רוק כבד ומטאל - בתערוכה HT2008

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716

שליחה

Eyal_W כתב:
theAman כתב:
oferlaor כתב:יש ויש, בגדול צריך לבדוק מי נמצא בחדר כשזה מופעל...
...
למה?
האם כשיפעילו מוסיקה קלאסית או ג'ז יבדקו מי נמצא בחדר?
...

אני מסכים איתך , לא ממש ברור לי למה אנחנו חובבי המטאל צריכים להוכיח שיש לנו אחות .
למה אנחנו צריכים להתנצל על זה שאנחנו אוהבים גאוני הדור שרק מעט מבינים .
למה מוסיקה קלאסית או גא'ז נחשבת עליונה יותר ?
...
רק מעט מבינים...?
אנחנו חיים באותו עולם? :מבולבל:

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה

משבר גיל העמידה.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271

שליחה

אורי_ו כתב:משבר גיל העמידה.
...
בוא'נה אני בחתיכת "משבר"
כבר 20 שנה :lol: :lol: :lol:

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

ofir-harlev

כן אנחנו חיים באותו העולם רק רואים דברים בצורה שונה .
בין חובבי המטאל והרוק תוכל למצא לא מעט מהם היו בעלי עבר \ הווה מוסיקלי יעני נגנים .
גיטריסטים בעיקר שנחשפו ללהקות רוק .
לא ניתן לעשות הכללה , אך ניתן להגיד לפחות בבראנגה שלי זה כך.
תופעה זו אולי נפוצה בסגנונת אחרים אך ניראה שהיחס בין נגנים לסגנון הוא מהגדולים בקרב חובבי במטאל.

יתרה מזאת
אני חושב שהשכלה \ ידע מוסיקלי יבאו לידי ביטוי בהבנה של העשייה של הלהקות הנ"ל .
ובכך נוצרת הערכה לחומר ולא כאלו שטועים "שמדובר בצעקות למיקרופון".

אני מקווה שיותר ברור עכשיו למה היתה כוונתי .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

theAman,

מנסיון (בתור חובב רוק כבד ותיק), זה עלול לגרום לסחף החוצה מהחדר...

כל מוזיקה "קיצונית" (אגב, ג'ז אכן בלתי סביל לאוזני העדינות, ויש עוד סגנונות דומים), רצוי פשוט לברר אם זה בסדר.

איך לומר - ברור שיהיה מגוון של טעמים.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

Eyal_W כתב:ofir-harlev

כן אנחנו חיים באותו העולם רק רואים דברים בצורה שונה .
בין חובבי המטאל והרוק תוכל למצא לא מעט מהם היו בעלי עבר \ הווה מוסיקלי יעני נגנים .
גיטריסטים בעיקר שנחשפו ללהקות רוק .
לא ניתן לעשות הכללה , אך ניתן להגיד לפחות בבראנגה שלי זה כך.
תופעה זו אולי נפוצה בסגנונת אחרים אך ניראה שהיחס בין נגנים לסגנון הוא מהגדולים בקרב חובבי במטאל.

יתרה מזאת
אני חושב שהשכלה \ ידע מוסיקלי יבאו לידי ביטוי בהבנה של העשייה של הלהקות הנ"ל .
ובכך נוצרת הערכה לחומר ולא כאלו שטועים "שמדובר בצעקות למיקרופון".

אני מקווה שיותר ברור עכשיו למה היתה כוונתי .
...
(Y) (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אני חושב שהסיבה היא שבד"כ מוסיקת ג'אז וקלאסית נשמעת יותר "ריאליסטית" ומוקלטת טוב יותר ממוסיקת רוק כבד, לפחות זו שאני שמעתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

רוב האנשים יודעים או זוכרים כיצד נשמעים במציאות כלים אקוסטיים. במוסיקת מטאל/ רוק כבד ממעיטים להשתמש בכלים אקוסטיים.

לכן כדי להדגים יכולת של מערכת אודיו להשמע מציאותית מעדיפים להשתמש במוסיקה הכוללת לרוב כלים אקוסטיים - יעני ג'אז וקלאסית.

יש סיבה נוספת, פלצנית במידת מה...מוסיקת ג'אז ומוסיקה קלאסית מתוייגות משום מה כסוגי מוסיקה תרבותיים יותר והמכוונים לאליטה תרבותית עלק..

אנקדוטה מעניינת בהקשר הזה - לפני כמה ימים סיפרתי בהתלהבות לחבר (שאינו שוותף לתחביב האודיופילי) את רשמיי ממערכת איכותית ויקרה ששמעתי אצל אודיופיל. החבר שאינו אודיופיל לא מכיר בכלל את בעל המערכת. אותו חבר שאינו אודיופיל, במידה של ציניות, שאל אותי, נכון שהאודיופיל שאצלו שמעת את המערכת אוהב מוסיקת ג'אז..?

אישרתי שאכן זה נכון אותו אודיופיל חובב מושבע של מוסיקת ג'אז . השיוך האוטומטי הזה של מוסיקת ג'אז לאודיופיליה סיקרן ושאלתי את חברי איך ידעת שבעל המערכת חובב ג'אז. אז חברי השיב בנחרצות זה הרי ידוע שכל האודיופילים אוהבים ג'אז.

מעניין לעניין באותו עניין:

בזמנו ניסיתי לארגן פרוייקט של דיסק רפרנס. לצורך הפרוייקט אספתי כמה דיסקי הדגמה של חברות אודיו היי אנד (אושר, B&W , וילסון אאודיו, בורמייסטר , PMC וכו') רוב רובה של המוסיקה בדיסקי ההדגמה היא ג'אז או קלאסית..

אוקצור..לצערי...אודיופיליה ומטאל / רוק כבד משום מה לא ממש מתערבבים יחד וחבל שכך..

שלמה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

אז מה עכשו?להתבייש בצד?
אמן מייסר

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה

ילדיעפים כתב:אז מה עכשו?להתבייש בצד?
...
(Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

KOOKE כתב:אוקצור..לצערי...אודיופיליה ומטאל / רוק כבד משום מה לא ממש מתערבבים יחד וחבל שכך..

שלמה
...
עם כל זה, נא לא להכליל :roll:

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830

אז הנה גם המילים שלי בעניין....

שליחה

אייל..שאלת את השאלה הכי שאלתית ומתבקשת מאלייה.
אני רק יכול להגיד לך....שהתערוכה הקודמת שהייתי , ואני עדיין בעניין של רמקולים להחליף...לקחתי איתי מספר דיסקים להאזנה אם אצטרך. האחד היה של האיחוד האחרון של להקת הקצפת.....השני היה של היהודים.....השלישי היה אחד האחרונים של רוברט פלאנט. שום דיסק קלאסי או ג'אז היה איתי , והיה ברור לי לחלוטין, שגם עם המוזיקה הזאת..אפשר לבחור רמקולים.
תראה אייל ...כתבו פה המון דברים....שאת רובם אני מקבל ומסכים גם ,ואני לא אחזור אלא אחדד ואוסיף את שלי.
מוזיקת רוק כבד ,זו לא מוסיקה שמושמעת תדיר נניח ברדיו . או במדיה השונה. זו לא מוזיקה של מצעדי פיזמונים ו MTV. ולטעמי לא כל אחד רגיל לשמוע את הסאונד הזה. כחובבי מטאל גם אנחנו יודעים שגם במטאל יש סיגנונות שניקרא להם.... נעימים יותר לאוזן... או צפופים באוזן. אין ספק שכל מציג בתערוכה נניח ירצה לשים איזו מוסיקה שיעני תנעים באוזן.......ותהיה מה שניקרא איכותית , ולא תבריח קהל.
גם במטאל יש קטעים...מדהימים ....שקטים....רכים.....אבל עם סאונד של דיסטורשן.
גם לי אין ספק.......שלכאורה המוזיקה הזו פחות נחשבת.פחות תרבותית , פחות אליטיסיתית ...מה שלדעתי הוא בולשיט אחד גדול. נכון זו מוזיקה פחות מלוקקת......יותר בועטת....לא מיופיפת, מה שגורם אולי לשמוע תגובות שכולנו מכירים....... מה זה הרעש הזה??? מה זה הצרחות האלה ?? מה הוא דופק שם ( המתופף כמובן ). אני לא בטוח שמי ששאל את השאלות האלה.. מבין משהו מהחיים שלו....או ניסה פעם להאזין למוזיקה הזו......או שהוא אוהב מוזיקה.
אני לא אמשיך לויכוח פילוסופי מיותר....מבחינתי המטאל לא פחות איכותי .......נחשב ומעניין.. מכל יצירה קלאסית שיש.
אני לא רואה לדוגמא שום הבדל בין נגן גיטארה קלאסי לזה של מטאל....אחרי הכל ההבדל היחיד הוא .שנגן המטאל ניגן בדיוק את אותו קטע.....רק חיבר את הגיטרה לאפקט שניקרא דיסטורשן , והסאונד השתנה.

ובמאמר מוסגר של 2 משפטים......הקלטות מטאל...הם לא פחות משובחות מכל הקלטה אחרת.....ונירוונה הראשון...רד הוט צ'ילי פפרס עם ההפקה של ריק רובין....זה בי"ס לסאונד. אולי אין תחום דינאמי מקסימאלי............אבל הסאונד.... מליון דולר.

בקיצור אייל.....תביא מטאל..........גם אני אביא. מעניין יהיה לראות את הפנים של אלה שיגיבו על המוזיקה פחותת ערך הזו....אנחנו רק נזכיר לכל אותם אנשים..........שג'ימי הנדריקס , כן המסומם השחור הזה......במרכאות.....הפך למוצרט ובטהובן של עולם הרוק לעולם ועד.....כנ"ל...קלפטון.......פייג'.....ואפילו אוזי אוסבורן.........נדמה לי קיבל אותו הוקרה מהמלכה אליזבט על תרומותו למוזיקה............. והוא לא ניגן מוזיקת מעליות נעימה......אבל הוא עשה מוזיקה.

אני בעדך אייל ועוד כמה פה מהכבדים......אחרים יתפלצנו. אנחנו נישאר אנחנו.אמיתיים ונאמנים למה שאנחנו אוהבים.. בלי לפחד ולחששו מה אחרים יגידו עלינו.

אני אגב מאזין כעת לתוכנית הרוק שואו ב VH קלאסיק......והנה להקת סלאייר כעת..........איזה כייף....wowwwww אז גיטרות.....חבל"זזזזזז.

סוף שבוע מצויין

רפי_א

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

אני לא בוכה, משהו נכנס לי לעין :cry: (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מכיוון שהטעם השולט הוא בד"כ זה של המציגים עצמם - לא נראה לי שנוצף דווקא ברוק כבד בהדגמות...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

תשמעו,זה נושא שאפשר לדון בו או להתווכח או לעקוץ ולנגוח,,, אבל הפעם אני חורג ממנהגי ודן בניחותא :)

נתחיל עם זה שבכל סגנון מוזיקה ישנם ווירטואוזים,החל ממוזיקה ערבית עבור לבלקנית משם לכל דרום אמריקה

והמוזקות הביינלאומיות -הרוק הכבד,בארוק כבד,פיוז'ן קלאסי וגאז לסוגיו וכמי שבא חזק מהמוזיקה הקלאסית

אני מודע לחלק הפלצני שבו כמו ליצירות פלאיות של רוול ודביוסי שאני לא מניח שרפי ושאר הכבדים מכירים או שמעו

עזבו את מוצרט באך ובטהובן הצנועים ביכולותיהם שלא נדבר על ארט טאטום ואוסקר פיטרסון פסנתרני הגאז העלובים

משהו-ביקרתי אצל אייל לפני כמה ימים והאזנתי לחומרים שאת רובם אני לא מכיר אבל הסגנון מוכר וידוע בהחלט

עם בסיסטים ומתופפים ווירטואוזים אין לי שום השגה בנושא-ומי כמוני מכיר את פייג' והנדריקס ואיאן גילן ואיאן פייסט

אני ורוב החברה באיזור הגיל שלי 50 מכירים כל נשימה של כל נגן מאלה והרשימה ארוכה אבל כדי להשוות עם סוגים

אחרים כגון קלאסי וגאז צריך להכיר את החומרים-ומי שכתב עד עכשו לא מכיר ואני את החומר שלו כן :!:

אז למה למרוד במשהו שאתה לא מכיר ולא מבין?מרד הנעורים?פצעי בגרות?אני מבין שהעניבות והזקנות המשתעלות

הרחיקו אותכם מאולמות הקונצרטים-גם אותי-אבל תפוס לך פרטיטורה של יצירה סתמית כלשהי של בטהובן למשל

עקוב אחרי נגינת הכלים ראה את העבודה שהשקיע המלחין בכל כלי ממאה הכלים שבתזמורת,את הגאונות שמעטים זכו לה

רגע לא יודע מה זה פרטיטורה?לא יודע לקרוא תווים?לא יודע מי זה רוול?יש לי רעיון-תאהבו מטאל ורוק אבל בצנעה

בחדרי חדרים לא לעשות רעש כמו קופת צדקה עם שני מטבעות בפנים
אמן מייסר

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

רפי קבל (Y) ובענק
ילדיעפים
לא ברורה לי מה הטענה שלך .
האם חוסר יכולת שלי להתחבר למוסיקה קלאסית , או השיעמום השל "תו בשעה" הוא זה שגורם או גרם לי להאזין רוק כבד
:roll:

הבעיה המרכזית הינה , קלסיקאים שהפרטירורה יוצאת להם מהישבן חושבים שמי שלא יודע מה זה, ו \או לחילופין לא מאזין ולא הולך לקונצרטים נמצא בנקודה נמוכה יותר.

זה שאתה מכיר את הנדריקס או סגול כהה לא נותן לך את הלגיטימציה לזלזל בחובבי המטאל ורוק הכבד.
אני עדיין לא מכיר מטאליסט שמגדיר את עצמו כאליטה מול אחד שמאזין לקלאסית .

אותי אישית קלאסית משעממת , וכך גם ג'ז תו בשעה .
ואני בהחלט מנסה להאזין לחומרים אבל פעם אחר פעם אני מגלה שההעדפה שלי היא לרוק הכבד, פיוזן אלקטרי , וג'ז רוק.

אז יאאלה מטאליסטים תגיע בהמוניכם לתערוכה

:lol:

אני דווקא רוצה לשבח את אחד היבואני מנדי סאבו מ AVA , הבחור מאזין חובב קלאסי וג'ז תו בשעה .
יאמר לזכותו שהוא בעל ראש פתוח .
באחד המפגשים שלנו הגעתי עם TRANSATLANTIC .
בסוף האזה הוא ביקש שאני ארכוש לו העתק של הדיסק.
אז מי אמר שקלסיקאי לא יכול לאהוב פרוגרסיב
:D :D :D :D
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

רפי_א
גורו
גורו

הנה עוד כמה מילים ממני....

שליחה

נעם לי לקרוא את מה שכתבת יליעפים. גם אני לצערי לא הבנתי כמו אייל מה הקטע במה שכתבת ומהי הטענה שלך.
אין לי שום דבר נגד מוזיקה קלאסית , ג'אז....... או כל מוסיקה אחרת. וגם אייל בתכוון לדברים אחרים לגמרי ממה שכתבת.

אבל גם אני הרחתי נימה של זילזול בכמה דברים שכתבת.

כבר אמרתי פעם שהקשת המוזיקלית שאני אוהב....היא הרבה יותר מרחבה. כן תמיד הרוק יהיה באמצע....ואני מת על הסאונד של הדיסטורשן. אבל רק אל תספר לי מה זה מוזיקה........ וגם לא קלאסית.
אם אני מכיר את רוול....??? מה לעשות ,אבל את יצירת המופת שלו בולרו יש לי..... :lol:
גם את תמונות בתערוכה של מוסורסגי....מה לעשות ,אבל אמרסון לייק ופאלמר לימדו אותי להיתענג על היצירה הזו. ואני מת עלייה.
לפני שנים.....להקת רנסאנס עשתה לי את זה עם היציריה הקלאסית שלה שחרזאדה.
גם נגינת החליל הקלאסי של איאן אנדרסון........בקטע בורה , כולי עונג.
מעבר לזה.....לא בטוח שרבים פה שומעים סוגי מוזיקה כמוני...כן בעבודה.
שאני עובד על פנינים לשבת ברשת ב........אלו שעתיים של מוזיקה קלאסית.
ומספר פעמים בשבוע אני עובד עם מגיש.......שנותן שעתיים של מוזיקה קובנית. ומוזיקת עולם.
בכל מוזיקה תמיד יהיה הקטע שאני . ואללה ... ענק.
אבל בשורה התחתונה......אני מת על רוק....כאן הידע שלי וההיתמחות שלי......ואני מודה שאני לא מהמבינים הגדולים בקלאסי.... ( גם לא מומחה גדול לג'אז הקלאסי) כי אין דבר כזה להבין ולהכיר כל סיגנון.......בדיוק כמו בכל דבר אחר בחיים.
והנה עוד סיפור קטן על קלאסי....באחד השידורים שלי לפני שנים.....הגיש הקריין מיבזק תנועה...וככה ברקע הוא שם איזה קטע מסויים...כל פעם.
יום אחד אני אומר לו .. תגיד..מה זו המוזיקה היפה הזו???????
הוא אמר לי... כן באמת דיסק ענק...אתן לך אותו לשמוע אחרי התוכנית. לקחתי. האזנתי. אהבתי.. וקניתי......ליאונרד ברנשטיין מנצח על התיזמרות המלכותית הבריטית.

בקיצור.....אני עוד יודע מהי מוסיקה מעבר למטאל.....אבל הסאונד הזה עושה לי תופעות על טבעיות בלתי מובנות..........ולא יצירה של דביסי. ( הנה.רק אתמול ערכתי תוכנית....ואני מחליש קצת את המוניטור ....וזאת שאני עורך לה את ההקלטה. אומרת לי. תגביר חזרה. אמרתי לה...... שאני לא מסוגל לשמוע את הקטע הזה.......לא נעים לי באוזן איתו. היא אומרת לי.... מה אתה לא אוהב את מהאלר???? אמרתי לה.....שלא ממש מכיר קטעים שלו....אבל לפחות את הקטע הזה....אני פשוט לא מסוגל לשמוע).

ולסיום ...אזכיר אגדה שפעם סיפרו לי ( נדמה לי שזה היה הכנר יאיר דאלאל חברי שסיפר לי לפני שנים. שיום אחד הראו לכנר האגדי אייזיק שטרן........קטעי תווים שמישהו כתב. שטרן מסתכל , ואומר שלא קל להבין את מי שכתב את זה, זה נראה מסובך... ואין ספק שרק גאון היה יכול לכתוב דברים כאלה. הוא כמובן לא ידע של מי התווים.............אבל את אותה יצירה שהראו לשטרן כתב בחור נחמד ששמו........... פראנק זאפה.

אז אני שוב אטען את מה שגם אייל אומר. מי אמר שאודיופילה לא הולכת עם מטאל???
מי אמר שמטאל זו מוזיקה נחותה..שלא יאה ונכון לבדוק איתה מערכת או רמקולים???
ומי אמר שמטאל היא מוזיקה לא ראויה ???? או שאם אני שומע מטאל. אני זרוק. מסומם....ופריק......??????

המוזיקה הקלאסית......או הג'אז.....אכן משובחת.. מעניינת .... יצירתית , אבל גם דרים תיאטר....או קריד ......... או ראש....או הרבה להקות מטאל.... כותבות דברים טובים... מורכבים....מעניינים.......ומסובכים. ואיך אמר לי פעם מישהו......אם בטהובן או מוצארט היו חיים היום......ייתכן שהם היו כותבים ביצירות שלהם גם מטאל......מה לעשות שאז עוד לא ממש הומצא החשמל.. ובטח פדאל דיסטורשן........והכלים שהיו אז .....היו אקוסטיים בלבד ,ולהם ניכתבה המוזיקה.
וראה מטאליקה עם הפילהרמונית.......סגול כהה בזמנו עם המלכותית של לונדון ( כבר אז ששמעתי את זה אמרתי ואהווווו) ...אז איזה יופי שמטאליקה הכבדה עושה הופעת פיצוץ.... עם הרכב קלאסי. כנראה שאפשר לחבר בין השניים.....כי מוזיקה היא תמיד מוזיקה .... תמיד מוזיקה ופתאום זה נראה מכובד.....מטאליקה עושה קלאסי..

ומי אמר שמי ששומע מטאל מנסה למרוד במשהו......? או לא אוהב להיתחכך בזקנות באולם קונצרטים ????? ( נכון שאני מעדיף אותם צעירות חחחחח ).

אז זהו חברים.....ובעיקר ילדיעפים , אחזור בפעם המליון......אני מת על ברונסקי ביט...וזאפה.....ופייגן....וגון מקלפלין....וקוקר ...וקרול קינג....ועוד המון אמניי פופ ורוק. תמיד המטאל ....יעשה לי את האורגזמה הכי חזקה כנראה......... :P

הייתה נימה של זילזול בחובבי המטאל....ואני יודע שאתה מכיר הרכבי רוק ילדיעפים. נדמה לי שאתה גם נגן קלידים....ויודע מה זו מוזיקה.אבל גם אני אומר שזה שיש לך גם נגיעה לקלאסי....אכן לא נותנת שום לגיטמציה לרדת על אנשי הרוק הכבד.ואם במקום למצוא אותי בהיכל התרבות שומע את זובין מטאה...תמצא אותי שומע את כריס קורנל בגני התערוכה בקרוב.....לא אומר שאני פחות אליטה מההוא שהלך להיכל התרבות. כבר אמרתי......גם הנדריקס.... הוא מוצרט.....ולד זפלין היא בטהובן ....תבדוק את האמירה שלי הזו בעוד 100 שנה.

אני מזכיר שוב........ להביא הרבה דיסקים של מטאל לתערוכה חחחחחח

שבת נהדרת לכולם

רפי_א

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

רפי

אהבתי..

שלמה

רפי_א
גורו
גורו

תודה KOOK...ואני מוסיף גם

שליחה

שכל הז'אנר המטאל גוטי........כמו למשל ... נייטוויש.... פארדיז לוסט ...טריון... Within Temptation.ועוד... . מנגנות רוק כבד שמשולב עם שירה אופראית ונגיעות קלאסיות וסימפוניות.......וזה נישמע הניפלא.

רפי_א

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה

אפשר להביא גם דיסקים של עופר לוי ?
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

חזור אל “מוסיקה”