מיואש לגמרי, XP MCE לא מזהה את האינפרא אדום

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #21 

jacker כתב: בדקתי היום את הקבצים על מערכת נקיה לחלוטין ובאמת לאחר התקנה של הדרייברים יש בעיה של מקשים דביקים, אבל לא להתייאש.
לאחר התקנת הדרייברים צריך לגשת לקובץ c:\windows\inf\irbus.inf
ולהחליף שם תחת הכותרת [MicrosoftHw] את השורה:
%USB\VID_045E&PID_006D.DeviceDesc%=IrBus_V2, USB\VID_0609&PID_0316 ; SMK BB

בשורה:
%USB\VID_045E&PID_006D.DeviceDesc%=IrBus_V2, USB\VID_0609&PID_0334 ; SMK BB

יש לשמור את השינויים לבצע עדכון לדרייבר של השלט תחת usb -> eHome...
וזה עוד לא הסוף
לאחר העדכון החדש של הדרייבר השלט לא יתפקד כלל
כאן נכנסת התוכנה המצויינת HIP שאותה ניתן להוריד מכאן:
http://www.byremote.com.au/downloads/download.asp?SID=2

במהלך ההתקנה יש לבחור בהתקנת פלאג-אין של MCE Remote
לאחר שההתקנה הסתיימה יש להפעיל את התוכנה ולבחור את האופציות לשימוש בשלט של MCE וכמובן לא לשכוח להגדיר שהתוכנה תטען ב- Start Up.
אם חלק מהמקשים לא פועלים כמו שצריך (לא שמתי לב, אני מגדיר את המקשים ידנית עם HIP) תמיד אפשר להגדיר אותם עם HIP למה שרוצים

בהצלחה.
...
אני קצת פסימית... ניסיתי עד כה עשרות פתרונות, גם כאלה שעשו שינויים למיניהם בקבצי הדרייבר ולא עבדו, אבל אם אתה אומר שזה עובד ללא מקשים דביקים יכול להיות שכרגע פתרת לי ולעוד אלוהים יודע כמה אחרים (הרסיבר הזה הופץ כתואם XP בכל העולם, לא רק בארץ) בעיה של הרבה מאוד זמן.

אני אנסה ואעדכן, בתקווה לבשורות טובות.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #22 

טוב,
אני מצטערת לאכזב,
אבל אין אצלי שורה שבה כתוב:

הכי קרוב לזה זה:
%USB\VID_045E&PID_006D.DeviceDesc%=IrBus_V2, USB\VID_0609&PID_031D ; SMK BB

עריכה:
החלטתי בכ"ז להחליף את השורה הדומה בשורה שלך, בהנחה שאין לי מה להפסיד יותר מידי...
המצב השתפר קצת עם HIP, אם קודם לא הייתי מצליחה בכלל לשלוט בקצב של השלט ורק לחיצה נוספת על אותו כפתור או לחיצה על כפתור אחר שאין לו פעולה מוגדרת הייתה מפסיקה את הפעולה של אותו מקש (לצורך העניין, לחיצה עאחת ל הווליום לאחד הכוונים הייתה מעלה או מורידה את הווליום למקסימום/מינימום), כרגע לפעמים התופעה נעלמת לרגע, אבל מספיק שהלחיצה לא תהיה העדינה והקלילה ביותר, והמקש מתחיל להתנהג כמו מקש דביק.
זה לא מצב אופטימלי כי אי אפשר להיזהר כל-כך בפעולת השלט והוא מצריך את HIP, אבל זו בהחלט התקדמות בכיוון הנכון.
אגב, אם HIP לא פועלת השלט פועל כרגיל כמו קודם.

השאלה היא אם יש דרך להאט בכוח את הפעולה של השלט, ככה שכל לחיצה לא תהיה כמו הליכה על ביצים.. מספיק שהלחיצה תהיה מעט יותר ארוכה או חזקה, והמקש "נדבק" ושוב אי אפשר לעצור אותו אלא בלחיצה מאוד עדינה על מקש אחר או על אותו מקש.
נערך לאחרונה על ידי PopPy ב 12/04/2008 12:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

אל תהי פסימית, הפתרון הזה עובד. כבר הצלחתי להפעיל את הרסיבר על 3 מערכות שונות עם XP.
טוב,
אני מצטערת לאכזב,

הכי קרוב לזה זה:
...
זאת השורה שאליה התכוונתי, פשוט אצלי כבר שיניתי אותה, זה היה הכי קרוב ממה שזכרתי, פשוט תשני את ה- 031D ל- 0334, תתקיני מחדש את הדרייבר, תתקיני HIP והכל יעבוד חלק

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

jacker כתב:אל תהי פסימית, הפתרון הזה עובד. כבר הצלחתי להפעיל את הרסיבר על 3 מערכות שונות עם XP.
טוב,
אני מצטערת לאכזב,

הכי קרוב לזה זה:
...
זאת השורה שאליה התכוונתי, פשוט אצלי כבר שיניתי אותה, זה היה הכי קרוב ממה שזכרתי, פשוט תשני את ה- 031D ל- 0334, תתקיני מחדש את הדרייבר, תתקיני HIP והכל יעבוד חלק
...
זה עבד אצלך חלק לגמרי בכולן?
יש לנו אותו דגם של רסיבר, ובעיקרון MCE זה PRO עם כמה שטויות, אז אין סיבה שיהיה הבדל. יש לציין שהXP באנגלית.
על אחת מהן כבר נעשו ניסיונות אחרים להתקנת דרייברים אחרים?

ניסיתי כל-כך הרבה פתרונות על מערכת ההפעלה האומללה הזו, אבל בסופו של דבר הגדרתי במפורש לדרייבר לקחת את הקובץ המתוקן מc:\windows\inf כך שבעיקרון, אם זה הפיתרון הוא אמור לעבוד. מצד שני, המערכת גם לא התנהגה כמו שצפית - לאחר החלפת הדרייבר השלט המשיך לפעול.
אני שוקלת לבצע הסרה של הדרייבר לגמרי, ולתת לו לזהות אותו מחדש.
העניין הוא שאני לא זוכרת איזה מהפתרונות בכלל גרם לזיהוי הרסיבר.
האם מהניסיון שלך, התקנה "נקייה" שבה הרסיבר מופיע כלא מזוהה רק באמצעות הקבצים שלך היא אפשרית?

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #25 

יש לנו אותו דגם של רסיבר, ובעיקרון MCE זה PRO עם כמה שטויות, אז אין סיבה שיהיה הבדל. יש לציין שהXP באנגלית.

ניסיתי כל-כך הרבה פתרונות על מערכת ההפעלה האומללה הזו, אבל בסופו של דבר הגדרתי במפורש לדרייבר לקחת את הקובץ המתוקן מc:\windows\inf כך שבעיקרון, אם זה הפיתרון הוא אמור לעבוד. מצד שני, המערכת גם לא התנהגה כמו שצפית - לאחר החלפת הדרייבר השלט המשיך לפעול.
האם מהניסיון שלך, התקנה "נקייה" שבה הרסיבר מופיע כלא מזוהה רק באמצעות הקבצים שלך היא אפשרית?
...
נכון לעכשיו זה עובד חלק על 4 מערכות שונות שניסיתי עליהן, 3 עם מערכת הפעלה XP Pro ואחת עם מערכת XP Tablet Edition שתי מערכות הותקנו ממצב נקי(פעם ראשונה שחיברתי אליהן את הרסיבר אי פעם), הזיהוי מתבצע ע"י הקבצים שצרפתי, פשוט תעתיקי אותם לספריות שציינתי ואז תבצעי התקנה רגילה לחומרה, המערכת אמורה למצוא את החומרה הנכונה אוטומטית. לאחר התקנה זו השלט פועל במצב 'לחצנים דביקים', כעת במצב זה יש לבצע את השינוי בקובץ inf שנמצא בספריה c:\windows\inf ולבצע update לדרייבר שכבר עודכן. אצלי לאחר עדכון זה השלט הפסיק לעבוד אבל לאחר התקנה HIP והגדרת השלט בתוכנה הכל עובד חלק ללא בעיות.

דבר אחד נוסף, האם ה- Hardware Id של הרסיבר שלך זהה לשלי? (ניתן לבדוק זאת ב- Control Panel > System > Hardware > Device Manager > Universal Serial Bus Controllers > eHome... > Properties > Details > Hardware Ids)

יש לי גם מערכת אחת שמותקן עליה XP MCE אבל אני אוכל לבדוק אותה רק היום בערב או מחר בבוקר אבל אני לא מאמין שאמור להיות הבדל בין הגרסאות של XP

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

jacker כתב:

...
נכון לעכשיו זה עובד חלק על 4 מערכות שונות שניסיתי עליהן, 3 עם מערכת הפעלה XP Pro ואחת עם מערכת XP Tablet Edition שתי מערכות הותקנו ממצב נקי(פעם ראשונה שחיברתי אליהן את הרסיבר אי פעם), הזיהוי מתבצע ע"י הקבצים שצרפתי, פשוט תעתיקי אותם לספריות שציינתי ואז תבצעי התקנה רגילה לחומרה, המערכת אמורה למצוא את החומרה הנכונה אוטומטית. לאחר התקנה זו השלט פועל במצב 'לחצנים דביקים', כעת במצב זה יש לבצע את השינוי בקובץ inf שנמצא בספריה c:\windows\inf ולבצע update לדרייבר שכבר עודכן. אצלי לאחר עדכון זה השלט הפסיק לעבוד אבל לאחר התקנה HIP והגדרת השלט בתוכנה הכל עובד חלק ללא בעיות.

דבר אחד נוסף, האם ה- Hardware Id של הרסיבר שלך זהה לשלי? (ניתן לבדוק זאת ב- Control Panel > System > Hardware > Device Manager > Universal Serial Bus Controllers > eHome... > Properties > Details > Hardware Ids)

יש לי גם מערכת אחת שמותקן עליה XP MCE אבל אני אוכל לבדוק אותה רק היום בערב או מחר בבוקר אבל אני לא מאמין שאמור להיות הבדל בין הגרסאות של XP
...
הHadrware id אכן זהה.
כנראה שהבעיה היא שכבר הותקנו מס' (גדול) של דרייברים אחרים במערכת, והעידכון להתקן שכבר קיים לא עוזר משום שקיימים גם דרייברים אחרים שהותקנו, כולל דרייברים חלופיים, עדכונים לwin וכו'. נתקלתי כבר במקרים שבהם לא ניתן להסיר כראוי דרייברים או קודקים, כולל הסרה ידנית של כל מה שקשור אליהם, ואין ברירה חוץ מלפרמט. אני מקווה שזה לא יהיה המצב אצלי, כי האמת היא שאין לי סבלנות לפרמט, וגוסט במקרה הזה לא יפתור את הבעיה.
אני אנסה להיזכר בכל הפעולות שעשיתי, להסיר את ההתקנים לwin שהתקנתי ושלל דרייברים אחרים, כולל חלופיים בתקווה שזה יעבוד.

אגב, עם איזו גירסה של HIP זה עבד? הגירסה שיש לי די ישנה, יכול להיות שזה עובד רק עם גירסה מסוימת של הפלאגין.

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #27 

הHadrware id אכן זהה.
כנראה שהבעיה היא שכבר הותקנו מס' (גדול) של דרייברים אחרים במערכת, והעידכון להתקן שכבר קיים לא עוזר משום שקיימים גם דרייברים אחרים שהותקנו, כולל דרייברים חלופיים, עדכונים לwin וכו'. נתקלתי כבר במקרים שבהם לא ניתן להסיר כראוי דרייברים או קודקים, כולל הסרה ידנית של כל מה שקשור אליהם, ואין ברירה חוץ מלפרמט. אני מקווה שזה לא יהיה המצב אצלי, כי האמת היא שאין לי סבלנות לפרמט, וגוסט במקרה הזה לא יפתור את הבעיה.
אני אנסה להיזכר בכל הפעולות שעשיתי, להסיר את ההתקנים לwin שהתקנתי ושלל דרייברים אחרים, כולל חלופיים בתקווה שזה יעבוד.

אגב, עם איזו גירסה של HIP זה עבד? הגירסה שיש לי די ישנה, יכול להיות שזה עובד רק עם גירסה מסוימת של הפלאגין.
...
יכול להיות שזו באמת בעיה של דרייברים אחרים שלא ניתן להסיר, אבל גם אצלי במערכת הראשונה שבה הגעתי לפתרון הזה לפני כן עשיתי הרבה מאוד נסיונות עם דרייברים חלופיים ועוד אי אלו קומבינות ולמרות זאת כשהגעתי לפתרון הוא עבד כמו על כל מערכת אחרת בה לא נעשו אותם שינויים.

חידוד לגבי הפרוצדורה: הקובץ inf שצורף מופיע עם השורה התואמת לחומרה אך לאחר התקנת הדרייבר בפעם הראשונה משום מה שורה זו משתנה ל 031D בחזרה ולכן יש צורך לשנותה שוב ל- 0334 ולבצע שוב את עדכון הדרייבר, תבדקי האם בקובץ שנמצא כעת ב- c:\windows\inf נמצאת השורה הנכונה, במידה ולא, תתקני אותה ותעדכני את הדרייבר.

גרסת ה- HIP שאיתה זה עובד אצלי היא 3.0.2.8

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

jacker כתב:
הHadrware id אכן זהה.

...
יכול להיות שזו באמת בעיה של דרייברים אחרים שלא ניתן להסיר, אבל גם אצלי במערכת הראשונה שבה הגעתי לפתרון הזה לפני כן עשיתי הרבה מאוד נסיונות עם דרייברים חלופיים ועוד אי אלו קומבינות ולמרות זאת כשהגעתי לפתרון הוא עבד כמו על כל מערכת אחרת בה לא נעשו אותם שינויים.

חידוד לגבי הפרוצדורה: הקובץ inf שצורף מופיע עם השורה התואמת לחומרה אך לאחר התקנת הדרייבר בפעם הראשונה משום מה שורה זו משתנה ל 031D בחזרה ולכן יש צורך לשנותה שוב ל- 0334 ולבצע שוב את עדכון הדרייבר, תבדקי האם בקובץ שנמצא כעת ב- c:\windows\inf נמצאת השורה הנכונה, במידה ולא, תתקני אותה ותעדכני את הדרייבר.

גרסת ה- HIP שאיתה זה עובד אצלי היא 3.0.2.8
...
הINF מעודכן ובשורה הנ"ל מופיע 0334 כרגע.
מעבר לזה, ראיתי שמופיע עוד סוג של SMK בקובץ. ניסיתי לשנות גם אותו לID הנכון.
הסרתי את הרסיבר ממנהל ההתקנים, ניתקתי אותו, חיברתי אותו והתקנתי אותו אוטומטית כאשר הקובץ שלך נמצא בתיקיית הINF ללא התיקון.
בצד החיובי - הוא זיהה אותו מיד, התקין בלי בעיות, ביצעתי את השינוי ועידכנתי את הדרייבר והכל בלי בעיות. שוב, זו התקדמות מכיוון שזה אף פעם לא הלך בצורה כל-כך חלקה.
אבל זה עדיין לא פתר את הבעיה.
ביצעתי גם התקנה ידנית וכיוונתי אותו ספציפית לקובץ הזה, למקרה שהוא בחר בגירסה ישנה או אחרת שלו. זה לא עזר.

יש עוד כמה דברים שאני רוצה לנסות לפני שאני מרימה ידיים, אבל לפני זה אני רוצה לוודא משהו.
אין בXP PRO תיקייה בשם ehome ב- c:/windows, נכון? (יש בה כמה DLLs ואפליקציות)
אני רוצה לנסות להעתיק את התוכן שלה לתיקייה בכונן אחר, ולמחוק אותה מהמיקום המקורי, אולי יש קשר.

אני אעדכן גם את הגירסה של HIP (יש לי 3.0.2.1) למרות שאני בספק אם זו הבעיה, כמו שכבר אמרתי קודם, גם אחרי עדכון הגירסה אצלי המחשב ממשיך לזהות את הרסיבר ולהשלט מתנהג כרגיל.

מישהו יודע האם יש אופציה בHIP להגדיר את קצב התגובה של המקשים? אולי אפילו לקבוע כלל שרק לחיצה כפולה על כל מקש מגיבה? יכול להיות שזה יפתור, או לפחות יצמצם את היקף הבעיה. לי עדיין לא יצא להתעמק בתוכנה כדי לבדוק את זה.

בכל מקרה כרגע אני לא יכולה להמשיך בבדיקות,
תודה על העזרה ואעדכן בערב או מחר.

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #29 

אולי זה באמת קשור ל- MCE, לפי כל מה שרשמת פה זה כבר היה אמור לעבוד.
גם אצלי יש תיקיה c:\windows\ehome יש בה קובץ dll אחד custsat.dll
אני גם לא מאמין שהגרסה של HIP משנה משהו.

מחר יהיה לי זמן לבדוק את זה על XP MCE, אולי באמת יש איזה קשר.

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #30 

אוקיי, נראה לי שאני יודע מה הבעיה פה. עשיתי עוד כמה בדיקות ויש לי חדשות רעות. מה גודל הקובץ Irbus.sys שנמצא אצלך ב- c:\windows\system32\drivers?

אם הגודל הוא 40KB אז מצויין ויש אפשרות להתקין את הדרייבר כמו שצריך.

אם הגודל הוא 46KB (ב- XP PRO זה הקובץ irbus.sys החדש שיש במערכת לאחר הפעלת עדכון מערכת ההפעלה KB912024 שאמור לעדכן את הדרייברים של השלט) אז אם התקנת את העדכון הנ"ל יש צורך להסיר אותו ואז לבצע את הפרוצדורה מחדש.
יש צורך רק בקובץ INF שצרפתי מקודם. בהתקנה הראשונה של הדרייבר אל תשני את השורה שמסתיימת ב- SMK BB. רק לאחר סיום ההתקנה וקבלת מצב 'מקשים דביקים' יש צורך לשנות את השורה שמסתיימת ב- SMK BB מ- 031D ל- 0334 ולבצע שוב עדכון לדרייבר.
כעת אמור להיות המצב בוא השלט לא פועל כלל, שלב התקנת HIP.

אני מקווה שהבעיה באמת נובעת אצלך מהתקנת KB912024 שניתן להסיר ולא מעצם העובדה שמערכת ההפעלה היא MCE שאולי זה קובץ ברירת המחדל של המערכת.

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #31 

הקבצים הנחוצים להסרת KB912024:
http://egccrq.bay.livefilestore.com/y1p ... r?download

מכווץ ב- RAR. תפתחי אותם לתקיית c:\windows ותפעילי את הקובץ C:\WINDOWNS\$NtUninstallKB912024$\spuninst\spuninst.exe

זה למקרה שאולי אין לך כבר את התיקיה הזאת.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

תשמע, אין לי מילים.
קודם כל, תודה על הקבצים אבל איתרתי את התיקייה בעצמי והסרתי את העידכון עוד לפני שראיתי את ההודעה שלך.
אחרי שהסרתי אותו עשיתי את כל השלבים לפי הסדר הדרוש,
ואפילו לא הייתי צריכה לעשות ריסטארט.
זה פשוט עובד!!

הייתי סקפטית, אבל לראשונה מאז שקניתי את ה PVR150 השלט מתפקד וללא מקשים דביקים!
עוד לא בדקתי את התפקוד שלו ב- Sage משום שבלי קשר יש לי כרגע בעיה איתה,
אבל זה בהחלט נראה מאוד מעודד משום שבסתם דפדוף באקספלורר (כלומר, בסביבת win כולה, לא IE) זה עובד חלק.
השלט אומנם לא מתפקד כמו שהוא אמור, כלומר, בלי תוכנה צד שלישי, אבל זה בהחלט פתרון מצוין לטובת מי שלא החליפו לו את הרסיבר ולא רוצה להשקיע בקניית סט חדש של רסיבר ושלט.

עכשיו אני צריכה לקנפג את Sage ולהתחיל לריב עם הבלאסטר, שעד היום אפילו לא טרחתי לחבר כי לא היה לו שימוש.. אבל זה כבר סיפור אחר. :)

אני חושבת שכדאי מאוד לפתוח אשכול חדש, לנעוץ אותו ולרכז כל השלבים הדרושים בXP PRO וב- MCE לפי הסדר, כי התקלה הזו עלתה עשרות פעמים.
אגב, יש לי SP3 כך שזה מתאים לXP PRO/MCE עם SP2 ומעלה.

תודה רבה!!

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #33 

מצויין! אני שמח שסוף סוף זה הסתדר לך :D
אני מקווה שזה יחסוך הרבה כאב ראש להרבה אנשים.

אל תדאגי לגבי SageTV, זה עובד שם מצויין גם עם הבלאסטר בשילוב עם EXETUNINGPLUGIN, בדוק.

יש פה את כל ההגדרות הדרושות לכך:
http://forums.sagetv.com:80/forums/show ... stcount=10
בתגובה העשירית

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

דווקא מה שאמור להיות הכי פשוט לא הולך.
נתקעת כבר בשלב הראשון, הכנסתי את EXETunerPlugin.dll ל C:\Program Files\SageTV\Common,
הפעלתי את הSource Setup בתוכנה ואין זכר לפלאגין. הוא גם לא מופיע ברג'יסטרי תחת HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Frey Technologies (אין לי בכלל Sage).

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #35 

את רק צריכה להעתיק את הקובץ dll לספריית common של sagetv ואז מתוך התוכנה לבחור setup > Setup Video Sources > add new source > hauppauge... > video input > use external... >exe tuner plugin ואז את שאר ההגדרות

לאחר מכן תסגרי את התוכנה ותוסיפי את הקובץ הזה לרגיסטרי(דאבל קליק + yes)
http://egccrq.bay.livefilestore.com/y1p ... g?download

תשני ערוץ ב- sage ותראי האם הוא פותח לך קובץ של notepad, אם כן אז הכל טוב, אם לא אז או שהקובץ dll לא נמצא במקום או שה- registry לא מקונפג כמו שצריך.

לאחר מכן אם הכל עבד כמו שצריך תוסיפי את הקובץ הזה לרגיסטרי:
http://egccrq.bay.livefilestore.com/y1p ... g?download

מפה תמשיכי לפי שאר ההסברים עם HIP

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

אז ככה..
בסוף אחרי ריסטארט (רק אלוהים יודע למה צריך ריסטארט בגלל קובץ DLL, אבל בסדר) הפלאגין זוהה בsage, אבל הערך ברג'יסטרי עדיין לא נוצר.
יצרתי את הערך לבד תחת frey tech.., הניסוי עם הפנקס לא עבד. כל השלבים בHIP עבדו ונראו בדיוק כמו בהוראות, חוץ מהפרט השולי - הבלאסטר לא עבד לי. :oops:

עכשיו, עם הקובץ שלך הניסוי עם הפנקס עבד כראוי.
הבאלסטר, לעומת זאת, עדיין בשלו.
אגב, הערך שלך שהעלית לפה הפנה לנתיב קצת שונה מהנתיב שלי לHIPWsend, אבל שיניתי אותו בהתאם כך שלא זו הבעיה.

ניסיתי את שתי הכניסות ברסיבר, והושבתי את העינית של הבלאסטר -על- העינית של הממיר, ניסיתי גם בעוד מיקומים. יש לי ממיר 3100 של יס, למיטב הבנתי העינית יושבת ליד הלד של חיווי ההודעות.
הלדים ברסיבר ובבלאסטר מהבהבים בתגובה לפקודה מהמחשב ומהשלט.

עם איזה ממיר הצלחת להפעיל את זה?
יש כאן למישהו ניסיון עם ה3100 והבלאסטר הזה?

ושוב, המון תודה על הסבלנות והרצון לעזור.

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #37 

אוקיי, נשמע שהכל אצלך מקונפג כמו שצריך. זה נראה כמו עניין של תיאום בין הבלאסטר לממיר. יש לי ממיר של HOT כך שאני לא ממש יכול לעזור לך עם הקודים של ה- IR אבל אצלי העינית יושבת 5 ס"מ מלפני הממיר.

כאשר את מלמדת את הרסיבר עם השלט של יס תעשי זאת בערך ממרחק של 1 ס"מ, הבנתי שאחרת הקוד שנקלט יכול להיות לא מדויק.

bap016
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #38 

חברים,
קודם כל רציתי להגיד תודה על המדריך למרות שהוא לא כול כך מסודר וצריך לקורא את ה התכתובות על מנת להבין מה לעשות,
גם לי היתה הבעיה את הבעיה ובסוף זה הסתדר.
במיוחד עם "המקשים הדביקים" למרות שחיפשתי בWEB והם טוענים שהכל תקין
רציתי להודות לכם העזרה שלמרות שאני לא פתחתי את הקישור הזה אבל אני בטוח שזה עוזר להרבה אחרים

אמיר

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

כן, אני אנסה לשחק קצת עם הבלאסטר כשיהיה לי זמן, בסוף אני בטח אמצא את הנקודה הנכונה.
אבל העיקר שהשלט סוף-סוף עובד. :)

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

ריכוז ההסבר של jacker
הפתרון של jacker המרוכז כאן מאפשר זיהוי ותפקוד של רסיבר SMK המגיע עם הקיט של Hauppauge PVR 150MCE, וכן תפקוד מלא של השלט (בלי מקשים דביקים).
הפתרון נבדק על XP Pro ו- XP MCE עם רסיבר SMK מדגם RXX6000-0141E, וכן עם גירסאות 3.0.2.1 ו- 3.0.2.8 של HIP.

שימו לב: בעלי מערכת הפעלה XP MCE, נא לקרוא את סעיף 7 לפני ההתקנה!

1. יש להוריד את שני הקבצים הבאים:
http://5dm6zw.bay.livefilestore.com/y1p ... f?download
http://5dm6zw.bay.livefilestore.com/y1p ... s?download

2. את הקובץ עם סיומת inf יש להעתיק ל- c:\windows\inf
את הקובץ עם סיומת sys יש להעתיק ל- c:\windows\system32\drivers
** במידה ואתם לא יכולים לראות את התיקיות הנ"ל, יש לאפשר הצגת קבצים מוסתרים.
(בתיקייה יש לבחור בכלים > אפשרויות תיקייה > תצוגה > לסמן את 'הצג קבצים מוסתרים' ולאשר).

3. לאחר העתקת הקבצים, יש לחבר את הרסיבר למחשב.
א. במידה והרסיבר מותקן בפעם הראשונה, יזוהה התקן חדש. יש לאפשר התקנה אוטומטית של ההתקן.
אם ההתקנה האוטומטית לא מצליחה, יש לבחור בהתקנה ידנית ולהפנות אותה לנתיב c:\windows\inf .

ב. במידה והרסיבר כבר הותקן בעבר, קודם כל יש להסיר אותו:
קליק ימני על המחשב שלי > מאפיינים > חומרה > מנהל ההתקנים (Device Manager).
תחת מנהל ההתקנים יש לגשת ל- Universal Serial Bus Controllers, שאלו בעצם הדרייברים של ה- USB וחלק מהתקני ה- USB המותקנים במחשב.
במידה והרסיבר כבר הותקן בהצלחה בעבר אבל עם מקשים דביקים, יופיע eHome Infrared Receiver.
על ה- eHome יש ללחוץ קליק ימני > הסרה / Uninstall

אחרי ההתקנה, תחת התקני ה- USB יופיע התקן בשם eHome Infrared Receiver ותחת התקני HID (ממשק אנוש) כחמישה התקנים חדשים.
בשלב הזה, הרסיבר אמור לעבוד, אבל עם תופעה של 'מקשים דביקים', כלומר, לחיצה אחת בשלט יוצרת פעולה שלא מפסיקה (לדוג', הווליום עולה או יורד עד הסוף), כאילו ממשיכים ללחוץ על הכפתור.

4. כעת יש לערוך את קובץ ה- inf שלנו.
ניגש לקובץ irbus.inf שמיקמנו, כזכור, ב- c:\windows\inf.
נלחץ עליו קליק ימני > פתח באמצעות, ונבחר בפנקס רשימות (Notepad) על-מנת לפתוח אותו.
כעת ייפתח קובץ טקסט, ובו צריך להחליף תחת הכותרת [MicrosoftHw] את השורה:

בשורה:
%USB\VID_045E&PID_006D.DeviceDesc%=IrBus_V2, USB\VID_0609&PID_0334 ; SMK BB

** הסבר: ה- PID מייצג את הHardware ID שלנו. בדגם הספציפי הזה הוא VID_0609&PID_0334.
במידה ומדובר בדגם קצת שונה או שהפתרון לא עבד, כדאי לבדוק את הID (דרך המאפיינים של הרסיבר במנהל ההתקנים, תחת הלשונית 'פרטים' לבחור ב- Hardware ID).

5. כעת נבצע עדכון ידני לדרייבר ששינינו:
קליק ימני על המחשב שלי > מאפיינים > חומרה > מנהל ההתקנים (Device Manager).
תחת מנהל ההתקנים יש לגשת ל- Universal Serial Bus Controllers, שאלו בעצם הדרייברים של ה- USB וחלק מהתקני ה- USB המותקנים במחשב.
קליק ימני על eHome Infrared Receiver > עדכון > נבחר בהתקנה אוטומטית.
שוב, אם יש בעיה עם ההתקנה האוטומטית, נפנה אותה ידנית לתיקיית c:\windows\inf והיא תאתר לבד את הקובץ המתאים.

בשלב הזה השלט לא אמור להגיב בכלל.

6. כעת נתקין את התוכנה HIP (תוכנה חינמית) שאותה ניתן להוריד מכאן:
http://www.byremote.com.au/downloads/download.asp?SID=2

במהלך ההתקנה יש לבחור בהתקנת פלאג-אין של MCE Remote.
לאחר שההתקנה הסתיימה יש להפעיל את התוכנה ולבחור את האופציות לשימוש בשלט של MCE. כמובן לא לשכוח להגדיר שהתוכנה תטען ב- Start Up (לא הכרחי, אבל מומלץ).
אם חלק מהמקשים לא פועלים כמו שצריך תמיד אפשר להגדיר אותם עם HIP למה שרוצים.

7. הערה חשובה לבעלי XP MCE:
העדכון Update Rollup 2 for eHome Infrared Receiver for Windows XP Media Center Edition 2005 (KB912024)
לא מאפשר את תיקון הדרייבר והעבודה החלקה עם השלט, ולכן יש להסיר אותו לפני שאר הפעולות.
איך מסירים אותו? ניתן לאתר אותו באשף הוספה/הסרה של תוכניות (הכניסה אליו היא דרך לוח הבקרה). שימו לב שבראש החלון מסומן ב-V "הצג עדכונים".
במידה והוא לא מופיע שם, ניתן להסיר אותו על-ידי כניסה לנתיב:
C:\WINDOWS\$NtUninstallKB912024$\spuninst
והרצת spuninst.exe .
שימו לב שאיפשרתם קודם הצגת קבצים מוסתרים בתיקייה, אחרת לא תראו את התיקייה הנ"ל.

במידה וישנה בעיה עם ההסרה, מצ"ב קובץ עם הקבצים הדרושים להסרת העדכון:
http://egccrq.bay.livefilestore.com/y1p ... r?download

8. לבעלי SageTV, ניתן למצוא בקישור הבא הסבר (באנגלית) על שליטה מלאה ב- Sage עם השלט וקינפוג בלאסטר באמצעות HIP ותוספים חינמיים אחרים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=30

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”