הסיפור המלא -michael123 כתב:אמיר,amirbd כתב:מעניין - אני לא מבין בחשמל, אבל חשבתי שאם חיברתי את הפלזמה ל-220 והיא עובדת, אז הכל הסדר - עכשיו הצלחת להלחיץ אותי (יש לי פלזמות של פנסוניק מהסדרה של המוניטורים - דור 9 ודור 10), מחוברות ישר ל-220/50Hz, להתחיל לדאוג ??פיטר כתב:זה שזה עובד לא אומר שהמכשירים הם 240V.
יש הרבה מכשירי 110V שכאשר תחבר אותם ל240V הם יעבדו, אבל בהספק כפול ודבר זה יקצר את חיי המכשיר.
לפי התגובה שלך אני מבין שאין לך מקור אמין לבסס את הטענות שלך.
ולשאלתך, בהחלט.
כמו שמחליפים חצי מהמערכות בפנים (תמיכה בפיצ'רים שונים, PAL/NTSC, כניסות שונות וכו') הם גם יכולים להחליף ספק.......
יש לך דגמים אמריקאים של פנסוניק מחוברים ל-220 וולט? כמה זמן כבר?
איפה היתה לפני?
![]()
למה רכשתי את השנאי??...
חזרתי מאמריקה (אזור סיאטל) לפני 8 חודשים בערך. באותה תקופה היו עוד משפחות ישראלים שכולם חזרו באותה תקופה, והיו דיונים ארוכים איזה טלוויזיה להביא - עיקר השיקולים היו לתמורה מול מחיר תוך וידוא שאכן תהיה תמיכה ב-PAL, ו-50Hz, ופחות האם זה יתמוך ב-220 (מקסימום משתמשים ב-step-down voltegae converter). לאחר כל הדיונים, הקונסנסוס היה ללכת על המוניטורים של פנסוניק - כתוב בדוקומנטציה במפורש שיש תמיכה ב-PAL וב-50Hz.
לעומת זאת, לא כתוב בשום מקום לגבי תמיכה ב-220v. באותה תקופה אני גם התלבטתי בין ה-Full HD (סידרה PF) ו-ה-HD ready (סידרה PH), בסופו של דבר הלכתי על ה-HD-ready (אבל זה כבר סיפור אחר).
בכל מקרה, באותה תקופה לא בניתי על תמיכה ב-220v והבאתי איתי מאמריקה שלל שנאים מפלצתיים (אחד לכל פלסמה, ועוד כמה לשאר מוצרי החשמל). ובתקופה הראשונה אכן הטלוויזיות בארץ עבדו מאחורי השנאיים. במקביל החבר שלי, שמע מחבר שלו, שהוא (החבר של החבר) איכשהו פגש טכנאי בכיר של פנסוניק שנשבע לו שיש תמיכה מלאה ב-220, ואמר לו (לחבר של החבר) שיחבר את הטלוויזיה ל-220 לידו, ואם היא נשרפת הוא (הטכנאי), אישית יביא לו טלוויזיה חדשה. ואכן הוא חיבר את הטלוויזיה והיא עבדה. עד כאן הסיפור על החבר של החבר.
החבר שלי, ישר חיבר את הפלזמות שלו (שהן בדיוק כמו שלי) לחשמל פה, והיה מאד מרוצה מעצמו. אני כמובן, לא סמכתי על סיפורי חבר של חבר, והמשכתי להשתמש בפלזמות עם השנאיים. אממה, כל פעם שהחבר שלי בא לבקר, הוא היה מסטלבט עלי שאני עדיין משתמש בשנאי, עד שבסוף נשברתי והעפתי אותו (את השנאי, לא את החבר
מאז, ועד קריאת השרשור הזה (חודש), הפלזמות מחוברות באושר לקיר ולא מתלוננות. אבל כעת, בעקבות דיברי חכמים (פיטר ו-shlafirg) חששות מנקרים בליבי שמא עלי להחזיר את השנאים למקומם.