DAC

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

יש הבדלים מהותים ב-DAC, פילטרים שונים, ספקי כוח, וכו'

אין פה לדעתי הרבה אופציות אלא לקנות surround processor
או
לקנות DVD היי-אנד ולהסתפק ב-downmix stereo

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

נכון לעכשיו השוויתי את איכות הסאונד בין 2 נגני DVD – האחד טוב והאחד פשוט. הנגן טוב הוא Denon DVD-3930 והפשוט הוא Pioneer DV-410V .
בדנון ניתן לכוון את יציאות האודיו דרך HDMI ל- PCM , כך שהאודיו עובר דרך ה- DACs של הדנון. השוויתי את הסאונד של 2 הערוצים הקדמיים במצב רב-ערוצי. דהיינו, האזנתי לתזמורת המלווה את הכותרות בסוף אחד הסרטים של הרי פוטר, אותו יש לי על 2 דיסקים. ההבדל בין הפיוניר לבין הדנון דומה להבדל בין הפיוניר לבין נגן CD ייעודי טוב. לדנון יש גם יציאת Downmix ייעודית של 2 ערוצים. בנגינת תקליטור CD בדנון, דרך יציאת 2 הערוצים האנלוגית שומעים עוד הרבה יותר טוב מאשר דרך יציאת HDMI .

.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:נכון לעכשיו השוויתי את איכות הסאונד בין 2 נגני DVD – האחד טוב והאחד פשוט. הנגן טוב הוא Denon DVD-3930 והפשוט הוא Pioneer DV-410V .
בדנון ניתן לכוון את יציאות האודיו דרך HDMI ל- PCM , כך שהאודיו עובר דרך ה- DACs של הדנון. השוויתי את הסאונד של 2 הערוצים הקדמיים במצב רב-ערוצי. דהיינו, האזנתי לתזמורת המלווה את הכותרות בסוף אחד הסרטים של הרי פוטר, אותו יש לי על 2 דיסקים. ההבדל בין הפיוניר לבין הדנון דומה להבדל בין הפיוניר לבין נגן CD ייעודי טוב. לדנון יש גם יציאת Downmix ייעודית של 2 ערוצים. בנגינת תקליטור CD בדנון, דרך יציאת 2 הערוצים האנלוגית שומעים עוד הרבה יותר טוב מאשר דרך יציאת HDMI .

.
...
(Y)
הייתי קרוב
איך זה נשמע יחסית למרידיאן שלך אבל?
ומה קרה לדגם ה-6000$?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב: איך זה נשמע יחסית למרידיאן שלך אבל?
...
השוואה תתבצע מחר. עכשיו מאוחר כדי לשמוע בעוצמות מתבקשות במוסיקה קלאסית.
michael123 כתב: מה קרה לדגם ה-6000$?
...
הוא לא נמכר בפועל ב- 6,000 ₪ ו- 18,000 ₪ נראה לי קצת מוגזם להשקיע בנגן DVD . ממילא העתיד הוא בבלו-ריי.

.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634

שליחה

מה דעתכם על זה

http://www.audio-magus.com/Citypulse_DA ... da203e.htm

י
...
היתה לי הכרות הדגם האמור (2.03E) - היה בבעלות חבר שהחליף אותו לאחר מספר חדשים בדגם DA7.2X בעקבות בעיות של רעש בשימוש בממשק USB.
אין ספק שהוא שהשיפור מול מכשירי DVD, ו-CDP פשוטים הוא גבוה. לגבי השוואה מול מכשרי DAC זולים יותר הדעות חלוקות אבל מכיוון שהבדיקה שבצעתי הייתה קצרה - אני נוטה להאמין לאותו חבר שגם כאן השיפור גדול.
איכות החמרים והבניה טובים מאד אם כי תכנון המארז יכול היה להיות מוצלח יותר.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:
...
השוואה תתבצע מחר. עכשיו מאוחר כדי לשמוע בעוצמות מתבקשות במוסיקה קלאסית.
michael123 כתב: מה קרה לדגם ה-6000$?
...
הוא לא נמכר בפועל ב- 6,000 ₪ ו- 18,000 ₪ נראה לי קצת מוגזם להשקיע בנגן DVD . ממילא העתיד הוא בבלו-ריי.

.
...
ב-6000 לדעתי אפשר היה לקנות. מעבר לזה אני מסכים..
לגבי בלו-ריי - שים לב כי הם מנגנים DVD גרוע (מבחנים שראיתי למשל ב-HomeTheaterHiFi)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב: ב-6000 לדעתי אפשר היה לקנות. מעבר לזה אני מסכים.
...
ניסיתי ולא הצלחתי.
michael123 כתב: לגבי בלו-ריי - שים לב כי הם מנגנים DVD גרוע (מבחנים שראיתי למשל ב-HomeTheaterHiFi)
...
לנגינת תקליטורי DVD יש לי נגן DVD טוב.
לנגינת תקליטורי בלו-ריי יבוא בעתיד נגן בלו-ריי טוב.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:
michael123 כתב: ב-6000 לדעתי אפשר היה לקנות. מעבר לזה אני מסכים.
...
ניסיתי ולא הצלחתי.
michael123 כתב: לגבי בלו-ריי - שים לב כי הם מנגנים DVD גרוע (מבחנים שראיתי למשל ב-HomeTheaterHiFi)
...
לנגינת תקליטורי DVD יש לי נגן DVD טוב.
לנגינת תקליטורי בלו-ריי יבוא בעתיד נגן בלו-ריי טוב.
...
בעיה שאם אתה בכיוון של אודיו איכותי, תצטרך 2 סטים (אחד לבלו-ריי, שני ל-DVD) של 5.1 אודיו עם bypass.. או להצטייד במעבד צליל surround עם כניסות HDMI..

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

...
טוב, הנגן Denon DVD-3930 הפתיע אותי לטובה בנגינת אודיו דו-ערוצי.
הנגן CD של Meridian G08 טוב יותר, אבל לא בהרבה.
את הבדלים ביניהם ניתן לשמוע רק כאשר מנגנים את אותו תקליטור וממתגים במגבר בין אחד לשני. למרידיאן במה מעט רחבה ועמוקה יותר וכן מעט יותר גבוהים ונמוכים. ההשוואה נעשתה גם עם הצלבת כבלי Interconnect בין השניים.
כאמור, המרידיאן טוב יותר, אבל הדנון לא רחוק ממנו.
ההבדל ביניהם הוא כזה המצדיק עבורי להשאיר ברשותי את שניהם – את המרידיאן לתקליטורי CD ואת הדנון לתקליטורי DVD וכן SACD .
מאידך, אם הייתי רוכש קודם את הנגן DVD של דנון, בהחלט יתכן שהייתי מסתפק בו ומוותר על נגן CD ייעודי איכותי.
michael123 כתב: בעיה שאם אתה בכיוון של אודיו איכותי, תצטרך 2 סטים (אחד לבלו-ריי, שני ל-DVD) של 5.1 אודיו עם bypass.. או להצטייד במעבד צליל surround עם כניסות HDMI..
...
כיום יש לי, בנוסף לרסיבר ומגבר, 2 מערכות – נגן CD טוב ונגן DVD טוב.
בהמשך אוסיף נגן בלו-ריי טוב – כאשר יהיו דגמים כאלה ובמחירים סבירים.
כרגע אני רואה תקליטורי בלו-ריי דרך מחשב מדיה בעל כונן בלו-ריי.
לגבי מעבד Surround – אינני יודע אם יש כאלה המפענחים גם את פורמטי האודיו החדשים, Dolby True HD וכן DTS-HD . (הרסיבר שלי מפענח פורמטים אלה). בכל מקרה, נראה לי שהוספת מעבד Surround תהיה יקרה יותר מאשר הוספת נגן בלו-ריי טוב ואיני יודע אם בתוצאה סופית האיכות תהיה טובה יותר במידה משמעותית.

.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כיום יש לי, בנוסף לרסיבר ומגבר, 2 מערכות – נגן CD טוב ונגן DVD טוב.
בהמשך אוסיף נגן בלו-ריי טוב – כאשר יהיו דגמים כאלה ובמחירים סבירים.
כרגע אני רואה תקליטורי בלו-ריי דרך מחשב מדיה בעל כונן בלו-ריי.
לגבי מעבד Surround – אינני יודע אם יש כאלה המפענחים גם את פורמטי האודיו החדשים, Dolby True HD וכן DTS-HD . (הרסיבר שלי מפענח פורמטים אלה). בכל מקרה, נראה לי שהוספת מעבד Surround תהיה יקרה יותר מאשר הוספת נגן בלו-ריי טוב ואיני יודע אם בתוצאה סופית האיכות תהיה טובה יותר במידה משמעותית.
...
יש כמה מעבדים כאלה, אני תמיד נעזר בשרשור זה:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=940065

(טבלה מתעדכנת כל הזמן)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב: יש כמה מעבדים כאלה, אני תמיד נעזר בשרשור זה:
(טבלה מתעדכנת כל הזמן)
...
נראה לי שאני מסודר מבחינת איכות גם בנגינת תקליטורי CD וגם בתקליטורי DVD .
איני משוכנע שישתלם להשקיע במעבד כזה לפורמטים אלה.
לא ראיתי ברשימה אף לא מעבד אחד התומך ב- HD Video .
לכן, אני עדיין בדעה שקרוב לוודאי שהשדרוג המתבקש הבא שלי יהיה נגן בלו-ריי איכותי, כאשר יהיו כאלה במחירים סבירים.

.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:
michael123 כתב: יש כמה מעבדים כאלה, אני תמיד נעזר בשרשור זה:
(טבלה מתעדכנת כל הזמן)
...
נראה לי שאני מסודר מבחינת איכות גם בנגינת תקליטורי CD וגם בתקליטורי DVD .
איני משוכנע שישתלם להשקיע במעבד כזה לפורמטים אלה.
לא ראיתי ברשימה אף לא מעבד אחד התומך ב- HD Video .
לכן, אני עדיין בדעה שקרוב לוודאי שהשדרוג המתבקש הבא שלי יהיה נגן בלו-ריי איכותי, כאשר יהיו כאלה במחירים סבירים.

.
...
איך הגעת ל-HD Video?
מעבד אודיו מקבל אודיו; לוידאו נדרש מעבד נוסף (אבל יש לדעתי אלא שתומכים גם בוידאו.)
8000AP שלי הוא HDMI 1.2A, לא תומך בפורמטים החדשים אבל מקבל LPCM עד ל-192/24 דרך HDMI.. מינימליסטי בפונקציות.. אבל מבחינת ה-sound משאיר את דנונים יותר יקרים ממנו מאחור..

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב: מעבד אודיו מקבל אודיו; לוידאו נדרש מעבד נוסף (אבל יש לדעתי אלא שתומכים גם בוידאו.)
8000AP שלי הוא HDMI 1.2A, לא תומך בפורמטים החדשים אבל מקבל LPCM עד ל-192/24 דרך HDMI.. מינימליסטי בפונקציות.. אבל מבחינת ה-sound משאיר את דנונים יותר יקרים ממנו מאחור..
...
LPCM ביציאת HDMI (או בכל יציאה אחרת) של נגן DVD הוא אחרי ה- DACs של הנגן.
מה שיכול להיות טוב יותר מה- DACs של הנגן הוא ה- Beat Stream ממנו שעובר מפענחי AC3 ו/או DTS בשילוב DACs של מעבד חיצוני.

בכל מקרה, אני לא מבקש יותר איכות מהסאונד הנוכחי שמפיק הדנון שלי.
לקולנוע ביתי הוא די והותר.
לתקליטורי CD יש לי פתרון טוב דיו.
מה שנשאר עבורי הוא פתרון עתידי לתקליטורי בלו-ריי.
זה יבוא. – בעתיד.

.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:
michael123 כתב: מעבד אודיו מקבל אודיו; לוידאו נדרש מעבד נוסף (אבל יש לדעתי אלא שתומכים גם בוידאו.)
...
.
...
זה לא נכון, HDMI זאת יציאה דיגיטלית כאשר הפריסה של הסטרים היא lossless
זה בכל מקרה Digital-To-Digital, איפה ה-DAC נכנס פה?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב:
Joshua_G כתב:
...
.
...
...
בנגן DVD שלי, Denon 3930 , ניתן להגדיר את יציאת האודיו דרך HDMI כ- PCM , דהיינו, לאחר המפענח וה- DACs של הנגן. הרסיבר שלי מזהה את האות כ- Multi Channel PCM .

.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:
michael123 כתב:
Joshua_G כתב:
...
.
...
...
בנגן DVD שלי, Denon 3930 , ניתן להגדיר את יציאת האודיו דרך HDMI כ- PCM , דהיינו, לאחר המפענח וה- DACs של הנגן. הרסיבר שלי מזהה את האות כ- Multi Channel PCM .

.
...
לאחר הפענוח - כן, אבל לא קשור ל-DAC.
המרה ל-MPCM מתבצעת ב-digital domain

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב:
Joshua_G כתב:
michael123 כתב:
Joshua_G כתב:
...
.
...
...
.
...
...
אכן, המרה ל- PCM מתבצעת בתחום הדיגיטאלי – ובנגן שלי היא מתבצעת בנגן עצמו והיא מחייבת שימוש ב- DACs שלו.

.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Joshua_G כתב:
michael123 כתב:
Joshua_G כתב:
michael123 כתב:
Joshua_G כתב:
...
.
...
...
.
...
...
אכן, המרה ל- PCM מתבצעת בתחום הדיגיטאלי – ובנגן שלי היא מתבצעת בנגן עצמו והיא מחייבת שימוש ב- DACs שלו.

.
...
אני יודע שזה מתבצע בנגן, בדיוק כמו שה-PS3 מוציא הכל דרך HDMI,
אבל אני לא מבין מה ה-DAC עושה פה.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290

שליחה

מה דעתכם לחזור לנושא המקורי?!

איילW - יש לך כיוון כרגע?
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

michael123 כתב: אני יודע שזה מתבצע בנגן, בדיוק כמו שה-PS3 מוציא הכל דרך HDMI,
אבל אני לא מבין מה ה-DAC עושה פה.
...
אני לא מבין מה אתה לא מבין.
בו נעבור על שרשרת תמסורת האודיו.
בתקליטורי DVD ערוצי הקול מקודדים או ב- AC3 , שהוא Dolby Digital , או ב- DTS – בזרם מידע דיגיטאלי מכווץ.
כדי שרסיבר או מגבר יוכל להעביר את הסאונד לרמקולים, נחוצות 2 פעולות:
האחת היא פתיחת הכווץ, או Decoding של האות DD או DTS לאות רב-ערוצי לא מכווץ והשנייה היא המרת האות מדיגיטאלי לאנלוגי. איני יודע מה נעשה קודם – פתיחת הכווץ או ההמרה לאנלוגי.
אות PCM הוא אנלוגי, ללא כל כווץ או קידוד.
בדרך כלל, נגן DVD מוציא הן מהיציאות הדיגיטאליות והן מיציאת HDMI את זרם המידע הדיגיטאלי, אשר עליו לעבור פענוח, או פתיחת הכווץ וכן המרה מדיגיטאלי לאנלוגי ברסיבר. זה נעשה על ידי הפענחים וה- DACs ברסיבר.
בנגן DVD שלי יש אופציה נוספת, אשר אינה קיימת במרבית נגני DVD המקובלים.
יש אפשרות להוציא אות PCM אנלוגי, רב-ערוצי, דרך יציאת HDMI .
במקרה זה, הן פתיחת הכווץ של DD או DTS והן ההמרה מדיגיטאלי לאנלוגי נעשים על ידי המפענחים וה- DACs בנגן – שהם איכותיים ביותר, יותר מאשר בכל רסיבר שאני מכיר.

בשורה תחתונה.
כאשר ביציאת HDMI , או בכל יציאה אחרת מנגן DVD , או נגן בלו-ריי , או PS3 – יוצא אות דיגיטאלי – אות זה עובר פענוח כווץ והמרה מדיגיטאלי לאנלוגי ברסיבר. איכות הקול (מעבר לאיכות ההקלטה המקורית) מותנית באיכות המפענחים והממירים ברסיבר.

כאשר ביציאת HDMI של נגן DVD יוצא אות PCM אנלוגי – פענוח הכווץ וההמרה מדיגיטאלי לאנלוגי ( DAC ) נעשים במפענחים ובממירים של הנגן DVD .

כאשר המפענחים והממירים של הנגן DVD איכותיים יותר מאשר אלה הקיימים ברסיבר – מתקבל במוצא אות אודיו איכותי יותר.

האם עכשיו זה מובן?

.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”