לשימוש HTPC מה עדיף LCD או פלאזמה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #21 

itzik_vip כתב:מה לגבי שאר התכנים בהם אני מעוניין לצפות:
אתרים באינטרנט, תכני ספורט HD, פלייסטיישן 3, ומשחקי מחשב
האם סוני LCD לא יודעת להתמודד איתם יותר טוב? בתור אחד שיש לו טלוויזיה כזאת בבית, אני מתכוון אליך nils3373

האם קיימת חנות מקצועית שיכולה לראות לי את מגוון האפשרויות כפי שציינתי, אם כן איזה חנויות?

לא תהיה בעייה של צריבת תמונה HTPC עם טלוויזית פלאזמה פיוניר?
...
אכן אתרים באינטרנט יראו חדים יותר וזה נכון גם למשחקי מחשב ו-PS3 אבל עליך להיות מספיק קרוב למסך בכדי להנות מתכני 1080P. לפלאזמה תהיה בעיה (יש יגידו קטנה) עם תכנים אשר מכילים מידע המוצג בצורה קבוע כמו במשחקים ואינטרנט - זה גורם לצריבות במסך. יש מסכים שפחות רגישים לצריבות אבל תמיד קיים החשש הנ"ל. אני יושב במרחק של כ-2.7 מטרים מהמסך בזמן שאני רואה תכני SD ב-YES וסרטים אך כאשר אני משחק ב-PS3 אני מתקרב עד לכ-2 מטרים כדי להנות בצורה מלאה מה-1080P.

עכשיו זה תלוי רק בך - מה אתה מעדיף?
1. פלאזמה איכותית שתציג תכני SD וגם 720P בצורה מעולה ושתגמגם קצת (ביחס ל-LCD טוב) בתכני מחשב PS3 ו-1080P.
או
2. מסך LCD תומך FHD אם יכולות הצגת תכני HD (כלומר 720P ו-1080P) ומשחקים מהמעלה הראשונה אך תגרום לך לשלם מחיר די כבד בניסיון הצגת תכני SD (ביחס לפלאזמות טובות)?

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #22 

nils3373 כתב:
itzik_vip כתב:מה לגבי שאר התכנים בהם אני מעוניין לצפות:
אתרים באינטרנט, תכני ספורט HD, פלייסטיישן 3, ומשחקי מחשב
האם סוני LCD לא יודעת להתמודד איתם יותר טוב? בתור אחד שיש לו טלוויזיה כזאת בבית, אני מתכוון אליך nils3373

האם קיימת חנות מקצועית שיכולה לראות לי את מגוון האפשרויות כפי שציינתי, אם כן איזה חנויות?

לא תהיה בעייה של צריבת תמונה HTPC עם טלוויזית פלאזמה פיוניר?
...
אכן אתרים באינטרנט יראו חדים יותר וזה נכון גם למשחקי מחשב ו-PS3 אבל עליך להיות מספיק קרוב למסך בכדי להנות מתכני 1080P. לפלאזמה תהיה בעיה (יש יגידו קטנה) עם תכנים אשר מכילים מידע המוצג בצורה קבוע כמו במשחקים ואינטרנט - זה גורם לצריבות במסך. יש מסכים שפחות רגישים לצריבות אבל תמיד קיים החשש הנ"ל. אני יושב במרחק של כ-2.7 מטרים מהמסך בזמן שאני רואה תכני SD ב-YES וסרטים אך כאשר אני משחק ב-PS3 אני מתקרב עד לכ-2 מטרים כדי להנות בצורה מלאה מה-1080P.

עכשיו זה תלוי רק בך - מה אתה מעדיף?
1. פלאזמה איכותית שתציג תכני SD וגם 720P בצורה מעולה ושתגמגם קצת (ביחס ל-LCD טוב) בתכני מחשב PS3 ו-1080P.
או
2. מסך LCD תומך FHD אם יכולות הצגת תכני HD (כלומר 720P ו-1080P) ומשחקים מהמעלה הראשונה אך תגרום לך לשלם מחיר די כבד בניסיון הצגת תכני SD (ביחס לפלאזמות טובות)?
...
מסכים לדברים.
עבור LCD איכותית בגדלים 46+ שתציג שידורי SD טובים צריך למתוח את התקציב ללא ספק.

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #23 

עזרתם לי מאוד בבחירה,
nils3373 נראה לי אם כן שאני אלך על האפשרות השנייה שציינת

שידורי SDTV אכן תופסים חלק נכבד בחיי, אבל זה תקף רק לגבי שידורי ספורט! (חולה ספורט)
ובהתחשב לזה שלאט לאט אני מבחין שקיימים יותר תכני ספורט באיכות HD אני מאמין שבשנה הקרובה הדבר ישתפר עוד יותר

אז ללא ספק בשביל הצרכים שלי אני אלך על LCD

עכשיו לאחר שגיבשתי דעה
אודה לכם אם תמליצו על דגם איכותי בתקציב של עד 20K בגודל 42/46, מרחק צפייה 2.5 מטר
איך הסוני: Sony BRAVIA KDLX3500
אך הבנתי שהדגם הספציפי הזה הוא 50MHZ
האם קיים דגם של 100MHZ?! אפילו של חברה אחרת
ואם כן האם יש שיפור באיכות? או שזה חרטה

תודה
ושבת שלום (b)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #24 

itzik_vip כתב:עזרתם לי מאוד בבחירה,
nils3373 נראה לי אם כן שאני אלך על האפשרות השנייה שציינת

שידורי SDTV אכן תופסים חלק נכבד בחיי, אבל זה תקף רק לגבי שידורי ספורט! (חולה ספורט)
ובהתחשב לזה שלאט לאט אני מבחין שקיימים יותר תכני ספורט באיכות HD אני מאמין שבשנה הקרובה הדבר ישתפר עוד יותר

אז ללא ספק בשביל הצרכים שלי אני אלך על LCD

עכשיו לאחר שגיבשתי דעה
אודה לכם אם תמליצו על דגם איכותי בתקציב של עד 20K בגודל 42/46, מרחק צפייה 2.5 מטר
איך הסוני: Sony BRAVIA KDLX3500
אך הבנתי שהדגם הספציפי הזה הוא 50MHZ
האם קיים דגם של 100MHZ?! אפילו של חברה אחרת
ואם כן האם יש שיפור באיכות? או שזה חרטה

תודה
ושבת שלום (b)
...
אתה מתכוון ל100Hz

X3500 הוא למעשה 100Hz והוא דגם ברמה גבוה ביותר אך הוא "קצת" יקר בסביבות 25 אלף שקל בגודל 46 אינץ'.

אני חושב ולדעתי שהפיצ'ר 100Hz הוא עדיין לא בשל דיו ונמצא בגדר אופציה שיווקית - Nice to have כמו שאומרים ובהחלט אינו מצדיק את ההוצאה הנוספת של אלפי שקלים.

לכן מתוך ניסיון, צפיה בתכנים זהים לשלך ומרחק צפיה זהה אני ממליץ לך לרכוש LCD בגודל 46 אינץ' העולה פחות מתקציבך. אני אישית סופר מרוצה מהדגם Sony 46D3550. אם תרצה מקום טוב וזול לקנות ממנו אני יכול להמליץ לך בפרטי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”