נעם לי לקרוא את מה שכתבת יליעפים. גם אני לצערי לא הבנתי כמו אייל מה הקטע במה שכתבת ומהי הטענה שלך.
אין לי שום דבר נגד מוזיקה קלאסית , ג'אז....... או כל מוסיקה אחרת. וגם אייל בתכוון לדברים אחרים לגמרי ממה שכתבת.
אבל גם אני הרחתי נימה של זילזול בכמה דברים שכתבת.
כבר אמרתי פעם שהקשת המוזיקלית שאני אוהב....היא הרבה יותר מרחבה. כן תמיד הרוק יהיה באמצע....ואני מת על הסאונד של הדיסטורשן. אבל רק אל תספר לי מה זה מוזיקה........ וגם לא קלאסית.
אם אני מכיר את רוול....??? מה לעשות ,אבל את יצירת המופת שלו בולרו יש לי.....
גם את תמונות בתערוכה של מוסורסגי....מה לעשות ,אבל אמרסון לייק ופאלמר לימדו אותי להיתענג על היצירה הזו. ואני מת עלייה.
לפני שנים.....להקת רנסאנס עשתה לי את זה עם היציריה הקלאסית שלה שחרזאדה.
גם נגינת החליל הקלאסי של איאן אנדרסון........בקטע בורה , כולי עונג.
מעבר לזה.....לא בטוח שרבים פה שומעים סוגי מוזיקה כמוני...כן בעבודה.
שאני עובד על פנינים לשבת ברשת ב........אלו שעתיים של מוזיקה קלאסית.
ומספר פעמים בשבוע אני עובד עם מגיש.......שנותן שעתיים של מוזיקה קובנית. ומוזיקת עולם.
בכל מוזיקה תמיד יהיה הקטע שאני . ואללה ... ענק.
אבל בשורה התחתונה......אני מת על רוק....כאן הידע שלי וההיתמחות שלי......ואני מודה שאני לא מהמבינים הגדולים בקלאסי.... ( גם לא מומחה גדול לג'אז הקלאסי) כי אין דבר כזה להבין ולהכיר כל סיגנון.......בדיוק כמו בכל דבר אחר בחיים.
והנה עוד סיפור קטן על קלאסי....באחד השידורים שלי לפני שנים.....הגיש הקריין מיבזק תנועה...וככה ברקע הוא שם איזה קטע מסויים...כל פעם.
יום אחד אני אומר לו .. תגיד..מה זו המוזיקה היפה הזו???????
הוא אמר לי... כן באמת דיסק ענק...אתן לך אותו לשמוע אחרי התוכנית. לקחתי. האזנתי. אהבתי.. וקניתי......ליאונרד ברנשטיין מנצח על התיזמרות המלכותית הבריטית.
בקיצור.....אני עוד יודע מהי מוסיקה מעבר למטאל.....אבל הסאונד הזה עושה לי תופעות על טבעיות בלתי מובנות..........ולא יצירה של דביסי. ( הנה.רק אתמול ערכתי תוכנית....ואני מחליש קצת את המוניטור ....וזאת שאני עורך לה את ההקלטה. אומרת לי. תגביר חזרה. אמרתי לה...... שאני לא מסוגל לשמוע את הקטע הזה.......לא נעים לי באוזן איתו. היא אומרת לי.... מה אתה לא אוהב את מהאלר???? אמרתי לה.....שלא ממש מכיר קטעים שלו....אבל לפחות את הקטע הזה....אני פשוט לא מסוגל לשמוע).
ולסיום ...אזכיר אגדה שפעם סיפרו לי ( נדמה לי שזה היה הכנר יאיר דאלאל חברי שסיפר לי לפני שנים. שיום אחד הראו לכנר האגדי אייזיק שטרן........קטעי תווים שמישהו כתב. שטרן מסתכל , ואומר שלא קל להבין את מי שכתב את זה, זה נראה מסובך... ואין ספק שרק גאון היה יכול לכתוב דברים כאלה. הוא כמובן לא ידע של מי התווים.............אבל את אותה יצירה שהראו לשטרן כתב בחור נחמד ששמו........... פראנק זאפה.
אז אני שוב אטען את מה שגם אייל אומר. מי אמר שאודיופילה לא הולכת עם מטאל???
מי אמר שמטאל זו מוזיקה נחותה..שלא יאה ונכון לבדוק איתה מערכת או רמקולים???
ומי אמר שמטאל היא מוזיקה לא ראויה

או שאם אני שומע מטאל. אני זרוק. מסומם....ופריק......

??
המוזיקה הקלאסית......או הג'אז.....אכן משובחת.. מעניינת .... יצירתית , אבל גם דרים תיאטר....או קריד ......... או ראש....או הרבה להקות מטאל.... כותבות דברים טובים... מורכבים....מעניינים.......ומסובכים. ואיך אמר לי פעם מישהו......אם בטהובן או מוצארט היו חיים היום......ייתכן שהם היו כותבים ביצירות שלהם גם מטאל......מה לעשות שאז עוד לא ממש הומצא החשמל.. ובטח פדאל דיסטורשן........והכלים שהיו אז .....היו אקוסטיים בלבד ,ולהם ניכתבה המוזיקה.
וראה מטאליקה עם הפילהרמונית.......סגול כהה בזמנו עם המלכותית של לונדון ( כבר אז ששמעתי את זה אמרתי ואהווווו) ...אז איזה יופי שמטאליקה הכבדה עושה הופעת פיצוץ.... עם הרכב קלאסי. כנראה שאפשר לחבר בין השניים.....כי מוזיקה היא תמיד מוזיקה .... תמיד מוזיקה ופתאום זה נראה מכובד.....מטאליקה עושה קלאסי..
ומי אמר שמי ששומע מטאל מנסה למרוד במשהו......? או לא אוהב להיתחכך בזקנות באולם קונצרטים

? ( נכון שאני מעדיף אותם צעירות

).
אז זהו חברים.....ובעיקר ילדיעפים , אחזור בפעם המליון......אני מת על ברונסקי ביט...וזאפה.....ופייגן....וגון מקלפלין....וקוקר ...וקרול קינג....ועוד המון אמניי פופ ורוק. תמיד המטאל ....יעשה לי את האורגזמה הכי חזקה כנראה.........
הייתה נימה של זילזול בחובבי המטאל....ואני יודע שאתה מכיר הרכבי רוק ילדיעפים. נדמה לי שאתה גם נגן קלידים....ויודע מה זו מוזיקה.אבל גם אני אומר שזה שיש לך גם נגיעה לקלאסי....אכן לא נותנת שום לגיטמציה לרדת על אנשי הרוק הכבד.ואם במקום למצוא אותי בהיכל התרבות שומע את זובין מטאה...תמצא אותי שומע את כריס קורנל בגני התערוכה בקרוב.....לא אומר שאני פחות אליטה מההוא שהלך להיכל התרבות. כבר אמרתי......גם הנדריקס.... הוא מוצרט.....ולד זפלין היא בטהובן ....תבדוק את האמירה שלי הזו בעוד 100 שנה.
אני מזכיר שוב........ להביא הרבה דיסקים של מטאל לתערוכה

ח
שבת נהדרת לכולם
רפי_א