valer_valer כתב:לי יש את Audiophile 2496 איזה 6-7 שנים.. אם אני לא טועה.
כרטיס טוב אך יש טובים ממנו.
לא מזמן שקלתי לשדרג, והתלבטתי בין EMU 1212M, Lynx-22 , RME HDSP 9632 .
הם ליגה אחרת, כמובן. וגם ביניהם יש יותר טובים (כמו Lynx-22 ) ויותר זולים (כמו EMU 1212M) וגם תכונות מיוחדות (כמו RME HDSP 9632).
ולמי שלא חסר לו, בלי התלבטות, ללכת על DAC1 PRE. או סתם DAC1.
...
Lynx-22 , RME HDSP 9632
הכרטיסים שהצגת הם כרטיסים מקצועיים, שנועדו לפי דעתי לאולפנים והצד החזק שלהם הוא דווקא ביכולות אחרות כגון הקלטה, ולא רק בניגון סטראו,
מתכוון לאמר שאת מרבית הכסף אתה משלם על פיצ'רים שהמשתמש הביתי לא זקוק להם,
יש כרטיסים כגון EMU1212 ASUS M-AUDIO192 שנועדו לסטראו או למשתמש הבייתי בלבד, ויכול להיות שהם לא נופלים בניגון סטראו מהכרטיסים כדוגמאת Lynx-22 , RME HDSP 9632
הכרטיסים האלה יועדו מלכתחילה ליוצרי מוזיקה מתחילים
...
ה ASUS כרטיס חדש יחסית ויעודו היה ל HTPC, למרות שברשת נכתב שהוא בעל יכולות סטראו טובות,
ה M-AUDIOPHILE 192 כשמו כן הוא , יש לו יכולות הקלטה, אך לדעתי החלק החזק שלו זה ניגון סטראו
היי,
קניתי את הכרטיס!
עכשיו אני רוצה לדעת: להתקין ישר את הדרייברים מהאתר של m- audio או מהדיסק?
ומתקינים קודם את הדרייברים או קודם מחברים את הכרטיס?
תודה
maor_av כתב:אם אתה מעוניין רק לשמיעת סטראו יש את הכרטיס של M-AUDIO24/96 שטוב יותר מהכרטיס של revolution 5.1
הוא עולה בערך אותו המחיר
...
מה עושה את ה 24/96 ליותר טוב? הוא מבוסס על אות ה DAC?
זה לא עניין רק של DAC,
הכרטיס 96\24 נועד לסטראו בלבד וכל בנו אותו,
revolution 5.1 נועד לסטראו + סרטים,
...
לא מדויק. יצא לי להשתמש לא מעט ביציאה הדיגיטלית שלו להוצאת Dolby Digital ו DTS לרסיבר.
אני לא יודע עם ה DAC שלו שונה מ Revolution אבל הכרטיס אמור להיות יותר איכותי.
לכל הממליצים על כרטיסי RME לדעתי זאת די קפיצה מעל הפופיק כי החברה מייצרת את הכרטיסים לשוק אולפני ההקלטות ועיקר ההשקעה שם היא בממירי ADC מדוייקים.
אלה כרטיסים לא זולים בכלל!
momo777 כתב:היי,
קניתי את הכרטיס!
עכשיו אני רוצה לדעת: להתקין ישר את הדרייברים מהאתר של m- audio או מהדיסק?
ומתקינים קודם את הדרייברים או קודם מחברים את הכרטיס?
תודה
...
תתקין מהאתר
אבל קודם תקרא את הוראות ההתקנה שבחוברת
Pavelz, למרות שאני מסכים איתך שזה יותר מדיי ללכת על RME לשימוש ביתי, הוא כן כרטיס מאוד איכותי. יצא לי לשמוע שני כרטיסים של החברה הזו והיציאה האנאלוגית שלהם איכותית מאוד גם כן.
anatoli15 כתב:Pavelz, למרות שאני מסכים איתך שזה יותר מדיי ללכת על RME לשימוש ביתי, הוא כן כרטיס מאוד איכותי. יצא לי לשמוע שני כרטיסים של החברה הזו והיציאה האנאלוגית שלהם איכותית מאוד גם כן.
...
לדעתי הם אפילו יותר טובים מהכרטיסים של Digidesign מי שמכיר.
עדיין לדעתי זאת השקעה די גדולה. כמה עולה כרטיס הכניסה שלהם? 3 אלף?
anatoli15 כתב:Pavelz, למרות שאני מסכים איתך שזה יותר מדיי ללכת על RME לשימוש ביתי, הוא כן כרטיס מאוד איכותי. יצא לי לשמוע שני כרטיסים של החברה הזו והיציאה האנאלוגית שלהם איכותית מאוד גם כן.
...
...
אין בעיה להשיג אותו ב - 2K - 2.5K בארץ, או להזמין מחו"ל.
אני פעם ניסיתי להשוות כרטיסים "מוזיקליים" לכרטיסי אודיו כמו אלה המתוארים לעיל.
הם לא ברי השוואה באיכות הסאונד. חוץ מזה דובר כאן שיש להם "פיצ'רים" מיוחדים - איזה בדיוק ? כניסות ויציאות מידי ? זה מחיר אפסי. רוב ההשקעה היא ב - ADC, ב - DAC , וכמובן (רוב האנשים נוטים לשכוח את זה) ב - OpAmp's.
אכשיו קחו כרטיס אודיו נוסח Auzen X-FI™ Prelude 7.1, תחליפו לו OPAMPs (אגב הם באמת ניתנים להחלפה) שימו DACs יותר איכותיים - ולאיזה מחיר טיפסתם ?
אתה שוכח שמדובר על כרטיסים שונים לגמרי. נסה להפעיל RME עם דרייברים WDM, לא תצליח. נסה להריץ עליו משחקים פעם בכמה זמן, לא תצליח. נסה לקבל ממנו תכונות פשוטות כמו בחירת כניסה להקלטה בלחיצת כפתור, לא תקבל.
RME וחבריו הם כרטיסים מצוינים, מעולים אפילו! אבל הם לא לשוק הביתי. למי שרוצה רק לשמוע מוזיקה איתם ואין לו בעיה להוסיף את המחיר זה מצוין. למי שכן צריך כרטיס לדברים מסביב אין מנוס, צריך לקחת משהו הגיוני יותר.
אגב, אל תשכח של-RME למיניהם יש הרבה יותר מאשר MIDI, אפשרויות ההרחבה וההקלטה שלהן גדולות בהרבה, והם גם עולים בהתאם.
בין השאר אני עוסק גם במוזיקה (מנגן, מקליט) אז מהבחינה הזאת אני פחות אובייקטיבי לדברים שהם לא מוסיקה (למשל משחקי מחשב).
אך לאודיו דו-ערוצי נטו דווקא Lynx 22 יישמע טוב יותר מכל השאר (IMHO) ובהינתן ספק + לוח אם מהרמה שלו יעמוד במבחן מול CD Players איכותיים.
...
...
אין בעיה להשיג אותו ב - 2K - 2.5K בארץ, או להזמין מחו"ל.
אני פעם ניסיתי להשוות כרטיסים "מוזיקליים" לכרטיסי אודיו כמו אלה המתוארים לעיל.
הם לא ברי השוואה באיכות הסאונד. חוץ מזה דובר כאן שיש להם "פיצ'רים" מיוחדים - איזה בדיוק ? כניסות ויציאות מידי ? זה מחיר אפסי. רוב ההשקעה היא ב - ADC, ב - DAC , וכמובן (רוב האנשים נוטים לשכוח את זה) ב - OpAmp's.
אכשיו קחו כרטיס אודיו נוסח Auzen X-FI™ Prelude 7.1, תחליפו לו OPAMPs (אגב הם באמת ניתנים להחלפה) שימו DACs יותר איכותיים - ולאיזה מחיר טיפסתם ?
...
ל Prelude 7.1 יש דווקא DAC איכותי AKM 4396 וגם ה OPAMP שלו לא רעים בכלל LM4562NA
ל ASUS יש DAC של PCM1796 עם OPAMP LM4562
כך שמבחינת נתונים לניגון סטראו הנתונים טובים,
האם למשהו יצא להשוות ניגון מוסיקה בין הכרטיסים האלה לבין הכרטיסים המקצועיים כדוגמת ה RME ?
ה-RME יותר טוב. השוותי את ה-ASUS ל-1212M, ולפני כן יצא ל להשוות 1212M אל RME. אין מה לעשות, ההבדל קיים. לא משהו דרסטי, ולא משהו ששווה פי 3 כסף, אבל למי שלא איכפת לו להוציא הרבה על שיפור ממוצע, זה בהחלט משתלם.
אני שומע כרגע את הרבולושין והסאונד פשוט נפלא. מי שיש לו תקציב בסכום הזה אני רק יכול להמליץ עליו.
דרך אגב: יש איזה דברים שחשוב לדעת לגבי הדרייברים או ההגדרות? ואיך אני יכול לבדוק את איכות הסראונד של הכרטיס?
valer_valer כתב:
אך לאודיו דו-ערוצי נטו דווקא Lynx 22 יישמע טוב יותר מכל השאר (IMHO) ובהינתן ספק + לוח אם מהרמה שלו יעמוד במבחן מול CD Players איכותיים.
...
יש לוחות אם וספקי כוח שמומלצים לעבודה עם כרטיס הקול הזה?
אם כן, אתה יכול לתת דוגמאות?
ספק כח טוב תמיד רצוי מהרבה סיבות
תקנה ספק כח של ENERMAX \ ANTEC\ FSP \ OCZ \ CORSAIR \ SEASONIC
עם 400 וואט ומעלה
אם יש לך כרטיס מסך היי אנד תצטרך ספק כח של 550 וואט