.
חוברת מיוחדת של הירחון סטראו
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
לדעת הכותבים בירחון, וכך משום מה אני נוהג כבר עשרות שנים...
רצוי את הרכיבים החשמליים של המערכת לשים- לא בין הרמקולים אלא בצד....!!
.
.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
לא הבנתי כלום , מההודעה האחרונה שלך . אם תוכל להרחיב אני אשמח
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

גוקר,
סליחה על העיקוב בתשובה.... מרוב הסטראו של השרשור כבר אבדתי את: מה איפה ומתי כתבתי...
מזל שאני לא צריך לכתוב בסוראונד...
בדרך כלל רואים בתמונות שני רמקולים ובניהם המערכת.
גם בתמונות של ירחוני אודיו זה כך. ועורכי העיתון הנ"ל ציינו והצטדקו שהם עושים כך רק לצורך הצילומים לעיתון ועדיף מבחינת הסאונד שהמערכת תהיה בצד רחוק מהרמקולים.
ההסבר פשוט. בין הרמקולים יש מלן אנרגיות אקוסטיות שגורמות למקרופוניה במערכת ולכן עדיף להרחיק את החלקים הרגישים משם. סיבה נוספת היא כנראה בגלל שרוב האנשים שמים וואחד מזנון בשביל הסטראו שגם לא עוזר לאקוסטיקה שבחדר..
המון חומר כתוב בחוברת על החשמל, ונראה שהם מתיחסים לנושא ברצינות..
בקרוב אמשיך.. למרות העניין הצנוע...
.
סליחה על העיקוב בתשובה.... מרוב הסטראו של השרשור כבר אבדתי את: מה איפה ומתי כתבתי...
מזל שאני לא צריך לכתוב בסוראונד...
בדרך כלל רואים בתמונות שני רמקולים ובניהם המערכת.
גם בתמונות של ירחוני אודיו זה כך. ועורכי העיתון הנ"ל ציינו והצטדקו שהם עושים כך רק לצורך הצילומים לעיתון ועדיף מבחינת הסאונד שהמערכת תהיה בצד רחוק מהרמקולים.
ההסבר פשוט. בין הרמקולים יש מלן אנרגיות אקוסטיות שגורמות למקרופוניה במערכת ולכן עדיף להרחיק את החלקים הרגישים משם. סיבה נוספת היא כנראה בגלל שרוב האנשים שמים וואחד מזנון בשביל הסטראו שגם לא עוזר לאקוסטיקה שבחדר..
המון חומר כתוב בחוברת על החשמל, ונראה שהם מתיחסים לנושא ברצינות..
בקרוב אמשיך.. למרות העניין הצנוע...
.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

תודה
- yanivol
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
בהחלט יש עניין. אין לי שאלות או מה להוסיף ולכן לא הגבתי עד עתה.ramkol כתב: בקרוב אמשיך.. למרות העניין הצנוע...
....
אני מגיב עכשיו כדי לעודד אותך להמשיך בפוסט מעניין זה.
תודה.
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

תודה יניב,
אני ממשיך...
בקשר להצבת המערכת בחדר,
רב החדרים מאורכים ויש נטייה להציב את הרמקולים על הקיר הצר. אם החדר גדול דיו, הרי עדיף לדעתם ולדעת האקוסטיקאים שהם עובדים אתם, להציב את הרמקולים דווקא על הקיר הרחב. כך יהיו פחות בעיות עם החזרים מהקירות הצדדיים.
זה נשמע הגיוני מאוד.
.
אני ממשיך...
בקשר להצבת המערכת בחדר,
רב החדרים מאורכים ויש נטייה להציב את הרמקולים על הקיר הצר. אם החדר גדול דיו, הרי עדיף לדעתם ולדעת האקוסטיקאים שהם עובדים אתם, להציב את הרמקולים דווקא על הקיר הרחב. כך יהיו פחות בעיות עם החזרים מהקירות הצדדיים.
זה נשמע הגיוני מאוד.
.
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

הסבר נוסף לנקודה:
כמו ממראה, ההחזרים מהקירות הצדדיים מגיעים ישירות לאוזן שלנו מנקודה אחת בקיר (איזור...) ואנחנו מנתחים אותם בשתי אופנים.
אם הקיר קרוב מידי הרי ההפרש בין הגל הישיר לגל ההחזר יהיה קטן מידי, הצליל יתפרש במוח כבא מרמקול דמיוני נוסף, ואנחנו לא נצליח להפריד בין הראשי ובין ההחזר. וכך הצליל ישמע לא מפוקס. מדובר על הצלילים האמצעים והגבוהים. אם הקיר הצדדי יהיה מרוחק מספיק, מטר אחד לפחות, ההחזר יתפרש במוחנו כהחזר ולא יפגע בפוקוס של הצליל.
הודעה זו נכתבה בסטראו.
.
כמו ממראה, ההחזרים מהקירות הצדדיים מגיעים ישירות לאוזן שלנו מנקודה אחת בקיר (איזור...) ואנחנו מנתחים אותם בשתי אופנים.
אם הקיר קרוב מידי הרי ההפרש בין הגל הישיר לגל ההחזר יהיה קטן מידי, הצליל יתפרש במוח כבא מרמקול דמיוני נוסף, ואנחנו לא נצליח להפריד בין הראשי ובין ההחזר. וכך הצליל ישמע לא מפוקס. מדובר על הצלילים האמצעים והגבוהים. אם הקיר הצדדי יהיה מרוחק מספיק, מטר אחד לפחות, ההחזר יתפרש במוחנו כהחזר ולא יפגע בפוקוס של הצליל.
הודעה זו נכתבה בסטראו.
.
- yanivol
-
- חבר ותיק

ramkol כתב:תודה יניב,
אני ממשיך...
בקשר להצבת המערכת בחדר,
זה נשמע הגיוני מאוד.
....
מצאתי דבר אחד שאני עושה נכון!
לא מתוך מחשבה, אלא מתוך אילוצי מבנה החדר...
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

כולנו מכירים רזונטורים כמו זה של פיניטה אלמנטס:
http://www.stereo.de/index.php?id=154
הרעיון העקרוני הוא שצריך למנוע את הרעידות המקרוסקופיות של המכשירים כדי לצמצם תופעה של מיקרופוניה. את זה עושים בשתי דרכים, או שמכבידים את המכשירים כך שלא יהיה להם כוח לרעוד, או שמצרפים רזונטור שרועד במקום המכשיר וכך לוקח למכשיר את כל הכיף לרעוד...
הרזונטור שלמעלה פותח בשילוב של אוניברסיטה בגרמניה (אם זה מרשים משהו) והוא יקר... נדמה לי שאיזה 400 יורו.
פתרון אלטרנטיבי שהציגו בחוברת זה לנסות לשים על המכשירים... מעצור לדלת... אני לא יודע אם יש כאלו בארץ, בכל אופן כאן בגולה הם נפוצים. זה צילינדר מתכת שממולה בחול ועובד כנראה אחלה בשיכוך...
http://www.ahb-griffe.de/Bilder-10.08/T ... gend-g.jpg
http://www.ahb-griffe.de/Sortiment-AHB-08.htm
בתחתית העמוד
.
הודעה זו נכתבה בסטראו.
http://www.stereo.de/index.php?id=154
הרעיון העקרוני הוא שצריך למנוע את הרעידות המקרוסקופיות של המכשירים כדי לצמצם תופעה של מיקרופוניה. את זה עושים בשתי דרכים, או שמכבידים את המכשירים כך שלא יהיה להם כוח לרעוד, או שמצרפים רזונטור שרועד במקום המכשיר וכך לוקח למכשיר את כל הכיף לרעוד...
הרזונטור שלמעלה פותח בשילוב של אוניברסיטה בגרמניה (אם זה מרשים משהו) והוא יקר... נדמה לי שאיזה 400 יורו.
פתרון אלטרנטיבי שהציגו בחוברת זה לנסות לשים על המכשירים... מעצור לדלת... אני לא יודע אם יש כאלו בארץ, בכל אופן כאן בגולה הם נפוצים. זה צילינדר מתכת שממולה בחול ועובד כנראה אחלה בשיכוך...
http://www.ahb-griffe.de/Bilder-10.08/T ... gend-g.jpg
http://www.ahb-griffe.de/Sortiment-AHB-08.htm
בתחתית העמוד
.
הודעה זו נכתבה בסטראו.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

הרזוננטורים עוזרים לכול חלק במערכת , או שיש חלקים שזקוקים לזה יותר ? כלומר אני מבין שמשהו שעובד על PCB צריך את זה יותר, אז DAC למשל בטח צריך את זה , כנ"ל CD . אבל חוץ ממקור מה עוד צריך את זה ?
ואיך בדיוק משתמשים בדבר כזה , אם מצליחים להשיג כזה ?
מישהו יודע היכן משיגים כזה בארץ ?
ואיך בדיוק משתמשים בדבר כזה , אם מצליחים להשיג כזה ?
מישהו יודע היכן משיגים כזה בארץ ?
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

גוקר
לפי התאוריה של אלו שמאמינים בזה אז כל חלק במערכת צריך איזה שהו מרסן תזוזות. שנאים נוהגים לרעוד ולהרעיד עד כדי כך שלעתים שומעים את התנודות עצמם ולא רק את השפעתם על הסאונד. מיכיוון שבכל חלק (כמעט) במערכת יש שנאי אז לדעתם כדאי לשכך כל חלק.
על המגבר זה ניראה חיוני וגם על הנגן. צריך להניח פשוט על המארז ולהזיז לכאן ולשם ולראות אם יש השפעה. פרוק המארז ושיכוך מקומי אפשריים אך הדבר מומלץ רק למקצועיים.
.
לפי התאוריה של אלו שמאמינים בזה אז כל חלק במערכת צריך איזה שהו מרסן תזוזות. שנאים נוהגים לרעוד ולהרעיד עד כדי כך שלעתים שומעים את התנודות עצמם ולא רק את השפעתם על הסאונד. מיכיוון שבכל חלק (כמעט) במערכת יש שנאי אז לדעתם כדאי לשכך כל חלק.
על המגבר זה ניראה חיוני וגם על הנגן. צריך להניח פשוט על המארז ולהזיז לכאן ולשם ולראות אם יש השפעה. פרוק המארז ושיכוך מקומי אפשריים אך הדבר מומלץ רק למקצועיים.
.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

טוב , אז עכשיו רק נותר לדעת היכן בדיוק משיגים דבר כזה , בשביל לנסות את זה
מעניין לדעת אם מישהו מכיר היכן לקנות דברים כאלו ?
מעניין לדעת אם מישהו מכיר היכן לקנות דברים כאלו ?
- ds
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
אני מציע לשים ארבעה ג'ירוסקופים מתחת לכל מכשיר, ובנוסף כמה בקבוקוני עופרת מעל כל מכשיר. בצורה כזו המיכשור יהיה מחוסן מכל רזוננס. במידה ולא מספיק, הייתי שם את כל המערכת על רצפה צפה על שמן, ובא גואל לציון.
- yanivol
-
- חבר ותיק

אם אתה רוצה להכביד על הרכיב אפשר להניח עליו משקולת צלילה.
לגבי רזונטורים, קראתי שניתן להניח את הרכיב על משטח שיש שמודבקות לו רגליות מחצאי כדורי סקווש.
לצערי אין לי את הלינק.
לגבי רזונטורים, קראתי שניתן להניח את הרכיב על משטח שיש שמודבקות לו רגליות מחצאי כדורי סקווש.
לצערי אין לי את הלינק.