ZDNet מנבא את מותו של הבלו-ריי (מותר לא להסכים)
- medon
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
ה-CD וה-SPDIF תוכננו בתחילת שנות ה-80, כשסוני היתה חברה טכנולוגית נטו, ללא בעלות על יצרני תוכן, והגנת תוכן לא עניינה אותה.michael123 כתב:עוד לא זרקת את כל ה-CD-ים וכבלי SPDIF למינהם ?Catskinner כתב:אני תמיד טענתי שמלחמת הפורמטים זה כמו סערה בכוס מים ושהיא לא מעניינת אף אחד. אבל אני חייב לציין שחחוסר האהדה שלי ל BD נובע גם מסלידה עמוקה כלפי חברת סוני....
...
חוץ מזה שהם תוכננו בשותפות עם פיליפס. )SPDIF == Sony Phillips Digital Interface)
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
אני חושב שסוני משקיעים עדיין המון כסף ב-R&D, יותר מרבים אחרים - ממה שאני קורא זה עומד על כמה מיליארדי דולרים בשנה
ללא סוני אנחנו נשאר עם חיכוים סינים, וזה בסדר שהם דואגים ל-revenues
אני במסגרת תפקידי בעבודה השקעתי לא מעט זמן בכתיבת ספציפיקציות של licensing. אין מה לעשות, לקוחות מרמים
ללא סוני אנחנו נשאר עם חיכוים סינים, וזה בסדר שהם דואגים ל-revenues
אני במסגרת תפקידי בעבודה השקעתי לא מעט זמן בכתיבת ספציפיקציות של licensing. אין מה לעשות, לקוחות מרמים
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
יש הבדל גדול בין הגישה שלך לגבי הגנת תוכן לגישה שלהם. סוני יוצאת מתוך ההנחה שכל הלקוחות שלה הם רמאים וגנבים. העובדה שהם שילמו על המוצר או השרות היא רק מקרית או טעות חולפת והם ישובו לסורם ברגע שתינתן להם הזדמנות.
עם גישה זו אין לך בעיה לבצע דברים שאחרים היו נכנסים עבורם לכלא כל כך מהר שהיו צריכים לשלוח את הצל שלהם אחריהם בדואר שליחים. כן, אני מתכוון לפרשת ה root kit מלפני שנתיים.
מי נפגע מזה? רק הלקוחות האמיתיים והאנשים ההגונים שרכשו את המוצר. הפיראטים לא נפגעים אף פעם ולא סובלים מ DRM, הם ממילא צורכים רק את המוצרים הפרוצים שהוסרה מהם ההגנה. האם ההגנה בכלל עוזרת? לא ממש וטוב שמפעם לפעם יש קרן של שפיות כמו המכתב הגלוי שפרסמה חברת Stardock לפני שבוע.
עם גישה זו אין לך בעיה לבצע דברים שאחרים היו נכנסים עבורם לכלא כל כך מהר שהיו צריכים לשלוח את הצל שלהם אחריהם בדואר שליחים. כן, אני מתכוון לפרשת ה root kit מלפני שנתיים.
מי נפגע מזה? רק הלקוחות האמיתיים והאנשים ההגונים שרכשו את המוצר. הפיראטים לא נפגעים אף פעם ולא סובלים מ DRM, הם ממילא צורכים רק את המוצרים הפרוצים שהוסרה מהם ההגנה. האם ההגנה בכלל עוזרת? לא ממש וטוב שמפעם לפעם יש קרן של שפיות כמו המכתב הגלוי שפרסמה חברת Stardock לפני שבוע.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אני מניח שאתה גם חובב גדול של MicrosoftCatskinner כתב:יש הבדל גדול בין הגישה שלך לגבי הגנת תוכן לגישה שלהם. סוני יוצאת מתוך ההנחה שכל הלקוחות שלה הם רמאים וגנבים. העובדה שהם שילמו על המוצר או השרות היא רק מקרית או טעות חולפת והם ישובו לסורם ברגע שתינתן להם הזדמנות.
מי נפגע מזה? רק הלקוחות האמיתיים והאנשים ההגונים שרכשו את המוצר. הפיראטים לא נפגעים אף פעם ולא סובלים מ DRM, הם ממילא צורכים רק את המוצרים הפרוצים שהוסרה מהם ההגנה. האם ההגנה בכלל עוזרת? לא ממש וטוב שמפעם לפעם יש קרן של שפיות כמו המכתב הגלוי שפרסמה חברת Stardock לפני שבוע....
איך אתה חושב אנחנו מגלים כי הלקוח מסוים גילה איזה פריצה (באג) והכניס יותר יוזרים ממה שהוא קנה בחוזה? הוא מספר לנו?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אחת הרשתות הטלויזיה הגדולות בצפון אמריקה - מי היה מאמין - כי ישתמשו ב-remote desktop כדי לעקוף בדיקה של CLIENT IP
מן הסתם "תפסנו" אותם, תיקנו..
או ניקח מישהו בהודו, גם רשת טלויזיה, שהיו מזיזים שעון של המחשב לאחור?
מן הסתם "תפסנו" אותם, תיקנו..
או ניקח מישהו בהודו, גם רשת טלויזיה, שהיו מזיזים שעון של המחשב לאחור?
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
שטויות, עוד שנה אף אחד לא יזכור מזה DVDRIP
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אני לא חובב של אף אחד שמתייחס ללקוחות שלו כגנב בפוטנציה אבל זה כבר חורג מגבולות השרשור הנוכחי. יש מספיק דוגמאות למודלי הפצה של תוכן ללא DRM שלא גרמו לשום אסון ולראייה, חברת הוצאה לאור BAEN מאז ומתמיד הפיצה גרסאות אלקטרוניות של הספרים שלה ללא DRM וזה אחד התחומים ש מאוד רווחיים אצלה ולא פגע כהוא זה במכירת הספרים הרגילים, נהפוך הוא.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

קראתי עכשיו
http://www.baen.com/library/
אבל לא בטוח כי הורדה חינמית של משחקים תגרום לי לקנות אותם יותר..
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

הספרים החינמיים באים לשרת שתי מטרות:
1. לחשוף לפניך הקורא והלקוח הפוטנציאלי שורה של סופרים חדשים שלא היית טורח לקנות את יצירותיהם אם הם היו בתשלום.
2. ליצור תנועה וחשיפה באתר לספרים במדיה אלקטרונית.
לגבי האם הורדה חינמית של מישחקים הייתה גורמת לך לקנות אותם: ככה בדיוק הופץ doom בראשית דרכו. יכלת להוריד demo שהכיל מספר פרקים ויתר המשחק היה זמין לך כשרכשת אותו. עד כמה שאני זוכר, זה היה מה שהפך את doom למשחק שכיסח לכל המתחרים את הצורה (טוב, בסדר..הוא גם היה מאוד כיף לשחק בו).
ל BAEN יש גם הורדות לא חינמיות ובתשלום דרך ה WebScription שלהם. אתה יכול לקבל דרכו ולקרוא את הספרים החדשים ביותר שלהם שבועות לפני שהם מופצים בחנויות ספרים. יש לי כרטיס זכרון של 256MB עמוס בספרים אלקטרוניים ובלעדיהם הייתי פשוט אבוד בנסיעות וטיסות.
בסך הכל אנחנו מדברים כאן על השקפה האומרת שאם תיתן ללקוח את מה שהוא רוצה במחיר שהוא חושב שהוא הגון אז הוא גם ישלם על המוצר ולא ינסה לתחמן אותך. למרבה הפלא יש לכך גם סימוכין בתשלום מיסים - יש הרבה יותר עברייני מס כאשר החוקים נוקשים והמס גבוה והממשלה יורדת לחייך. ברגע שרמת המס מתייצבת על משהו שכולם לחיות איתו יש עליה במקביל בהכנסות ממיסים.
עד כאן הרגע הפילוסופי, נו מתי אתה חושב שה BD יתפגר?
1. לחשוף לפניך הקורא והלקוח הפוטנציאלי שורה של סופרים חדשים שלא היית טורח לקנות את יצירותיהם אם הם היו בתשלום.
2. ליצור תנועה וחשיפה באתר לספרים במדיה אלקטרונית.
לגבי האם הורדה חינמית של מישחקים הייתה גורמת לך לקנות אותם: ככה בדיוק הופץ doom בראשית דרכו. יכלת להוריד demo שהכיל מספר פרקים ויתר המשחק היה זמין לך כשרכשת אותו. עד כמה שאני זוכר, זה היה מה שהפך את doom למשחק שכיסח לכל המתחרים את הצורה (טוב, בסדר..הוא גם היה מאוד כיף לשחק בו).
ל BAEN יש גם הורדות לא חינמיות ובתשלום דרך ה WebScription שלהם. אתה יכול לקבל דרכו ולקרוא את הספרים החדשים ביותר שלהם שבועות לפני שהם מופצים בחנויות ספרים. יש לי כרטיס זכרון של 256MB עמוס בספרים אלקטרוניים ובלעדיהם הייתי פשוט אבוד בנסיעות וטיסות.
בסך הכל אנחנו מדברים כאן על השקפה האומרת שאם תיתן ללקוח את מה שהוא רוצה במחיר שהוא חושב שהוא הגון אז הוא גם ישלם על המוצר ולא ינסה לתחמן אותך. למרבה הפלא יש לכך גם סימוכין בתשלום מיסים - יש הרבה יותר עברייני מס כאשר החוקים נוקשים והמס גבוה והממשלה יורדת לחייך. ברגע שרמת המס מתייצבת על משהו שכולם לחיות איתו יש עליה במקביל בהכנסות ממיסים.
עד כאן הרגע הפילוסופי, נו מתי אתה חושב שה BD יתפגר?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

הכתבה שלך דווקא אומרת ש-BD יהפוך לנישא ולא mainstream
לא יודע. אני ראיתי ב-HMV די הרבה דיסקים, ראיתי אנשים קונים, ולא היו נראים לי כווידאופילים, ראיתי אנשים אפילו מבוגרים (שבד"כ יותר שמרנים) קונים..
מחירים של BD נעים בין 16 ל-28 דולר, בשבילם זה בטוח לא יקר (כמו ארוחת צהרים בבית קפה צנוע)
וכמו שאתה יודע יש חשיפה גדולה בצפון אמריקה ל-HD, הרבה אנשים רוצים למצות את הפוטנציאל של הטלויזיה החדשה..
בגדול לדעתי זה תלוי במחיר.. גם DVD לא נכנס עד שמחירים לא ירדו לפחות מ-200 דולר בארה"ב (ו-200 ש"ח בארץ)
הימור שלי - ל-BD צריך לתת עוד 3-4 שנים
לא יודע. אני ראיתי ב-HMV די הרבה דיסקים, ראיתי אנשים קונים, ולא היו נראים לי כווידאופילים, ראיתי אנשים אפילו מבוגרים (שבד"כ יותר שמרנים) קונים..
מחירים של BD נעים בין 16 ל-28 דולר, בשבילם זה בטוח לא יקר (כמו ארוחת צהרים בבית קפה צנוע)
וכמו שאתה יודע יש חשיפה גדולה בצפון אמריקה ל-HD, הרבה אנשים רוצים למצות את הפוטנציאל של הטלויזיה החדשה..
בגדול לדעתי זה תלוי במחיר.. גם DVD לא נכנס עד שמחירים לא ירדו לפחות מ-200 דולר בארה"ב (ו-200 ש"ח בארץ)
הימור שלי - ל-BD צריך לתת עוד 3-4 שנים
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
לדעתי בלוריי יגיע ב-2011-2012 לפיק שלו ויחזיק 3-4 שנים אחר כך וזהו.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אתה חי בסוג של סרט..michael123 כתב: מחירים של BD נעים בין 16 ל-28 דולר, בשבילם זה בטוח לא יקר (כמו ארוחת צהרים בבית קפה צנוע)...
זה הרבה כסף גם לאמריקאי הממוצע.
נו באמת..michael123 כתב: הימור שלי - ל-BD צריך לתת עוד 3-4 שנים...
כבר עכשיו זה מאוחר מדי. בעוד 4 שנים אף אחד לא יקנה מדיה פיזית ( לא DVD ולא BD )
תראה מה קרה למדיה הפיזית של ה AudioCD . אותו דבר יקרה למדיות שמחזיקות תוכן וידאו.
הכי חשוב בכל הדיון הזה הוא לא מה זמין וכמה כסף פנוי יש לאמריקאי הממוצע.
חשוב מאיפה התכנים מגיעים.. ואיפה יותר קל וזול והשיג אותם.
( זה יכול להיות לווין, כבלים או אינטרנט ). ספריית הווידאו זה המקום האחרון שהיתי מחפש בו תכנים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- michael123
-
- חבר מכור קשה

האם 20 דולר יקר למי שקנה נגן BD וטלוויזית היי-דיף?
גם כי הקצב הרגיל בבית בארה"ב (ממה שאני רואה, לא יודע מה הממוצע) זה 10MBps זה לא מספיק כדי להוריד תכנים BD,
גם קשה לי כרגע לחשוב על שרות כזה..
הרי כל שרות היום שמציע סטרימינג של DVD מיד מאוים בתביעה משפטית (שלא נדבר על BD)
אפילו ל-iTunes יש בעיות כל הזמן
בניגוד ל-BD, SACD יכול להנות מנתח שוק גדול יותר
גם כי הקצב הרגיל בבית בארה"ב (ממה שאני רואה, לא יודע מה הממוצע) זה 10MBps זה לא מספיק כדי להוריד תכנים BD,
גם קשה לי כרגע לחשוב על שרות כזה..
הרי כל שרות היום שמציע סטרימינג של DVD מיד מאוים בתביעה משפטית (שלא נדבר על BD)
אפילו ל-iTunes יש בעיות כל הזמן
בניגוד ל-BD, SACD יכול להנות מנתח שוק גדול יותר
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

להנות מנתח שוק גדול יותר מ SACD זה באמת להציב את הרף מאוד נמוך. אתה מכיר מדיה כלשהיא שיש לה נתח שוק יותר נמוך מ SACD?
אוופס...כן, יש כזאת: DVD-A
אוופס...כן, יש כזאת: DVD-A
- michael123
-
- חבר מכור קשה

Catskinner כתב:להנות מנתח שוק גדול יותר מ SACD זה באמת להציב את הרף מאוד נמוך. אתה מכיר מדיה כלשהיא שיש לה נתח שוק יותר נמוך מ SACD?
אוופס...כן, יש כזאת: DVD-A...
אבל יש בטח עוד כמו D-VHS
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
זאת שאלה שהתשובה עליה היא מתחום הפסיכולוגיה.michael123 כתב:האם 20 דולר יקר למי שקנה נגן BD וטלוויזית היי-דיף?
...
הטלביזיה נמצאת בסלון במרכז הבית. ככזו היא חפץ מוחשי שאתה נתקל בו כל יום ( הרבה פעמים ביום ) ולכן אתה מוכן להוציא עליו הרבה כסף ברכישה. בנוסף האדם הממוצע תופס את המכשיר ככזה שמחבר אותו אל העולם ( גם על זה יש ויכוחים אבל בוא נעזוב את זה ).
בגדול מדובר בחפץ שעונה על מספר רב של צרכים ולכן אנשים מוכנים לשלם הרבה כסף עבורו.
התוכן הוא משהו שאינו מוחשי. הניסיון להפוך אותו למוחשי על ידי הטבעה על גבי מדיה נידון לכישלון ברגע שאתה יכול להשיג אותו בדרכים אחרות ולעיתים יותר מהירות וזולות.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

שמע, אתה יודע שאנחנו נמצאים בפורום שבו יש רק אנשים שקונים דברים שלא ממש צריך אבל עושים טוב על הלב.
לדעתי המחיר של תקליטורי BD יקר מידי. הדבר האחרון שמי שקונה מסך HD רוצה לשמוע זה שעכשיו הוא צריך להוציא עוד כסף כדי לרכוש נגן נוסף ואחרי שהוא כבר רכש אותו לגלות שהוא צריך שוב לשלם פי 4 ממחיר תקליטור DVD רגיל. זה בדרך כלל השלב שבו האמריקאי מתבונן שוב ב TiVO שלו ומחליט שעדיף לשדרג אותו לגרסת ה HD.
לדעתי המחיר של תקליטורי BD יקר מידי. הדבר האחרון שמי שקונה מסך HD רוצה לשמוע זה שעכשיו הוא צריך להוציא עוד כסף כדי לרכוש נגן נוסף ואחרי שהוא כבר רכש אותו לגלות שהוא צריך שוב לשלם פי 4 ממחיר תקליטור DVD רגיל. זה בדרך כלל השלב שבו האמריקאי מתבונן שוב ב TiVO שלו ומחליט שעדיף לשדרג אותו לגרסת ה HD.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

למה פי-4? סה"כ ~ 20-30% יותר.
אני קונה הופעות חיות ב-20 דולר (יש כמובן יותר יקרים)
Lior_M,
אנחנו לא מדברים על השוק ישראלי. אם ישראל היה מדד, לא היה הי-טק, לא DVD ולא שום דבר אחר.
ארץ פירטית (ולא שאני שונה בהרבה מאחרים)
מי שיקבע את עתיד של BD היא לדעתי ארה"ב (ולא, אם חשבת שישראל - אז לדעתי לא
)
אגב, איך אתה יכול להוריד באמת דיסק של 30G?
ואתה יודע שזה לא חינם.. אתה משלם ל-ISP, תשתית, חשמל, שטח איחסון..
עשית חישוב? אני כן..
אני קונה הופעות חיות ב-20 דולר (יש כמובן יותר יקרים)
Lior_M,
אנחנו לא מדברים על השוק ישראלי. אם ישראל היה מדד, לא היה הי-טק, לא DVD ולא שום דבר אחר.
ארץ פירטית (ולא שאני שונה בהרבה מאחרים)
מי שיקבע את עתיד של BD היא לדעתי ארה"ב (ולא, אם חשבת שישראל - אז לדעתי לא
אגב, איך אתה יכול להוריד באמת דיסק של 30G?
ואתה יודע שזה לא חינם.. אתה משלם ל-ISP, תשתית, חשמל, שטח איחסון..
עשית חישוב? אני כן..