צריבת מסך בערוצי HOT ...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מרטין,

למה לא?

יש בד"כ 4 פרמטרים - שמאלה/ימינה - למעלה/למטה, גבוה/נמוך, צר/רחב.

עם כולם ניתן לשחק בכדי להוציא את הלוגו החוצה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

ואללה ?
למדתי !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ער
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

אם אפשר להעביר איכשהו את התמונה דרך מחשב,

שליחה

אז ל FFDSHOW יש אופציות די סבירות להסרת לוגו

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

לשחק עם הזום כדי להוציא את הלוגו, להעביר דרך מחשב- נראה לי סיפור.
אני אסתפק בכך שאשתדל לצפות פחות בתכנים עם לוגו בעל צבע חזק, ואנסה להפעיל את כל אפשרויות ה"אנטי-צריבה" שקיימות במסך (אקבל בשמחה עזרה מבעלי מסך פיוניר זהה, שיוכלו להדריך אותי כיצד לעשות זאת בדיוק...)

דרך אגב, ערוץ ה-DUNA ההונגרי שינה בתקופה האחרונה את הלוגו שלו (אולי בעקבות לחץ של בעלי מכשירי פלסמה הונגריים? 8) ) ועכשיו הצבע הוא לבן שקוף. האם לוגו כזה מפחית את סכנת הצריבה?

שבת שלום

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

כן, זה מפחית.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

MartinHSabag כתב:כן, זה מפחית.
...
נו, גם זה משהו. לפחות בשורה אחת טובה :)

ofirnir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

גם אני לחוץ כל פעם לזפזפ בגלל הלוגואים שהם לא שקופים , ובהחלט בעד לשקף אותם(לקוח יס)

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020

חבר'ה צריך להתאמץ קצת יותר ..

שליחה

בשביל לפנות להוט צריך לפחות מאות אם לא אלפי חתימות,
כל מי שיש לו הוט מכיר או יכיר בעתיד את הבעייה אז כדאי כבר עכשיו לחתום על מנת להכין את הקרקע ולהעלות את הסיכויים שכולנו ניהנה משידורים ללא חשש (אפילו קטן ביותר) מצריבה :wink: .
נערך לאחרונה על ידי נדב ב 24/01/2006 22:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

gotlivm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130

ה 435 שלי "מבקשת"

שליחה

לוגו שקופים

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה

סופי - פלזמה אלי הביתה לא תיכנס %)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אני חייב להודות שמתחילים לעבור בי הרהורי חרטה על הבחירה שעשיתי. ראשית בגלל ה"ברוך" הזה של הצריבה. אני זוכר דיון מעמיק שבו העמידו מצד אחד את הצריבה של הפלסמות מול המריחה של ה-LCD ,בדיעבד, אני יכול להגיד עכשיו שאיפה הצריבה ואיפה המריחה. בכלל אין מה להשוות. הצריבה זה חסרון הרבה יותר גרוע!!!
שנית, בזמנו הבנתי שכל הסיפור הזה של שידורי HD בארץ עדיין רחוק מאוד,וייקח עוד שנים רבות עד שזה יחדור אלינו בצורה מאסיבית. ועכשיו, קראתי באחד המקומות שעופר לאור צופה שהשידורים האלה יגיעו כבר בעוד שנה-שנתיים...
אם עופר אומר, אני מאמין לו :)

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אתה חושש יותר מידי ...

שליחה

אם תשאיר תמונה סטטית הצריבה לא תופיע אחרי 5 דקות אלא אחרי שעות, איזה סיבה יש לך להשאיר תמונה סטטית במסך? מה זה בנקט? אם תציג תמונות ברצף מהטיול האחרון שלך בהפרשים של דקה זה יהיה כאילו אתה מציג סרט (אין לחשוש מצריבה).
אתה חושש שתירדם באמצע? כוון את הפלזמה לכיבוי תמידי בשעה מסויימת.
אתה מנוי על HOT\יס? תמוך בנו לשיפור הלוגואים עבור מסכי פלזמה (מה יש לך להפסיד?).

עזוב את המחשב, זה רק בשביל להשיג תמונה אופטימלית "ללא" לוגו (אני יכול להגיד לך מניסיון שהפילטרים ל"העלמת" הלוגו לא מוצלחים כלל), קח בחשבון שהמעבר דרך המחשב מוריד את האיכות.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049

שליחה

bariko

גם אני חושב שאתה חושש יותר מידי , אתה יכול לשאול פה אנשים שיש להפ פלזמות כמה שנים ולא סובלים מהבעיה כי בשביל לגרום לצריבה משמעותית צריך לעשות זאת בכוונה

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Ncoder, lironk
זה לא ממש מתיישב עם מה שמרטין אמר.

"צריבה נוצרת כתוצאה משימוש של פיקסלים מסויימים בצורה רבה יותר מאשר אלו שלידו. "

כלומר,
"...קיים סיכוי די חזק שהפלסמה תחטוף צריבה ... גם אם הצפייה עצמה לא תהיה רצופה".

אני מבין שאוהדי פלזמות נוטים להצניע את חסרונות הטכנולוגיה הזאת. רק על תגזימו כשמדובר על המלצות רכישה, תנסו להיות אובייקטיביים.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

בוא נעשה סקר קטן.

שליחה

עופר, יהיה מעניין אם החברים ישתפו בסוג המסך שיש להם, זמן שימוש והאם המסך נצרב.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Pakostnik ...

שליחה

מה שמרטין אמר בעקרון זה נכון אבל מרטין התייחס לתנאים כמעט בלתי אפשריים שבהם אתה תצפה בכל יום באותו ערוץ בלבד עם אותו לוגו, הלוגו לא משתנה אף פעם וכל פעם שתדליק את הפלזמה הוא יבהיר לך את הפיקסלים בחלק העליון הימני יותר מכל הפיקסלים האחרים במסך - זה מה שיגרום לצריבה מהירה יותר מהרגיל, אני לא יודע כמה זמן בדיוק וגם מרטין לא יודע, זה תלוי בכמה זמן אתה תצפה באותו ערוץ יחסית לכל השאר.

בסופו של דבר הפלזמה תחטוף צריבה אם תרצה או לא כי מדובר פה בעצם בתחרות של הפיקסלים, מי יצבור יותר "זמן בהיר", בדר"כ הוידאו הוא יחסי כי כל הזמן הפיקסלים משתנים ומשנים את רמת הבהירות שלהם ככה שבדר"כ בחישוב הכללי כולם "מבזבזים" בסוף השבוע את אותה האנרגיה .
הפלזמה בעצם מבצעת את תהליך הצריבה בכל רגע ורגע נתון אך אינך יכול להבחין בצריבה מיכוון שהוידאו הוא יחסי ומיכוון שההבדל בין רמות הצריבה השונות הוא קטן מאוד ומשתנה כל הזמן, רק לאחר זמן מה (שנים) כשכמות הגז בתאי הפיקסלים יורדת עד אז תהליך הצריבה יהיה יותר ניתן להבחנה, ופה נכנס הנתון של היצרנים שהוא 60,000 שעות חיי מסך, ויש כאלה שאומרים שהכוונה היא שלאחר חצי מהזמן (30,000 שעות) נתחיל רק להבחין בצריבה, בכל מקרה מדובר ב-10-20 שנה בתנאי שתצפה בכל יום ב-8 שעות, ואם זה פחות מ-8 שעות אז תוסיף עוד כמה שנים.

הלוגו השקוף הוא פתרון מעולה ככה שכמעט כל התמונה היא יחסית, ככל שהלוגו יהיה יותר שקוף ככה התמונה תיהיה יותר ויותר יחסית.
התמונה הסטטית שצריך לחשוש ממנה היא תמונה בעלת שינויים בצבע ובהירות, אך תמונה סטטית כמו מסך לבן\שחור או אפור בגוונים שונים היא בעצם תמונה שמשתמשת בכל שלושת צבעי היסוד באותו בהירות ולכן אין לחשוש מצריבה במקרה זה.

בקיצור אם אתה מתכוון לצפות באותו ערוץ כל היום, ערוץ שיש לו לוגו בוהק או שימוש בפלזמה כתמונה סטטית או שימוש ליישומי מחשב בלבד - אל תקנה פלזמה!

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אני תומך בסקר ...

שליחה

רק חבל שלא אוכל להשתתף בו, זמן שימוש של 2 דקות נחשב :) ?.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Pakostnik

אף אחד לא נוטה להצניע חסרונות , עובדה שמדברים על זה וכשאתה אומר להיות אובייקטיבי אז מה יותר אוביקטיבי מזה שאני ועוד הרבה רכשו פלזמות למרות העניין הזה ששוב לא צריך לעשות ממנו עניין גדול אלא אם אתה.... כמו ש Ncoder רשם, לי יש פלזמה כמעט שנתיים ועדיין לא הבחנתי בשום סימני צריבה ( אם אתה רוצה אתה מוזמן לראות ) וגם אם יש משהו שאפשר להבחין בו בצורה מיקרוסקופית אז הוא לא מפריע לצפייה , את הפלזמה הזאת אני מחליף אוטוטו ב... פלזמה חדשה אז אל תעשה הכללות ותאמר שאנשים פה לא אובייקטיבים זה פשוט מעליב.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: בוא נעשה סקר קטן.

שליחה

Nissim כתב:עופר, יהיה מעניין אם החברים ישתפו בסוג המסך שיש להם, זמן שימוש והאם המסך נצרב.
...
הסקר שלך לא רלוונטי כי גם ככה לטענת Pakostnik אנשים מעלימים את הבעיות ולא אובייקטיבים השיטה היחידה לדעת זה פשוט לקבוע באיזה מקום וכולם יגיעו עם הפלזמות כדי שנוכל לראות את האמת.

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Ncoder

שליחה

אז למה אתם בעלי הפלזמות כל כך לחוצים על הלוגוים?
כנראה בגלל שהצריבה באה הרבה לפני 10-20 שנה, וזה במכשיר שעולה פי 10 מטלוויזיה רגילה.
גם טלוויזיה רגילה מאבדת לומינופור, אבל שם זה לא תלוי הרבה הרבה פחות בעוצמת הארה יחסית לשטחים סמוכים והתהליך הרבה יותר איטי, שם באמת מגיעים לעשרות שנות שימוש.

ב- trade off בין איכות תמונה בשידור טלוויזיה לבין חשש תמידי לחיי המסך, אני אבחר בראש שקט - LCD.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”