צריך עזרה בבחירה 46 או 50 LCD או PLASMA

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

לך על ה Q9

assafb
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

כשאתם אומרים Q9 אתם מתכוונים לQ91H?

יצא קצת הפוך אצלי, אבל הנה הצרכים שלי:
מרחק צפייה 3.5 מטר
תכנים משוערים:
70 אחוז SD של Yes Max, מערוצים כמו ערוץ 10 / ערוץ 2/ וערוציyes stars1-3
10 אחוז סרטי HD מHTPC
20 אחוז שימוש כללי בHTPC לגלישה באינטרנט ושימושי מחשב כלליים.

הכוונון שלי לפלאזמה מגיע בגלל 70 אחוז של SD. לגבי צריבה - השימוש של 30 אחוז HTPC ילווה בscreen saver, נקווה שזה יספיק, ובנוסף במשנה זהירות וקונטרסט נמוך ב200 שעות ההפעלה הראשונות של הפלאזמה ששמעתי שהן רגישות לצריבה במיוחד (זו בכלל שמועה נכונה?)

פסלתי LCD כי בינתיים בSD רק סדרת ה7403/7603 של פיליפס או טלוויזיות יקרות מהן היו באיכות SD מספקת בשבילי, והמחיר ל47 אינץ' שהוא המינימום מבחינתי, היה פשוט מטורף בסדרות האלה.

אז האם Q91 יתאים לי?

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה

אני עומד לקבל את הSAMSUNG 50 PLASMA A450
לא הייתי ממליץ לך על הQ כי בברור רמת הניגודיות יותר טוב בסידרה 4-5
410 - 450,
שאני יקבל אותה אני יתחיל בבדיקות.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1887

שליחה

assafb,
אני לא ראיתי מה התקציב שלך למסך,
אך אם הוא מאפשר, קח PV80.
וזו רק דעתי.

assafb
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

תודה חבר'ה,

אבל פה אני חוזר לשאלות ששאלתי בראש הדף.
נכון ב-Q רמת הניגודיות נמוכה יותר. 15K ולא 29K. אבל ישנם דברים בתצוגה שלפעמים חורגים קצת מיכולת האבחנה (למשל, כמה ביטים בשימוש עבור ייצוג צבע, כאשר כבר עברנו את יכולת ההפרדה של העין האנושית). אז האם הQ אכן תובדל מה4xx בעין בלתי מזויינת ממרחק הצפיה שלי? האם ההבדל שווה 1.5K? במבט ראשוני בתנאים הרחוקים מאידאליים של חנות, לא הבחנתי בהבדל, אבל תאורה של חנות היא ממש לא מבחן טוב.

לגבי הPanasonic, עם כל הכבוד למסך המצויין הזה, האם יש הצדקה איכותית לכמעט 3K מעל ה-Q או 1.5K מעל ה450? במחיר של הפנסוניק, פלוס לא הרבה, אני יכול להשיג כבר בקומבינה מסויימת את הLCD של פיליפס 7603 47 אינץ' שכמעט ומצליח לשלב לטעמי את הטוב שבעולמות הפלאזמה והLCD. גם כאן אני ניזון ממראה עיני רק בחנויות.

זה גם מגדיר את מסגרת התקציב שלי בעצם: מפלאזמות 50 כמו הQ של סמסונג ועד LCD 47 כמו ה7603/7403 של פיליפס. זה טווח ולא מחיר עליון וזהו, כי אני יודע שאני לא אקנה משהו פחות טוב מהQ, אבל זה לא אומר שהייתי אכן מעוניין להגיע למשהו במחיר של הפיליפס אלא אם כן זה ממש משמעותי.

להזכיר, מרחק צפיה 3.5-3.8, בעיקר Yes Max, מעט HD מHTPC, מרחק הצפייה מתקצר משמעותית כשהמסך הופך להיות תחליף מסך מחשב כשאני לא מקרין טלוויזיה או סרטים (קורה מעט מאד).

נ.ב. להצגת תמונות סטילס מהמחשב, איזה טלוויזיה עדיפה? (צריבה לא רלוונטית, מדובר על slideshows של תמונות רבות, כל תמונה למספר שניות). בהנחה שאני עושה קליברציה מאמצעים חיצוניים והצבע יהיה מדוייק בכל טלוויזיה, ומנרמל את הרזולוציה לזו הטבעית למסך.

tj פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

שלום לכולם,
זהו התחדשתי
SONY KDL46V4000
מסך מעולה !
חיבורי סקארט ורואים מצויין !! טכנולוגיית ה SMART של SONY פשוט טובה כל ערוץ גם שלא משדר ב16:9 נראה מצויין עם מתיחה נעימה לעין ותמונה מדהימה !
למרות שזה LCD תמונה עמוקה וצבעים מעולים ! ספורט רואים פחות טוב אך כשנעבור לHD גם זה יהיה מבוטלכי התמונה מעולה (חיברתי את המחשב וראיתי תכני HD) המסך אמנם FULL HD אך ממרחק גדול קשה להנות מFULL HD

אז עכשיו יש מסך ורואים מעולה ואין חששות מצריבות :)
תודה על העזרה !

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1887

שליחה

assafb
ההשוואה שאני ביצעתי, היא בין Q בגודל 42, לבין PV80 בגודל 50. לא מצאתי Q בגודל 50.
את ההשוואה עשיתי בבתים ולא בחנויות.
המסכים היו מחוברים לממיר דיגיטלי של הוט.
לטעמי, הפנסוניק הציג תמונה טובה יותר בשידורי טלויזיה.
אתמול הותקנה אצלי PV80 50, ומשחק ליגת האלופות ה- HD היה תענוג (שלא משקף את רמת המשחק).
מסכי LCD לא בדקתי מזה שנה (שרכשתי את ה- PV60).

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”