עשרת השקרים הגדולים של האודיו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

ziv_r כתב:נראה לך?
אני כבר רשמתי מעל דפי הפורום כי אני מבדיל בין חיבורים מוזהבים לכסופים. גם הבדלים בין ספייקים לא מצליחים לחמוק ממני.
...
זיו, לפני כמה ימים רכשתי ספייקים מוזהבים של MC לכבלי הרמקולים שלי והם לחלוטין הרסו את הסאונד. העפתי אותם תוך כמה שעות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46477

שליחה

danlior,
כנראה אין סינרגיה בין הספייקים לציוד שברשותך, זה מתקיים לפעמים עם B&W.

Joshua_G, אתה קורא? יש עוד כמה כאלו ששומעים הבדלים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:danlior,
כנראה אין סינרגיה בין הספייקים לציוד שברשותך, זה מתקיים לפעמים עם B&W.

Joshua_G, אתה קורא? יש עוד כמה כאלו ששומעים הבדלים.
...
מעניין, על איזה ספייקים היית ממליץ לי?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

תפתח שרשור בפורום אביזרים, חבל להסיט את הנוכחי.

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581

שליחה

אני קורא מחייך ונהנה.
שלא ייגמר השרשור הזה......

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:תפתח שרשור בפורום אביזרים, חבל להסיט את הנוכחי.
...
זיו, לא השתמשתי בטרמנולוגיה הנכונה. התכוונתי למחברים בין כבל הרמקול לרמקול. ספייקים אמורים להתחבר לבסיס הרמקול.

האם תשובתך בעינה עומדת?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Joshua_G כתב:
godu כתב:
ziv_r כתב:מספר ראשון ברשימה זה The Cable Lie.
יש הסכמה בפורום? :)
...
והנה מתחילה לה מלחמת עולם (שוב)
...
מי שרוצה להילחם מוזמן להילחם עם עצמו. לי אין כוונה להילחם עם אף אחד. אני שומע את אשר אני שומע, אבל איני מחייב אף אחד ואיני מצפה מאף אחד שיקבל את העובדה שאני שומע הבדלים. אני גם יודע שיש אנשים שלא שומעים הבדלים – אז מה? אני בוחר ציוד על פי מה שאני שומע – לא על פי מה שאחרים שומעים, או לא שומעים. על כל פנים, אין לי לא רצון ולא כוונה לשכנע אף אחד, או להתווכח עם אף אחד. גם אין לי בעיה עם זה שאנשים מסוימים יחשבו, אולי, שאני משלה את עצמי – אני לא מעורב במחשבות של אחרים, גם כאשר המחשבות הן אודותיי.

.
...
זה שאתה שומע הבדלים זה גם אחד השקרים של האודיו :lol: לפי טענתם אין אנשים ששומעים דברים שאחרים לא שומעים , ומכאן אם לא שומעים הבדלים בין כבלים , ואתה שומע , בהכרח אתה טוען שאתה שומע יותר טוב , ומכאן בהכרח אתה משקר :lol:
למעשה כמעט כול האנשים בפורום הזה הם שקרנים מועדים , כי הם שומעים הבדלים בין ציוד לציוד :lol:
אותי רק מעניין לדעת דבר אחד ויחד , אם כולם שקרנים , למה שהווזיר העליון של האודיו , לא ישתה את המיים המיוחדים שהופכים את כולנו לשקרנים ויהיה בחברה של כול העולם ? :lol:
מסקרן לדעת למה הם רוצים להיות הדוברי אמת היחידים בעולם :lol:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

ההודעות בנושא גרביטציה קיבלו שרשור משלהן. נא שימו לב היכן אתם מגיבים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=70934

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

אחד מהמאמרים המטופשים ביותר שקראתי...
לא מעניין אותי מה נהוג ומה לא אני אישית שומע הבדלים גדולים בין כבלים זולים לכבלים איכותיים.
ללא ספק כל מה שקשור לשפורפרות נשמע פי אלף יותר טוב וזה אני יכול להדגים לכל אחד בעזרת הגיטרה היפה שלי (strat 78 us) :D
ומגבר מנורות...
לגביי ה BURN IN אני לא יודע לבי מגברים אבל ללא ספק ברמקולים זה בהחלט קורה!
בקיצור מי שכתב את המאמר הזה הוא בעל אוזן מאוד לא מפותחת.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

המוח בתור בעלים של STRAT 69 לשעבר , יש יתרונות למנורות במגברי גיטרה ואבל יש לא מעט חסרונות .
כאמור הכל קשור בסגנון אותו אתה מנגן , בסוג הדיסטרושיין שאתה משתמש , ובפדלים .
תנסה לנגן עם OCTAVER באמצעות ממגבר מנורות , ולאחר מכן תיקח מארשל טרנזיסטורי .
תאמין לי ההבדל עצום , ולכיוון המארשל הטרנזיסטורי.

הקשר בן הגברה טרנזיסטורית\מנורות לגיטרה לבין הגברה טרנזיסטורית\מנורות היא כצפון מול דרום .
אין קשר לחלוטין .

לקרוא למאמר מטופש הוא אי יכולת להתמודד עם התוכן .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

EYAL כנראה ניגנת על מגבר מנורות מאוד ישן עם הOCTAVER שלך.
שמעתי כבר מלא פעמים OCTAVER על מגברי מנורות שנשמע מצוין.
צריך מגבר חזק בשביל זה אחרת הוא מועך את הצליל למוות.
עובדה בשטח היא שרוב האלבומים הגדולים ביותר הוקלטו עם מגברי מנורות.
אפילו נגני DEATH מנגנים עם מגברי מנורות.

מגברי הגיטרות ניתנו כדוגמה שכול אחד יוכל לשמוע את ההבדל מיידית.
מספיק לעבוד באולפן בשביל לשמוע את ההבדלים העצומים כאשר אתה מקליט עם קדם מגבר מנורות ועם קדם מגבר טרנזיסטורי.
לגבי מגברי שמע הניסיון שלי לא גדול אבל לא נראה לי שהטכנולוגיה היקרה הזאת הייתה שורדת אם לא היה בה משהו מיוחד ואיכותי.

לפי דעתי המאמר עדיין מטופש :sheep:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה

צפיד כתב:
Joshua_G כתב:
truejoker כתב:
Joshua_G כתב:רק דבר אחד שם נכון – היתר או שגויים, או נכונים חלקית (נכונים רק לפעמים).
...
מהו הדבר היחיד שם שנכון לדעתך ? :lol:
...
האמונה השגויה שמבחן ABX אינו נחוץ.

.
...
אז אתה חושב שצריך לערוך מבחן AB או לא?
לדעתי דווקא מבחן AB מהווה מרכיב חשוב ואם לא הכי חשוב,היות ואם אתה הולך להשקיע כל כך הרבה כסף אז ההפרש צריך להיות שמיע בהשוואה לקיים.
...
השאלה המרכזית היא לא אם ההפרש שמיע, אלא האם הוא משמעותי והאם השינוי הוא לטובה, לא?!
כלומר, ברור שאם אין הבדל אז אין מה לבדוק הלאה, אבל המטרה בציוד אודיו היא לשמוע מוסיקה ולהנות ממנה, לא למצוא הבדלים...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

_falou_ כתב:
צפיד כתב:
השאלה המרכזית היא לא אם ההפרש שמיע, אלא האם הוא משמעותי והאם השינוי הוא לטובה, לא?!
כלומר, ברור שאם אין הבדל אז אין מה לבדוק הלאה, אבל המטרה בציוד אודיו היא לשמוע מוסיקה ולהנות ממנה, לא למצוא הבדלים...
...
אני לא מבין , אתה חושב שאנו מחפשים שינוי לרעה ? ברור שלשמוע מוסיקה , אבל אם בציוד X אני "נשאב" יותר למוסיקה מאשר בציוד Y ו/או אני מוצא עצמי פותח את המערכת יותר פעמים ויותר שעות אזי ברור מה יותר טוב ומה פחות .
וכשאנו הולכים לשדרג אנו מחפשים את הדברים שישמעו יותר טוב , בתקווה שכספינו יספיק ליצירת ה"קסם" הפרטי של כול אחד :lol:
...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

Eyal_W כתב: לקרוא למאמר מטופש הוא אי יכולת להתמודד עם התוכן .
...
לא קראתי למאמר מטופש – אבל אני מוכן להתייחס לכל סעיף בפני עצמו – ולסתור את רובם.

.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

_falou_ כתב:
צפיד כתב:
Joshua_G כתב:
truejoker כתב:
Joshua_G כתב:רק דבר אחד שם נכון – היתר או שגויים, או נכונים חלקית (נכונים רק לפעמים).
...
מהו הדבר היחיד שם שנכון לדעתך ? :lol:
...
האמונה השגויה שמבחן ABX אינו נחוץ.
...
אז אתה חושב שצריך לערוך מבחן AB או לא?
לדעתי דווקא מבחן AB מהווה מרכיב חשוב ואם לא הכי חשוב,היות ואם אתה הולך להשקיע כל כך הרבה כסף אז ההפרש צריך להיות שמיע בהשוואה לקיים.
...
...
כמובן שמחפשים את אותם רכיבים המשפרים את הצליל של המערכת, כאשר מידת השיפור מצדיקה את תוספת המחיר.

.
בברכה,
יהושע גומא

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

truejoker כתב:
_falou_ כתב:
צפיד כתב:
...
אני לא מבין , אתה חושב שאנו מחפשים שינוי לרעה ? ברור שלשמוע מוסיקה , אבל אם בציוד X אני "נשאב" יותר למוסיקה מאשר בציוד Y ו/או אני מוצא עצמי פותח את המערכת יותר פעמים ויותר שעות אזי ברור מה יותר טוב ומה פחות .
וכשאנו הולכים לשדרג אנו מחפשים את הדברים שישמעו יותר טוב , בתקווה שכספינו יספיק ליצירת ה"קסם" הפרטי של כול אחד :lol:
...
לא, אני לא חושב שאתה מחפש שינוי לרעה. אני חושב שהשינוי שאתה מאתר במבחני ABX לא נותן לך, בהכרח, אינדיקציה לגבי הנאה עתידית מלשבת ולהקשיב למוסיקה. באופן פרדוקסלי, כשאנחנו מנתחים הבדלים בסאונד (פר-סה) אנחנו לא מרכזים בחוויה הרגשית מהמוסיקה, ולהיפך.
אני לא אומר שאין קורלציה בין השניים, אני אומר שהיא לא ברורה, במובן שלא כל מה שבניתוח הבדלים יקבל ציון טוב יותר באמת יעניק חוויה מוסיקלית סובייקטיבית טובה יותר.

"כשאנחנו" (מי זה אנחנו?) הולכים לשדרג, אני מניח שקודם כל אנחנו לא מרוצים ממה שיש לנו או חושבים שאפשר טוב יותר. לשיטתי (דעתי), בדיקה של ציוד מבוססת על המבחן שתיארת:

שים אותו בבית ותן לו לנגן ברקע (להבדלים צריך קודם כל להתרגל).
אח"כ תאזין למוסיקה שאתה אוהב. אל תנתח - תאזין בכיף.
אח"כ תחזיר לישן.
אז תחשוב אם אתה מתגעגע לציוד שבדקת והאם הגעגוע שווה את הכסף.
...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

_falou_ כתב:
truejoker כתב:
_falou_ כתב:

שים אותו בבית ותן לו לנגן ברקע (להבדלים צריך קודם כל להתרגל).
אח"כ תאזין למוסיקה שאתה אוהב. אל תנתח - תאזין בכיף.
אח"כ תחזיר לישן.
אז תחשוב אם אתה מתגעגע לציוד שבדקת והאם הגעגוע שווה את הכסף.
...
אתה צודק שזו שיטת הבדיקה האולטימטיבית , רק שלא תמיד זה אפשרי , וגם כאן ברור לך שיש הבדלים בסאונד , כך שעדיין יהושוע צודק בטענתו שהמאמר הוא די שטותי
...
...

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

_falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".
...
כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית".

.
בברכה,
יהושע גומא

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856

שליחה

Joshua_G כתב:
_falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".
...
כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית".

.
...
יהושע,
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”