תגובות למדריך הפעלת האצת חומרה בקבצי MKV בפרופיל 4.1

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

OldMan,
ההאצה מיועדת בעיקר ל-1080 כי 720P כולם מריצים בלי בעיה.
1080 שמקודד ב-LEVEL 4.1 יואץ בחומרה בשימוש בקודק של PDVD.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472

שליחה

lebovitz , כפי שכבר הסברתי כאן: http://www.hometheater.co.il/vp526472 ( עמוד לפני )
בתוכנה BSPLAYER , אתה פשוט גורר את קובץ הכתוביות אל התוכנה/ חלון הסרט

oldman - לגבי הכותרת , אבקש ממרטין לשנות ל " בחלונות XP " למרות שציינתי זאת במאמר.
אם בסופו של דבר מפענחים את H264 בעזרת מקודד COREAVC בתוכנה - איך בדיוק הפעלנו את האצת הקידוד בכרטיס המסך בחומרה??
...
רשמתי שבוחרים ב PDVD בתור פילטר, לשם פענוח 1080P, מדריך זה נכתב לפני חודש ימים אך פורסם רק עכשיו.
ובתחילת השרשור כאן רשמתי: שוידאו 720P נראה יותר טוב!!!!!!! ע"פ PDVD.

משמע - כל פעם שאני מריץ סרט 1080P , אני מעביר בהגדרות הBSPLAYER שימוש בפילטר PDVD,
כDEFAULT , אני משתמש ב COREAVC
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: מה חידשו חכמים בתקנתם...

שליחה

OldMan כתב:האם נעשתה השוואה עם/בלי כרטיס מסך או שבסופו של דבר במקום לקנות כרטיס מסך, ספק כח וטכנאי בלי חשמל סטאטי - אפשר לפתור את הכל בהתקנה פשוטה של COREAVC?
...
למרות הזלזול בשאלה אענה עליה...
בוודאי שניסינו להריץ קבצי 1080P מלכתחילה עוד לפני יותר מ חצי שנה.
אך לשווא , ניסינו לראות גם בפוסט מסויים , מהו המחשב החלש ביותר שיכול להריץ ללא בעייה, לאחר זמן רב של ניסויים והתכתבויות , "יצא" ששוחררו מספר סרטים עם קידוד 4.1
( הרי לא רק לישראל יש את הבעייה הזו ).

אתה מוזמן לקרא כאן ( 30 עמ' )
האצת חומרה בניגון קבצי mkv

וכאן ( 14 עמ' ) : המחשב החלש ביותר להרצת 1080P
המחשב החלש ביותר להרצת 1080P
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

OldMan, למרות שנוצר אצלך הרושם שהאצת פענוח ווידאו בחומרה זה שיא השכלולים שכולנו שואפים להגיע אליו ושאנחנו מתענגים על דקויות טכניות שלא עוזרות לאף אחד זה ממש לא ככה.

אנחנו בסה"כ רוצים להגיע למצב שבו אפשר יהיה לראות כל סרט ווידאו בלי לשבור את הראש לפני כן ולבצע שמיניות באוויר כדי שזה ירוץ בלי לקרטע. אני מאמין שגם אתה שותף לשאיפה זו. מבחינה זו האצה בחומרה היא כישלון מוחלט - היא לא פשוטה, עובדת רק עם חלק מהמקורות ודורשת כרטיסי מסך חדשים יחסית. בנוסף היא גם מאוד מוגבלת באפשרויוית לעיבוד תמונה וכפי שאתה יודע, אפילו הוספת כתוביות היא משימה שהיא לא יכולה להתמודד איתה (ויסלחו לי כל חסידי ה BSP).

אבל כרגע זו הדרך היחידה שבה ניתן לנגן במחשב סרטי bluray או כל ווידאו אחר עם bitrate גבוה. כפי שאמר מקודם guyezra, עם סרטי 720P שברובם ה bitrate לא עובר 8Mbps אין שום בעיה לכל מחשב שהוא לא גרוטאה לפענח בתוכנה וברוב המקרים זה גם מספק בהחלט
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

Catskinner כתב:OldMan, למרות שנוצר אצלך הרושם שהאצת פענוח ווידאו בחומרה זה שיא השכלולים שכולנו שואפים להגיע אליו ושאנחנו מתענגים על דקויות טכניות שלא עוזרות לאף אחד זה ממש לא ככה.

אנחנו בסה"כ רוצים להגיע למצב שבו אפשר יהיה לראות כל סרט ווידאו בלי לשבור את הראש לפני כן ולבצע שמיניות באוויר כדי שזה ירוץ בלי לקרטע. אני מאמין שגם אתה שותף לשאיפה זו. מבחינה זו האצה בחומרה היא כישלון מוחלט - היא לא פשוטה, עובדת רק עם חלק מהמקורות ודורשת כרטיסי מסך חדשים יחסית. בנוסף היא גם מאוד מוגבלת באפשרויוית לעיבוד תמונה וכפי שאתה יודע, אפילו הוספת כתוביות היא משימה שהיא לא יכולה להתמודד איתה (ויסלחו לי כל חסידי ה BSP).

אבל כרגע זו הדרך היחידה שבה ניתן לנגן במחשב סרטי bluray או כל ווידאו אחר עם bitrate גבוה. כפי שאמר מקודם guyezra, עם סרטי 720P שברובם ה bitrate לא עובר 8Mbps אין שום בעיה לכל מחשב שהוא לא גרוטאה לפענח בתוכנה וברוב המקרים זה גם מספק בהחלט
...
(Y)
אני אוסיף ואומר כפי שכבר כתבו פה באחד השרשורים (וסליחה שאני לא זוכר בדיוק מי זה היה (f) ):
השאיפה שלנו היא לא האצה בחומרה אלא לראות סרט HD בלי בעיות, אם זה יהיה עם או בלי האצת חומרה, זה כבר משני, העיקר זו התוצאה הסופית.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

הופתעתי לטובה לגבי הוספת הכתוביות.
מעניין כיצד זה מתבצע. אולי המחשב הופך את הכיתוב לתמונה והכרטיס מבצע איחוד.
האם זה עבוד גם ב- MPC?

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה

yaronkle כתב:הופתעתי לטובה לגבי הוספת הכתוביות.
האם זה עבוד גם ב- MPC?
...
זה פשוט STREAM נוסף שהכרטיס מסך משלב עם הסרט.

זה אותו דבר כמו שבכל תוכנת וידאו כשיא מציגה לך את ה OSD שלה על הוידאו עצמו, אתה לא פתאם מאבד את ההאצת חומרה. אז באותה מידה שהיא מציגה את ה OSD או כל דבר אחר על היודאו היא יכולה גם "לצייר" את הכתוביות.

ככה עושה בעצם כל תוכנת DVD כשהיא מציגה כתוביות (וכך היא לא מאבדת האצת חומרה).

לגבי SRT, אז רק תוכנות מעטות כמו BSPLAYER עושות את זה ככה, כל השאר מסתמכות על פילטר שנדחף נאמצע ושובר את ההאצת חומרה.

lebovitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393

שליחה

אם אני מבין אותך נכון אז אם אני רץ עם הנגן הפנימי של MP, לא אוכל לקבל האצת חומרה בגלל הכתוביות.

לזה בדיוק התכוונתי בשאלה שלי למעלה.
כל שימוש ב-VOBSUB או ב-FFDSHOW בשביל כתוביות, יגרור ביטול האצת חומרה?

MusicMan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

יש לי את ה-CoreAVC וגם את PowerDVD מותקנים במחשב
ומשום מה ה-PowerDVD מתעקש לפצל לי את קבצי ה-MKV.
איך אני אוכל להגדיר שה-CoreAVC הוא זה שיפצל לי את קובצי ה-MKV ולא PowerDVD?

תודה רבה לכל מי שעוזר!

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תודה olie.

מעניין תוך כמה זמן ל- ffdshow תהיה האפשרות להעביר ישירות לכרטיס מסך ולתמוך בכתוביות...

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

MusicMan כתב:יש לי את ה-CoreAVC וגם את PowerDVD מותקנים במחשב
ומשום מה ה-PowerDVD מתעקש לפצל לי את קבצי ה-MKV.
איך אני אוכל להגדיר שה-CoreAVC הוא זה שיפצל לי את קובצי ה-MKV ולא PowerDVD?

תודה רבה לכל מי שעוזר!
...
שחק עם ה MERIT
( עבור שוב בקפידה על שלב מספר 3 במדריך )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

MusicMan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

tobenary כתב:שחק עם ה MERIT
( עבור שוב בקפידה על שלב מספר 3 במדריך )
...
תודה על העזרה אחינו!
שיניתי את העדיפויות ב-Merit כמו שצריך פשוט ברוב "חוכמתי" לא הפעלתי את
המחשב מחדש ולכן ההגדרות לא נכנסו לתוקף...

עכשיו הכל הסתדר.

שוב תדה על העזרה ועל מדריך מצויין שפתר לי (ואני בטוח שלעוד הרבה אנשים) הרבה
שאלות לא פתורות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

yaronkle

אני מצאתי באג ב FFDSHOW שמעיף לי את המדיה סנטר ברגע שהמקודד מנסה לייצר THUMBNAILS בסיפריית הסרטים.
נכנסתי לפורומים שלהם, דיווחתי על באג ובתוך שבוע עד שבוע וחצי הבאג נפתר.
אולי שווה לך לנסות. אני בינתיים מריץ רק 720P ואין לי צורך בכרטיס מסך.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

olie כתב:
yaronkle כתב:הופתעתי לטובה לגבי הוספת הכתוביות.
האם זה עבוד גם ב- MPC?
...
זה פשוט STREAM נוסף שהכרטיס מסך משלב עם הסרט.

זה אותו דבר כמו שבכל תוכנת וידאו כשיא מציגה לך את ה OSD שלה על הוידאו עצמו, אתה לא פתאם מאבד את ההאצת חומרה. אז באותה מידה שהיא מציגה את ה OSD או כל דבר אחר על היודאו היא יכולה גם "לצייר" את הכתוביות.

ככה עושה בעצם כל תוכנת DVD כשהיא מציגה כתוביות (וכך היא לא מאבדת האצת חומרה).

לגבי SRT, אז רק תוכנות מעטות כמו BSPLAYER עושות את זה ככה, כל השאר מסתמכות על פילטר שנדחף נאמצע ושובר את ההאצת חומרה.
...
yaronkle כתב: מעניין תוך כמה זמן ל- ffdshow תהיה האפשרות להעביר ישירות לכרטיס מסך ולתמוך בכתוביות...
...
olie,
הלוואי שזה היה סתאם עוד stream שאפשר לדחוף במקביל בלי לעבד את ההאצה !
האצה ב Windows 2000 צפונה (עד ויסטה לא כולל) נעשית ע"י פונקציות של DXVA שבגלל מורכבות העניין

אני אפרט רק בקצרה איך זה עובד:
א. נעשה חיבור בין פילטר ה Video Decoder לפילטר Video Renderer (זה יהיה פילטר ה VMR או ה Overlay mixer).
ב. ע"י שימוש בממשק שנחשף ע"י Video Renderer ה Video Deocder יכול לחקור ולהשתמש בשירותי ההאצה שכרטיס המסך תומך (למתכנתי ה DirectShow שביניכם הממשק הזה בא מעולם ה COM-ים ונקרא IAMVideoAccelerator)
ג. ע"י שימוש של פונקציות דרך הממשק הזה ניתן "להשתמש\לממש" את שירותי ההאצה של כרטיס המסך

הערות נוספות:
-התאור שלי מתייחס ל DXVA1 ולא ל DXVA2 שעובד תחת ויסטה בשימוש ה EVR וממומש בצורה שונה לגמרי
-בעיקרון זה אפשרי להוסיף פילטר נוסף שיכנס בין ה Deocder לבין ה Renderer ועדיין לקבל האצה. אבל זה עניין לא פשוט בכלל שצורך מימוש של ממשקים שנתמכים ע"י ה Video Renderer (כגון IAMVideoAccelerator) ולכן אני מסופק באם ה FFDSHOW יתמכו בעתיד בהאצה כזאת
-אין אפשרות לקבל בויסטה האצה בלקיחת מודולים שעובדים עם DXVA1 וניסיון להריץ אותם ב XP.
למרות שמיקרוסופט מימשו ממשק שמתרגם פקודת של DXVA1 ל DXVA2 אבל את פקודות האצה של H.264 הם השמיטו ולכן ניתן לנגן אבל ההאצה תלך לאיבוד (כדי לקבל האצה בויסטה חייבים להשתמש ב DXVA2 וב EVR, שכרגע רק ה CyberLink Decoder יודע לעשות)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ffdshow לא יתמכו בהאצת פענוח ווידאו בחומרה מכמה סיבות:

1. אין לצוות לא את המשאבים, כ"א או זמן להרמת המשימה. מדובר במספר מצומצם מאוד של מפתחים שמשקיעים מהזמן הפנוי שלהם.

2. הם לא קיבלו ולא יקבלו עזרה כלשהיא ממיקרוסופט. שלא לדבר על ליווי מקצועי.

3. הם משתמשים בספריות של פרוייקט ffmpeg וכדי ליישם האצה הם יצטרכו לפרק את הקוד לגורמים. זה לא יקרה לעעולם.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Catskinner כתב:ffdshow לא יתמכו בהאצת פענוח ווידאו בחומרה מכמה סיבות:

1. אין לצוות לא את המשאבים, כ"א או זמן להרמת המשימה. מדובר במספר מצומצם מאוד של מפתחים שמשקיעים מהזמן הפנוי שלהם.

3. הם משתמשים בספריות של פרוייקט ffmpeg וכדי ליישם האצה הם יצטרכו לפרק את הקוד לגורמים. זה לא יקרה לעעולם.
...
בקשר לסעיף 3 : זה ברור שאין סיכוי שהם ישנו את הפענוח שנעשה בספריית ה ffmpeg.
מה שאני דיברתי עליו הוא רק על התצורה שהם מוסיפים כתוביות לערוץ שכבר קודד במצב Raw Data (לדוגמה מפענח של CyberLink שמחובר ל FFDSHOW לצורך כתוביות שמחובר ל VMR) במצב זה אכן אפשרי (ויותר קל) להוסיף כתוביות ועדיין לשמור על האצה אבל זה עדיין דורש עבודת פיתוח שנראה לא תעשה על-ידם
אגב, מעניין כמה אנשים היו מוכנים לשלם ולקנות פילטר כזה ??

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Catskinner כתב:ffdshow לא יתמכו בהאצת פענוח ווידאו בחומרה מכמה סיבות:

...
1. הצוות עובד על ffdshow כל הזמן.
לדוגמה ה- multicore support ב- H264.
ראה changelog
http://www.videohelp.com/tools/ffdshow?changelog=168
זה רק עניין של זמן.

2. האינטרס בשיפורים הוא של יצרניות כרטיסי המסך ולא של מיקרוסופט.

3. לא חושב שזה ידרוש מהפכה. הייתי מצפה שזה יהיה דומה ברעיון הכללי ל- spdif pass through.
מנחש שגם יהיה אפשר לצרף כתוביות בעתיד בעזרת directvobsub להאצת חומרה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

היחיד בצוות ffdshow שניסה להרים את הכפפה היה Damien - מי שמתפרסם כ albain - והוא התייאש בינתיים. התמיכה בריבוי ליבות ב H.264 זה דווקא הגיע מהחברים בפרוייקט ffmpeg כמדומני כי היא חלק מה libavcodec.

לצערנו ההשוואה ל S/PDIF לא מתאימה כאן. פענוח בחומרה באמצעות DXVA2 פשוט לא עובד ככה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Catskinner כתב:היחיד בצוות ffdshow שניסה להרים את הכפפה היה Damien - מי שמתפרסם כ albain - והוא התייאש בינתיים.
...
Catskinner,

נשמע מאוד מעניין (Y)
איפה קראת את זה ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

חזור אל “תוכנה - KODI”