תגובה למאמר: HD Ready מול Full HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121

שליחה

עופר.איך אתה מסביר שמסכי fhd מציגים תמונה יותר טובה ממסכי hd ready בשידורים רגילים.אני מדבר על הטובים שבמסכים.ועןד משהוא איזה מסך עדיף לגודל של 42 אינ"ץ למרחק של 3.2?

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

כל הכבוד. מאמר ענייני וממצא.

הייתי שמח ללמוד יותר על המעבר מסרט קולנוע לטלויזיה. כיצד מומרות 24 תמונות בשניה ל-50 או 60. אשמח לקבל קישור ממישהו.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

hassan כתב:עופר.איך אתה מסביר שמסכי fhd מציגים תמונה יותר טובה ממסכי hd ready בשידורים רגילים.אני מדבר על הטובים שבמסכים.ועןד משהוא איזה מסך עדיף לגודל של 42 אינ"ץ למרחק של 3.2?
...
שמת לב שרק אתה טוען שמסכי FHD טובים ממסכי HDR בשידורי SD??? :roll:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shraga007 כתב:
hassan כתב:עופר.איך אתה מסביר שמסכי fhd מציגים תמונה יותר טובה ממסכי hd ready בשידורים רגילים.אני מדבר על הטובים שבמסכים.ועןד משהוא איזה מסך עדיף לגודל של 42 אינ"ץ למרחק של 3.2?
...
שמת לב שרק אתה טוען שמסכי FHD טובים ממסכי HDR בשידורי SD??? :roll:
...
[interest]נערך על ידי ziv_r: הבעת דעה מעוסק בתחום.[/interest]

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

hassan,

לרוב, מסכי HDR יציגו תמונה טובה מ-FHD עם מקור SDTV. מדוע? פשוט זה דורש פחות עיבוד תמונה.

האם זה אפשרי שזה יהיה ההיפך? בוודאי!

הסיבה לכך היא מעבד חזק מהצד של המסך FHD. זה נדיר למדי, עם זאת, למצוא מעבדים מספיק חזקים בתוך מסכים מסוג זה. העלות לשם כך גבוהה למדי, ולכן רואים את הרמה הזו בעיקר במסכי HIGH END דוגמאת RUNCO או B&O שמביאים את המעבד כחלק מהחבילה למשתמש.

בעיבוד SD לא ראיתי מסך FHD שבאמת הפיל אותי ביחס לעיבוד התמונה שלו.

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor כתב:hassan,

לרוב, מסכי HDR יציגו תמונה טובה מ-FHD עם מקור SDTV. מדוע? פשוט זה דורש פחות עיבוד תמונה.

האם זה אפשרי שזה יהיה ההיפך? בוודאי!

הסיבה לכך היא מעבד חזק מהצד של המסך FHD. זה נדיר למדי, עם זאת, למצוא מעבדים מספיק חזקים בתוך מסכים מסוג זה. העלות לשם כך גבוהה למדי, ולכן רואים את הרמה הזו בעיקר במסכי HIGH END דוגמאת RUNCO או B&O שמביאים את המעבד כחלק מהחבילה למשתמש.

בעיבוד SD לא ראיתי מסך FHD שבאמת הפיל אותי ביחס לעיבוד התמונה שלו.
...
אבל בסקירות שעשית. מסכי fhd לקחו ציונים יותר גבוהים ממסכי hd ready בהצגת שידורים רגילים .איך אתה מסביר את זה?חוץ מזה ראיתי מסכים hd ready שהציגו תמונה פחות איכותית יחסית למסך שלי שהוא fhd .יכול להיות שנדמה לי?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

התשובה נמצאת בגוף השאלה :roll:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

eb73
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

אותי דווקא קצת בלבלה הכתבה.
דווקא לאחרונה נסגרתי קצת על SAMSUNG Q91 42 לאור ההמלצות עליה כאן בפורום וכמובן אחרי שראיתי אותה גם בחנות והיא אכן נראית טוב.

אולם :
מסכי 1024X768 אינם ביחס נכון, אך בגלל שזה מה שניתן היה לייצר באותם ימים (כיום ניתן לייצר טכנית מסכי 42" ברזולוציה תקנית - פנסוניק החלה בכך במהלך 2007), התקן לא קבע רזולוציה אופקית.
...
האם זה אמור להשפיע על איכות הצפייה של תכנים שונים - טלויזיה, DIVX, DVD וכו'... ?
והאם זה צפוי לפגוע באיכות כאשר שידורי HD יכנסו יותר לשידורי טלויזיה ?
מה המשמעות של "...אינם ביחס נכון..." - האם בגלל שהפיקסלים מלבניים ולא ריבועים גורם לאוביקטים בתמונה להיות רחבים יותר ?

son
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238

שליחה

אחלה מאמר כן ירבו עופר שאפו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

האם זה אמור להשפיע על איכות הצפייה של תכנים שונים - טלויזיה, DIVX, DVD וכו'... ?
והאם זה צפוי לפגוע באיכות כאשר שידורי HD יכנסו יותר לשידורי טלויזיה ?
...
לא. הדבר היחיד שזה יכול לגרום זה לפחות רזולוציה - כלומר, אתה רואה פחות פרטים מכפי ששודרו במקור.

הבעיה השניה שזה יכול לגרום זה כאשר מחברים מחשב. מחשב (או ליתר דיוק WINDOWS) יוצא מתוך הנחה שפיקסל זה חיה ריבועית ולכן זה עלול להפריע.

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר .דיברת על תופעת המסרק ושמסכים טובים דפקה יפגעו מתופעה זאת.ושפילטר תשתוש יכול לעזור.השאלה שלי היא איזה תמונה חווים כאשר התופעה הזאת קיימת?האם הפילטר שדברת עליו הוא בתוך המסך עצמו או שיש פילטר חיצוני?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

hassan,

האפקט יזכיר טשטוש בעת תזוזה מהירה (צריך להכיר את האפקט בכדי לזהות שזה באמת זה).

זה נעשה ברמת השידור (כלומר, בשלב הצילום, שידור או RELAY).

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר.הבחנתי בתופעה למשל בסרט שבנאדם צועד ויש מאחוריו סורגים והוא עובר במקביל לסורגים .בזמן שהוא עובר מסביב לחלקי הגוף שעוברים את הסורגיםמרגישים כמו טשטוש כזה .לא יודיע אם הסברתי נכון.איזה תופעה זאת?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

יש כמה תופעות דומות למה שאתה מדבר. ל lcd יש בעית מריחה, כיווץ דיגיטלי גם לעיתים לגרום לזה. גם הפילטר שאנחנו מדברים עליו כאן יכול לעשות תופעות דומות.

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor כתב:יש כמה תופעות דומות למה שאתה מדבר. ל lcd יש בעית מריחה, כיווץ דיגיטלי גם לעיתים לגרום לזה. גם הפילטר שאנחנו מדברים עליו כאן יכול לעשות תופעות דומות.
...
עופר .לגבי ה9632 מנגנון ה100 הר"ץ הופך את זמן התגובה ל 3ms .זאת אומרת פחות מריחות.איך אתה מסביר שכאשר מפעילים את המנגנון מרגישים את המריחות .וכאשר מכבים אותו כמעט ולא מרגישים את המריחות(זה רק קורא במשחקי כדוררגל )הרי מנגנון ה100 הר"ץ בא לעשות את ההיפך ולמנוע מריחות .איך אתה מסביר את זה?האם כיבוי מנגנון ה100 הר"ץ הופך את המסך לפעל זמן תגובה של 6ms ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

100HZ בעצם עושה שני דברים:
1. מכפיל את קצב הגישה למסך - זה מוריד את זמן התגובה
2. מייצר תמונות ביניים כי בעצם יש 25 פריימים בשניה ואותם צריך להפוך ל-100 פריימים בשניה.

בכדי לעשות את מס' 2, צריך לייצר בעצם 3 פריימים מדומים על כל אחד אמיתי.

במקרה שלך, סביר להניח שאחד מהמקרים כאן הוא נכון:
1. האלגוריתם מתקשה לייצר תמונות ביניים במקרה הזה
2. תמונות הביניים שהוא מייצר אינן עוזרות לו
3. התנועה מהירה ולכן במקרה הספציפי זה לא יוצא בדיוק 6 מ"ש
4. העיניים שלך רגישות לאפקטי עיבוד התמונה של האלגוריתם הספציפי

MajorSeven
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4

שליחה

אכן כתבה מאירת עיניים. מספר שאלות:
PS3 הלא הוא נגן BLUE RAY , משדר בתקן HDMI 1.3? או במילים אחרות האם הוא מסוגל להעביר תוכן של DTS MASTER AUDIO ו DOLBY DIGITAL TRUE HD?

ומה לגבי 5.1 PCM? הPS3 מסוגל להעביר? [הלא דרושות שש יציאות אנאלוגיות מהנגן לשם כך, הלא כן?]
לגבי "DEEP COLOR", כאשר אני מחבר מקרן [כדוגמת Panasonic 900u\ax200 שלא מצוייד בטכנולוגיה זו לרסיבר כמו הYAMAHA RX V3800 אשר מוציא תמונה בטכנולוגיה זו האם קיבלתי "DEEP COLOR" או לא? :מבולבל:

nadershado
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 113

שליחה

המאמר הכי טוב שנכתב בארץ.

קראתי הרבה מאמרים, אבל כזה לא היה, ההסברים מאוד פשוטים אפילו סבתא שלי הבינה.

מאמר עשיר במידע. כל הכבוד.

נאדר

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517

רמת קושי גבוה הייתי נותן למאמר הזה אך עדיין כתוב היטב.

שליחה

תודה.

האם זו תיהיה טעות להניח שהמסכים הבעייתים שציינת שלא יודעים לקלוט את האותות של הממיר hd
הם המסכים של טושיבה?

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774

שליחה

תיקון קל למאמר מאלף וממצה
(Y) (Y) (Y)
עופר לאור כתב
2. מייצר תמונות ביניים כי בעצם יש 25 פריימים בשניה ואותם צריך להפוך ל-100 פריימים בשניה.
...
מנגנון 100 הרץ מכפיל ל-50 תמונות בשנייה ולא ל-100
תוספת הפריימים 2 או 3 הינה של מעבדים חדשים בד"כ פנסוניק שרפ ודומיהם כל חברה קוראת לו בשם אחר
ADVANCED MOVIE MODE - מנגנון המוסיף פריימים עם התחשבות בהפרשי התנועה בין הפריימים ולא הכפלה רגילה.

הדוגמא הטובה ביותר -
בפריים אחד מופיע אוטו בצד ימין ומיד אח"כ בפריים השני אותו אוטו התקדם לצד שמאל של המסך.
מנגנון מאה הרץ- יכפיל את שני הפריימים כך שנקבל שני פריימים שהאוטו בצד ימין ושני פריימים שהאוטו בצד שמאל.
ADVANCED MOVIE MODE- יוסיף פריים נוסף שיציג את האוטו במרכז המסך, כך מושגת תנועה חלקה יותר.
מנגנון 100 הרץ חדש משלב בין השניים- הכפלה וחישוב ממוצע תנועה יחסי.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”