תגובות למאמר : הקלט יס HD והוט HD בעזרת HAUPPAUGE HD PVR
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
smallville4r,
אז ככה, עקרונית הם באמת יכולים לכבות בשלב מסויים את הקומפוננט, זה דבר שנתמך כיום, ואכן יש הגנה אפשרית על הקומפוננט (הגנת MACROVISION) אם כי יחסית קל להסיר אותה עם ציוד די פשוט.
אז ככה, עקרונית הם באמת יכולים לכבות בשלב מסויים את הקומפוננט, זה דבר שנתמך כיום, ואכן יש הגנה אפשרית על הקומפוננט (הגנת MACROVISION) אם כי יחסית קל להסיר אותה עם ציוד די פשוט.
-
droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני מעריך שהם אל יתעסקו עם זה רק אם מישהו יתחיל לצעוק בכול מקום שהוא משתמש בזה... לצערי יש לישראלים נטיה להגיד לכולם שהם "דופקים" את המערכתShed כתב:כאשר התמיכה ב-HDCP תהיה מספיק רחבה, אני מעריך שיס / הוט יוציאו אות HD רק דרך יציאת ה-hdmi. לכל יציאה אחרת יהיה downscale....
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ברכות ושבחים על הסקירה המקצועית והרהוטה.
קודקים של H.264 (הן בתוכנה והן בחומרה – שזה בעצם אותו דבר), נמצאים בפיתוח מתמיד. ככל הידוע לי, הבעיה המרכזית של שימוש בקודקים נוכחיים כאלה היא ארטיפקטים בזמן תנועה מהירה. מעניין אותי מאד לשמוע חוות דעת על האיכות של תוצאת קידוד המכשיר במצבים של תנועה מהירה ומהירה מאד בתמונה.
שאלה נוספת היא האם המכשיר, עם התוכנות המצורפות אליו (או תוכנות חיצוניות קיימות, שעלותן סבירה), יכול לבצע המרה מ- H.264 ל- MPEG2 לצורך צריבת תקליטורי DVD רגילים?
קודקים של H.264 (הן בתוכנה והן בחומרה – שזה בעצם אותו דבר), נמצאים בפיתוח מתמיד. ככל הידוע לי, הבעיה המרכזית של שימוש בקודקים נוכחיים כאלה היא ארטיפקטים בזמן תנועה מהירה. מעניין אותי מאד לשמוע חוות דעת על האיכות של תוצאת קידוד המכשיר במצבים של תנועה מהירה ומהירה מאד בתמונה.
שאלה נוספת היא האם המכשיר, עם התוכנות המצורפות אליו (או תוכנות חיצוניות קיימות, שעלותן סבירה), יכול לבצע המרה מ- H.264 ל- MPEG2 לצורך צריבת תקליטורי DVD רגילים?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
תודה רבה.Joshua_G כתב:ברכות ושבחים על הסקירה המקצועית והרהוטה.
שאלה נוספת היא האם המכשיר, עם התוכנות המצורפות אליו (או תוכנות חיצוניות קיימות, שעלותן סבירה), יכול לבצע המרה מ- H.264 ל- MPEG2 לצורך צריבת תקליטורי DVD רגילים?...
נדמה לי שהקלטתי דווקא תוכנית שיש בה סצינות מהירות ולא חוויתי בעייה של ארטיפקטים.
סה"כ, גם yes בעצמם מקודדים את השידורים שלהם ב- H.264, כלומר, אם yes משדרים חלק וללא ארטיפקטים בקצבים נמוכים יותר מהמקליט שמשתמש באותו מקודד - לא צפויה לפי דעתי התופעה. אשתדל לבדוק זאת לעומק כשאני איתקל בזה. בעיקרון, אם המחשב חזק מספיק לא אמורים להיות ארטיפקטים. בכלל, אין יכולת להעביר שידור בלי לקודד אותו תחילה - רוחב הפס שנדרש הוא עצום - חייבים קידוד. דווקא קידוד H.264 נחשב אחד האיכותיים ביותר כיום, במיוחד לשידורי HD.
לשאלתך השנייה, בתוכנות המצורפות יש המרה ל- AVCHD ול- MP4. לא מצאתי אפשרות להמיר ל- MPEG2. אני מניח כי קיימות תוכנות ברשת שממירות קבצי ts לקבצי MPEG2.
אצלי במחשב יש כרגע בעיה לבצע המרות בגלל בעיות בפילטרים של האודיו, לכן אין לי אפשרות לבדוק בשלב הזה.
- oferlaor
- מנהל

לכל CODEC יש בעיה עם מהירות, דווקא H264 מתמודד עם זה טוב יותר בזכות בלוקים ברי שינוי גודל (בניגוד ל MPEG2 שתמיד נשבר לבלוקים ומאקרובלוקים קבועים) וכן ה-LOOK AHEAD FRAMES שלו שמאפשר לו להתמודד עם מהירות על ידי שימוש ב-FORWARD REFERECING.
בנוסף, כל עוד הקצבים של הקידוד מהירים יותר מהמקור, איכות התמונה תישמר. אנחנו יודעים שהמקסימום קצב שידור ביס מגיע ל-12 (הממוצע הוא בין 8-10), אז 15 זה המקסימום שמישהו צריך לשים בכדי לוודא שהאיכות שלו גבוהה כמו המקור.
תמיד יהיו LOSSES אבל לא כאלה קריטיים.
בנוסף, כל עוד הקצבים של הקידוד מהירים יותר מהמקור, איכות התמונה תישמר. אנחנו יודעים שהמקסימום קצב שידור ביס מגיע ל-12 (הממוצע הוא בין 8-10), אז 15 זה המקסימום שמישהו צריך לשים בכדי לוודא שהאיכות שלו גבוהה כמו המקור.
תמיד יהיו LOSSES אבל לא כאלה קריטיים.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
תודה.
לשם הבהרה, האם שידורי SD של יס מקודדים MPEG2 בעוד שידורי HD שלהם מקודדים H.264 ?
האם האות הנשלח מהממיר למקלט הטלוויזיה דרך יציאת HDMI עובר דה-קידוד, או שהוא נשלח מקודד? – אני מניח שהאות הנשלח מהממיר דרך יציאות הקומפוננט הוא אנלוגי נקי, דהיינו, לא מקודד.
לשם הבהרה, האם שידורי SD של יס מקודדים MPEG2 בעוד שידורי HD שלהם מקודדים H.264 ?
האם האות הנשלח מהממיר למקלט הטלוויזיה דרך יציאת HDMI עובר דה-קידוד, או שהוא נשלח מקודד? – אני מניח שהאות הנשלח מהממיר דרך יציאות הקומפוננט הוא אנלוגי נקי, דהיינו, לא מקודד.
- smallville4r
- חבר ותיק

שידורי SD של yes אכן מקודדים ב- MPEG2. לממירים הרגילים של yes וגם של HOT אין יכולת לפענח קידוד של H.264/MPEG4. מכיוון שממירי ה- HD כוללים יכולות פענוח של H.264, יס מעדיפים להשתמש בקידוד הזה (וזה צעד חכם מאוד) כדי לחסוך ברוחב הפס (H.264 דוחס בצורה יעילה יותר מ- MPEG2 ודורש פחות רוחב פס), מה שמאפשר גם להשתמש בקצבים נמוכים יותר מאשר הם היו צריכים ב- MPEG2 כדי לקבל את אותה איכות.Joshua_G כתב:תודה.
האם האות הנשלח מהממיר למקלט הטלוויזיה דרך יציאת HDMI עובר דה-קידוד, או שהוא נשלח מקודד? – אני מניח שהאות הנשלח מהממיר דרך יציאות הקומפוננט הוא אנלוגי נקי, דהיינו, לא מקודד....
בנוסף, אם הם לא היו מקודדים ב- H.264 הם לא היו יכולים לשדר היום 5 ערוצים ב- HD - גם ככה הם במצוקת רוחב פס (לפחות עד שיעברו בקביעות לעמוס 3). וכמובן הוא קידוד טוב יותר מ- MPEG2 - אז למה לא להעדיף להשתמש בו, אם הממיר יכול לפענח את הקידוד הזה.
האות שנשלח מהממיר לטלוויזיה הוא אות בלתי דחוס (כלומר לאחר פענוח הקידוד שמתבצע בממיר). הקידוד נועד רק לשליחת השידור ללויין. ללויין יש רוחב פס מוגבל. כשזה מגיע אליך הביתה, הממיר מפענח את הקידוד ושולח אות בלתי דחוס דרך הכבלים.
אני לא יודע איך אות אנלוגי יכול להיות נקי - כי הוא אנלוגי - תמיד יש רעש כזה או אחר באות אנלוגי. דווקא HDMI מעביר אות נקי לחלוטין כי הוא דיגיטלי, וכך גם השידורים.
המפתיע הוא שדווקא לא חשתי בהבדלים כלל בין הצפייה ב- HDMI להקלטה שהוקלטה ב- Component אנלוגי. ייתכן שלקצב ההקלטה הגבוה יש חלק בזה. הקלטה בקצבים נמוכים מדי, במיוחד תכני HD, בוודאי גורמת לארטיפקטים, קפיצות, מריחות ופיקסיליזציה.
נערך לאחרונה על ידי smallville4r ב 11/07/2008 22:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

Joshua_G,
בדיוק. השידורים ב-SD מבוצעים כעת ב-MPEG2 עם תשתית DVBS, בעוד שהשידורים ב-HD מקודדים ב-H264 על פלטפורמה של DVBS2.
בפגישה שהיתה לי שבוע שעבר עם בכירים בחברה שאלתי אותם אם יש תוכניות להעביר גם ערוצים מסויימים ב-SD לפורמט H264 עם DVBS2, הם חייכו וביקשו שאעבור לשאלה הבאה שלי...
לגבי שאלתך השניה.
לא מבין מה אתה מתכוון "קידוד", האם אתה מתייחס להצפנה או לכיווץ כלשהו?
הממיר מפענח את אות הוידאו, עושה לו UPSCALE במידה שצריך ואז שולח אותו החוצה. במקרה של יציאות אנלוגיות, זה עובר דרך שני ה-DAC שיש בממיר (אחד לקומפוננט ב-HD והשני ל-RGB/SVIDEO/קומפוזיט עבור יציאות ה-SD).
במקביל, אותו אות בדיוק עובר 1:1 דרך HDMI (עם הצפנת HDCP). חיבור HDMI הוא חיבור ללא כיווץ כלשהו (גם לא LOSSLESS, זה פשוט נטול כיווץ לחלוטין בגלל האיפיון המקורי של DVI-D).
ההצפנות מתווספות בשלב היציאה הדיגיטלית (קומפוננטה של SI).
המוח של הממיר (צ'יפ של BROADCOM) הוא המפענח את המידע, אך גם מספיק חכם בשביל לזהות FLAGS שונים כמו כיבוי האות האנלוגי, החלטה אם HDCP נחוץ או לו ואפילו מסוגל לזהות מצב שבו הוא נחוץ ובמקרה זה או לעשות DOWNSCALE או לכבות את היציאה של HDMI (מה שקורה כיום עם תקלת "נכשלה הגנת העתקה").
בדיוק. השידורים ב-SD מבוצעים כעת ב-MPEG2 עם תשתית DVBS, בעוד שהשידורים ב-HD מקודדים ב-H264 על פלטפורמה של DVBS2.
בפגישה שהיתה לי שבוע שעבר עם בכירים בחברה שאלתי אותם אם יש תוכניות להעביר גם ערוצים מסויימים ב-SD לפורמט H264 עם DVBS2, הם חייכו וביקשו שאעבור לשאלה הבאה שלי...
לגבי שאלתך השניה.
לא מבין מה אתה מתכוון "קידוד", האם אתה מתייחס להצפנה או לכיווץ כלשהו?
הממיר מפענח את אות הוידאו, עושה לו UPSCALE במידה שצריך ואז שולח אותו החוצה. במקרה של יציאות אנלוגיות, זה עובר דרך שני ה-DAC שיש בממיר (אחד לקומפוננט ב-HD והשני ל-RGB/SVIDEO/קומפוזיט עבור יציאות ה-SD).
במקביל, אותו אות בדיוק עובר 1:1 דרך HDMI (עם הצפנת HDCP). חיבור HDMI הוא חיבור ללא כיווץ כלשהו (גם לא LOSSLESS, זה פשוט נטול כיווץ לחלוטין בגלל האיפיון המקורי של DVI-D).
ההצפנות מתווספות בשלב היציאה הדיגיטלית (קומפוננטה של SI).
המוח של הממיר (צ'יפ של BROADCOM) הוא המפענח את המידע, אך גם מספיק חכם בשביל לזהות FLAGS שונים כמו כיבוי האות האנלוגי, החלטה אם HDCP נחוץ או לו ואפילו מסוגל לזהות מצב שבו הוא נחוץ ובמקרה זה או לעשות DOWNSCALE או לכבות את היציאה של HDMI (מה שקורה כיום עם תקלת "נכשלה הגנת העתקה").
תודה רבה על המאמר, טוב לדעת שיש סוף סוף פתרון איכותי להקלטה מהממיר.
לפי מה שכתוב כאן:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Hauppauge_HD-PVR
ישנה גרסת אלפא לתמיכת המכשיר בLinux, כך שמשתמשי הMythTV כבר יכולים להינות מאינטגרציה של המכשיר עם המחשב שלהם.
לפי מה שכתוב כאן:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Hauppauge_HD-PVR
ישנה גרסת אלפא לתמיכת המכשיר בLinux, כך שמשתמשי הMythTV כבר יכולים להינות מאינטגרציה של המכשיר עם המחשב שלהם.
- oferlaor
- מנהל

התייעצות לקראת רכישה בעקבות הכתבה
היי,
אני בתהליכי כניסה מהירים לעולם ה HTPC וה HD ולאור הכתבה אשמח לקבל סיוע בכמה נושאים:
בשלב זה אני לא מתכוון לעבור לשימוש ב YES HD היות וה MAX בשילוב עם Usenet יכול לספק אותי בהחלט, עם זאת אני מעוניין לאפשר יכולות PVR לHTPC שאני מתכנן וכאן מתחילות השאלות:

אני בתהליכי כניסה מהירים לעולם ה HTPC וה HD ולאור הכתבה אשמח לקבל סיוע בכמה נושאים:
בשלב זה אני לא מתכוון לעבור לשימוש ב YES HD היות וה MAX בשילוב עם Usenet יכול לספק אותי בהחלט, עם זאת אני מעוניין לאפשר יכולות PVR לHTPC שאני מתכנן וכאן מתחילות השאלות:
- YES MAX מוציא RGB לכל היותר ואילו המכשיר שהוצג מקבל COMPONENT, האם תצורה כזו תוך שימוש ב מתאם Scart to Component של Monster יספק איכויות הקלטה טובות יותר מזה של PVR פנימי הנפוץ היום ?
- היכן ניתן לראות / לרכוש את המכשיר בארץ ?
- היכן אני יכול למצוא דוגמת הקלטה ממכשיר MAX דרך PVR פנימי הנפוץ - על מנת להתרשם מאיכות ההקלטה ?
- smallville4r
- חבר ותיק

כמו שגם כתבתי בכתבה, קבצים שבדקתי בעצמי, כולל קובץ הדוגמא שפורסם, נראו בצורתם המיטבית ביותר על גבי הנגן שצורף עם המכשיר - TotalMedia Theatre.esoreanu כתב:היה לי קצת בעיות בניגון הקובץ לדוגמא שהופיע בביקורת, היו כל מיני מיקרו-בלוקים כאלה שניגנתי את זה ב- bsplayer כאשר עברתי ל- nero המצב השתפר, אבל עדיין לא היו קפיצות מוזרות...
למשהו זה התנגן כמו שצריך?...
ב- MPC, זה נראה היה בסה"כ בסדר, עם כי בסצינות מהירות/קשות ואולי אף פחות מאלה היו artifacts ומיקרו-בלוקים כמו שתיארת. VLC לדוגמא, לא מסוגל כלל להציג את הקבצים.
עופר דיווח ש- TViX 6500 גם כן מציג את הקבצים בצורה תקינה.
לכן, ניתן לומר כי לא מדובר בבעיה במכשיר ובדחיסה/הקלטה שלו, אלא בתוכנה המנגנת ו/או משאבי המחשב. אני חושב שתוכנה שייעדו אותה לנגן קבצים של מכשיר שאליו היא צורפה - תנגן בצורה המיטבית. נגנים אחרים - ייתכנו בעיות בניגון.
- smallville4r
- חבר ותיק

כן, ניתן לרכוש - אצל היבואן (דיגיטייז).Joshua_G כתב:חוזר על השאלה:
האם ניתן לרכוש בארץ – ואם כן, היכן?...
- smallville4r
- חבר ותיק

בבקשה,Joshua_G כתב:אפשר קישור, או טלפון?smallville4r כתב:כן, ניתן לרכוש - אצל היבואן (דיגיטייז).Joshua_G כתב:חוזר על השאלה:
האם ניתן לרכוש בארץ – ואם כן, היכן?.........
http://www.digitize.co.il
באתר תמצא גם דרכי התקשרות עמו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
חבל שהאתר לא מעודכן כבר כמה חודשים... חובבנות ישראלית...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- smallville4r
- חבר ותיק

כמה עדכונים לגבי ה- HD-PVR
לאחר כמה שבועות קלים של שימוש במכשיר, מסתבר שניתן להמיר את קבצי ה- ts גם ל- vob (עבור DVD). זו אותה התוכנה שממירה ל- AVCHD שתמונה שלה מצויה בסקירה, אבל בתפריט ניתן לשנות את האופציה ל- DVD (כמצורף בתמונה בתגובה זו למטה). כאמור, בשלב הזה לא ניתן להמיר עם סאונד AC3 (דולבי דיגיטל) כי המכשיר טרם תומך בפורמט זה.
עם זאת, את ההמרה ל- vob מומלץ לשמור למחשב (ולא לצרוב ישר ל- DVD) ולתת לתוכנה כמו nero לבצע את הצריבה, כי בצורב של התוכנה הסאונד כל הזמן נקטע (לא ברור - כנראה באג).
דבר נוסף, חברת sage-tv הוציאה למכירה כ- bundle את המכשיר עם השירות שלהם. פרטים בלינק הבא:
http://store.sagetv.com/Merchant2/merch ... ry_Code=SB
דבר שלישי, לכל מי שהייתה לו בעיה בצפייה חלקה בקובץ הדגמה:
המכשיר משתמש להקלטות (בעיקר אם הרזולוציה היא 576i או 1080i) באלגוריתמי PAFF ו- MBAFF (אלגוריתמים הקשורים לטיפול ב- interlace - לא ממש יודע מעבר לזה) ועד כמה שהבנתי תמיכה באלגורתמים אלה קיימת בתוכנה המצורפת למכשיר (TotalMedia Theatre), חבילת הקודקים CoreAVC Pro וייתכן שגם בגירסת הבטא החדשה של ffdshow.
בנוסף לזאת, עדיין צריך לזכור כי לצפייה חלקה יש להשתמש גם במחשב חזק במיוחד...
עם זאת, את ההמרה ל- vob מומלץ לשמור למחשב (ולא לצרוב ישר ל- DVD) ולתת לתוכנה כמו nero לבצע את הצריבה, כי בצורב של התוכנה הסאונד כל הזמן נקטע (לא ברור - כנראה באג).
דבר נוסף, חברת sage-tv הוציאה למכירה כ- bundle את המכשיר עם השירות שלהם. פרטים בלינק הבא:
http://store.sagetv.com/Merchant2/merch ... ry_Code=SB
דבר שלישי, לכל מי שהייתה לו בעיה בצפייה חלקה בקובץ הדגמה:
המכשיר משתמש להקלטות (בעיקר אם הרזולוציה היא 576i או 1080i) באלגוריתמי PAFF ו- MBAFF (אלגוריתמים הקשורים לטיפול ב- interlace - לא ממש יודע מעבר לזה) ועד כמה שהבנתי תמיכה באלגורתמים אלה קיימת בתוכנה המצורפת למכשיר (TotalMedia Theatre), חבילת הקודקים CoreAVC Pro וייתכן שגם בגירסת הבטא החדשה של ffdshow.
בנוסף לזאת, עדיין צריך לזכור כי לצפייה חלקה יש להשתמש גם במחשב חזק במיוחד...
-
- תמונה מתוך התוכנה להמרת קובץ ts לקובץ vob