אבל הכי הכי אהבתי זה להתרחק מהמסך
טוב שהוא לא ביקש להוריד משקפיים או עדשות
אז באמת לא תראה את האיכות הנוראית
...
זה מזכיר לי פרסומת מצחיקה של חברת FREE הצרפתית.
כשהם התחילו עם הHD (והמתחרים עדיין לא) הם העלו פרסומות הפוך על הפוך בה מראים לקוח של חברה מתחרה פיקטיבית (Cretin.fr \ מטומטם.fr) . הלקוח מספר שהוא לא צריך HD, כי יש לו טכנולוגיה מאוד מתקדמת.
הוא קורה לזה JMMPP
שזה ראשי תיבות ל
"Je Me Met Plus Pres" או , אני מתקרב יותר למסך.
האם אלה שיש להם ירידה באיכות יכולים לציין עם איזה מסך בדיוק הם רואים יס?
...
למה לא אינדיקציה? לפני שבוע ראיתי יותר טוב באותה קונפיגורציה.
לחבר את ה 3100 במקביל? אני לא בטוח שיש הבדל נראה בין שידורי SD בממיר 3100 ל HD.
אני מוכן לבדוק שוב בסופ"ש.
ההבדל באיכות השידור של ערוץ 2 וערוץ 10 בין קליטה ב YES, לקליטה ישירות מעמוס, היא של שמיים וארץ.
אני אנסה לצלם תמונות להשוואה כדי שכולם יראו את ההבדל.
למרות מעבדי הוידיאו המתקדמים , הכבלים האיכותיים ושימוש בממירים החדשים, ממש לא ניתן לצפות בשידורים בערוץ 2 וערוץ 10 על מסך גדול ב YES בשבועות האחרונים.
שלא לדבר על איכות ה SD דרך ממיר ה HD שהיא באיכות ירודה אף יותר.
ההמלצה שלי למי שיש לו מסך גדול ורוצה איכות, היא לרכוש מקלט לוויני רגיל וליהנות משידור איכותי.
jpost כתב:ההבדל באיכות השידור של ערוץ 2 וערוץ 10 בין קליטה ב YES, לקליטה ישירות מעמוס, היא של שמיים וארץ.
אני אנסה לצלם תמונות להשוואה כדי שכולם יראו את ההבדל.
למרות מעבדי הוידיאו המתקדמים , הכבלים האיכותיים ושימוש בממירים החדשים, ממש לא ניתן לצפות בשידורים בערוץ 2 וערוץ 10 על מסך גדול ב YES בשבועות האחרונים.
שלא לדבר על איכות ה SD דרך ממיר ה HD שהיא באיכות ירודה אף יותר.
ההמלצה שלי למי שיש לו מסך גדול ורוצה איכות, היא לרכוש מקלט לוויני רגיל וליהנות משידור איכותי.
...
האם יש מדריך כזה לאנשים שמעוניינים לבדוק את האופצייה של מעבר למקלט לוויני ?
אם לא אשמח אם תרים את הכפפה בצורת מדריך- 101 מעבר ללווין
*עופר, איך מבצעים חיפוש במדירכים על מנת למצוא נושא ספציפי ?
אני לא ממש רואה את הערוצים הנ"ל (חוץ מחדשות בערוץ 10), אבל אני אישית אל שמתי לב לשינוי משמעותי.
לגבי ההבדלים בין המקור בלויין לערוץ 1+2+10 ביס, אני מסכים שיש הבדל.
אם תשאלו אותי, אני אישית לא קולט מדוע פשוט המקלטים של יס לא משתמשים ב-FEED שכבר קיים בשביל הערוצים הנ"ל בלויין. האם טכנית יש מגבלה כלשהי שמונעת זאת מהם (למשל שהשידורים של יס הם HORIZONTAL ושל הערוצים הללו VERTICAL)?
oferlaor כתב:אני לא ממש רואה את הערוצים הנ"ל (חוץ מחדשות בערוץ 10), אבל אני אישית אל שמתי לב לשינוי משמעותי.
לגבי ההבדלים בין המקור בלויין לערוץ 1+2+10 ביס, אני מסכים שיש הבדל.
אם תשאלו אותי, אני אישית לא קולט מדוע פשוט המקלטים של יס לא משתמשים ב-FEED שכבר קיים בשביל הערוצים הנ"ל בלויין. האם טכנית יש מגבלה כלשהי שמונעת זאת מהם (למשל שהשידורים של יס הם HORIZONTAL ושל הערוצים הללו VERTICAL)?
...
שניהם VERTICAL ולכן אפשר לקלוט את השידורים של ערוצי 1,2 ו-10 באפיקים הלא מוצפנים בבתים משותפים בהם אין יכולת לשנות את הקוטביות. לכן, כעקרון, הממירים של YES יכולים לקלוט את השידורים האלה בלי בעיה.
אני חושב שהסיבה האמיתית לכך ש-YES משדרים את הערוצים האלה גם עבצמם היא אי-רצון להייות תלוים בספקים אחרים. חבל רק שעל הדרך הם מורידים את איכות השידור...
ראיתי 2 תופעות אתמול על ממיר ADB ישן מחובר ל- LCD:
תופעה ראשונה של תמונה רכה ומתושתשת - נראה כמו הורדת רזולוציה.
תופעה שנייה הייתה מריחות בתזוזה איטית בסצנות עם ביט רייט נמוך. הייתי מנחש שדחסו בצורה חריפה מאד בסצנות האלו.
yaronkle כתב:ראיתי 2 תופעות אתמול על ממיר ADB ישן מחובר ל- LCD:
תופעה ראשונה של תמונה רכה ומתושתשת - נראה כמו הורדת רזולוציה.
תופעה שנייה הייתה מריחות בתזוזה איטית בסצנות עם ביט רייט נמוך. הייתי מנחש שדחסו בצורה חריפה מאד בסצנות האלו.
...
אני יכול להגיד בצורה חד משמעית שאין ירידה בזולוציה. באפיקי SD יס משדרים בשתי רזולוציות בלבד: 544:576 בפורמט הרגיל ו-640:576 בפורמט הרחב.
זה התחיל להיות ממש מציק בעיניים שידורי הסרטים של yes
(אני רואה דרך ממיר של yesmax)ומחובר לטלויזיה דרך טרנסקודד
אני זוכר שלפני כמה שבועות הם שידרו את הסרט המלאכיות של צ'ארלי , והסרט נראה מעולה.
ועכשיו כל סרט נראה באיכות של סרט divx
אני לא מאמין שהם עוברים את ה 1.5mbps
ועל טלויזיה של 42 זה לא נראה טוב.
אז זהו - שחייבים להשוות תפוזים לתפוזים. חייבים להשוות משהו שהוא באיכות ידועה. אם הסרט באיכות גרועה, לא ממש ניתן לבדוק אם האיכות של השידורים היא הבעייתית...
אני בכל מקרה בודק רק עם סדרות שאני מכיר, כך שיתכן שמה שירד הוא איכות התמונה בתכנים עצמם..
אז זהו - שחייבים להשוות תפוזים לתפוזים. חייבים להשוות משהו שהוא באיכות ידועה. אם הסרט באיכות גרועה, לא ממש ניתן לבדוק אם האיכות של השידורים היא הבעייתית...
אני בכל מקרה בודק רק עם סדרות שאני מכיר, כך שיתכן שמה שירד הוא איכות התמונה בתכנים עצמם..
...
צודק.
אני לא מכיר את איכות הסרטים והסדרות שראיתי אתמול. בכל מקרה היא לא הייתה טובה.
עופר
אני יכול לומר שעם הקורו שלי יש ירידה באיכות ערוצי הסדרות (מחובר למקס בסקארט) הסרטים וערוץ 2 בנוסף ע"מ לבדוק אם אני טועה או שיש בעייה אצלי במקור כלשהו
נכנסתי לסרטים שמוקלטיםפ במקס וראו מדהים את ההקלטה
אז אני חושב שתעביר להם את המסר שבאמת האיכות ירדה בשבוע האחרון
זה כבר פשוט עובר כל גבול... השוותי הרגע סרט DIVX עם ביטרייט שהוא פחות מ2 MBPS עם סרט בYES 4 אשר משודר ביחס מסך רחב(מה שמגדיל את הרזולוציה של הסרט בפועל), וההבדל הוא פשוט שמיים וארץ לטובת הDIVX... זה פשוט כמו להשוות DVD לHD. לאומת זאת פעם האיכות בYES בסוג של סרט כזה הייתה יותר גבוהה מאשר סרט הDIVX. התמונה פשוט מרוחה, כאילו פשוט הורידו את הרזולוציה בחצי.