מה מרחק הצפייה שלך?
התחדשנו בפלזמה חדשה "50
- zivw
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 685
תתחדש ותתענג
מה מרחק הצפייה שלך?
מה מרחק הצפייה שלך?
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
תודה רבה לכל מברכים וגמר חתימה טובה.
מרחק הצפייה הוא 3.5 מטר ויותר (תלוי היכן יושבים).
מרחק הצפייה הוא 3.5 מטר ויותר (תלוי היכן יושבים).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- itzo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1347
נראה ממש יפה , תתחדש.
אני נפעם מהכנת החדר לפני התקנת הפלסמה - פשוט מדהים.
(אני בד"כ עומד ליד זה שקודח עם שואב אבק קטן צמוד למקדחה וזהו
)
אני נפעם מהכנת החדר לפני התקנת הפלסמה - פשוט מדהים.
(אני בד"כ עומד ליד זה שקודח עם שואב אבק קטן צמוד למקדחה וזהו
- aklempn
-
- חבר פעיל

- תגובות: 54
האמת, אני לא שם את עצמי מומחה בתחום, יש רבים וטובים ממני, אבל...ronn כתב:למה?aklempn כתב:אחלה בחירה - LCD לא תתקרב לאיכות הצפיה בפלזמה הנ"ל.blogi4 כתב:לפי התמונות קיימת אצלך בדירה בעייה חמורה של השתקפות
לדעתי-טוב היית עושה אם היית הולך על LCD.
(אלא אם כן תגביל את עצמך בסגירת החלון בכל צפייה)...
לא ב- SD ולא ב- HD......
לקח לי כמעט 18 חודש (אולי קצת יותר) לבחור במסך, במהלך הזמן בחנתי עשרות דגמים
LCD ו- פלזמה, אומנם לא בחינה מעבדתית אבל דרך העיניים
מסקנה אישית שלי, ב- LCD פשוט לא הצלחתי ראות SD בצורה סבירה.
מה שהפתיע אותי במסך הזה, גם SD נראה סביר ומעלה.
- blogi4
-
- חבר פעיל

- תגובות: 55
אף אחד כאן לא התייחס לסוגייה שציינתי,וממשיכים להלל את היתרון של הפלזמה על ה-LCD בשידורי טלויזייה רגילים
אנשים,תתעוררו
בחדר מואר כמו של הבחור-התמונה שתתקבל בפלזמה היא קטסטרופה
אלא אם כן הבחור נכנס להאפלה בכל צפייה
ואם זו ברירת המחדל שלו(בלית ברירה)-אז הבחירה בפלזמה היא מוטעית מיסודה.
אנשים,תתעוררו
ואם זו ברירת המחדל שלו(בלית ברירה)-אז הבחירה בפלזמה היא מוטעית מיסודה.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
אתה ממש טועה. שום קטסטרופה ושום נעליים.blogi4 כתב:אף אחד כאן לא התייחס לסוגייה שציינתי,וממשיכים להלל את היתרון של הפלזמה על ה-LCD בשידורי טלויזייה רגילים
אנשים,תתעוררו![]()
ואם זו ברירת המחדל שלו(בלית ברירה)-אז הבחירה בפלזמה היא מוטעית מיסודה....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
האם חדר מואר ( או לא ) מהווה שיקול עיקרי לבחירת LCD או פלזמה ?blogi4 כתב:אף אחד כאן לא התייחס לסוגייה שציינתי,וממשיכים להלל את היתרון של הפלזמה על ה-LCD בשידורי טלויזייה רגילים
אנשים,תתעוררו![]()
ואם זו ברירת המחדל שלו(בלית ברירה)-אז הבחירה בפלזמה היא מוטעית מיסודה....
אין עוד פרמטרים ?
- blogi4
-
- חבר פעיל

שום נעליים?איינשטיין כתב:אתה ממש טועה. שום קטסטרופה ושום נעליים.blogi4 כתב:אף אחד כאן לא התייחס לסוגייה שציינתי,וממשיכים להלל את היתרון של הפלזמה על ה-LCD בשידורי טלויזייה רגילים
אנשים,תתעוררו![]()
ואם זו ברירת המחדל שלו(בלית ברירה)-אז הבחירה בפלזמה היא מוטעית מיסודה.......
יצא לך במקרה להביט על התמונה מס' 6 שפותח השרשור צילם?
אם זו לא השתקפות,אז מהי השתקפות?
מציע לך לשנן שוב את נושא ההשתקפויות בפלזמות והשפעתם על התמונה
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

אני רוצה להרגיע אתכם.
מנות הצפייה היומיות שלנו הן בעיקר בשעות הערב כאשר חשוך בחוץ. אין שום השתקפויות דרך החלון בשעות החשיכה. התמונה האחרונה מראה את המסך ובצד ימין שלה ניתן לאות את קצה החלון כאשר בחוץ חשוך. בעיית השתקפויות?
מרבית הצופים במשך השנה יושבים בדיוק מול המסך כך שהשתקפויות מהחלון אפילו בשעות היום כשהחלון פתוח אינן נראות או זניחות.
בנוסף, החלון מאובזר בתריס חשמלי כדבעי ואם ההשתקפויות באמת יפריעו לנו אנחנו נוריד את התריס כדי מחצית הגובה וזה יפסיק את ההשתקפויות.
אין להשוות את איכות התמונה של המסך הזה לשום מסך אחר שראיתי כולל LCD. המסך היחידי שהייתה לו תמונה איכותית דומה היה של פיוניר 5090. מה שהכריע לטובת הפנסוניק היה שטף התמונה בצילומי תנועה. בפיוניר היו מידי פעם ריצודים (ריצודים קטנים אמנם). מה גם שההכרעה לטובת הבחירה הזאת היתה דמוקרטית-משפחתית שלא לדבר על הפרש משמעותי במחיר לטובת הפנסוניק.
מנות הצפייה היומיות שלנו הן בעיקר בשעות הערב כאשר חשוך בחוץ. אין שום השתקפויות דרך החלון בשעות החשיכה. התמונה האחרונה מראה את המסך ובצד ימין שלה ניתן לאות את קצה החלון כאשר בחוץ חשוך. בעיית השתקפויות?
מרבית הצופים במשך השנה יושבים בדיוק מול המסך כך שהשתקפויות מהחלון אפילו בשעות היום כשהחלון פתוח אינן נראות או זניחות.
בנוסף, החלון מאובזר בתריס חשמלי כדבעי ואם ההשתקפויות באמת יפריעו לנו אנחנו נוריד את התריס כדי מחצית הגובה וזה יפסיק את ההשתקפויות.
אין להשוות את איכות התמונה של המסך הזה לשום מסך אחר שראיתי כולל LCD. המסך היחידי שהייתה לו תמונה איכותית דומה היה של פיוניר 5090. מה שהכריע לטובת הפנסוניק היה שטף התמונה בצילומי תנועה. בפיוניר היו מידי פעם ריצודים (ריצודים קטנים אמנם). מה גם שההכרעה לטובת הבחירה הזאת היתה דמוקרטית-משפחתית שלא לדבר על הפרש משמעותי במחיר לטובת הפנסוניק.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תרגיע ואל תציע לי מה לשנן ומה לא לשנןblogi4 כתב:שום נעליים?
יצא לך במקרה להביט על התמונה מס' 6 שפותח השרשור צילם?
אם זו לא השתקפות,אז מהי השתקפות?
מציע לך לשנן שוב את נושא ההשתקפויות בפלזמות והשפעתם על התמונה...
עד לפני מספר שנים, כש-CRT היתה הטכנולוגיה הנפוצה, גם לטלוויזיות שהיו TOP OF THE LINE (כמו של סוני, טושיבה ואחרות) היה מסך מבריק והן היו חשופות לבעיות השתקפות. אז לא קמה קול צעקה ואנשים הסתדרו עם זה. האם אתה מאלה שכל התמונות שלהם בבית באיזורים מוארים ממוסגרות עם זכוכית מט או זכוכית מבריקה? זה כל כך משנה?
נושא המסך (מבריק או מט) אינו קשור לטכנולוגיה. יש גם פלזמות עם מסך מט (כמו PV700) וגם LCD עם מסך מבריק.
אני באופן אישי נמנה על אלה שמעדיפים את המסך המבריק על פני המסך המט (כפי שיש במרבית ה-LCD) למרות בעיית ההשתקפות. אני חושב שאנשים עושים מזה יותר מידי עניין. אם זה מפריע למישהו - בשביל זה יש תריסים/ווילונות. צפייה באור (ובפרט באור שמש) אינה חוויה בכל מקרה...
- blogi4
-
- חבר פעיל

א.לא חידשת דבר מכל מה שכתבת.
CRT לא מעניינת לצורך הדיון הזה.
ב.עדיין יש הבדל בצפייה בחדר מואר בין פלזמה ל-LCD.
ג.אני(באופן אישי) לא הייתי מוריד תריסים וסוגר וילונות רק בכדי לצפות במסך
הפלזמה שלי בחדר מואר,כאשר באותה רמת תאורה ניתן לצפות בכיף במסך LCD.
ד.אם עדיין קשה לך לקבל את מה שכתבתי-אתה מוזמן אלי לבית לראות את מה שכתבתי
בפועל (ברשותי כ-2 מסכי פלזמה ו-2 מסכי LCD,ואת הבדיקות של איכויות הצפייה
בחדר מואר כבר עשיתי בעבר ע"י החלפת מסכים).
ה.לא יקרה שום דבר אם תלמד גם אתה דברים חדשים שסותרים את התיאוריות שלך,ואתה לא צריך להיעלב
CRT לא מעניינת לצורך הדיון הזה.
ב.עדיין יש הבדל בצפייה בחדר מואר בין פלזמה ל-LCD.
ג.אני(באופן אישי) לא הייתי מוריד תריסים וסוגר וילונות רק בכדי לצפות במסך
הפלזמה שלי בחדר מואר,כאשר באותה רמת תאורה ניתן לצפות בכיף במסך LCD.
ד.אם עדיין קשה לך לקבל את מה שכתבתי-אתה מוזמן אלי לבית לראות את מה שכתבתי
בפועל (ברשותי כ-2 מסכי פלזמה ו-2 מסכי LCD,ואת הבדיקות של איכויות הצפייה
בחדר מואר כבר עשיתי בעבר ע"י החלפת מסכים).
ה.לא יקרה שום דבר אם תלמד גם אתה דברים חדשים שסותרים את התיאוריות שלך,ואתה לא צריך להיעלב
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
blogi4,
1. קצת ענווה ודרך ארץ לא תזיק.
2. זכותך להחזיק בדיעה שונה, זה לגיטימי, רק הצורה בה היא נאמרת צריכה להיות מתוך כבוד, אחרת היא לא תיאמר (פה).
3. אני אישית, מעדיף "רגישות להשתקפויות" תמורת איכות תמונה (שחורים, מריחות וכו'), וזאת מכיון שאופי הצפיה אצלי, למשל, הוא כזה שמרביתו מתבצע בשעות הערב וכן, אני אישית, מעדיף לסגור את התריסים כדי להנות מחווית צפיה מקסימלית שנכונה אגב, גם ל-LCD (בשביל השחורים) ולא רק מבחינת השתקפויות.
4. ישנם מסכי פלזמה, שלמרות הזכוכית הרפלקטיבית הם כוללות פילטר אשר מונע כמעט לחלוטין השתקפויות (ראה פיונייר למשל).
5. אין פה "נכון ולא נכון" אלא יש עיניין של איזו פשרה אתה אישית מוכן ומעדיף לעשות בהתאם לצרכים והרגלי הצפיה שלך.
1. קצת ענווה ודרך ארץ לא תזיק.
2. זכותך להחזיק בדיעה שונה, זה לגיטימי, רק הצורה בה היא נאמרת צריכה להיות מתוך כבוד, אחרת היא לא תיאמר (פה).
3. אני אישית, מעדיף "רגישות להשתקפויות" תמורת איכות תמונה (שחורים, מריחות וכו'), וזאת מכיון שאופי הצפיה אצלי, למשל, הוא כזה שמרביתו מתבצע בשעות הערב וכן, אני אישית, מעדיף לסגור את התריסים כדי להנות מחווית צפיה מקסימלית שנכונה אגב, גם ל-LCD (בשביל השחורים) ולא רק מבחינת השתקפויות.
4. ישנם מסכי פלזמה, שלמרות הזכוכית הרפלקטיבית הם כוללות פילטר אשר מונע כמעט לחלוטין השתקפויות (ראה פיונייר למשל).
5. אין פה "נכון ולא נכון" אלא יש עיניין של איזו פשרה אתה אישית מוכן ומעדיף לעשות בהתאם לצרכים והרגלי הצפיה שלך.
- blogi4
-
- חבר פעיל

מרטין
הערה קטנה
בפיוניר 427 שברשותי קיימת השתקפות רצינית,ולפי מה שהבנתי הנ"ל לא שופר בדגמי דור 2008.
כך שבנושא הפילטר שציינת בפיוניר-לא ברור לי באילו דגמים הוא קיים.
הערה קטנה
בפיוניר 427 שברשותי קיימת השתקפות רצינית,ולפי מה שהבנתי הנ"ל לא שופר בדגמי דור 2008.
כך שבנושא הפילטר שציינת בפיוניר-לא ברור לי באילו דגמים הוא קיים.
- blogi4
-
- חבר פעיל

5090
זו ליגה נפרדת
וזה גם לא מייצג את שאר מסכי הפלזמה ה"סטנדרטיים" שבמחוזותינו,בהם ההשתקפויות הן גורם לבחירת/העדפת מסכי LCD על פניהם.
זו ליגה נפרדת
וזה גם לא מייצג את שאר מסכי הפלזמה ה"סטנדרטיים" שבמחוזותינו,בהם ההשתקפויות הן גורם לבחירת/העדפת מסכי LCD על פניהם.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

גם למסכי פלזמה אחרים זולים יותר ובעלי זכוכית רפלקטיבית ישנם פילטרים שבולעים אור. ראה למשל דגמים של פנסוניק ולאו דווקא מהליגה הראשונה שלהם. בליעת האור מצמצמת את בעיית ההשתקפות (אך כמובן לא פותרת אותה לחלוטין).
גם מול מסך LCD מט עם פילטר "עצבני", מקורות אור חזקים (כמו שמש) "יימרחו" ויגרמו להפרעה באיכות התמונה.
לדעתי יהיה חבל מאד לבסס את ההחלטה על בחירת טלוויזיה חדשה אך ורק על בעיית ההשתקפויות...
גם מול מסך LCD מט עם פילטר "עצבני", מקורות אור חזקים (כמו שמש) "יימרחו" ויגרמו להפרעה באיכות התמונה.
לדעתי יהיה חבל מאד לבסס את ההחלטה על בחירת טלוויזיה חדשה אך ורק על בעיית ההשתקפויות...
- guy11
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
תתחדש ותהנה!!
נראה מעולה
נראה מעולה
- סופרפלזמה
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
חברים על מה הויכוח?
אומר הבן אדם שאין לו בעיית השתקפות, ואם יש סוגר את התריס , לפי מה שאני רואה אך הוא הכין את הסלון לקראת ההתקנה ,אני בטוח שהבן אדם יקי חבל על הזמן, וכך אני בטוח שעשה ופעל לפני שהחליט מה לקנות . אז תנו קרדיט ,ותנו לו להינות מהפלזמה .
אומר הבן אדם שאין לו בעיית השתקפות, ואם יש סוגר את התריס , לפי מה שאני רואה אך הוא הכין את הסלון לקראת ההתקנה ,אני בטוח שהבן אדם יקי חבל על הזמן, וכך אני בטוח שעשה ופעל לפני שהחליט מה לקנות . אז תנו קרדיט ,ותנו לו להינות מהפלזמה .
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

סופרפלזמה כתב:
תשובתך מנוסחת מצוין ועונה בתמציתיות עניינית לתהיות שעלו בדיון. תודה רבה.
אני נהנה מכל רגע בצפייה במסך החדש וכל הבעיות שעלו בדיון ממש בטלות בשישים. במיוחד אם הצפייה היא בשעות הערב אין בכלל בעיה.
חברים על מה הויכוח?
אומר הבן אדם שאין לו בעיית השתקפות, ואם יש סוגר את התריס , לפי מה שאני רואה אך הוא הכין את הסלון לקראת ההתקנה ,אני בטוח שהבן אדם יקי חבל על הזמן, וכך אני בטוח שעשה ופעל לפני שהחליט מה לקנות . אז תנו קרדיט ,ותנו לו להינות מהפלזמה ....
תשובתך מנוסחת מצוין ועונה בתמציתיות עניינית לתהיות שעלו בדיון. תודה רבה.
אני נהנה מכל רגע בצפייה במסך החדש וכל הבעיות שעלו בדיון ממש בטלות בשישים. במיוחד אם הצפייה היא בשעות הערב אין בכלל בעיה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!