מקרן SONY FULL HD - VW40
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
כיצד צמצם דינאמי משפיע על ANSI CR ?
למיטב ידיעתי הוא תורם רק לON OFF CR...
למיטב ידיעתי הוא תורם רק לON OFF CR...
-
toto1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 414
אני מעדיף לרכוש בארץ עם שרות ואחריות, היו לי בעיות עם מקרנים בעבר ותמידmika כתב:תתחדש![]()
שתי שאלות :
אם ל 60 הלו הוא הפנינה השחורה אין קונטרסט אדיר למה ל 40 יש ?
לא קרץ לך להביא 60 ב 15K בערך ?...
עמי מהעולם הדיגיטלי עזר לי ופתר כל בעיה.
יש בכל זאת יתרון לרכוש בארץ ולא להביא לבד מחול
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78961
- שם מלא: עפר לאור
niron,
איפה כתבתי שהוא עוזר ל-ANSI CR?
כתבתי:
אגב, עם צמצם סגור, גם ANSI CR יכול להשתפר (אבל אז התמונה כהה).
איפה כתבתי שהוא עוזר ל-ANSI CR?
כתבתי:
בתמונה בבכלל, לא ב-ANSI CR...בעזרת IRIS הם מצליחים להגיע לתוצאות טובות...
אגב, עם צמצם סגור, גם ANSI CR יכול להשתפר (אבל אז התמונה כהה).
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

זאת היתה השאלה שלי, חשבתי שאליה אתה עונה...

- oferlaor
-
- מנהל

niron,
בקיצור, אם אתה רוצה CR מקסימלי, אתה צריך המון אור וצמצם סגור ככל הניתן
בקיצור, אם אתה רוצה CR מקסימלי, אתה צריך המון אור וצמצם סגור ככל הניתן
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

עופר,
אני לא מתעניין בCR.
רק בANSI CR.
לפי דעתי נתון הON OFF בכלל לא חשוב.
אני לא מתעניין בCR.
רק בANSI CR.
לפי דעתי נתון הON OFF בכלל לא חשוב.
- oferlaor
-
- מנהל

niron,
לא מדוייק. מה שחשוב זה שילוב טוב של השניים. ON-OFF CONTRAST כשהוא ממומש טוב (והוא ממומש ממש טוב במקרני סוני) מרגיש ממש טוב.
לא לחלוטין יודע להסביר מדוע במקרני LCD זה מרגיש הרבה יותר טבעי מאשר כשזה נעשה בתאורה אחורית של מסכי LCD, אבל בפועל זה ככה. ב-LCD אני ממש מרגיש את זה וזה מציק לי, אבל במקרני LCD (וגם SXRD) זה הרבה פחות מורגש. כמובן שעדיין יש פחות פרטים ביחס ל-ANSI CR חזק במיוחד בסצינות מעורבות (כהה + בהיר).
עם זאת, זה תמיד בא על חשבון של משהו. ב-DLP זה על חשבון עייפות העין (עבור מי שמושפע מזה). אחרי כשעה של צפיה במקרן 1DLP אני לרוב מקבל כאב ראש קליל, ומתקשה לצפות ביותר מסרט אחד ברצף. ב-LCD וב-SXRD אין לי את הבעיה הזו.
לא מדוייק. מה שחשוב זה שילוב טוב של השניים. ON-OFF CONTRAST כשהוא ממומש טוב (והוא ממומש ממש טוב במקרני סוני) מרגיש ממש טוב.
לא לחלוטין יודע להסביר מדוע במקרני LCD זה מרגיש הרבה יותר טבעי מאשר כשזה נעשה בתאורה אחורית של מסכי LCD, אבל בפועל זה ככה. ב-LCD אני ממש מרגיש את זה וזה מציק לי, אבל במקרני LCD (וגם SXRD) זה הרבה פחות מורגש. כמובן שעדיין יש פחות פרטים ביחס ל-ANSI CR חזק במיוחד בסצינות מעורבות (כהה + בהיר).
עם זאת, זה תמיד בא על חשבון של משהו. ב-DLP זה על חשבון עייפות העין (עבור מי שמושפע מזה). אחרי כשעה של צפיה במקרן 1DLP אני לרוב מקבל כאב ראש קליל, ומתקשה לצפות ביותר מסרט אחד ברצף. ב-LCD וב-SXRD אין לי את הבעיה הזו.
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

עופר,
בדקת את האפשרות שכאבי הראש נובעים מהחדות עצמה?
תנסה להוריד את הקונטרסט ולצפות שוב במקרן DLP.
יתכן שתופתע מהתוצאה.
בדקת את האפשרות שכאבי הראש נובעים מהחדות עצמה?
תנסה להוריד את הקונטרסט ולצפות שוב במקרן DLP.
יתכן שתופתע מהתוצאה.
- sheffer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
בארה"ב זה 14000 שקל אחרי מיסים בארץ
- oferlaor
-
- מנהל

niron,
לא הבנתי מה הקשר לחדות... החדות של LCOS ושל DLP היא זהה - יש בדיוק אותם פרטים (בדוק, עשינו אין ספור SHOOTOUTS).
בדקתי את הנושא עשרות פעמים, צפיה ממושכת ב-DLP מעייפת לי את העיניים. מדובר על תופעה ידועה ומוכרת ב-1XDLP (ב-3DLP זה נפתר בגלל שאין גלגל צבע). זה קרוב משפחה של "THE RAINBOW EFFECT". כיום מדברים על פחות מ-10% מכלל האוכלוסיה שסובלים מזה, עדיין מספר לא קטן של אנשים.
ב-LCOS וב-LCD יש בדיוק את אותה החדות אבל ללא הבעיה הזו. שם, מצד שני, יחס הניגודיות פחות טוב מאשר DLP (שנותן תמונה סינמטית יותר).
לא הבנתי מה הקשר לחדות... החדות של LCOS ושל DLP היא זהה - יש בדיוק אותם פרטים (בדוק, עשינו אין ספור SHOOTOUTS).
בדקתי את הנושא עשרות פעמים, צפיה ממושכת ב-DLP מעייפת לי את העיניים. מדובר על תופעה ידועה ומוכרת ב-1XDLP (ב-3DLP זה נפתר בגלל שאין גלגל צבע). זה קרוב משפחה של "THE RAINBOW EFFECT". כיום מדברים על פחות מ-10% מכלל האוכלוסיה שסובלים מזה, עדיין מספר לא קטן של אנשים.
ב-LCOS וב-LCD יש בדיוק את אותה החדות אבל ללא הבעיה הזו. שם, מצד שני, יחס הניגודיות פחות טוב מאשר DLP (שנותן תמונה סינמטית יותר).
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
גם אני מאלה שאוהב מאוד את תמונת ה DLP אבל סובל מסחרחורות אחרי צפייה לא ארוכה. לשמחתי ה LCOS/SXRD נותן תמונה פנטסטית ללא הבעיות של ה DLP