עתידית מלשבת ולהקשיב למוסיקה. באופן פרדוקסלי, כשאנחנו מנתחים הבדלים בסאונד (פר-סה) אנחנו לא מרכזים בחוויה הרגשית מהמוסיקה, ולהיפך._falou_ כתב:אני לא מבין , אתה חושב שאנו מחפשים שינוי לרעה ? ברור שלשמוע מוסיקה , אבל אם בציוד X אני "נשאב" יותר למוסיקה מאשר בציוד Y ו/או אני מוצא עצמי פותח את המערכת יותר פעמים ויותר שעות אזי ברור מה יותר טוב ומה פחות .צפיד כתב:
השאלה המרכזית היא לא אם ההפרש שמיע, אלא האם הוא משמעותי והאם השינוי הוא לטובה, לא?!
וכשאנו הולכים לשדרג אנו מחפשים את הדברים שישמעו יותר טוב , בתקווה שכספינו יספיק ליצירת ה"קסם" הפרטי של כול אחד...
אני לא אומר שאין קורלציה בין השניים, אני אומר שהיא לא ברורה, במובן שלא כל מה שבניתוח הבדלים יקבל ציון טוב יותר באמת יעניק חוויה מוסיקלית סובייקטיבית טובה יותר.
"כשאנחנו" (מי זה אנחנו?) הולכים לשדרג, אני מניח שקודם כל אנחנו לא מרוצים ממה שיש לנו או חושבים שאפשר טוב יותר. לשיטתי (דעתי), בדיקה של ציוד מבוססת על המבחן שתיארת:
שים אותו בבית ותן לו לנגן ברקע (להבדלים צריך קודם כל להתרגל).
אח"כ תאזין למוסיקה שאתה אוהב. אל תנתח - תאזין בכיף.
אח"כ תחזיר לישן.
אז תחשוב אם אתה מתגעגע לציוד שבדקת והאם הגעגוע שווה את הכסף....
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

_falou_ כתב:truejoker כתב:אתה צודק שזו שיטת הבדיקה האולטימטיבית , רק שלא תמיד זה אפשרי , וגם כאן ברור לך שיש הבדלים בסאונד , כך שעדיין יהושוע צודק בטענתו שהמאמר הוא די שטותי_falou_ כתב:
שים אותו בבית ותן לו לנגן ברקע (להבדלים צריך קודם כל להתרגל).
אח"כ תאזין למוסיקה שאתה אוהב. אל תנתח - תאזין בכיף.
אח"כ תחזיר לישן.
אז תחשוב אם אתה מתגעגע לציוד שבדקת והאם הגעגוע שווה את הכסף..........
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית"._falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי"....
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
יהושע,Joshua_G כתב:כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית"._falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי"....
....
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?