נערך לאחרונה על ידי Phonics ב 18/03/2008 23:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
כבר חתמתי.
Ozen
חבר ותיק
תגובות: 2011
שליחה
אני אישית לא אוהב את ACDC (ראיתם מה זה, לא אמרתי שהם גרועים, אמרתי פשוט את דעתי בנימוס!), ומכיר רק את Black Sabbath בשנים הראשונות שלהם (עם אוזי, כפרה עליו) - הם כבדים קצת יותר, גם מאבות המטאל (אותן שנים).
לא ממש שקטים, רק כמה שירים...
Eyal_W
עוסק בתחום
תגובות: 7639
שליחה
ואני דווקא לא אוהב את אוזי .... (אבל אוהב אווזי ).
בגדול אני מעדיף את בלק עם DIO .
שאלה קשה כי זו להקה עם המון חומר והוא לחלוטין לא אחיד באיכות שלו.
אז נתחיל מזה ששני האלבומים הראשונים גאוניים, ואני שמעתי אותם הרבה אחרי שכבר אהבתי את הלהקה. IRON MIADEN ו- KILLERS הם לא רק גאוניים (והם במושגים של היום בכלל לא רוק כבד).
ואז בא BRUCE DICKENSON הכל יכול (הבחור לא רק טייס, אינטיליגנט ברמות על, סייף מקצועי ועוד אלף ואחד פעילויות) ושינה הכל.
עד SOMEWHERE IN TIME מאוד אהבתי אותם ואז לקרת סוף שנות השמונים הם הפכו לשבעים מדי וחוזרים על עצמם. פשוט כבר לא היה את הניצוץ, זה כמו הכלבים הזקנים האלה שעדיין עושים את אותם טריקים ישנים ולא שמו לב שהעולם השתנה סביבם. פה ושם היה להם ניצוצות של גאוניות, אבל בסה"כ כמו METALLICA הם נהיו שבעים מדי ולעסו שוב ושוב את אותה גירה ישנה של אוכל שהם עיכלו בשנות השמונים.
אם נסכם - עד סוף/אמצע שנות השמונים (כולל SOMEWHERE IN TIME הגאוני), הם היו מובילים ולדעתי הרבה מאוד מוזיקה (לא רק רוק כבד) שאנחנו שומעים היום זה תוצאה ישירה של תקליטי הקונספט שלהם.
הם היו חוצבי דרך בתחילת שנות השמונים, לא פחות מזפלין, סבאת' ו-ACDC.
תחילת שנות השמונים היתה תקופה נהדרת לסוג המוזיקה הזו. היום נדיר למצוא יצירתיות כמו של הלהקות של אז שהמציאו כל אחת ז'אנר משלהם. פרט לכמה להקות שאני יכול לחשוב עליהן - הרוב פשוט מנסה לשחזר את מה שהגדולות עשו לפני 20+ שנה...
החברה האלה כבר בסביבות השישים שלהם לא?
הייתה תוכנית בvh-1 לפני כמה זמן על הרוקרים האלה משנות ה70-80
קיס לד זפלין רולינג סטונס סקורפיונס ועד הרבה כולם כבר חטיאיירים.
פעם הייתי שומע אותם המון בתקופת התקליטים היום לא מסוגל לשמוע אף אחד מהם.