שאלה על לינוקס

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אבל שתי המערכות לא שקולות. יש שיקולים שצוינו בתחילת השרשור לטובת האחת ולטובת השנייה, בהתאם לצרכים ולרצון.

אני אגב משתמש בויסטה (שאר המחשבים בבית XP SP3) אך ורק כי נאלצתי כי המחשב בא עם זה מותקן מראש. יכולתי כמובן להתקין XP, אבל בדומה להתעסקות עם לינוקס, אין לי שום הצדקה כלפי עצמי למה להשקיע את הזמן.
האמת, אין לי תלונות באופן אישי כך שאני מניח שרוב התלונות באות ממחשבים בלי מספיק זיכרון.

האירוניה היא שחוץ מהדפדפן מה שתראה אצלי בדרך כלל על המסך זה אוסף חלונות putty שמחוברים לשרתי לינוקס בעבודה, כך שלמעשה ויסטה אצלי זה ממשק בשביל להגיע ללינוקס :-)
משה

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328

תודה

שליחה

טוב לדעת שעל ידי שאלה קטנה אפשר לעורר כאן דיוק מפרה ומעניין (אני לא ציני).
אז ככה, בינתיים הספקתי להתקין התקנה מקבילה של אובונטו. שאני מפעיל את המחשב הוא שאל לאן ללכת XP או אובונטו.
משימוש זריז וראשון עושה רושם שזה ממש כמו חלונות רק יותר פשוט... אולי לא הבנתי מספיק :) זה צעצוע נחמד בכל מקרה.
ההתקנה זיהתה את הכל במחשב ועברה חלק. אפילו התקנתי כמה תוכנות כבר בתור המערכת.

אבל אם כבר אנחנו מדברים, על XP אני משתמש בתוכנת טורנטים שנקראת ABC, יש לי מהירות download ו- upload ממש מצויינים. כל תוכנה טורנטים שמצאתי עבור אובונטו נותנת אפלוד ממש נמוך, מישהו מכיר תוכנה כמו ABC ? שנותנת אפלוד טוב?
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

אם חושבים על זה, לינוקס מאד מתאים למשתמשים מתחילים או אפילו ילדים (התקנה בד"כ מאד פשוטה, האפליקציות לאינטרנט ואופיס מותקנות אוטומטית, יש הרבה תוכנות לומדה ב-Edubuntu) או למשתמשים מתקדמים (שרתים, פיתוח ליוניקס, וכו').
למשתמש הביניים הרגיל לחלונות אולי יהיה יותר קל עם... חלונות.

ללא קשר, גם אני קיבלתי את המחשב עם ויסטה בלי ברירה (+ 4GB זיכרון), ולאחר שנה גיליתי שלנובו החליטו לתמוך גם ב-XP לדגם שלי בגלל הביקוש הרב. גם דל עדיין תומכים ומוכרים מחשבים עם XP.
XP במחשבים = ויניל ב-hifi :lol:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

אני נמנעתי מלהיות חלק מהדיון הזה עד עכשיו.
אני עובד עם לינוקס בשולחן העבודה כבר מספר שנים. גם בבית וגם בעבודה. לדעתי אין שום בעיה היום למשתמש ממוצע לעבור ללינוקס ולעשות את כל מה שהוא עושה בחלונות - בצורה פשוטה יותר (בעיקר התקנת תוכנות שנעשית על ידי מנהל ההתקנות. לא צריך להוריד כלום, לא צריך להתעסק עם אתרים, פשוט לוחצים על התוכנה שרוצים והיא כבר מגיעה למחשב).

נכון, לא הכל בלינוקס מושלם, עיקר הבעיה היא תאימות לחומרה. מצד שני, גם בחלונות לא הכל עובד כמו שצריך (ורק דוגמא: PVR 150 שאוהבים כל כך בפורומים כאן עובד בלינוקס יותר טוב מאשר בחלונות...).

משתמש שרגיל לחלונות יתקשה בהתחלה לעבוד עם לינוקס כי צורת החשיבה והעבודה שלו היא אחרת. משתמש "נקי" וחדש ידע להתרגל למערכת הזו באותה קלות / קושי שייקח לו להתרגל לויסטה או XP.
You are never fully dressed without a smile

חזור אל “תוכנה - KODI”