חיבור ADSL - השראה, WTF?!
אני יושב על תשתית הוט. אולי במהירות צנועה של 1.5 אבל מנצל את כל הקו בנוסף לזה ביקשתי שישימו לי טיפה לפני השקע של המודם מגביר אות (דורש חיבור חשמל פיזי) וזה בעקבות תקלות דומות שהזכרתם. מאז המודם מחובר 24/7 (למרות שבשת המחשב מכובה המודם נשאר מחובר לטובת דבריםן אחרים) ולא נופל טפו טפו טפו.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Chura,
אני אעשה את זה בפעם הבאה שתהיה תקלה (אני אוהב את שיטת "לא לתקן מה שעדיין לא נשבר").
אני אעשה את זה בפעם הבאה שתהיה תקלה (אני אוהב את שיטת "לא לתקן מה שעדיין לא נשבר").
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני 5 על 500 בהוט. שנתיים וחצי. בהתחלה היו הרבה בעיות (היה לי עוד פס בבית של 1.5 על 500. טירטרתי להם את המוות עד שלאחר כחודש כל המהירויות הסתדרו. מא החודש הזה, הייתי דוגם פעם בכמה זמן רק את התשתית והיה יציב מאוד. לגבי התנתקויות... לא זוכר איזשהו סבל מהתופעה. יכול להיות שהיו איזה כמה ניתוקים בודדים בשנתיים וחצי אבל לרוב עבד יפה מאוד.
גם לי יש ראוטר. ראוטר של 3COM וגם אצלי הוא לא עושה RESET לבד
גם לי יש ראוטר. ראוטר של 3COM וגם אצלי הוא לא עושה RESET לבד
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני התנתקתי מבזק לאחר שהם לא הצליחו לספק לי 8 מגה למרות שמכרו לי זאת לאחר בדיקה.
אני 8 חודשים מחובר ל HOT במהירות 10/1. אני מקבל את הקצב המקסימאלי בכל שעות היום. הייתה לי תקלה בודדת של ניתוק לכ 3 שעות בתקופה שאני מחובר.
כדאי לבקש מודם טוב ויציב כגון מוטורולה.
לפני כ 3 חודשים פנו אלי בזק ואמרו לי שבגלל שהתלוננתי התנקתי ועשיתי להם כל כך הרבה בעיות הם יצליחו לחבר אותי ל 8 מגה, ואפילו יתנו לי מספר חודשים ללא תשלום.
החיבור ב 8 מגה או ל 5 מגה לאזורים בעייתיים דורש שני דברים:
- העברת הקו מסל ה DSLAM של הADSL ל ADSL2 שקיים כיום בכל מרכזייה.
- החלפת המודם למודם התומך ב ADSL2 וזה לא ECI למרות מה שכתוב עליו. מודם SIEMENS לדוגמא.
תבקש מבזק שיעבירו אותך ל ADSL2 ויחליפו לך מודם.
כיום אני "תקוע" עם שני קווים גם של HOT ב 10 מגה וגם של בזק ב 8 מגה. שניהם יציבים וטובים.
בקרוב אני צריך לבטל אחד מהם, ועדיין לא החלטתי איזה מהם...
אני 8 חודשים מחובר ל HOT במהירות 10/1. אני מקבל את הקצב המקסימאלי בכל שעות היום. הייתה לי תקלה בודדת של ניתוק לכ 3 שעות בתקופה שאני מחובר.
כדאי לבקש מודם טוב ויציב כגון מוטורולה.
לפני כ 3 חודשים פנו אלי בזק ואמרו לי שבגלל שהתלוננתי התנקתי ועשיתי להם כל כך הרבה בעיות הם יצליחו לחבר אותי ל 8 מגה, ואפילו יתנו לי מספר חודשים ללא תשלום.
החיבור ב 8 מגה או ל 5 מגה לאזורים בעייתיים דורש שני דברים:
- העברת הקו מסל ה DSLAM של הADSL ל ADSL2 שקיים כיום בכל מרכזייה.
- החלפת המודם למודם התומך ב ADSL2 וזה לא ECI למרות מה שכתוב עליו. מודם SIEMENS לדוגמא.
תבקש מבזק שיעבירו אותך ל ADSL2 ויחליפו לך מודם.
כיום אני "תקוע" עם שני קווים גם של HOT ב 10 מגה וגם של בזק ב 8 מגה. שניהם יציבים וטובים.
בקרוב אני צריך לבטל אחד מהם, ועדיין לא החלטתי איזה מהם...
אני בטוח שיש אנשים שהחיבור של הוט לא עושה להם בעיות אבל יש המון שכן.
למשל שגרתי בהארלם התל אביבית היה לי חיבור הוט ובאמת עבד 10.
שעברתי לצפון העיר התחיל הבלגן... לאגים במשחקים ניתוקים....
כבר פעמיים היה אצלנו טכנאי בבית (קחו בחשבון שלקרוא בהוט לטכנאי זה לשרוף 30 דקות בהמתנה על הקו...)
פעם אחת הוא שם מגבר וזה עזר קצת אבל לא פתר את הבעיה.
בפעם השנייה שבא הטכנאי הוא אמר שהטכנאי הקודם שם את המגבר לא נכון והחליף לנו מודם.
אחרי שפעמיים היו טכנאים האינטרנט עבד אבל חזרו הניתוקים
לאחר סקירת ההתנהגות של הניתוקים ראיתי שכל פעם שמזיזים את המודם יש ניתוקים.
לא תאמינו... סה"כ החלפתי את הכבל של האינטרנט מהקיר למודם ובעיות הניתוקים נפתרו!
בשביל זה היינו צריכים לאכול סרטים חצי שנה???
למשל שגרתי בהארלם התל אביבית היה לי חיבור הוט ובאמת עבד 10.
שעברתי לצפון העיר התחיל הבלגן... לאגים במשחקים ניתוקים....
כבר פעמיים היה אצלנו טכנאי בבית (קחו בחשבון שלקרוא בהוט לטכנאי זה לשרוף 30 דקות בהמתנה על הקו...)
פעם אחת הוא שם מגבר וזה עזר קצת אבל לא פתר את הבעיה.
בפעם השנייה שבא הטכנאי הוא אמר שהטכנאי הקודם שם את המגבר לא נכון והחליף לנו מודם.
אחרי שפעמיים היו טכנאים האינטרנט עבד אבל חזרו הניתוקים
לאחר סקירת ההתנהגות של הניתוקים ראיתי שכל פעם שמזיזים את המודם יש ניתוקים.
לא תאמינו... סה"כ החלפתי את הכבל של האינטרנט מהקיר למודם ובעיות הניתוקים נפתרו!
בשביל זה היינו צריכים לאכול סרטים חצי שנה???
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מה זה "הארלם התל אביבית"? 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יפה. אגב, הארלם דווקא נמצאת בצפון מנהטן, אבל לא נתקטנן... 
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני חייב להוסיף שיש לדעתי חשיבות למקום בו אתה גר (אני מאמין שבמקום מסוים בזק יותר טוב ובמקום אחר HOT יותר וגם שתי האפשרויות הנוספות, שניהם טובים ושניהם לא, אפשרית במקומות אחרים). בלי קשר, רבים פה כותבים על הקצבים שלהם (שלי דווקא יש בעיה בנושא) אבל אני חושב שבנושא תשתית צריך בעיקר לדבר על מספר ניתוקים בתקופה מסוימת. את נושא המהירות הייתי דווקא יותר משליך על הספק (אני ברק).
-
oferlaor
- מנהל

טוב, נחרץ גורלי - 8M לא ניתן בתנאי הקו הנוכחיים.
נראה לי שאני צריך איש קשר חדש בהוט...
נראה לי שאני צריך איש קשר חדש בהוט...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קח את מבצע הטריפל HD שלהם... לדעתי משתלם...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני לא רוצה לחרוג מכללי הפורום. תיכנס לאתר של הוט... הכל רשום שם.
-
oferlaor
- מנהל

לא רלוונטי עבורי, אני זקוק רק לאינטרנט (אם דוחפים לי בחינם גם טלפון, אפשר גם, שכן קו הטלפון של ה-ADSL משמש לי כיום רק לפקס אחד או שניים בחודש...)
מה נתוני הקו ? יש לך ראוטר של ECI 312 .
תמיד קל להאשים את הקו . הייתרון במודמי הרשת שהם מראים לך נתונים שבמודמים USB לא ניתן לראות ( בקלות ) .
כנס להגדרות של המודם ותבדוק מה הגדרות הקו , בעיקר חפש הגדרה שנקראת NM שהיא Noise Margin והגדרת ATT שהיא ATTENUATION .
NM שקטן מ 15 - 16 ייגרום לנפילות מסנכרון .
ATT - כל 15 יחידות שווה למעשה בערך 1 קילומטר . כלומר ATT של 45 שווה ל 3 קילומטר , יותר מ 60 הוא לא מראה . ADSL אמור לעבוד במרחק של עד 4 קילומטר מהמרכזיה .
עכשיו החלק היפה , אם יש לך NM נמוך ( מתחת ל 15 ) אבל ה ATT שלך עומד על 30 - 40 אפילו פחות . סימן שהבעיה היא לא במרחק ואתה יכול לקבל את המהירות הרצויה שלך בקלות . הבעיה היא במרכזיה או במודם שלך שאולי הוא גורם לבעיה .
בסופו של דבר גם הוא מכשיר חשמלי וכמו כל מכשיר חשמלי אחר גם הוא לא יחיה לנצח .
במידה וה NM נמוך וה ATT שלך גבוהה אז אין הרבה מה לעשות מלבד לנסות שיחברו אותך למרכזיה אחרת , במידה ואפשר ( לא תמיד אפשרי )
רק לציין שהנתונים שאתה רואה הם ביחס לחבילה שעליה אתה מסונכרן . כמו כן לכל צד יש את הנתונים שלו - UPLOAD ו DOWNLOAD ויש לבדוק את שניהם .
הדרך הקלה ביותר לוודא שזו לא בעיית סנכרון אלא ציוד לקוי היא פשוטה מאד אבל לוקחת קצת זמן , כאשר מתחילה הבעיה מה פותר אותה ? אם אתה ממתין שעה , שעתיים , חצי יום , הבעיה נפתרת לבד ? במידה וכן אז רוב הסיכויים שיש לך בעיית סנכרון .
אם הבעיה נפתרת רק אחרי ניתוק המודם מהחשמל , ריסט פנימי למודם וכו' , כלומר שינויים שאתה עושה מהצד שלך שבטח לא משפיעים על המרכזיה , אז הבעיה היא מהצד שלך ולא מחוץ לבית .
תמיד קל להאשים את הקו . הייתרון במודמי הרשת שהם מראים לך נתונים שבמודמים USB לא ניתן לראות ( בקלות ) .
כנס להגדרות של המודם ותבדוק מה הגדרות הקו , בעיקר חפש הגדרה שנקראת NM שהיא Noise Margin והגדרת ATT שהיא ATTENUATION .
NM שקטן מ 15 - 16 ייגרום לנפילות מסנכרון .
ATT - כל 15 יחידות שווה למעשה בערך 1 קילומטר . כלומר ATT של 45 שווה ל 3 קילומטר , יותר מ 60 הוא לא מראה . ADSL אמור לעבוד במרחק של עד 4 קילומטר מהמרכזיה .
עכשיו החלק היפה , אם יש לך NM נמוך ( מתחת ל 15 ) אבל ה ATT שלך עומד על 30 - 40 אפילו פחות . סימן שהבעיה היא לא במרחק ואתה יכול לקבל את המהירות הרצויה שלך בקלות . הבעיה היא במרכזיה או במודם שלך שאולי הוא גורם לבעיה .
בסופו של דבר גם הוא מכשיר חשמלי וכמו כל מכשיר חשמלי אחר גם הוא לא יחיה לנצח .
במידה וה NM נמוך וה ATT שלך גבוהה אז אין הרבה מה לעשות מלבד לנסות שיחברו אותך למרכזיה אחרת , במידה ואפשר ( לא תמיד אפשרי )
רק לציין שהנתונים שאתה רואה הם ביחס לחבילה שעליה אתה מסונכרן . כמו כן לכל צד יש את הנתונים שלו - UPLOAD ו DOWNLOAD ויש לבדוק את שניהם .
הדרך הקלה ביותר לוודא שזו לא בעיית סנכרון אלא ציוד לקוי היא פשוטה מאד אבל לוקחת קצת זמן , כאשר מתחילה הבעיה מה פותר אותה ? אם אתה ממתין שעה , שעתיים , חצי יום , הבעיה נפתרת לבד ? במידה וכן אז רוב הסיכויים שיש לך בעיית סנכרון .
אם הבעיה נפתרת רק אחרי ניתוק המודם מהחשמל , ריסט פנימי למודם וכו' , כלומר שינויים שאתה עושה מהצד שלך שבטח לא משפיעים על המרכזיה , אז הבעיה היא מהצד שלך ולא מחוץ לבית .