מחיר או לא מחיר זה מה שתעשיית הקדמה הטכנולוגית רוצים שתאמיןMarioMan כתב:זה בא עם מחיר - המרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה, והעניין היותר בעייתי הוא שיש רסיברים שלמרות שהם בעלי כניסת 5.1 / 7.1 אנלוגית הם לא מבצעים על הסיגנל שמגיע ממנה עיבודי סאונד למניהם כגון Room Correction....
כדאיות רכישת רסיבר שתומך בפורמטים החדשים
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46478
קודם כל - אף אחד פה לא מטעה.ADICT כתב:לי נראה שאנו טועים ומטעיםהכניסות האנאלוגיות שיש היום ברוב המגברים מה שנקרא MULLTI CHANELL IN הינם מיועדים גם לפורמטים החדשים
בואו לא נתמם עד כדי כך ונשבית את כל התעשיה (של המגברים הישנים יותר)כולה בגלל שיצאו כמה פורמטים חדשים שאם נעשה היום סקר(מצידי של מינה צמח..)אחד ל2000 ברחבי הארץ יושב היום ורואה סרט בפורמטים חדשים
זאת אומרת כל מה שבעל מגבר מיושן יותר צריך על מנת לקבלם הוא MULLTI CHANELL IN במגבר ונגן עם מפענח פנימי!!!אשר יכול לשלוח את הפענוח דרך הכניסות האנאלוגיות(שלי..)ושלו
![]()
כך שנוכל כולנו להנות מהם מבהלי שנצטרך לזרוק ולקנות חדש(אם בגלל זה אני צריך להפטר מהAX10AI שלי תאמינו לי הם היו מתים ברעב אם היו בונים עלי
![]()
)ואם זה לא נכון אני(סר..) פול מקרטני
...
כניסות ה 5.1 \ 7.1 ברסיברים מיועדים עבור פורמטים אשר לא היו קיימים בצאת הרסיבר או עבור חיבור למפענח חיצוני כמו שהזכרת.
לגבי הסקר שהזכרת, אם אחד מתוך 2000 לדבריך מאזין לפורמטי האודיו החדשים, כמה לדעתך באמת משתמשים בכניסות ה 5.1 האנלוגיות ברסיבר שלהם? הרבה פחות כמו שאתה יכול לנחש. אך סקרים מסוג זה לא מעניינים מכיוון שהם כוללים את כל האוכלוסייה, אם תעשה סקר כזה אצל קבוצת מיקוד כמו האתר שלנו, אתה תראה שהיחס בין 1 ל 2000 יעלה פלאים.
לגבי "השבתת כל התעשיה (של המגברים הישנים יותר)", לא יודע אם שמת לב, אבל כל הרסיברים החדשים כיום מדרגה מסויימת, מכילים פענוח לפורמטים אלו, התעשייה מזמן זנחה הוצאת רסיברים חדשים ללא תמיכה בפורמטים אלו ובהחלט היא לא צריכה אותנו על מנת שנעזור לה (והיא לא זקוקה לעזרה כי השוק לא קיים בתחום הזה) להחזיק את התחום הספציפי של רסיברים ישנים שכאלה.
אגב, בטוח שמת לב כי כל סרט חדש יוצא עם פסקול בפורמטים אלו, לפיכך זהו מעשה שגוי מכל בחינה כיום לרכוש רסיבר ללא אפשרות כלל לנגן פסקולים מסוג זה. אם תטען כי ניתן לרכוש נגן Blu-ray עם מפענחים פנימיים, רצוי כי תדע שרוב הנגנים לא מכילים מפענחים פנימיים בשל העלות הגבוהה בהכללתם, לכן רכישת רסיבר חדש ובכך למקד את כל הפענוח בצד של הרסיבר מהווה פתרון הרבה יותר הגיוני, גם בשל חיווט נוח (נו באמת, למתוח 8 כבלי RCA כאשר HDMI בודד מחליף את כולם והרבה יותר), אפשרויות ה RC כפי ש MarioMan הזכיר והחסכון של DAC ואז ADC. היום אין שום סיבה להעביר את הסיגנל ברמה האנלוגית, הכל צריך להשאר בדומיין הדיגיטלי.
שים לב גם שבפתרון שהצעת אתה מגביל את עצמך רק לנגני Blu-ray ו HTPC, מכשירי מזרימדיה לא יכולים להכלל בפתרון זה.
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זיו בוא נעשה סדר!אני לא אנטי של שום דבר וכל אחד יעשה מה טוב לו(ולכיסו)
אבל יש דברים שצריך להדגיש, ובפרט כאשר השאלה הנשאלת היא האם יש צורך להחליף את הרסיוור שלי כי הוא לא תומך בפורמטים החדשים?אז התשובה היא לאוו דווקא כי לתעשיה יש פתרון גם לאנשים מהסוג הזה שעדיין רוצים להשאר!עם הרסיוור שלהם!לכן יש את אפשרות הפענוח חיצוני(דרך הנגן)וקבלתו דרך האנאלוג ברסיוור!אז OK לא הכל מושלם ולא הפתרון האידיאלי !אבל לפחות יש פתרון !ןהאמן לי שאם לא היה פתרון כמו זה המוזכר לעיל ,הפורמטים החדשים בכלל יכול להיות שלא היו תופסים!!!ולכן יצאו גם נגנים עם מפענחים פנימיים והאמן לי שמחירם ירד מהר הרבה יותר ממה שאתה חושב ועל זה אני גם מוכן לעשות איתך בבוא העת סטטיסטיקה!(קבוצת מיקוד).לגבי כמות הכבלים הנדרשת לאלו שאין להם פענוח ברסיוור ,אתן לך דוגמא:גם פיוניר יצאה בזמנו עם ההצהרה המאלפת שהנה הם פתרו את בעיית הספגטי
והמציאו את הI LINK שיש לי אותו היום בDVD 757AI וכן כמובן גם המגבר VSAAX10AI !אז מה?קודם כל הפורמט של הDVD AUDIO וSUPER AUDIO CD מת מזמן!ואיתו גם המצאת הFIRE WIRE ופיוניר נאלצה לספוג הפסדים עצומים כי הפורמט לא תפס!והאמן לי ישלי את הI LINK (בחיבור בודד)ויש לי גם אתה410 ואם אומר לך שישהבדל עצום בין הI LINK לחיבור אופטי רגיל (עם המרה מאנאלוג לדיגיטל)ובקודם ללא המרה בכלל! אז אשקר לך !ורוב הזמן אני עובד עם ה410 ללא הזדקקות מיוחדת לI LINK !אז בוא נשים את העניין בפרופורציה וגם פיוניר שמה כמעט את כל הביצים בסל אחד ויצאה בשן ועיין מההרפתקאה 
- niko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
ADICT, בסה"כ זיו צודק, אין היום רסיברים מרמת ביניים ללא המפענחים האלו והאמן לי שבהצגת ליין חדש
של רסיברים,לא משנה של איזה חברה, הם יכללו את המפענחים הללו כבר ברסיברים ברמת כניסה.
מעבר לזה,אתה טוען בעצמך שלא היה לך מה לעשות עם ה- DVD עם המפענחי....
של רסיברים,לא משנה של איזה חברה, הם יכללו את המפענחים הללו כבר ברסיברים ברמת כניסה.
מעבר לזה,אתה טוען בעצמך שלא היה לך מה לעשות עם ה- DVD עם המפענחי....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ADICT,
כמובן שאין חובה להחליף רסיבר ולא טענתי כך, אך אם מישהו עומד היום מול רכישה של רסיבר חדש - מעשה נבון הינו רכישה של רסיבר תומך.
נדמה שמשהו לא היה ברור לך, עבור העברת הפורמטים החדשים יש צורך בכבל HDMI בודד, עבור העברת הפורמטים הללו לאחר פענוח שלהם לדומיין האנלוגי, יש צורך ב 6-8 כבלים, אין צורך להכין שום סטטיסטיקה כמו שהצעת.
לגבי i.LINK, הוא כולו למיטב ידיעתי נשאר בדומיין הדיגיטלי ואם הוא במצב תקין, הוא אמור להניב איכות זהה לחיבור דיגיטלי אופטי או קואקסיאלי.
כמובן שאין חובה להחליף רסיבר ולא טענתי כך, אך אם מישהו עומד היום מול רכישה של רסיבר חדש - מעשה נבון הינו רכישה של רסיבר תומך.
נדמה שמשהו לא היה ברור לך, עבור העברת הפורמטים החדשים יש צורך בכבל HDMI בודד, עבור העברת הפורמטים הללו לאחר פענוח שלהם לדומיין האנלוגי, יש צורך ב 6-8 כבלים, אין צורך להכין שום סטטיסטיקה כמו שהצעת.
לגבי i.LINK, הוא כולו למיטב ידיעתי נשאר בדומיין הדיגיטלי ואם הוא במצב תקין, הוא אמור להניב איכות זהה לחיבור דיגיטלי אופטי או קואקסיאלי.
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יפה !זה לא סותר לרגע את מה שאני אומר!כלומר כמו שכל הרסיוורים כולל מרמת כניסה יתמכו בפורמטים החדשים!כנל יהיו גם נגנים עם מפענחים פנימיים הצורה שוטפת בשוק ובהתאם גם המחיר שלהם יהיה נגיש לכל יד!ולכן אלו שהשקיעו את מיטב כספם רגע לפני שהפורמטים הללו יצאוniko כתב:ADICT, בסה"כ זיו צודק, אין היום רסיברים מרמת ביניים ללא המפענחים האלו והאמן לי שבהצגת ליין חדש
מעבר לזה,אתה טוען בעצמך שלא היה לך מה לעשות עם ה- DVD עם המפענחי.......
-
masteraudio
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
שלום לכולם ןתודה רבה על התגובות והיתיחסות העינינית והמיקצועית לשאלה שלי
החלטתי בסופו של דבר לירכוש רסיבר האים תוכלו להמליץ לי על רסיבר במחיר של עד 5000 ש"ח שתומך בפורמטים החדשים למעט ה-ONKYO 606 שקראתי את הביקורת עליו ולא ממש היתרשמתי מימנו או שאולי זו דעתו האישית של עורך הכתבה
החלטתי בסופו של דבר לירכוש רסיבר האים תוכלו להמליץ לי על רסיבר במחיר של עד 5000 ש"ח שתומך בפורמטים החדשים למעט ה-ONKYO 606 שקראתי את הביקורת עליו ולא ממש היתרשמתי מימנו או שאולי זו דעתו האישית של עורך הכתבה
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
יש את הרסיברים של ימאהה.
863 (קצת יותר יקר) ונדמה לי שגם 663
863 (קצת יותר יקר) ונדמה לי שגם 663
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
אני ממליץ על Harman Kardon 255 – שהוא טוב יותר מאשר האונקיו 606 .masteraudio כתב: החלטתי בסופו של דבר לירכוש רסיבר האים תוכלו להמליץ לי על רסיבר במחיר של עד 5000 ש"ח שתומך בפורמטים החדשים למעט ה-ONKYO 606 שקראתי את הביקורת עליו ולא ממש היתרשמתי מימנו או שאולי זו דעתו האישית של עורך הכתבה...
.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ADICT,
קיימים כבר רסיברים בעלות של 3000 ש"ח עם תמיכה בפורמטים הללו, אין ממש צורך לחכות לכלום.
המהפכה כבר כאן - כל הסרטים יוצאים כיום עם הפורמטים החדשים, רסיברים בעלות נמוכה כבר קיימים, אם אתה מעוניין לחכות עוד כמה שנים, אשריך. לגבי המרה לאנלוג, חבל שאתה מזלזל בזה כל כך, כל המרה כזאת מורידה איכות.
ולגבי הדוגמה שלך עם סירות דייג, הפורמטים החדשים הינם כריש לעומת הסרדינים של DTS & DD
קיימים כבר רסיברים בעלות של 3000 ש"ח עם תמיכה בפורמטים הללו, אין ממש צורך לחכות לכלום.
המהפכה כבר כאן - כל הסרטים יוצאים כיום עם הפורמטים החדשים, רסיברים בעלות נמוכה כבר קיימים, אם אתה מעוניין לחכות עוד כמה שנים, אשריך. לגבי המרה לאנלוג, חבל שאתה מזלזל בזה כל כך, כל המרה כזאת מורידה איכות.
ולגבי הדוגמה שלך עם סירות דייג, הפורמטים החדשים הינם כריש לעומת הסרדינים של DTS & DD
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זיו כמובן אני רוצה לדבר רק בשמי-אני לא אלך אחליף עכשיו מכשיר כמו זה שרכשתיVSAAX10AI רק בגלל שאין לו תמיכה בפורמטים החדשים
כי אפילו בלי להיות מומחה גדול זה יהיה מעשה דבילי!כי לדעתי המכשיר כלכך מושקע ונותן כלכך המון מעבר להרבה רסיוורים מרמת כניסה (כמו שאמרת)עם תמיכה ועם HDMI !שגם אפילו אם היה לי אותם לא בטוח שהייתי משתמש בהם כל כך הרבה..ופה באמת אין לי מה להוסיף...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
אני הלכתי לחנות מערכות וראיתי שם סרט עם dts-hd ואם פס-קול ב-dts - ואני לא שומע את ההבדל
וזהעוד בחדר השמעה מקצועי של אחד היבואנים (ללא פירסום:-)). אולי זה משהו אצלי לא בסדר??? 
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

רק חבל שאתה משרבב שיקולים שהם לגמרי אישיים לך במחרוזת של שאלות כלליות.ADICT כתב:זיו כמובן אני רוצה לדבר רק בשמי-אני לא אלך אחליף עכשיו מכשיר כמו זה שרכשתיVSAAX10AI רק בגלל שאין לו תמיכה בפורמטים החדשים...
כאשר אתה מייעץ לאחרים, או מגיב במחרוזת של ייעוץ לאחרים – עדיף לראות התמונה הכללית מאשר את השיקולים שהם לגמרי אישיים לך.
.
-
masteraudio
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
אני מיתלבט בין ה- YAMAHA 663 ן- HARMAN/KARDON 255 מי מיבין שניהם יותר טוב?
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
אתה ניסית לגשת לדר השמעה ולשמוע אותם? אתה מרגיש בהבדל?masteraudio כתב:אני מיתלבט בין ה- YAMAHA 663 ן- HARMAN/KARDON 255 מי מיבין שניהם יותר טוב?...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כדאי גם לראות אותם וכן לשמוע אותם עם הרמקולים שיש לך.dima_vy כתב:אתה ניסית לגשת לדר השמעה ולשמוע אותם? אתה מרגיש בהבדל?masteraudio כתב:אני מיתלבט בין ה- YAMAHA 663 ן- HARMAN/KARDON 255 מי מיבין שניהם יותר טוב?......
.
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אני חושב שזה לא פייר שאתה יורה הערה עוקצנית כזוJoshua_G כתב:רק חבל שאתה משרבב שיקולים שהם לגמרי אישיים לך במחרוזת של שאלות כלליות.ADICT כתב:זיו כמובן אני רוצה לדבר רק בשמי-אני לא אלך אחליף עכשיו מכשיר כמו זה שרכשתיVSAAX10AI רק בגלל שאין לו תמיכה בפורמטים החדשים...
כאשר אתה מייעץ לאחרים, או מגיב במחרוזת של ייעוץ לאחרים – עדיף לראות התמונה הכללית מאשר את השיקולים שהם לגמרי אישיים לך.
....
- akira
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
Re: למיטב ידיעתי והבנתי
בין ה HK255 ל יאמאה 663, רק אתה יכול להחליט מה עדיף. הייתי בודק גם את האונקיו 606. בכל מקרה, אם כבר קונים, כדאי גם שהרסיבר ידע לעשות upconvert ולהוציא את כל הוידאו דרך ה HDMI, שאז מחובר לטלויזיה כבל בודד.
תסתכל באתר של דולבי, אם אתה לא מאמין לי - http://www.dolby.com/consumer/technolog ... vrs_2.html
אין קשר בין מגבלת 1.5mbit של חיבור דיגיטלי "רגיל" לבין העובדה שאנלוגי 5.1 ידע להעביר את כל המידע של הפורמטים החדשים - זה בהחלט אופציה למי שיש רסיבר ישן ברמה גבוהה ובכל זאת רוצה לשמוע את הפורמטים החדשים.lawpower כתב:הפורמטים החדשים תופסים נפח רחב מאוד של מידע - לא רק שלא יכול לעבור בחיבור אנלוגי - אפילו בחיבורים הדיגיטליים הרגילים (אופטי/קואקסלי) אי אפשר להעבירם.masteraudio כתב:הרסיבר שלי הוא מידגם YAMAHA RX-V450 6.1 DD EX DTS-ES PRO-LOGIX 2X האים זה מספיק?...
רק חיבור HDMI מאפשר העברת המידע.
*snip*...
תסתכל באתר של דולבי, אם אתה לא מאמין לי - http://www.dolby.com/consumer/technolog ... vrs_2.html
- odedee
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 791
הכל בסדר אצלך. גם אני לא שמעתי הבדלים. לדעתי אפשר לשמוע הבדלים רק אם יש שמיעה מצוינת ובתנאים אידאליים. השמיעה האנושית אינה טובה כמו מכשירי מדידה, והיא לא סובלת מ-lossy compression כמו שהיצרנים מטפטפים לנו בשנה האחרונה. DD ו-DTS הישנים והטובים מספקים צליל יפה וטוב למרות שלכאורה הדחיסה מאבדת משהו מדקויות הצליל.dima_vy כתב:אני הלכתי לחנות מערכות וראיתי שם סרט עם dts-hd ואם פס-קול ב-dts - ואני לא שומע את ההבדלוזהעוד בחדר השמעה מקצועי של אחד היבואנים (ללא פירסום:-)). אולי זה משהו אצלי לא בסדר???
...
אני גם לא מתכוון בעתיד הנראה לעין להתקין קונפיגורציית 7.1 - נראה לי יותר ממיותר. קניתי רסיבר שתומך בפורמטים החדשים משתי סיבות עיקריות: פשטות של חיווט בין כל הרכיבים (הכל אצלנו עכשיו דרך HDMI, ולפני כן היה בלגן גדול), וכדי לא להיות חסום מחלק מהפסקולים.
הסיבה השנייה דורשת פירוט. למיטב ידיעתי, התקן הוא שכל blu-ray חייב להכיל את הפסקול ב-DD 5.1, בנוסף לפורמטים החדשים. למרות זאת, גיליתי לאכזבתי שב-BD מסוימים ששפת המקור בהם אינה אנגלית, אזי הפסקול uncompressed הוא בשפת המקור (סינית, נניח) אבל פסקול DD הוא באנגלית בלבד. אני לא יודע אם התקן מתיר את זה או שמדובר בעבירה על התקן (וכבר ראיתי את החוצפה הזו גם בסרט של Sony pictures, חברה לא-קקיונית בעליל), אבל בלתי נסבל מבחינתי לשמוע את הסרט בדיבוב לאנגלית רק בגלל שאין לי מפענח מתאים לפסקול המקור. זו הסיבה העיקרית שגרמה לי לקנות Yamaha 3800.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

זאת הייתה הערה עניינית – לא עוקצנית.ADICT כתב:אני חושב שזה לא פייר שאתה יורה הערה עוקצנית כזוJoshua_G כתב:רק חבל שאתה משרבב שיקולים שהם לגמרי אישיים לך במחרוזת של שאלות כלליות.ADICT כתב:זיו כמובן אני רוצה לדבר רק בשמי-אני לא אלך אחליף עכשיו מכשיר כמו זה שרכשתיVSAAX10AI רק בגלל שאין לו תמיכה בפורמטים החדשים...
כאשר אתה מייעץ לאחרים, או מגיב במחרוזת של ייעוץ לאחרים – עדיף לראות התמונה הכללית מאשר את השיקולים שהם לגמרי אישיים לך.......
הבעיה היא שאתה לוקח באופן אישי גם את הדברים הטכניים והענייניים.
.