תגובות לביקורת: פלזמה 65PY700 של פנסוניק - גודזילה בבית
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
creed,
תודה על התיקון - הכנסתי אותו.
לגבי השאלה. גם כאשר יש אי תיאום כזה, כיול טוב יאפשר להפחתת הבעיה במידת מה.
ה-MB200 גם עובד ב-16-235 וכך גם מרבית המכשירים כיום, חוץ מאלה שמאפשרים מעבר ל-DEEP COLOR ו-XVYCC, אבל בכל מקרה אין למסך תמיכה ב-HDMI 1.3 כך שזה לא רלוונטי. מכשירים אחרים מאפשרים שליטה על האם אתה עובד ב-16-235 או 0-255. HTPC יבחר תמיד באופציה של 0-255 וזה בהחלט בעיה, אך כאמור ניתן להפחית את הבעיה על ידי שימוש בכיול טוב.
לדעתי לא רחוק היום שבו גם ב-HTPC ניתן יהיה לשלוט בנושא הזה ודי מביך שעדיין אין לזה פיתרון סטנדרטי (ברמת פרמטר בדרייבר של NVIDIA).
ביחס לנושאים אחרים אני חושב שזה לא צריך להפחית יותר מדי מציון של מסך כזה.
odi,
קיבלתי עדכון מחיר, המחיר נמוך יותר מזה (עודכן במאמר).
Catskinner,
אני חושב שכתבתי על זה בחלק הראשון של המאמר - המכשיר ענק, לא היתה דרך להעמיד אותו על מעמד בגלל מגבלות גובה... את הבדיקות אני בכל מקרה עורך בד"כ עם מכשירים רבים. יש לי כיום בחדר ההוא כ-10 מקורות וידאו שונים (לא כולל מכשירי בדיקה) שמטרתם היא לשרת אותי בשלבי הבדיקות השונים. בגלל שאני באלגניסט מלידה, אני פשוט מחליף בינהם לפי הצורך ולרוב מדובר בבלגן לא קטן בשלבי הבדיקה, והרבה מאוד ציוד על הרצפה... מרבית הזמן אני מבלה על דופן מיטה שיושבת בגובה חצי מטר. כאן המסך היה נמוך מהרגיל ולכן ביליתי זמן לא קצר על הרצפה בעת הבדיקות.
זה אחד מהמסכים שבאמת ובתמים היה לי קשה להיפרד ממנו בסוף הבדיקה, זה לא רק עניין התמונה, אלא העובדה שגם במרחק של מטר וחצי מהמסך לא הרגשתי צורך להתרחק ממנו בכלל (וזה מאוד נדיר, במיוחד כשמדובר במסך כ"כ גדול).
guyezra,
לא בדקתי מסכי LCD בגדלים כאלה, אבל ההבדלים בין פלזמה ו-LCD מתחדדים מאוד כשמדובר במסכים גדולים...
תודה על התיקון - הכנסתי אותו.
לגבי השאלה. גם כאשר יש אי תיאום כזה, כיול טוב יאפשר להפחתת הבעיה במידת מה.
ה-MB200 גם עובד ב-16-235 וכך גם מרבית המכשירים כיום, חוץ מאלה שמאפשרים מעבר ל-DEEP COLOR ו-XVYCC, אבל בכל מקרה אין למסך תמיכה ב-HDMI 1.3 כך שזה לא רלוונטי. מכשירים אחרים מאפשרים שליטה על האם אתה עובד ב-16-235 או 0-255. HTPC יבחר תמיד באופציה של 0-255 וזה בהחלט בעיה, אך כאמור ניתן להפחית את הבעיה על ידי שימוש בכיול טוב.
לדעתי לא רחוק היום שבו גם ב-HTPC ניתן יהיה לשלוט בנושא הזה ודי מביך שעדיין אין לזה פיתרון סטנדרטי (ברמת פרמטר בדרייבר של NVIDIA).
ביחס לנושאים אחרים אני חושב שזה לא צריך להפחית יותר מדי מציון של מסך כזה.
odi,
קיבלתי עדכון מחיר, המחיר נמוך יותר מזה (עודכן במאמר).
Catskinner,
אני חושב שכתבתי על זה בחלק הראשון של המאמר - המכשיר ענק, לא היתה דרך להעמיד אותו על מעמד בגלל מגבלות גובה... את הבדיקות אני בכל מקרה עורך בד"כ עם מכשירים רבים. יש לי כיום בחדר ההוא כ-10 מקורות וידאו שונים (לא כולל מכשירי בדיקה) שמטרתם היא לשרת אותי בשלבי הבדיקות השונים. בגלל שאני באלגניסט מלידה, אני פשוט מחליף בינהם לפי הצורך ולרוב מדובר בבלגן לא קטן בשלבי הבדיקה, והרבה מאוד ציוד על הרצפה... מרבית הזמן אני מבלה על דופן מיטה שיושבת בגובה חצי מטר. כאן המסך היה נמוך מהרגיל ולכן ביליתי זמן לא קצר על הרצפה בעת הבדיקות.
זה אחד מהמסכים שבאמת ובתמים היה לי קשה להיפרד ממנו בסוף הבדיקה, זה לא רק עניין התמונה, אלא העובדה שגם במרחק של מטר וחצי מהמסך לא הרגשתי צורך להתרחק ממנו בכלל (וזה מאוד נדיר, במיוחד כשמדובר במסך כ"כ גדול).
guyezra,
לא בדקתי מסכי LCD בגדלים כאלה, אבל ההבדלים בין פלזמה ו-LCD מתחדדים מאוד כשמדובר במסכים גדולים...
- oferlaor
- מנהל

- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
עופר? לא ביקרת בדוכן של SANSUNG בתערוכה?oferlaor כתב:guyezra,
וואלה? אפילו לא ידעתי בכלל שמביאים את זה ארצה. מעניין....
http://www.miniline.com/Samsung/Index.a ... 128&Page=1
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46356
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
- oferlaor
- מנהל

ה- 6020FD עולה כ- $4,200 מספק איכותי בארה"ב - כ- 14K ש"ח. אני מניח שזה אומר סדר גודל של 20K - 25K ביבוא אישי לארץ?!
בן אדם צריך ליהיות מאוד לחוץ על ה "5 הנוספים כדי לקנות את הפנסוניק בארץ בתמחור הנוכחי שלה.
בן אדם צריך ליהיות מאוד לחוץ על ה "5 הנוספים כדי לקנות את הפנסוניק בארץ בתמחור הנוכחי שלה.
- oferlaor
- מנהל

israeli2k,
הדיון הנ"ל הוא על המסך הנ"ל, כזכור יש שרשורים יעודיים לנושא תמחור בישראל והיתרונות מול החסרונות של יבוא אישי. מקום דיונים כאלה הוא בפורום המסחר.
הדיון הנ"ל הוא על המסך הנ"ל, כזכור יש שרשורים יעודיים לנושא תמחור בישראל והיתרונות מול החסרונות של יבוא אישי. מקום דיונים כאלה הוא בפורום המסחר.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
חה חה חה.. 55000 אלף רווח טהור (לפחות)... מסך יותר טוב של פנסוניק עולה 5000 דולר בלבדמחיר מומלץ לצרכן: 99,000 ש"ח 79,990 ש"ח (כולל מע"מ)...
יורוקום שכחו כי יתרון של פנסוניק הוא קודם כל בתמחור..
אני אישית הייתי קונה את פיוניר אם זאת הגישה..
לגבי סקירה - עפר כרגיל מדגים מקצוענות..
וגם - זה יתן לי מעכשיו להציג את הבחירה שלי בכבוד בפורום הזה - TH-50PF10
(גם כי עלה לי 15 אלף שקל הכל
- oferlaor
- מנהל

michael123,
נא קרא את הודעתי הקודמת - דיונים על נושא התמחור המקום שלהם בפורום המסחר.
נא קרא את הודעתי הקודמת - דיונים על נושא התמחור המקום שלהם בפורום המסחר.
- michael123
- חבר מכור קשה

- בתגובה שלי היו שני חלקים, קודם כלoferlaor כתב:michael123,
נא קרא את הודעתי הקודמת - דיונים על נושא התמחור המקום שלהם בפורום המסחר....
- בנוסף, יש פרמטר חשוב בכל סקירה והוא - value. לא כל אחד מתייחס אליו, אבל הוא חשוב במיוחד למסכי פנסוניק, שהם לא אומרין להיות NUMBER ONE אבל כן מנצחים ב-price/performance
אבל אני מאוד שמח כי שמת את פנסוניק חזרה על המפה!
- michael123
- חבר מכור קשה

עפר
יש לי שאלה על מדידה של נגידות:
פה http://www.ultimateavmag.com/flatpaneld ... ndex7.html
מצרפים שלושה מספרים שונים..
באיזה שיטה השתמשת והאם תוכל להסביר מה ההבדל בינהם?
יש לי שאלה על מדידה של נגידות:
פה http://www.ultimateavmag.com/flatpaneld ... ndex7.html
מצרפים שלושה מספרים שונים..
באיזה שיטה השתמשת והאם תוכל להסביר מה ההבדל בינהם?
- oferlaor
- מנהל

ansi כולל מדידה של שחור ולבן בהתבסס על תמונה שכוללת מספר ריבועים שחורים ולבנים בהדפס קבוע. חשוב להשתמש במודד עם זוית קליטה צר ולחסום אור חיצוני.
שתי השיטות האחרות זה מדידת לבן חזק peek brightness או מסך מלא לבן או ריבוע במרכז. מסכים שונים יתמודדו אחרת עם שתי התבניות. במקרה של המסך הזה כמעט ולא היה הבדל בין השניים. התאוריה מדוע זה שונה ומתי סבוכה טיפה וארוכה היריעה..
שתי השיטות האחרות זה מדידת לבן חזק peek brightness או מסך מלא לבן או ריבוע במרכז. מסכים שונים יתמודדו אחרת עם שתי התבניות. במקרה של המסך הזה כמעט ולא היה הבדל בין השניים. התאוריה מדוע זה שונה ומתי סבוכה טיפה וארוכה היריעה..
- michael123
- חבר מכור קשה

אז ל-KURO יש יחס נגידות 1 ל-3500 ולפנסוניק 1 ל-6000 אחרי הכיול??
- oferlaor
- מנהל

לא מדוייק בגלל כל נושא הגבלת האור (כלומר, הלבן המקסימלי שאתה יכול להוציא מהמסך מוגבל באופן מלאכותי בכדי להאריך את חיי המסך ולהפחית את הצריבה). ה-KURO כהה הרבה יותר, כך שהשחורים עמוקים ביחס לפנסוניק. המדידה שלי היתה נמוכה ב-KURO בגלל שהלבנים כהים בהרבה, כתבתי גם בשרשור שתוך שימוש בלבן של הפאנל (ולא זה שנמדד) מגיעים ל-8000:1 שזה מאוד מרשים.
כלומר, קשה להסתמך רק על נושא יחס הניגודיות ולהתרשם גם מהשחורים של ה-KURO.
בנוסף, אין ספק שפנסוניק התקדמה כאן משמעותית בנושא יחס הניגודיות והיא כבר מתקרבת לרמה של KURO 1. הדור הבא של KURO שצפוי להגיע ארצה בעוד כחודשיים שלושה צפוי לתת עוד פוש ל-KURO, אבל הפערים בין החברות בהחלט מצטמצמים.
כלומר, קשה להסתמך רק על נושא יחס הניגודיות ולהתרשם גם מהשחורים של ה-KURO.
בנוסף, אין ספק שפנסוניק התקדמה כאן משמעותית בנושא יחס הניגודיות והיא כבר מתקרבת לרמה של KURO 1. הדור הבא של KURO שצפוי להגיע ארצה בעוד כחודשיים שלושה צפוי לתת עוד פוש ל-KURO, אבל הפערים בין החברות בהחלט מצטמצמים.
- michael123
- חבר מכור קשה

אני שמתי לב כמובן גם ש-KURO הרבה יותר כהה, ובהחלט אני אישית לא אהבתי את זה
אבל מדידות שלך הפתיעו אותי בכל זאת
אבל מדידות שלך הפתיעו אותי בכל זאת