עדכון לגבי הרצח וההתאבדות של השוטר והילדים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #21 

למה שכתבת עכשיו אני דווקא מסכים, אך זה לא קשור לעיניין של " אל תדון אדם... ".
משה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #22 

truejoker כתב:
moco כתב:
יש כאן המון שיפוטיות
...
כן, באמת מוזר, בן אדם רוצח שלושה אנשים, ומשום מה, קשה לאנשים לקבל את זה :roll:

לגבי האמרה של חז"ל, אם האמרה הזו הייתה מקובלת, אז למעשה אי אפשר היה לנהל חברה. היית צריך להיות רוצח בשביל לשפוט רוצח, וכו. גם בתחום אחר לגמרי: אסור לנו לבקר סרטים עד שנתנסה בהפקת או בימוי סרטים בעצמנו :-)
תשמע, חז"ל וכן חכמים אחרים אמרו הרבה דברים. עצם זה שקיימת אמרה לא עושה אותה נכונה. מותר גם לאנשים להפעיל את ראשם שלהם.
...
האמרה של חז"ל היא נכונה בהחלט . ולא קשה לי לקבל את זה שהוא רצח , אבל אתה לא היית במקומו , ולא ממש בטוח מה עבר עליו בראש , ולמה הוא עשה את זה . ואני מוכן לשים איתך כמה כסף שאוכל לוותר עליו , שאפשרי בהחלט לגרום לכול אחד לעשות את זה . יש מספיק דרכים לגרום לאדם ייסורים נפשיים כאלו שהוא יאבד את שפיות דעתו לרגע ואם מישהו או משהו יהווה את הטריגר שהוא יעשה את זה .
עם כול הכבוד , אם אני רוצה לנקום במישהו (ברוך ה' אני לא רוצה , אבל בזמנו כשהייתי צעיר וטיפש עשיתי את זה פעם אחת ), אני לא צריך להכות אותו , אני פשוט מטפטף דיבורים ורמיזות עד שהבנאדם נהיה משוגע והוא אפילו לא יודע למה . אם אתה פסיכולוג טוב או מבין את הפסיכלוגיה של אנשים , ואתה נכנס להם ומבין אותם , זה לא קשה בכלל . יש כמה מקומות שצריך למשוך וכמה שצריך ללחוץ ובהנתן מספיק זמן , אפשר לגרום לכול אחד לעשות מה שאתה רוצה , והוא אפילו לא יכול להלחם בזה .
אתה לא יודע עד כמה כולנו פשוטים ועד כמה לחיצות במקומות הנכונים במינון הנכון יכולים להפיק מכול אחד את החיה הכי רעה שיש . זה כתוב במפורש "יצר לב האדם רע מנעוריו " ומי שברא אותך קרא לו רע , וזה רוע מזוקק שאתה לא יכול אפילו להבין אותו ואת עוצמתו , אם היו נותנים לך להחשף לחציו היית נכנס לבית משוגעים ולא יוצא לעולם
...
מאוד מעניין מה שכתבת- האם מכאן נכתב "שאין דבר שאין לו תיקון"?
היות ואם יש "רע מזוקק" מכאן אפשר רק להתקדם?

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”