Battlestar Galactica - עונה רביעית!!!

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729

שליחה

נו...:roll:, לא הולך להרוס לאף אחד שלא ראה עדיין....
או כמוני, גם אתם עדיין בשוק.?

החלק הזה של העונה הסתיימה ולפי tv.com ההמשך יבוא רק ב-2009

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78964
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא לקלקל, עדיין לא ראיתי את הפרק האחרון.

לפי מה שהבנתי חצי עונה עברה ,יש עוד חצי עונה ואז עוד עונה שלמה אחריה...

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

hunter22 כתב:נו...:roll:, לא הולך להרוס לאף אחד שלא ראה עדיין....
או כמוני, גם אתם עדיין בשוק.?

החלק הזה של העונה הסתיימה ולפי tv.com ההמשך יבוא רק ב-2009
...
חלילה לקלקל...
לפי מה שהבנתי חצי עונה עברה ,יש עוד חצי עונה ואז עוד עונה שלמה אחריה...
...
וואו, זה חדש...
לפי מה שהבנתי כאן http://www.tv.com/battlestar-galactica- ... st;title;0

תהיה רק המשך לעונה הזאת וחסל...

נחכה לראות מה ההתפתחויות...

enjoy 8)

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274

קצת נוסטלגיה

שליחה

הקטע המעניין הוא שאני בעצם זוכר את הקרנת הבכורה של הסידרה המקורית.
זה היה ב-1978 ב-NBC. הייתי על המגדל הדרומי של התאומים (נצב"ה) בניו-יורק כאשר בשמיים מספר מטוסים ציירו בכתובות עשן BattleStar Galactica NBC 20:00
זה היה הפרולוג, ראיתי אותו בכלל בטורונטו (:
לאחריו התחילה הסדרה לרוץ חזק מאד.
אלו היו הימים של מיד לאחר STAR WARS , אמריקה השתגעה על כל SCI FI וביחוד שהוא בטלויזיה.
הדמויות היו קצת שונות.
קצת טריביאה. ג'ין סימור הופיעה בסדרה (וקצרה התאהבות מוחלטת שלי ...). השחקן ששיחק את אפולו (זאק משהו) גם הופיע בסדרה הנוכחית בתור הטיפוס המפוקפק שמתחרה בנשיאה רוזלין ומפסיד בסופו של דבר.
אח, איזו נוסטלגיה!

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

העונה הזו הוגדרה מראש כעונה האחרונה.
אמורים להיות 20 פרקים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

hunter22,

אז ככה - דבר ראשון היה פרק יוצא מהכלל. מצד שני, אם היית שואל אותי לפני זה איך הפרק יסתיים הייתי אומר אחד לאחד מה שהיה... כלומר ממש ניחשתי בראש (בגלל שכמעט יממה היה לי את הפרק ולא יכולתי לראות) מה הסוף היה...

אלון,

אז אני נכנסתי לזה חזק בשידורים החוזרים בארה"ב בתחילת שנות השמונים. ראיתי כל פרק כמה פעמים. ADAMA המקורי היה לורן גרין - שחקן מאוד מכובד ורציני (בדיוק כמו הפעם) שהיה האבא בסדרת ה-WESTERN הקלסית בוננזה (שבה התגלה גם מייקל לנדון מבית קטן בערבה). השחקן ששיחק את סטארבק המקורי שיחק אח"כ את FACE ב-A TEAM...

לסדרה היתה סדרת המשך מצויינת, שלדעתי שודרה בארץ בזמנו ב-METV (יכול להיות שאני טועה לגבי זה, לא זוכר איפה ראיתי אותה) על קורות המשלחות שבסופו של דבר הגיעו לכדור הארץ בזמן שלנו.

הסדרה הנוכחית עולה על הסדרה המקורית בעשרות מונים, עם כי לדעתי טיפה לוקחת יותר מדי עמוק את הנושא התאולוגי...

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

עופר, לצערי אתה טועה והסדרה תיגמר בעוד 12 פרקים (כנראה יוסיפו 2 פרקים לעונה).
כמו כן אתה טועה וסדרת ההמשך (Galactica 1980) היתה פשוט נוראית :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Galactica_1980

לגבי מי הסיילון האחרון, זה באמת יכול להיות כל אחד.
לדעתי החבורה שדיאנה ראתה כל פעם שהתאבדה הם הצורה האמיתית של הסיילונים האחרונים, כלומר הם לא ממש בעלי גוף אנושי קבוע אלה 4 מתוכם השתלתו על החבורה הידועה (הם לא בדיוק סיילונים, רק זמנית) והאחרון דואג בינתיים לחיזיונות של בולטאר, רוזלין, וסטארבאק כדי לעזור בנווט האנושות.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

אני ראיתי את הסידרה המקורית בטלויזיה בישראל בשנות ה-70 (?). אני חושב ששודרה אז בערוץ הירדני. השידורים לא היו בשעות קבועות (ירדנים...) אבל היו המון שידורים חוזרים. זו היתה עבורי אחת מחוויות הילדות הזכורות ביותר. אני זוכר את המראה של הרובוטים הסיילונים וחהלליות שלהם. היה גם ילד עם רובוט כלב על הגלקטיקה אבל לא זכור לי שהיו סיילונים בדמות אדם אלא רק בצורת רובוטים מתכתיים. הסידרה אז הייתה מעין סידרת מסע והיו עצירות על כוכבים שונים ומפגשים עם תרבויות אנושיות מוזרות. משהו שמאד מזכיר את סטאר טראק המקורית. סידרה קלילה בלי רצף סיפורי למעט המסגרת של הצי שנע לחפש את כדוה"א.

אין מה להשוות לסידרה החדשה בעומק הסיפור ובטכנולוגיה כמובן. קרבות החלל בסידרה החדשה הם מהיפים ביותר שראיתי ועומדים בשורה אחת עם סרטי מלחמת הכוכבים 4-6. מאד אהבתי את העונה הנוכחית ואת הכיוון המיסטי שקיבלה. חבל לי שייגמר.
Enjoy the Silence

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

עוד טריוויה, למי שגם ראה באק רוג'רס, מיחזרו שם את הסטים והאפקטים של בטלסטאר. למשל הג'ויסטיקים של החלליות בסדרות זהות.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

oferlaor כתב:hunter22,

הסדרה הנוכחית עולה על הסדרה המקורית בעשרות מונים, עם כי לדעתי טיפה לוקחת יותר מדי עמוק את הנושא התאולוגי...
...
מסכים מאה אחוז עם ההגזמה התאולוגית שכאן לדעתי אפילו הגזימו יותר מ LOST בקטע הזה.
בנוסף לדעתי הצילום בסדרה מגורען מדי. אולי זה רק הריפים שאני מוריד אבל התמונה נראית חדה מדי ובחלקים החשוכים זה ממש מציק.
Need more cowbell

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Boaz,

הייתי ילד אז, אני זוכר את זה כילד...

Pavelz,

זה חלק מהלוק של הסדרה, בנוסף לחלליות מזוהמות, צילום תזזיתי (בעונות האחרונות זה עוד בסדר, בעונות הראשונות הם פשוט הזיזו את המצלמות בצילומי החלל ופעמים רבות עשו לי מחלת ים בניסיון להיות ראליסטיים...). זה גם חלק מהסיבה שהגיבורים כולם FLAWED (במיוחד ADAMA, שאינו מהאטרקטיביים באנשים....)

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274

שליחה

בתור EX חובב מדע דימיוני ופנטזיה מושבע, אני יכול לומר, שההתרשמות בגיל 13 שונה מההתרשמויות עם השנים.
כבר אז, הפער בין האיכות של STAR WARS לבין BG היה אדיר.
לורן גרין, אגב נפטר לא מזמן. גם הדמות של בלתר, היתה שונה לחלוטין שם מאשר זאת שכאן.
בגדול הסדרה, גם אז וגם היום היא ברמה בסיסית ביותר.
אתם בטח זוכרים את בבילון 5 ? סידרה ברמה אחת (אם לא יותר) מעבר ל-BG.
אין הרבה יצירות SCI FI איכותיות, לצערנו. ימי BLADE RUNNER לא ממש חוזרים ונשנים.
אם נצמצם ציפיות מעומק העלילה הרי שגם באלמנט מידת האקשן, הפעולה והאפקטים, הרי ש-BG רחוקה מלהרשים מול יצירות קולנועיות עכשוויות. MATRIX (הראשון בלבד כמובן), אפילו I ROBOT (שבינו לבין הסיפור האסימובי , ובכן ...). אפילו HEROES מרשימה יותר (עד אשר הם מיצו את עצמם לשעמום).

אבל עדיין, זה ב-HD, זה נוסטלגי. כייף פשוט וצרוף.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:Boaz,

הייתי ילד אז, אני זוכר את זה כילד...

Pavelz,

זה חלק מהלוק של הסדרה, בנוסף לחלליות מזוהמות, צילום תזזיתי (בעונות האחרונות זה עוד בסדר, בעונות הראשונות הם פשוט הזיזו את המצלמות בצילומי החלל ופעמים רבות עשו לי מחלת ים בניסיון להיות ראליסטיים...). זה גם חלק מהסיבה שהגיבורים כולם FLAWED (במיוחד ADAMA, שאינו מהאטרקטיביים באנשים....)
...
אולי הוא לא אטרקטיבי אבל הוא שחקן מעולה. בפרק האחרון הוא נתן תפקיד ראוי "אמי" לדעתי.
אגב פריט טריוויאלי: אותו השחקן שיחק בתפקיד בלש ב"בלייד ראנר"
Need more cowbell

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

בפרק האחרון הוא נתן תפקיד ראוי "אמי" לדעתי
...
קרעת אותי :)

בהזדמנות שמישהו יסביר לי את הקטע הסופי, לא הבנתי ממה ההפתעה הגדולה...
HiFiMusic IL

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

aloni כתב:
...
...
ההפתעה הגדולה זה המצב של כדור הארץ, הכל נראה אפרורי וקודר, בדיקות קרינה שעשו...
כל החורבות שראו ברקע, ושום דבר לא נראה צומח באופק

השאלה היא מה הולך לקרות מכאן? אם כדור הארץ לא ניתן ליישוב אז כל החיפושים היו לשווא ובעצם המצב הוא Back to square one

מעניין גם אם המשך העונה/סוף הסדרה יהיה המשך ישיר של הפרק הזה או שתהיה קפיצה קדימה בזמן ואז הם ישלימו פערים עם סדרת סרטי TV כדוגמת "רייזר"?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

alon_fleischer

זה ברור, SW ו-BSG לא ממש ברות השוואה.

לגבי הנוסטלגיה, אין ספק שבעונה הראשונה של BSG המחודש זה בעצם מה ששיחק כאן תפקיד ראשי (וגם כמובן כל ההבדלים בין הסדרות). מצד שני, אני חושב שהסדרה הנוכחית עולה עשרות מונים על הסדרה המקורית והן בכלל לא ברות השוואה.

אגב, היו לא מעט סדרות מוצלחות ב-SCI FI בשנים האחרונות, בדרגות שונות של הצלחה. אחת האהובות עלי היתה כמובן BABYLON 5 שהיתה מוצלחת מאוד (ברמה מסויימת, היו לזה נפילות לא קטנות בין לבין, אבל העלילה בגדול היתה נהדרת, אם כי מעט גנובה מ- LOTR...).

חוץ מזה, אני אישית חושב ש-FARSCAPE היא אחת ההצלחות של השנים האחרונות בתחום ה-SCI FI, סדרה מעולה! בלי קשר, אני צופה אדוק ב-SG1 וב- ATLANTIS (אם כי הן בעיקר מסטיקיות ולא עמוקות כמו האחרות).

BSG היא ממשיכה ראויה ל-BABYLON 5 ול-FARSCAPE.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

ההשוואה שעשיתי בין SW ל BSG הייתה רק לגבי קרבות החלל ורק בין הסדרה החדשה לסרטים החדשים.
אני מאד אהבתי את הצילום שנע מזווית רחבה מאד לזום מהיר על חללית בודדת וחזור. התנועה יחד עם החלליות והעושר של הפרטים.

ואם כבר מזכירים סדרות אז לא לשכוח את star trek tng וגרורותיה... בייחוד DS9 שנתנה פייט ל B5.

alon_fleischer מי שיחק את בלתר בסידרה המקורית? לא זוכר את הדמות הזו בכלל.
Enjoy the Silence

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ds9 הייתה ועודנה סדרת מד"ב הכתובה הכי טוב אי פעם. אני שומר ל tng את חסד נעוריי אבל אין ספק שהכתיבה שלה הייתה פחות מוצלחת מ ds9 וגם עומק ה קאסט היה מאוד מגביל. ב ds9 הייתה כמות מרשימה של דמויות ולדעתי הייתה אחת הסדרות הראשונות שעשתה את זה בפריים טיים. היום כשסדרה כמו Lost מביאה עולם עשיר אף אחד כבר לא זוכר את הימים שלסדרות הטלוויזיה הקאסט היה הרבה יותר קטן.
Need more cowbell

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

aloni כתב:
בפרק האחרון הוא נתן תפקיד ראוי "אמי" לדעתי
...
קרעת אותי :)

...
די צפוי לדעתי.
בסה"כ פרק מצויין.

אז מעניין על מי ילבישו את הסיילון החמישי אחרי שדיאנה אמרה שהוא לא בצי (אם כי זה יכול להיות שקר...)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Pavelz,

אגב, גם DS9 התעסקה המון עם דת (EMISSARY וכו') וגזע, סטריאוטיפים וכו'.

אישית חשבתי שהיא היתה איטית מדי במובן של עלילת המסגרת.

ST:TNG היתה מוצלחת במיוחד החל מעונות מתקדמות יותר (LACUTUS OF BORG ויוצ"ב). אני זוכר את הצמרמורת בגב שלי כשראיתי מה שעשו ל-JLP...

guyezra,

מסכים שהיה צפוי מדי. גם הפיתרון שלהם של איך פתאום מצאו את כדה"א היה חלש מאוד בעיני. גם לא הסבירו מה בדיוק משך את STARBUCK ומה קרה לה. זה מזכיר לי את ה-WORM HOLE מ-FARSCAPE (שבסוף התברר שהקטע שלו היה שהשתילו במוחו של גיבור הסדרה מידע חבוי שאפילו הוא לא ידע עליו על מיקום כדור הארץ...).

לגבי הסיילון החמישי. אם הוא לא היה בצד של הצי, זה לא ממש מגביל את מספר האנשים כי היו לא מעט אנשי צי כבר על ספינת האם. הכי מפורסמים? אדאמה לדעתי היה שם, הבן שלו, רוזלינד, וכמובן באלטר. היה מעניין שדווקא סטארבק היתה בצד של הצי (למרות שכל הזמן רומזים שהיא החמישית, הרי היא זו שבזכותה מצאו את כדוה"א בסוף ואמרו שהחמישי קריטי לשם כך).

יש עוד פיתרון אפשרי, שזה לא כדוה"א האמיתי (או שהם לא בזמן הנכון) ושבעצם מה שהסיילון החמישי יעשה הוא להביא אותם לזמן הנכון או לכדור הארץ "הנכון" (מימד אחר?).

חזור אל “סרטים וטלויזיה”