מספר שאלות על MYTHTV (ריצוד ודרכי התקנה)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #21 

לגבי ממיר יס HD, נראה לי שיש פתרון - בהגדרות של הממיר עצמו אפשר להחזיר את הקודים של השלט לקודים כמו של שלט של 3100S. לא ניסיתי בעצמי כי אין לי ממיר HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #22 

pixies כתב:לגבי ממיר יס HD, נראה לי שיש פתרון - בהגדרות של הממיר עצמו אפשר להחזיר את הקודים של השלט לקודים כמו של שלט של 3100S. לא ניסיתי בעצמי כי אין לי ממיר HD.
...
מעולה, שימו לב, הקודים של YES HD זהים לחלוטין לאלו שפורסמו בעבר ל-3100S, כל מה שיש לעשות (אם עדיין לא סידרתם בלסטר, מומלץ לעשות זאת כששלט YES רגיל נמצא באיזור): לחיצה על YES בשלט (HD) --> הגדרות --> הגדרות משתמש --> תצורת שלט --> כעת יש 2 אופציות:

תצורת XMP - שלט HD
תצורת NEC - שלט 3100S רגיל

אני כבר שמתי ממיר נוסף שם, 3100S, שהיה אמור להיות צמוד למחשב השולחני שלי (יש שם כרטיס טלוויזיה פשוט, שלרוב לא בשימוש), ככה אוכל להקליט תוכנית אחת ולראות תוכנית אחרת בו זמנית

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

Shed עוד שאלה קטנה שהתפספסה בין השורות (מספרתי שני סעיפים כ-3)

לגבי אייקונים, עשיתי הורדה אוטומטית מהאינטרנט, ואולי 5 אייקונים ירדו (ל-tv guide), ראיתי בסקירה שהזנת את כל האייקונים, האם עשית את זה ידנית?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #24 

אצלי יש שני ממירים(3100) עם שני כרטיסי לכידה. שני בלאסטרים שונים (מאותו רסיבר) שולטים על שני הממירים.

בצורה כזו אני יכול:
1. לראות שני ערוצים במקביל בכל אחד מהחדרים בבית
2. לקבל Picture In Picture.
3. להקליט שני ערוצים במקביל
4. לצפות בערוץ אחד בזמן הקלטה של ערוץ אחר.

וכל זה מתוך myth כמובן, עם שלט אחד בלבד.
You are never fully dressed without a smile

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #25 

SHED,
הערוצים אצלך בבית "עוברים" על רשת ביתית?
האם זה יכול לעבוד כמו שצריך על רשת אלחוטית בתקן G?

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

בעיית העברית עם שורות הפוכות ב-tv guide נפתרה ע"י appearance settings --> עמוד 4 localization --> צריך לבחור עברית :)

מה שכן, העניין סודר רק ב-tv guide, ולא כשרואים ערוץ (OSD של info על התוכנית), ניסיתי למצוא משהוא בהגדרות OSD, לא עלה כלום בחכה, באיזה theme של osd אתה משתמש?

דבר שני, שוב נפלה בין השורות שאלת האייקונים אז אני מפנה אותך להודעה הקודמת שלי לגבי האייקונים של יס (הורדה אוטומטית או קינפוג ידני?)

לגבי משיכה מ-imdb, זה לא עבד אצלי משום מה, הורדתי imdb-buld-update, מקווה שזה יעזור מקסימום אני אדאג שירוץ כל יום

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #27 

BigDragoon כתב:SHED,
...
הסרטימינג מהשרת ללקוחות נעשה מעל גבי רשת ביתית. חלק מהלקוחות מחוברים בכבל ethernet וחלק ב-wifi - 802.11G.
הכל עובד חלק.

יובל -
1. את האייקונים לערוצים הגדרתי ידנית.
2. לא התקנתי שום כלי חיצוני, myth משכה את הנתונים מ-imdb לבד (אפשר לראות דוגמא לכך בסקירה שכתבתי, יש שם צילום מסך של "חומות של תקווה".

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

Shed כתב:
BigDragoon כתב:SHED,
...
הסרטימינג מהשרת ללקוחות נעשה מעל גבי רשת ביתית. חלק מהלקוחות מחוברים בכבל ethernet וחלק ב-wifi - 802.11G.
הכל עובד חלק.

יובל -
1. את האייקונים לערוצים הגדרתי ידנית.
2. לא התקנתי שום כלי חיצוני, myth משכה את הנתונים מ-imdb לבד (אפשר לראות דוגמא לכך בסקירה שכתבתי, יש שם צילום מסך של "חומות של תקווה".
...
באופן מוזר myth עדיין אינה מושכת את האינפורמציה אצלי מ-imdb, אני לא בטוח שהייתי אמור להשתמש בכלי החיצוני imdb-bulk-up-dater שהורדתי מפה:
http://www.thepisanis.com/node/11
בעיקרון יש סיכוי שזה תלוי הפצה ובגלל זה העניינים הסתבכו

דבר שני ה-OSD עדיין נותן שורות הפוכות ב-info של תוכנית כשמדפדפים תוך כדי צפיה,
למרות שה-tv guide עצמו מראה את זה יופי. ב-OSD גם הטקסט מיושר לשמאל ולא לימין כשב-guide זה מיושר נכון.

עוד דבר מוזר זה שב-livetv היה offset קטן ימינה של השידור שנאלצתי לתקן "ידנית" מ-playback settings, אבל עכשיו ה-osd באופסט קטן (ממש לא קריטי)

תיקנתי אופסט בלוח שידורים ע"י סידור timezone ב-mythtv-setup להיות AUTO.
(אני משתדל לציין את כל הדברים הקטנים שהסתבכתי בהם למען קוראי השרשור הבאים)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #29 

timezone ללוח שידורים צריך להיות ב-auto, זה פותר את כל בעיות השעון קיץ/חורף ומתעדכן אוטומטית, בלי שצריך לגעת בזה.

אני לא מצליח להבין איזו בעיה היתה לך עם האופסטים ב-live tv וב-osd, אתה מתאר דברים שאני לא נתקלתי בהם באף מערכת שהתקנתי.
עם איזו גרסא של myth אתה עובד כרגע?

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

Shed כתב:timezone ללוח שידורים צריך להיות ב-auto, זה פותר את כל בעיות השעון קיץ/חורף ומתעדכן אוטומטית, בלי שצריך לגעת בזה.

אני לא מצליח להבין איזו בעיה היתה לך עם האופסטים ב-live tv וב-osd, אתה מתאר דברים שאני לא נתקלתי בהם באף מערכת שהתקנתי.
עם איזו גרסא של myth אתה עובד כרגע?
...
mythdora בגרסא האחרונה (זה myth 0.21), התמונה היתה מוסטת מעט ימינה, כלומר נשאר פס שחור ברוחב כסנטימטר משמאל (למרות שהכל מכוון על 16:9), העניין תוקן ע"י התעסקות ב-playback settings והזזה שלילית על ציר האיקס (overscan) ומעט הגדלה אופקית
ברגע שתיקנתי את זה, ה-OSD מעט מוסט שמאלה, למרות שלא אמור להיות קשר בין ה-playback ל-OSD, ובהגדרות OSD אין אפשרות שראיתי להסיט חזרה.

בכל אופן, הבעיה היא מוזרה, אך אינה מציקה יותר מידי, ואני לא מאבד שום מידע מה-OSD כתוצאה מקטימה.
האם לא נתקלת אף פעם בתופעת התקציר ב-OSD בזמן צפיה ששורותיו הפוכות? זו בעיה שיותר מטרידה אותי, מוזרה בנוסף לכל כי בלוח השידורים הכל סבבה. צריך לציין שגם הטקסט מיושר לשמאל.

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #31 

Shed, איך הולכת הקונפיגורציה עם IR Reciever ו- Blaster עם MythTV כשהשרת והלקוח נמצאים במחשבים וחדרים נפרדים?

הרי ה- IR Reciever שמגיע עם ה- PVR150 למשל מתחבר לכרטיס עצמו

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #32 

avirokach כתב:Shed, איך הולכת הקונפיגורציה עם IR Reciever ו- Blaster עם MythTV כשהשרת והלקוח נמצאים במחשבים וחדרים נפרדים?

הרי ה- IR Reciever שמגיע עם ה- PVR150 למשל מתחבר לכרטיס עצמו
...
יש רסיברים שמתחברים ל-PVR 150 ויש כאלה ב-USB. בכל מקרה הקונפיגורציה היא כזו:
מחשב שמשמש לצפייה (קרי מריץ לקוח- mtyhfrontend) נשלט על ידי שלט (ולכן יש לו גם רסיבר כמובן).
מחשב שמשמש רק כשרת ואינו משמש לצפייה - לא מכיל שום רסיבר ו/או שלט. מבחינה פונקיונאלית יש לו רק ir blaster (כמובן שאפשר להשתמש בבלאסטר שמגיע עם כרטיס לכידה או כל בלאסטר באנדל אחר).
מחשב שמשחק את שני התפקידים (גם שרת וגם לקוח) נשלט על ידי שלט, ויש לו גם בלאסטר.

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

Shed התשובה האחרונה שלי לשאלותיך התחבאה לה בסוף העמוד הקודם, אם תהיה מעוניין להציץ.

בכל מקרה, למרות הבאגים הקלים אני מרוצה, וכבר הצלחתי למשוך מ-imdb, ככל הנראה הדטבייס שמחזיק את שמות הסרטים לא היה מעודכן (אני מבין שצריך גם ששם הקובץ יהיה נורמלי ולא משהו בסגנון movie.x264.720p.....), בינתיים עדכנתי ידנית אבל קיבלתי רושם שהוא מתעדכן כל לילה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #34 

בעית השורות ההפוכות ב-OSD ידועה, והתיקון עבורה אמור להיכנס לגרסא הבאה (22).

Yuval-F פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

Shed כתב:בעית השורות ההפוכות ב-OSD ידועה, והתיקון עבורה אמור להיכנס לגרסא הבאה (22).
...
טוב לדעת, מקווה שאכן כך יהיה, יש release date משוער?!

אגב, אתה משתמש ב-VLC כנגן של myth? אני עדיין מתלבט את מי לאמץ, כרגע זה xine ועוד לא הגדרתי תמיכה נורמלית בכתוביות, גם לא מצאתי איפה ב-myth אפשר לחבר סרט לכתובית "חיצונית". בינתיים xine נראה לי היחיד שהוגדרה לי עבורו לבד תמיכה בשלט, והוא לא קורס בseeking בקבצי mkv (בניגוד ל-VLC למשל).

בנוסף, מעניין אותי לדעת מה הפרוצדורה של עדכון גרסה?
ורק בשביל לוודא שוב, אני מבין שאתה משתמש ב-mythbuntu?
יצא לך להתקין מערכת מחדש אצלך? האם הצלחת לייצא איזה קובץ הגדרות בשביל לא להגדיר הכל שוב מחדש?

(מקווה שכל השאלות לא הפכו כבר למטרד 8) )

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #36 

1. עבור רוב התכנים אני משתמש בנגן הפנימי של myth.
עבור חלק מהתכנים אני משתמש ב-mplayer, ו/או xine. שים לב שהשלט שלי מוגדר עבור כולם.

2. בעת עדכון גרסא יש אופציה של שדרוג כאשר מורידים גרסא חדשה (השדרוג הוא למעשה שדרוג ה-DB, ודריסה של כל הקוד).

3. אני משתמש ב-mytbuntu ישן בסלון. על הלפטופ יש לי גם את גרסא 0.21 יציבה, גרסת 21 fixes וגרסת svn trunk.

4. יצא להתקין איזו מערכת או שתיים. יש לי כמה שיטות:
א. העברה של image בינארי מהמערכת שלי למערכת חדשה.
ב. התקנה של מערכת mythbuntu ואז העברה של ה-DB שלי למערכת החדשה.

בזמנו עשיתי איזה סקריפט runme.sh שמבצע התקנה מלאה כמעט לבד, כולל הורדה-התקנה-הגדרה של megaepg ושל lirc. לאחרונה זנחתי אותו כי שיטה א' שציינתי הרבה יותר קלה.

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

Shed כתב:. א. העברה של image בינארי מהמערכת שלי למערכת חדשה. .
...
איך אתה יוצר image בלינוקס?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #38 

avirokach כתב:
Shed כתב:. א. העברה של image בינארי מהמערכת שלי למערכת חדשה. .
...
איך אתה יוצר image בלינוקס?
...
לא כזה פשוט, גוגל יעזור יותר.
ברמת העקרון, ניתן בלינוקס לקחת דיסק ממחשב אחד, להכניס אותו למחשב אחר (עם חומרה שונה) והעסק יעבוד. כמובן שיש כמה תנאים ודברים שצריך לדאוג להם בזמן ההתקנה הראשונית אבל זה דבר שבהחלט אפשרי לבצע (ואפילו להעביר מערכת שהותקנה על אינטל למערכת עם AMD).
אני עשיתי את זה מתוך עצלות גרידא, על מנת לחסוך לי עבודה כאשר אנשים מגיעים אלי הביתה ואומרים "מה אני צריך לקנות כדי שתעשה לי כזה" :)

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

תודה
עוד שאלה על הדרך ששאלתי אותך בפרטי וכדאי שנעביר אותה לפורום.

אני רוצה להתקין Diskless Client של Myth מבוסס Mini-ITX, יש לך המלצה למפרט כזה שיריץ HD ללא בעיה? מה העלות המשוערת של לקוח כזה?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #40 

avirokach כתב:תודה
עוד שאלה על הדרך ששאלתי אותך בפרטי וכדאי שנעביר אותה לפורום.

אני רוצה להתקין Diskless Client של Myth מבוסס Mini-ITX, יש לך המלצה למפרט כזה שיריץ HD ללא בעיה? מה העלות המשוערת של לקוח כזה?
...
אני נמצא בתהליך דומה. נמאס לי מהכבלזי'ה שרצה אצלי בסלון אז החלטתי להיפטר מהממירים בסלון, מהמודם והראוטר (מעיף אותם לחדר אחר), להחליף את המחשב (שמכיל שני דיסקים) במשהו קטן מבוסס mini ITX, ובשאיפה הוא יהיה גם diskless (שלב ראשון אני מתכנן אותו עם דיסק קשיח, אח"כ נתקדם).
אין לי תשובה כרגע על עלויות של לקוח כזה, אני מעריך שבקרוב יהיה. אני כמובן אשתף כאן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”