תגובות למדריך: סנכרון כתוביות בפורמט srt ושילובן באריזת MKV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #21 

קלוד
שאפו על המדריך.
תודה רבה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

לכל המודים וקהל המעריצים: המאמר לא היה בכלל יוצא ללא העזרה והערות של חברי המערכת הקבועים, בינהם דרור אנגל ועפר לאור, שבלי העבודה הסיזיפית שלהם המאמר בוורד עוד היה נשאר תקוע אצלי במחשב. אנא מכם צרפו גם אותם לתשואות הקהל.

BRK, צודק. אפשר גם לבטל את המרכיבים באריזה מתוך mkvmerge GUI מבלי לשלוף אותם החוצה. רק שזה פתרון מאוד לא אלגנטי לבעיה שכלל לא קיימת היות וניתן לקבוע בררות מחדל לפס הקול ולכתובית גם ב mkvmerge והכי טוב לעשות את זה ב Haali. חשבתי שהשואל רצה לדעת איך אפשר לפרק את האריזה כדי לבצע עריכה על קובץ הכתוביות ולהחזיר אותו פנימה אח"כ. כנראה שפיתחתי ראיית מנהרה, שזו עוד הוכחה שמי שיש לו פטיש ביד כל בעיה נראית לו כמו מסמר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shlomid
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

גרסת הבטא

שליחה #23 

לידיעה,

גרסת הבטא 4.3 מאפשרת צפייה של כל פורמט וידאו כולל TS ו M2TS
EVO ומה לא.

היא קצת מסורבלת עדיין, אבל עושה את העבודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #24 

תיקון למאמר:
בחלק ב' (אריזה ב MKV באמצעות mkvmerge GUI) כתבתי שבמקרה של כתוביות בעברית יש לדאוג בלשונית Format specific options להחלפת ה subtitle charset ל windows-1255. זה נועד לאפשר ל mkvmerge GUI לתרגם את הפורמט שבו נערכה הכתובית במקור ל UTF-8 שבו הכתוביות נשמרות באריזת ה MKV.

זה נכון רק אם הכתוביות נערכו ונשמרו במקור בפורמט Windows-1255 , שהוא מקובל ב windows כי הוא ה charset של העברית במערכת הפעלה זו. לפי בדיקה שערכתי עכשיו זה לא תמיד המקרה ועשוי לגרום לתופעה של קטיעת הכתובית בתו האחרון - כפי שדווח כאן בשרשור.

במקרים אלו יש לבדוק את החלופות. הבררה הראשונה היא ISO 8859-8. כאן התו האחרון אינו נקטע אבל יש אפשרות שיתווסף רווח בין המילה האחרונה לבין סימן הפיסוק בסוף המשפט.

במקרים פחות נפוצים הכתובית נערכה ונשמרה מראש בפורמט UTF-8 ואין צורך לבצע שום תרגום של הפורמט וניתן להשאיר את השדה על ערך ה default.

לצערי אני לא יכול לתת לכם דרך לבדוק מראש מה ה charset המקורי של קובץ הכתוביות כך שתאלצו להגיע לתוצאה התקינה בדרך של ניסוי וטעיה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #25 

כמו שנידרש : גם לכל שאר העוזרים במאמר - כל הכבוד ! :D

CAT,

שים לב למה שרשמתי, כשמשנים את הCHARSET ל HEB לעולם אין בעייה בטקסט המוצג.
כמובן שהדבר דרוש לפורמט SRT, בפורמט VOBSUB למשל אין את בעיית הקטיעה. כמובן שאני מסתמך על כל המודים שאני ביצעתי ומי יודע אם יש משהו בעייתי בSRT שלא ניתקלתי בו, אבל כרגע אני יכול להעיד שהעברת הCHARSET לHEB מחסלת קליל את הבעייה המוזכרת.

תוכל לנסות את קבצי הSRT הבעיתיים שניתקלת בהם, אם גם אתה לא תתקל בשום בעייה - אני חושב שאתה יכול להמליץ על שינוי ל HEB בצורה גורפת. אצלי בינתיים זה פתר את הבעייה קליל, והSRT הגיעו מכל מיני מקורות שונים בזמנים שונים.

לגבי עניין הודרת הערוצים הלא נחוצים, אני חושב שצדקת בעניין הפטיש :). הדבר מומלץ כמובן לא בשביל שינוי ערוצי ברירת המחדל (כי באמת אין סיבה להוריד ערוץ בגלל זה) אלא בשביל לנקות את הקובץ מנפח מיותר ומידע לא רלוונטי. אני בעצמי מנקה הפצות גדולות מכל מיני פסי קול שאני לא מעוניין בהם ותירגומים לא מענינים (הרובוטריקים בתרגום לפולנית ממש עושה לי רע). זה חוסך לי נפח רב כשמדובר בפסי קול ובכלל עושה סדר כמו שאני אוהב. אני מניח שזו גם היתה כוונת המשורר בפורום שלנו.
וזה המקום לאחל לפורמט MKV כל טוב והצלחה בהמשך דרך הכיבוש של פורמט ברירת המחדל, פורמט נהדר לדעתי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

BRK, תודה אבל כתבתי אחרי שניסיתי. למעט מקרים בודדים, כתוביות srt בעברית שבדקתי, הן ממקורות חיצוניים והן מעריכה שלי, בהחלט דורשות שינוי ה charset ועל פי רוב זה ל ISO 8859-8 בנוסף לשינוי ה קוד ל heb שלשכעצמו לא עושה דבר מלבד לאפשר ל splitter לבחור את השפה הנכונה לכתובית.

הוספת הרווח שמצאתי בסוף המשפט היא בגלל ffdshow כשהאופציה לתיקון ניוד ופיסוק מופעלת. זו דווקא אופציה מאוד שימושית היות והרבה כתוביות אנגליות מופצות בעריכה איומה אבל כאמור זה משבש את סוף המשפט בכתובית עברית. לא נורא עבורי כי ממילא אני לא משתמש בכתוביות עבריות - יכול להיות מטרד לדקדקנים, אבל נפתרון מאוד פשוט וזו באמת שלא תקלה.

הסרת כתוביות ממה שראיתי אינה משנה הרבה לגבי גודל האריזה, אלא אם כן אתה מחשיב שינוי של 2-6 KB כמשמעותי. ריבוי פסי קול יותר נדיר בהפצות ובד"כ אני עושה דווקא את ההיפך, מוסיף פסקול DTS לאריזה קיימת.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

כן אבל נראה שכל מה שרשמת כרגע לא מתייחס לדברי :).

מה שאמרתי זה שתנסה לשנות את הCHARSET ל HEB ולא לISO 8859-8, מהבדיקות שלי אין את הבעייה בדרך עבודה זו. לא יודע איך הבנת מדברי שכתוביות בעיברית לא דורשות פעולה זו או שהתכוונתי לשינוי קוד השפה ל HEB, ציינתי מפורשות שיש גם שינוי שפה ל HEB וזה לא חובה אלא רק לשם הנוחות ולא להתבלבל עם זה ושלא לזה התכוונתי בשביל לפתור את הבעייה (אתה לא מנסה לא להבין בכוח - נכון ? :wink: ).

ד"א - אני לא משתמש בFFDSHOW ולכתוביות ועדיין יש את הבעייה, ככה שזה לא קשור למנגנון של הFFDSHOW ו 99.9 אחוז שמדובר במשהו בפורמט הפנימי של של MKV. ד"א - הבעייה היא לא בדיוק הוספת רווח אלא השמטת אותיות במשפט האחרון. יכול להיות שלא הבנת על מה מדובר.

לגבי הסרת כתוביות וערוצים שונים מהקובץ אציין שני דברים, 1) לא אמרתי שהורדת כתוביות היא למען חיסכון במקום אלא למען הסדר והנקיון ובהקשר זה לא אמרתי שזה טוב יותר מלא להוריד - אלא כל אחד נוח לו, טוב לו, אוהב משהו אחר, לכן בן אדם עם אופי מסויים יעדיף קובץ כמה שיותר נקי ובן אדם פרפקציוניסט אחר יעדיף לעשות בקובץ אוסף עם יותר פסי קול וכתוביות ממספר הפעמים שהקובץ הזה הולך להיות מנוגן בימי חייו :D.
2) לגבי הורדת פסי קול - למי אכפת אם זה נדיר או לא ? ולמה בגלל שמשהו נדיר לא צריך לעשות אותו אם זה מה שאתה רוצה ? (הרי אתה בעצמך עושה משהו נדיר - הוספת פסי קול ועובדה שאתה עושה את זה 8) ).
בקיצור - יש מקום לשאלות שנשאלו בנושא ובטח שיש מקום לתשובות שניתנו לזה. צריך לכבד את העדפותיו של כל אחד (הרי מחוץ לפורום הזה גם אני וגם אתה נראים מוזרים עם כל ההתעסקות הלא ברורה בדבר הזה :lol: ).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #28 

נכון זה באמת לא מתיחס.

אריזת MKV שומרת את הכתוביות בפורמט UTF-8 ולכן תמיד יתבצע המרה מפורמט הכתוביות ל UTF-8, אלא אם כן הם נשמרו בפורמט זה במקור והאמת שעד עכשיו לא מצאתי כתוביות בעברית ששמורות בפורמט UTF-8.

השמטת האות האחרונה במשפט בעברית מתרחשת כאשר כתובית שבמקור שמורה ב ISO-8859-8, שמתברר שהוא הפורמט ש subtitle workshop משתמש בו, מועברת ל UTF-8 כאשר היא צסווגת בטעות כ Windows 1255 שהוא הפורמט שבו תישמר כתובית אם ערכת אותה עם notepad (או לפחות כך אני זוכר).

הוספת רווח בסוף המשפט לפני סימן הפיסוק האחרון הוא פונקציה של פילטר הכתוביות ב ffdshow כאשר האופציה לתיקון שגיאות פיסוק מופעלת. זה מאפשר להפוך כתוביות שהגיעו מהמזרח הראחוק לנסבלות אבל לא עושה טוב לעברית.

ובמידה ולא שמת לב, ה Hebrew Charset ב mkvmerge gui הוא כרגע פשוט שם שונה ל ISO-8859-8. ולכן עדיף להתיחס לשם התיקני היות ולא לי ולא לך אין שלוטה על מה יחליטו מפתחי התוכנה למפות את ה Charset בעתיד .

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

אוקיי, טוב לדעת וללמוד.
מה שכן - אז לפי הנסיון שלי, את בעית השמטת האות האחרונה שינוי הCHARSET פותר.

אני אישית דווקא כן היתי מציין בנוסף שינוי ל HEB, לתת את שתי האופציות, זה מקל על המשתמשים הפחות מנוסים וגם על הזיכרון של המשתמש הממוצע (בהנחה שלא רוצים כל פעם לפתוח את המדריך).
לגבי מפתחי התוכנה ושינוי עתידי - זה נכון שהכל יכול להיות, אבל אני דווקא דיברתי כמה פעמים עם מפתח התוכנה ובדיוק בהקשר של הבעייה הזו, מההיכרות הקצרה איתו אני יכול להגיד שהסיכוי שהוא ישנה את המיפוי של הCHARSET בHEB הוא נמוך מאוד מאוד (כמעט נמוך כמו שאפל אמריקה תכתוב בעצמה תמיכה עברית לאייפוד :) ).

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #30 

יופי של מאמר
עד היום סינכרנתי רק על ידי שינוי FR
מה שלא היה מסתדר בצורה הזו הייתי פשוט זונח את הכתוביות.
טוב ללמוד על אלטרנטיבות חדשות לסינכרון. נושא השילוב בקובץ לא רלוונטי עבורי כרגע אבל אולי יהיה חובה בעתיד...
Enjoy the Silence

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #31 

השילוב של הכתוביות באריזת ה MKV נועד לפתור בעיה קטנה אך מציקה לכמה אנשים. זה מתגלה כאשר יש לך קובץ MKV שמכיל כבר כתוביות אבל אתה מעוניין להציג דווקא כתוביות מקובץ SRT חיצוני. אנשים תמיד מסתבכים עם הגדרות ב Haali בגלל זה. לדעתי הפתרון הפשוט והמהיר ביותר הוא לעשות mux של הכתוביות החיצוניות לתוך האריזה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #32 

מדריך פשוט מצויין.
באמת כל הכבוד (Y)
אחרי "חבלי לידה" קצרים הצלחתי לסנכרן כתוביות לכל הסרטים שהכתוביות לא היו מסונכרנות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

tzafrirs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193

שליחה #33 

נראה שחסר משהו בכתבה.
לא מספיק להתקין את Haali Media Splitter בשביל להציג את קבצי ה- MKV עם התרגום, צריך להתקין תוסף בשם direct vob sub. ללא תוסף זה לא יוצג התרגום בעברית.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #34 

באמת שלא חסר דבר. הצגת כתוביות והגדרות ה Haali הוסברו במדריכים נוספים: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... topicid=15

ולא צריך להתקין את VobSub בשביל זה. בעצם עדיף שלא להתקין אותו בכלל.

tzafrirs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

טוב, אבל אצלי על ה- HTPC זה לא עבד ללא התקנת התוסף.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #36 

אתה מתכוון שאתה לא מצליח להפעיל את הכתוביות ב ffdshow?

tzafrirs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

אני לא משתמש ב- ffdshow בזמן הרצת קבצי MKV אלא המקדד של nvidia. אני לא אוהב את המקדד של ffdshow לווידאו, הוא לא רץ אצלי חלק כמו ה- nvidia.
לא משנה, אצלי זה עובד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #38 

אם אתה מתכוון במקודד ה nvidia ל Nvidia PureVideo Decoder אני חושש שתאלץ לפתוח graphedit ולבדוק מה באמת מתרחש במחשב שלך. הסיבה לכך היא ש Nvidia PureVideo Decoder מסוגל לטפל אך ורק בקבצי mpeg-2 ולכן המעורבות שלו בפיענוח MKV שבד"כ מקודדים ל mpeg-4 AVC מוטלת בספק רב. תבדוק שוב את שרשרת הפענוח שלך ותוודא מי באמת מפענח מה.

mooshonc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #39 

דבר ראשון רציתי לברך אתכם על אחלה אתר, אני מודה שרק היום פגשתי אותו וממה שראיתי אתם עושים עבודה נהדרת.
דבר שני אחלה מדריך. מושקע, מפורט, מובן. אמנם הוא לא ממש חידש לי הרבה אבל למי שלא ידע אודות הסנכרון והטעמת כתוביות כנראה שעכשיו יודע הרבה יותר.
בעייתי היא: התוצר הגמור אחרי שהטמעתי את הכתוביות בתוך קובץ ה MKV נראה בסדר גמור אבל הכתוביות מופיעות לי רק כשאני מפעיל את הסרט ע"י bsplayer. כל נגן אחר מפעיל את הסרט בלבד בלי הכתוביות. אני בטוח עושה משהו לא בסדר השאלה מה....

תודה מראש...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #40 

מפצל המדיה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”