בשעה טובה ,קניתי פלזמה !
- lironk
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4049
bariko
moti_r צודק ! אל תצטער על החלטתך ואל תתרגש מנושא הצריבה יש דרכים להתמודד כי למנוע זאת וזה לא מסובך ואתה עוד תהנה מהמסך שנים רבות ומרובות.
moti_r צודק ! אל תצטער על החלטתך ואל תתרגש מנושא הצריבה יש דרכים להתמודד כי למנוע זאת וזה לא מסובך ואתה עוד תהנה מהמסך שנים רבות ומרובות.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
moti_r,
מסכים עם הערה שלדעתי כנראה יש משמעות להרצה, בגלל הדרך שפלאזמות עובדות (בשעות הראשונות רצוי מסך אחיד).
לפלאזמה הבאה שלי אני עושה BREAK IN בוודאות.
מסכים עם הערה שלדעתי כנראה יש משמעות להרצה, בגלל הדרך שפלאזמות עובדות (בשעות הראשונות רצוי מסך אחיד).
לפלאזמה הבאה שלי אני עושה BREAK IN בוודאות.
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
טוב, אז אמרנו שקודם כל מריצים את ה- PPT של מוטי. זה לוקח לפי הבנתי שמונה וחצי שעות (וואו).
מה עכשיו? אפשר להשתמש רגיל אבל ב- 100 שעות ראשונות לעבוד עם פרמטרים נמוכים (bright/contr) ?
האם אפשר לפני בכלל שמריצים את המצגת (נגיד מייד אחרי ותוך כדי ההתקנה של המסך) לראות קצת וידאו אמיתי על מנת לבדוק בעצם את המסך (כל עוד המתקין עדיין נמצא, כך במידת הצורך נגיד לו לארוז את המסך ולקחת אותו)...
מה עכשיו? אפשר להשתמש רגיל אבל ב- 100 שעות ראשונות לעבוד עם פרמטרים נמוכים (bright/contr) ?
האם אפשר לפני בכלל שמריצים את המצגת (נגיד מייד אחרי ותוך כדי ההתקנה של המסך) לראות קצת וידאו אמיתי על מנת לבדוק בעצם את המסך (כל עוד המתקין עדיין נמצא, כך במידת הצורך נגיד לו לארוז את המסך ולקחת אותו)...
- shaihar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 45
אני אמדשיך את גל המל טוב ותתחדש
גם אני קניתי כזו, אני אמור לקבל אותה ב-3 הימים הקרובים!
גם אני קניתי כזו, אני אמור לקבל אותה ב-3 הימים הקרובים!
- נדב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1020
aloni הוצאת לי את השאלה האחרונה מהפה ...
"האם אפשר לפני בכלל שמריצים את המצגת (נגיד מייד אחרי ותוך כדי ההתקנה של המסך) לראות קצת וידאו אמיתי על מנת לבדוק בעצם את המסך (כל עוד המתקין עדיין נמצא, כך במידת הצורך נגיד לו לארוז את המסך ולקחת אותו)..."
אני חושב שדבר ראשון אין ספק שהמסך שקנית הוא איכותי ביותר, אני חושב שהדבר היחיד שאפשר לבדוק זה אם יש מלכתחילה צריבה במסך (סיכוי מאוד מאוד נמוך אלא אם כך מכרו לך משהו מתצוגה) או שאולי יש איזה פיקסל פגום, נראה לי שאת 2 הבדיקות אפשר לבצע עם הקובץ של מוטי בשקופית האחרונה (לבן), אבל לא כדאי לקפוץ ישר לשקופית האחרונה..(בעיה)
השאלה היא האם באמת שווה לבדוק וידאו אמיתי למרות שגם אם יש בעיות אלה כנראה בעיות שמקורם באי קליברציה של המסך.
יצא לי לראות מתצוגה פאנסוניק 42 אינטש שנראה פחות איכותי בהשוואה לכל המסכים האחרים (גרונדיג, פרוייו, לנקו ושאר מדבקות) אבל לא ייתכן שהפנאסוניק לא איכותי, יותר סביר שסידרו אותו ככה .
בקיצור נראה לי שעדיף לתת לטכנאי ללכת ואם יש בעיות (חס וחלילה) אז לנצל את האחריות (זה ייקח כמה ימים מן הסתם).
אני חושב שדבר ראשון אין ספק שהמסך שקנית הוא איכותי ביותר, אני חושב שהדבר היחיד שאפשר לבדוק זה אם יש מלכתחילה צריבה במסך (סיכוי מאוד מאוד נמוך אלא אם כך מכרו לך משהו מתצוגה) או שאולי יש איזה פיקסל פגום, נראה לי שאת 2 הבדיקות אפשר לבצע עם הקובץ של מוטי בשקופית האחרונה (לבן), אבל לא כדאי לקפוץ ישר לשקופית האחרונה..(בעיה)
השאלה היא האם באמת שווה לבדוק וידאו אמיתי למרות שגם אם יש בעיות אלה כנראה בעיות שמקורם באי קליברציה של המסך.
יצא לי לראות מתצוגה פאנסוניק 42 אינטש שנראה פחות איכותי בהשוואה לכל המסכים האחרים (גרונדיג, פרוייו, לנקו ושאר מדבקות) אבל לא ייתכן שהפנאסוניק לא איכותי, יותר סביר שסידרו אותו ככה .
בקיצור נראה לי שעדיף לתת לטכנאי ללכת ואם יש בעיות (חס וחלילה) אז לנצל את האחריות (זה ייקח כמה ימים מן הסתם).
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
תראו חבר'ה, הדברים שלכם באמת מעודדים, וזה נכון שכל מכשיר חשמלי צפוי להיהרס במוקדם או במאוחר, אבל תסכימו איתי שיש הבדל בין טלוויזיית CTR קטנה שעולה 1k ,לבין פלסמה שעולה יותר מ-16k!
moti_r
הזכרת משהו בנוגע לאפשרויות ה"אנטי-צריבה". האם תוכל לפרט בקשר לכך? האמת היא שבעל החנות כיוון אצלי את המסך בעת ההתקנה, ומאז אני ממש לא נוגע בהגדרות.(אני בטוח שעופר לאור ומרטין לא יאהבו לשמוע דברים כאלה, אבל זה מה יש
)
בקיצור, האם מישהו יכול בבקשה להדריך אותי במדויק, איך לבדוק אם האפשרויות האלה פעילות אצלי?
(אפשר גם במסר פרטי, אם זה לא מעניין את כלל חברי הפורום, ועדיף מישהו בעל מסך זהה של פיוניר, או אחד כזה שמכיר את המסך על בוריו...)
תודה
moti_r
הזכרת משהו בנוגע לאפשרויות ה"אנטי-צריבה". האם תוכל לפרט בקשר לכך? האמת היא שבעל החנות כיוון אצלי את המסך בעת ההתקנה, ומאז אני ממש לא נוגע בהגדרות.(אני בטוח שעופר לאור ומרטין לא יאהבו לשמוע דברים כאלה, אבל זה מה יש
בקיצור, האם מישהו יכול בבקשה להדריך אותי במדויק, איך לבדוק אם האפשרויות האלה פעילות אצלי?
(אפשר גם במסר פרטי, אם זה לא מעניין את כלל חברי הפורום, ועדיף מישהו בעל מסך זהה של פיוניר, או אחד כזה שמכיר את המסך על בוריו...)
תודה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
עופר, אני בהחלט בעד הרצה. לא התכוונתי כלל להרצה, אלא לסיפור הצריבה... בהנחה שהמסך עבר הרצה והוא תקין, אני טוען שאין סיבה להסתובב בהרגשת פחד מתמדת מצריבה, ויתר על כן - כל פעולות השטיפה/אנטי-צריבה/orbiter למיניהן רק מעיקות ואני בספק כמה הן באמת תורמות... השורה התחתונה: בשימוש יומיומי רגיל (TV + DVD) אתה תראה צריבה אמיתית הרבה אחרי שהמסך ימות/יוחלף/ישודרג.oferlaor כתב:moti_r,
לפלאזמה הבאה שלי אני עושה BREAK IN בוודאות....
יש מספר אפשרויות ודרכים בהן המסכים מתמודדים עם צריבה אפשרית.bariko כתב:moti_r
הזכרת משהו בנוגע לאפשרויות ה"אנטי-צריבה". האם תוכל לפרט בקשר לכך? האמת היא שבעל החנות כיוון אצלי את המסך בעת ההתקנה, ומאז אני ממש לא נוגע בהגדרות.(אני בטוח שעופר לאור ומרטין לא יאהבו לשמוע דברים כאלה, אבל זה מה יש)
...
במצב ה-default הדבר היחיד שפועל הוא orbiter. זה תהליך שפעם בכמה דקות משנה את מיקום התמונה על המסך ומזיז אותה בכמה פיקסלים. אולי אפילו שמת לב אליו - לפעמים התמונה בטלויזיה פתאום זזה בצורה מאוד עדינה (פיקסל אחד או שניים). זה האורביטר.
לדעתי הוא מיותר, כי המטרה שלו היא לדאוג שפיקסל אחד לא יציג את אותו הצבע כל הזמן. הבעיה היא שבשידור "רגיל" החלק הכמעט יחיד שמציג את אותו הצבע כל הזמן הוא הלוגו של הערוץ. והלוגו מספיק גדול כדי שהאורביטר לא ממש ישנה בכלום. הוא מכסימום יכול לעזור לפיקסלים שנמצאים בקצוות הלוגו, אבל אלו שבמרכז ימשיכו להציג את אותו הצבע/תמונה כל זמן שהערוץ משדר.
פיצ'רים אחרים "שוטפים" את המסך בצבע לבן פעם בכמה זמן. זה כבר ממש משהו מזעזע לגמרי. ככה סתם באמצע הצפיה, יש פס לבן עבה שעובר על המסך מצד לצד... סלח לי, אבל אני מעדיף שהטלוויזיה תצרב כמו סטייק אנטריקוט, ולא לראות את מעבר החצייה הזה באמצע משחק כדורסל טוב.
עריכה: אני רק רוצה להבהיר שאני משתמש באורביטר. למרות שהוא נראה לי סתם מעיק, ולא תורם כלום, הוא פשוט הגיע ב-DEFAULT ואני איכשהו חושש להוריד אותו. ברור לי שזה לא רציונאלי, אבל אני פוחד לבטל אותו
ברור שכן! זה בדיוק כמו שכשמריצים רכב, אפשר לנהוג עליו. רק אל תגזים, אל תקרין תמונה סטטית לפרק זמן ארוך מדי. ככה בדיוק גיליתי את הפיקסל השרוף בטלויזיה הראשונה שקיבלתי, פשוט הקרנתי וידאו (זה היה סרט כחול...aloni כתב:האם אפשר לפני בכלל שמריצים את המצגת (נגיד מייד אחרי ותוך כדי ההתקנה של המסך) לראות קצת וידאו אמיתי על מנת לבדוק בעצם את המסך (כל עוד המתקין עדיין נמצא, כך במידת הצורך נגיד לו לארוז את המסך ולקחת אותו)......
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
ofer1973
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
moti_r
אם צפיתי בשידורי טלויזיה מבלי לעשות BREAK IN
(עברו שלושה ימים) ,האם עדיין לא מאוחר מדיי לעשות
את זה ?
אתה יכול אולי להסביר את התהליך של ה- BREAK IN ?
מה רואים במסך ,למשך כמה זמן וכו' ?
מקווה שתעזרו לי לשמור על הפלזמה
עופר.י
אם צפיתי בשידורי טלויזיה מבלי לעשות BREAK IN
(עברו שלושה ימים) ,האם עדיין לא מאוחר מדיי לעשות
את זה ?
אתה יכול אולי להסביר את התהליך של ה- BREAK IN ?
מה רואים במסך ,למשך כמה זמן וכו' ?
מקווה שתעזרו לי לשמור על הפלזמה
עופר.י
עופר.י
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

moti_r
אם מדובר בסיכוי להציל את המסך שלי מצריבה מוקדמת (לא עלינו), לי ממש לא יפריע שפס לבן עבה יעבור מדי פעם על המסך מצד לצד.
האם תוכל להדריך אותי כיצד להפעיל את האופציה הזו?
תודה !
אם מדובר בסיכוי להציל את המסך שלי מצריבה מוקדמת (לא עלינו), לי ממש לא יפריע שפס לבן עבה יעבור מדי פעם על המסך מצד לצד.
תודה !
- oferlaor
-
- מנהל

עופר,
שים בלילה מסך לבן חזק, ויהיה בסדר.
המטרה של ה-BREAK IN הוא אך ורק להגביר את ה-UNIFORMITY של המסך ולמנוע צריבה ראשונית מהמסך, משהו שבעיקר פדנטים כמוני לחוצים עליו...
שים בלילה מסך לבן חזק, ויהיה בסדר.
המטרה של ה-BREAK IN הוא אך ורק להגביר את ה-UNIFORMITY של המסך ולמנוע צריבה ראשונית מהמסך, משהו שבעיקר פדנטים כמוני לחוצים עליו...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
נסה ותהנה:bariko כתב:moti_r
תודה !...
1. בתפריט OPTION2 בחר ב-LONG LIFE
2. בחר SCREEN WIPER ושנה אותו ל-ON
אם אתה לא רואה את תפריט OPTION2 שנה את ADVANCED OSD ל-ON והוא יופיע.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- hasamas
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 214
לגבי פלסמות.הרזולוציה 852-480 יוצרת
מעין רשת שחורה על המסך והתמונה אינה חלקה וזה נכון לכל הטלויזיות.על מנת לא להרגיש ברשת חייבים לשבת רחוק.יש מי שמתעלם מזה והעיקר שתהיה לו פלסמה ויש מי שמחכה שהמחיר ירד או מחירי הlcd ירדו.לרזולוציה יש תפקיד באיכות התמונה .דרך אגב ראיתי באינטרנט lcd של טושיבה ב25k .
לא ראיתי אותה עדיין בפעולה ולא יודע מה איכותה אבל המחיר מתחיל להיות אטרקטיבי.לפי דעתי הרזולוציה יותר חשובה מהניגודיות.
תמונה חייבת להיות חלקה ולא עשויה מחלקים כמו פאזל.זה פשוט מפריע לעיניים ולאחר צפיה ארוכה מרגישים את זה.
אודה למי שמכיר את הlcd 42 אניץ של טושיבה שמחירו כ25k אם יאיר את עינינו באיכותה.האם זמן התגובה מספיק או שיש צל בתמונות בתנועה מהירה וכו"
לא ראיתי אותה עדיין בפעולה ולא יודע מה איכותה אבל המחיר מתחיל להיות אטרקטיבי.לפי דעתי הרזולוציה יותר חשובה מהניגודיות.
תמונה חייבת להיות חלקה ולא עשויה מחלקים כמו פאזל.זה פשוט מפריע לעיניים ולאחר צפיה ארוכה מרגישים את זה.
אודה למי שמכיר את הlcd 42 אניץ של טושיבה שמחירו כ25k אם יאיר את עינינו באיכותה.האם זמן התגובה מספיק או שיש צל בתמונות בתנועה מהירה וכו"
- lironk
-
- חבר מביא חבר

מאיפה הבאת את זה ? גם ב LCD אם תשב קרוב אז תראה רשת גם במקרנים במסך 100 אינץ אם תשב קרוב תראה פקסלים, אז מה זה קשור שמי שקונה פלזמה זה בשביל לומר שיש לו פלזמה ? אם יושבים במרחק סביר לא מבחינים בעניין זה.
לגבי רזולוציה וניגודיות אז כמו שאומרים " אל תערבב בשר עם חלב " זה משהו אחד והשני משהו אחר .
לגבי רזולוציה וניגודיות אז כמו שאומרים " אל תערבב בשר עם חלב " זה משהו אחד והשני משהו אחר .
- oferlaor
-
- מנהל

hasmas,
25K בשביל 37" זה תחרותי?
אפשר היום להשיג 42" בחצי מחיר בפלאזמה. מסך פלאזמה 37" עולה פחות מ-10K... איפה כאן התחרות?
לגבי SDE (התופעה שתיארת) היא רלוונטית רק עבור פחות מ-3 מ' צפיה עבור 37". ממרחק 3מ' ומטה אני אכן ממליץ על LCD.
25K בשביל 37" זה תחרותי?
אפשר היום להשיג 42" בחצי מחיר בפלאזמה. מסך פלאזמה 37" עולה פחות מ-10K... איפה כאן התחרות?
לגבי SDE (התופעה שתיארת) היא רלוונטית רק עבור פחות מ-3 מ' צפיה עבור 37". ממרחק 3מ' ומטה אני אכן ממליץ על LCD.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה רבה מוטי. אני אבדוק את העניין הזה קצת מאוחר יותר במשך היום. אגב, הזכרת קודם את ה- orbiter שפועל במצב ה-default.moti_r כתב:נסה ותהנה:bariko כתב:moti_r
תודה !...
1. בתפריט OPTION2 בחר ב-LONG LIFE
2. בחר SCREEN WIPER ושנה אותו ל-ON
אם אתה לא רואה את תפריט OPTION2 שנה את ADVANCED OSD ל-ON והוא יופיע....
אז אם אני כבר נכנס להגדרות, אולי תוכל גם להגיד לי בבקשה, איך לבדוק שהאורביטר הזה פעיל?
סביר להניח שזה פעיל, אבל אני זקוק לבדוק זאת רק בשביל השקט הנפשי
שבת שלום
- hasamas
-
- חבר פעיל מאוד

- hasamas
-
- חבר פעיל מאוד

לעופר לאור
טלויזית lcd טושיבה בגודל 42 אינץ עולה 25k באינטרנט ולא 37 אינץ.בשירשור אחר ביקשתי ממי שיודע ומכיר את המכשיר שיכתוב עליו.
- lironk
-
- חבר מביא חבר

ראית את ה LCD שאתה מדבר עליה ?
-
ofer1973
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
oferlaor
אתה יכול להסביר לי על המסך הלבן שאמרתה ?
1) האם מסך לבן אפשר להשיג רק בעזרת מחשב ?
2) על איזו בהירות לכוון את המסך (הלבן) ?
3) זה לא הורס משהו אם זה יעבוד כל הלילה ?
4) עד עכשיו צפיתי במסך כ- 40 שעות , זה לא מאוחר מידיי ?
תודה רבה
עופר.י
אתה יכול להסביר לי על המסך הלבן שאמרתה ?
1) האם מסך לבן אפשר להשיג רק בעזרת מחשב ?
2) על איזו בהירות לכוון את המסך (הלבן) ?
3) זה לא הורס משהו אם זה יעבוד כל הלילה ?
4) עד עכשיו צפיתי במסך כ- 40 שעות , זה לא מאוחר מידיי ?
תודה רבה
עופר.י
עופר.י
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

moti_r
בעוונותיי, רק אתמול סוף סוף היה לי קצת זמן להיכנס להגדרות של המסך. מצאתי את ה- SCREEN WIPER שעליו דיברת והפכתי אותו לפעיל, אבל זה ממש קטסטרופה.
השאלה אם יש אופציה לשנות את התדירות של הופעת הפס הלבן, כך שהפעולה שלו תהיה בערך כל 15 דקות, או משהו כזה. כרגע, הפס הלבן עובר כל כמה שניות וזה ממש לא מאפשר שום צפייה!!!
תודה ושבוע טוב
בעוונותיי, רק אתמול סוף סוף היה לי קצת זמן להיכנס להגדרות של המסך. מצאתי את ה- SCREEN WIPER שעליו דיברת והפכתי אותו לפעיל, אבל זה ממש קטסטרופה.
השאלה אם יש אופציה לשנות את התדירות של הופעת הפס הלבן, כך שהפעולה שלו תהיה בערך כל 15 דקות, או משהו כזה. כרגע, הפס הלבן עובר כל כמה שניות וזה ממש לא מאפשר שום צפייה!!!
תודה ושבוע טוב