מה עדיף: Marantz sr4500/4400 , Harman Kardon avr130/230 ?
- nvinyl66
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 826
ואני אומר, שיקנה מגבר בסגנון הNAD, שני רמקולים (במקום החמישה, שד"א תופסים מקום, כבלים וכו'), וסב====זה נותן איכות גבוהה יותר בהאזנה למוסיקה + חלק גדול מהאפקטים של קולנוע ביתי. כמו כל דבר הקשור בתקציב מוגבל, זו פשרה- אבל לעניות דעתי פשרה המקפחת פחות את איכות ההאזנה בסרטים ובמוסיקה.
בנוסף, חמישה רמקולים + סב בחדר בעולם האמיתי יוצרים אתגר בכל הנוגע למיקומם. במובן הזה אין לי ספק, שמיקום מדוייק של שני רמקולים וסב מעשי יותר, ולכן התוצאה תתחרה בכבוד מבחינת האפקט הריגשי בסרטים במערכות רב ערוציות (ברמת האנטר לבל כמובן - לא מערכות של עשרות אלפי שקלים!).
בנוסף, חמישה רמקולים + סב בחדר בעולם האמיתי יוצרים אתגר בכל הנוגע למיקומם. במובן הזה אין לי ספק, שמיקום מדוייק של שני רמקולים וסב מעשי יותר, ולכן התוצאה תתחרה בכבוד מבחינת האפקט הריגשי בסרטים במערכות רב ערוציות (ברמת האנטר לבל כמובן - לא מערכות של עשרות אלפי שקלים!).
נועם
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
ציטוט................
וסב====זה נותן איכות גבוהה יותר בהאזנה למוסיקה
אתה יודע כמה קשה לשלב סאב במוזיקה? או כמה הסאב צריך להיות איכותי
בשביל להשתלב עם הרמקולים הקדמיים?
אני חושב שסאב רק הורס בשמיעת מוזיקה. אין כמו לשמוע מוזיקה עם שני רמקולים {טובים} בלי כל
התוספת של הסאב-שכן משתלב.......או לא משתלב נכון עם המוזיקה.
לקולנוע זה דבר אחר-"חייבים" סאב.
אני חושב שישקיע יותר ברמקולים קדמיים+סנטר תואם. ורק בהמשך להוסיף סאב ורמקולים אחוריים.
וכמובן רסיבר לקולנוע ביתי בסיסי.
אתה יודע כמה קשה לשלב סאב במוזיקה? או כמה הסאב צריך להיות איכותי
בשביל להשתלב עם הרמקולים הקדמיים?
אני חושב שסאב רק הורס בשמיעת מוזיקה. אין כמו לשמוע מוזיקה עם שני רמקולים {טובים} בלי כל
התוספת של הסאב-שכן משתלב.......או לא משתלב נכון עם המוזיקה.
לקולנוע זה דבר אחר-"חייבים" סאב.
אני חושב שישקיע יותר ברמקולים קדמיים+סנטר תואם. ורק בהמשך להוסיף סאב ורמקולים אחוריים.
וכמובן רסיבר לקולנוע ביתי בסיסי.
- nvinyl66
-
- חבר פעיל במיוחד

אני בהחלט מסכים איתך בנושא של הסאב והמוסיקה! צריך לעבוד קשה כדי שיתאים, ולהשקיע המון כסף בסאב מהיר וטוב.
מה שהתכוונתי (ולא כתבתי) זה לבנות סידור כזה של סאב, ןלהשתמש בו לקולנוע ביתי ולא למוסיקה.
ואגב, מה שכתבת על הקושי בסידור סאב תופס (ואולי פי כמה) גם לגבי קולנוע ביתי עם חמישה רמקולים (שהם לרוב באיכות ירודה יותר...).
מה שהתכוונתי (ולא כתבתי) זה לבנות סידור כזה של סאב, ןלהשתמש בו לקולנוע ביתי ולא למוסיקה.
ואגב, מה שכתבת על הקושי בסידור סאב תופס (ואולי פי כמה) גם לגבי קולנוע ביתי עם חמישה רמקולים (שהם לרוב באיכות ירודה יותר...).
נועם
- nvinyl66
-
- חבר פעיל במיוחד

סנטר תואם...אפשר. זה רעיון לא רע, אבל לדעתי אפשר גם בלעדיו אם הקדמיים איכותיים מספיק. אבל אין לי דעה חזקה בנושא.
נועם
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

סנטר מוסיף המון.
אני יודע שהרבה אנשים אומרים שאפשר בלי רמקול סנטר
ושרמקולים קדמיים מספיקים אם תשב בזווית נכונה......וכ"ו
אני חושב אחרת-
רמקול סנטר לא פחות חשוב משום רמקול אחר לסרטים. {סאב, אחורי}
והתוספת שלא מאוד משמעותית לטעמי.
ושרמקולים קדמיים מספיקים אם תשב בזווית נכונה......וכ"ו
אני חושב אחרת-
רמקול סנטר לא פחות חשוב משום רמקול אחר לסרטים. {סאב, אחורי}
והתוספת שלא מאוד משמעותית לטעמי.
- Mentally
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
Re: מתומחרים אותו מחיר?
זהו מחיר המחירון באינטרנט. בפועל כאשר הנך נכנס לחנות המחיר מתעגל ל-2,000 ש"ח במהרה.עופרצפריר כתב:NAD 320BEE - ש"ח2400 , CAMBRIDGE AUDIO 500A - ש"ח2500
להמשיך......
סליחה, 35% יותר, זה לא אותו מחיר....
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

מה אז גם Marantz מתעגל ל- 1500ש"ח
פיצוץ,אני קונה שניים.
לעינייננו, אני חושב שאני חוזר על זה כמה פעמים.
מי שרוצה מערכת לשמיעת מוזיקה "בלבד" שיקנה - CAMBRIDGE AUDIO ,NAD , AUDIO ANALOGUE..... וכ"ו
אם זה אין לי ויכוח.
או אפילו GamuT Audio כמו שאני רוצה..........................
העיקר שזה יהיה מגבר סטריאו יעודי.
אבל מה עושים אם יש תקציב מוגבל?
ורוצים גם סטריאו,וגם קולנוע,ואם אפשר רדיו על הדרך.
צריך לבחור רסיבר לקולנוע,שהוא גם פשרה מסויימת. אבל עונה על כל הפורמטים ?
ואם אפשר שיהיה טוב גם במוזיקה.
אני טוען ש- Marantz עונה על זה בכבוד,לטעמי.
לעינייננו, אני חושב שאני חוזר על זה כמה פעמים.
מי שרוצה מערכת לשמיעת מוזיקה "בלבד" שיקנה - CAMBRIDGE AUDIO ,NAD , AUDIO ANALOGUE..... וכ"ו
אם זה אין לי ויכוח.
או אפילו GamuT Audio כמו שאני רוצה..........................
העיקר שזה יהיה מגבר סטריאו יעודי.
אבל מה עושים אם יש תקציב מוגבל?
ורוצים גם סטריאו,וגם קולנוע,ואם אפשר רדיו על הדרך.
צריך לבחור רסיבר לקולנוע,שהוא גם פשרה מסויימת. אבל עונה על כל הפורמטים ?
ואם אפשר שיהיה טוב גם במוזיקה.
אני טוען ש- Marantz עונה על זה בכבוד,לטעמי.
-
E60B5
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
חבר'ה יקרים,
דיון מאלף, ללא ספק. אך היתכן כי סטינו קמעה? לפני הדיון הפילוסופי, עומדות קודם כל העובדות: בבעלותי חמישיית רמקולים של Morel + סאב - עובדה שלא הולכת להשתנות (לצערי) בזמן הקרוב. אי לכך, מגבר סטריאו לא בא בחשבון בשלב זה. הרמקולים הקדמיים פשוט לא ראויים להגברה איכותית כל-כך, מה גם שהיא לא עונה לי באופן מלא על הצרכים (מחשב, אפקטים). אי-לכך, אאלצכם לנסות ולחזור לשאלה הפותחת, כיוון שההתלבטות בעינה עומדת:
הם מותר ה-Marantz על ה-HK או להפך?
בשלב זה הבנתי ששני אלו הם המובילים מבחינת האיכות, וכך יכול אני לפסול, מבחינתי (כפי שחשדתי מלכתחילה), את היתר. אך האם ניתן לקבוע מי מהם יהיה טוב עבורי, או שמא מדובר על עניין של טעם אישי גרידא?
נ.ב.
מה בעניין האמינות של כל אחד מהמכשירים? האם בתחום זה יש הכרעה ברורה? יצא לי לקרוא תגובה או שניים על מגברי Marantz שהתקלקו או "שבקו". איך ה-HK בעניין זה?
דיון מאלף, ללא ספק. אך היתכן כי סטינו קמעה? לפני הדיון הפילוסופי, עומדות קודם כל העובדות: בבעלותי חמישיית רמקולים של Morel + סאב - עובדה שלא הולכת להשתנות (לצערי) בזמן הקרוב. אי לכך, מגבר סטריאו לא בא בחשבון בשלב זה. הרמקולים הקדמיים פשוט לא ראויים להגברה איכותית כל-כך, מה גם שהיא לא עונה לי באופן מלא על הצרכים (מחשב, אפקטים). אי-לכך, אאלצכם לנסות ולחזור לשאלה הפותחת, כיוון שההתלבטות בעינה עומדת:
הם מותר ה-Marantz על ה-HK או להפך?
בשלב זה הבנתי ששני אלו הם המובילים מבחינת האיכות, וכך יכול אני לפסול, מבחינתי (כפי שחשדתי מלכתחילה), את היתר. אך האם ניתן לקבוע מי מהם יהיה טוב עבורי, או שמא מדובר על עניין של טעם אישי גרידא?
נ.ב.
מה בעניין האמינות של כל אחד מהמכשירים? האם בתחום זה יש הכרעה ברורה? יצא לי לקרוא תגובה או שניים על מגברי Marantz שהתקלקו או "שבקו". איך ה-HK בעניין זה?
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- Mentally
-
- חבר פעיל במיוחד

כאשר התקציב מוגבל קונים יד שניה.
ל-HK יש בעיות אמינות גבוהות יותר מ-MARANTZ.
אלו לא 2 החברות הטובות ביותר בתחום. DENON מייצרת רסיברים מעולים וכך גם NAD, YAMAHA ו-ONKYO.
אין לך ברירה אלא לשמוע את כולם.
ל-HK יש בעיות אמינות גבוהות יותר מ-MARANTZ.
אלו לא 2 החברות הטובות ביותר בתחום. DENON מייצרת רסיברים מעולים וכך גם NAD, YAMAHA ו-ONKYO.
אין לך ברירה אלא לשמוע את כולם.
- nvinyl66
-
- חבר פעיל במיוחד

Regarding mere sound, I found NAD 753 to be superior to comparably priced Yamaha on STEREO. In Addition,I really liked NAD;'s ears processing algorithm. There were however many quality control issues with NAD (I had one recieverrepleace, and many dealers in Europe and the US complain as well)
I would go with a DENON.
I would go with a DENON.
נועם
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

מרנץ לא אמינים?
זה מעניין מאוד מה שאתה אומר.
מכול הביקורות שאני קורא על שמרנץ ,לא ניתקלתי בבעיות של אמינות.
גם מהתנסות אישי.
מכול הביקורות שאני קורא על שמרנץ ,לא ניתקלתי בבעיות של אמינות.
גם מהתנסות אישי.
- nvinyl66
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא ציינתי דבר לגבי האמינות של מרנץ היות ואיני יודע דבר. לגבי NAD, שמעתי זאת מדילרים בקנדה, ארה"ב ישראל ודנמרק (מדגם די רחב לטעמי..). מה שכן, חשוב לציין שדעות אלה רלוונטיות רק לרסיברים של ק"ב. לא שמעתי הרבה תלונות על אמינות מוצרי הסטריאו של החברה.
נועם
- tomertsin
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1844
Re: מה עדיף: Marantz sr4500/4400 , Harman Kardon avr130/230
מבלי לפגוע, נשמע לי בזבוז כסף לשדרג את הרסיבר, עם רמקולים כאלה.E60B5 כתב:או אולי אחד מה-DENONים, ימאהה, פיוניר? למישהו יש רעיון אחר? חייב רסיבר בהקדם, מחפש כבר חודשים. השניים מהכותרת נראים הכי טוב בשלב זה.
בסך-הכל אני עם חמישיית רמקולי מדבקה משודרגים - Morel Solus 5, פלוס סאב 8" של Morel, שנדחפים, זמנית, על ידי JVC 6042, ונשמעים כאילו מגיע להם משהו טוב בהרבה. יש בהם הרבה פוטנציאל. 99% מהזמן אני שומע מוסיקה (בכל הסגנונות המוכרים לאדם) והחדר קטן. חיפשתי יד שנייה ולא נראה לי. התקציב לא גדול - 1000-2000 ש"ח, וכמו ששמתם לב רק AV בא בחשבון, ואין ממש צורך ביותר מ-5.1. שמעתי את ה-Marantz 4400 והוא נשמע לי מתאים. את השאר אני לא מכיר, וצריך כמה שיותר המלצות.
ובכלל, האם יש לי טעם להשקיע ביותר ממגבר ENTRY LEVEL כמו ימאהה 440/דנון 1604? והאם במקרה כזה לא עדיף להביא עוד JVC מהדיוטי-פרי וזהו?
בקיצור, בלאגן גדול וכל עזרה תתקבל בברכה....
תתחיל ברמקולים.
תומר
- luxlucis
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
בקשר לאמינות המכשירים של NAD, יש לי את הרסיבר שלהם לק"ב ברמה הבסיסית ביותר T743, ועד כה אני מאוד מרוצה ממנו. אני דווקא שומע בסטראו "רגיל" בלי שום תוכניות EAR וכולי (למוסיקה כמובן, בסרטים אני נותן לו לפעמח מה שהוא רוצה).
טפו טפו, אני והפה הגדול שלי, עכשיו הוא בטוח יידפק...
אה, גם אני שמעתי ממוכר בארץ הערות לגבי האמינות של מרנץ, אבל למען ההגינות אני מכיר שני חברים עם מכשירים של מרנץ ואין להם שום תלונות.
טפו טפו, אני והפה הגדול שלי, עכשיו הוא בטוח יידפק...
אה, גם אני שמעתי ממוכר בארץ הערות לגבי האמינות של מרנץ, אבל למען ההגינות אני מכיר שני חברים עם מכשירים של מרנץ ואין להם שום תלונות.
פרננדו.
- Mentally
-
- חבר פעיל במיוחד

הרמקולים אכן אינם מהמוצלחים אך הרסיבר שמניע אותו הינו גרוע עוד יותר. במקרה הזה כדאי לדעתי להתחיל בשדרוג הרסיבר.
-
E60B5
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
ראשית, אני שמח על ההיענות הרבה וההשתתפות, שרק תורמת לאתר ולאנשיו,
אך לעומת זאת, למרות שאני מודע לדינמיקה של פורום, אני נדהם בכל פעם מחדש מחוסר הרלוונטיות של המשתתפים לעיתים. אתה שואל על X וזוכה לתשובה על Y, או לדיון (לגיטימי) אודות Z. הבעיה מתחילה כשמנסים לקשר בין Z או Y לבין X. ולמי שהסתבך, אשתמש בדוגמה הרלוונטית לי, הלא היא השאלה שבכותרת. כשהתלבטתי בין מגברי AV והבהרתי את התלות שלי בהם בתקציב ובנתונים המוחלטים (היינו, אלו הרמקולים שלי וזהו-זה), היה נחמד לדעת, שוב, שאין כמו זוג רמקולים טובים והגברה אנלוגית טובה (כלומר Y - תשובה לשאלה אחרת לגמרי...).
כשניסיתי למקד את השאלה שלי, באמצעות הפניית שאלות ספציפיות לגבי משתנים אובייקטיבים (אמינות, התאמה לצרכים), היה מאלף (ו'מפתיע') לגלות שאני עשוי להשיג תוצאות טובות יותר אם פשוט אוציא יותר כסף (DA...), או שהמכשירים של NAD כנראה סובלים מבעיית אמינות (Z - שלהזכירכם, לגיטימי לחלוטין, גם אם לא רלוונטי לשאלה בעיני). אולם, כאשר בנוסף לכל העצות/מידע/דיונים רלוונטיים אלה, מייעץ לי איש חכם אחד "להחליף רמקולים" (שזה קישור בלתי אפשרי בין כל מה שהלך בפורום לבין השאלה ששאלתי), אני כבר לא יודע עד כמה היה חכם לשאול משהו בכלל...
כנראה שאני יכול לסמוך רק על עצמי...
ואולי במקום "להחליף רמקולים" (הלוואי והייתי יכול, למרות שאני בספק אם מי מהנוכחים שמע אותם בכלל...), אולי עדיף לי להחליף פורום?
אני מבין שההעשרה ו"ההפריה ההדדית" הם מה שיפה בפורום, אבל למה לא להיות יותר רלוונטיים כשצריך? כי הרי באופן עקרוני, כשבאים לתת עצה, ובשביל שיהיה לה איזשהו ערך - היא חייבת להיות רלוונטית ונאמנה למציאות. שהרי אם לא, מה הטעם לכל זה?
אך לעומת זאת, למרות שאני מודע לדינמיקה של פורום, אני נדהם בכל פעם מחדש מחוסר הרלוונטיות של המשתתפים לעיתים. אתה שואל על X וזוכה לתשובה על Y, או לדיון (לגיטימי) אודות Z. הבעיה מתחילה כשמנסים לקשר בין Z או Y לבין X. ולמי שהסתבך, אשתמש בדוגמה הרלוונטית לי, הלא היא השאלה שבכותרת. כשהתלבטתי בין מגברי AV והבהרתי את התלות שלי בהם בתקציב ובנתונים המוחלטים (היינו, אלו הרמקולים שלי וזהו-זה), היה נחמד לדעת, שוב, שאין כמו זוג רמקולים טובים והגברה אנלוגית טובה (כלומר Y - תשובה לשאלה אחרת לגמרי...).
כשניסיתי למקד את השאלה שלי, באמצעות הפניית שאלות ספציפיות לגבי משתנים אובייקטיבים (אמינות, התאמה לצרכים), היה מאלף (ו'מפתיע') לגלות שאני עשוי להשיג תוצאות טובות יותר אם פשוט אוציא יותר כסף (DA...), או שהמכשירים של NAD כנראה סובלים מבעיית אמינות (Z - שלהזכירכם, לגיטימי לחלוטין, גם אם לא רלוונטי לשאלה בעיני). אולם, כאשר בנוסף לכל העצות/מידע/דיונים רלוונטיים אלה, מייעץ לי איש חכם אחד "להחליף רמקולים" (שזה קישור בלתי אפשרי בין כל מה שהלך בפורום לבין השאלה ששאלתי), אני כבר לא יודע עד כמה היה חכם לשאול משהו בכלל...
כנראה שאני יכול לסמוך רק על עצמי...
ואולי במקום "להחליף רמקולים" (הלוואי והייתי יכול, למרות שאני בספק אם מי מהנוכחים שמע אותם בכלל...), אולי עדיף לי להחליף פורום?
אני מבין שההעשרה ו"ההפריה ההדדית" הם מה שיפה בפורום, אבל למה לא להיות יותר רלוונטיים כשצריך? כי הרי באופן עקרוני, כשבאים לתת עצה, ובשביל שיהיה לה איזשהו ערך - היא חייבת להיות רלוונטית ונאמנה למציאות. שהרי אם לא, מה הטעם לכל זה?
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
E60B5,
אני מבין בדיוק מה עובר עליך, אך אל תשכח שלפורומים (כל פורום שהוא) יש לו דינמיקה וחיים משל עצמו.
נכון שלעיתים הנושא המקורי קצת נידחק ונושא הדיון בורח למחוזות אחרים, לעיתים בגלל מילה אחת באיזו תגובה שדווקא כן היתה לעינין.
קח את זה בהבנה, ופשוט תחזיר את הדיון לשאלה המקורית כמו שאתה עושה עכשיו.
אני מבין בדיוק מה עובר עליך, אך אל תשכח שלפורומים (כל פורום שהוא) יש לו דינמיקה וחיים משל עצמו.
נכון שלעיתים הנושא המקורי קצת נידחק ונושא הדיון בורח למחוזות אחרים, לעיתים בגלל מילה אחת באיזו תגובה שדווקא כן היתה לעינין.
קח את זה בהבנה, ופשוט תחזיר את הדיון לשאלה המקורית כמו שאתה עושה עכשיו.
- nvinyl66
-
- חבר פעיל במיוחד

E60B5...אתה צודק. שאלת משהו אחד וקיבלת תשובות על דברים אחרים, שלא שאלת- אבל לדעתי, זה גם מסימניה של העצה הטובה. קראתי שוב את השירשור- קיבלת כמה תשובות רלווניטיות מידיית למה ששאלת. והיו גם כמה תגובות (כמו שלי) למה שאחרים ענו לך. הצעת שתחליף פורום - נראה לי שזה יהיה חבל, כי רוב האנשים באמת ניסו לעזור לך.
אבל האמת היא, ששאלת את זה בפורום אודיו, ומטבע הדברים, מי שטורח לבטל את זמנו בפורום הזה, קשוב בעיקר לעינייני אודיו, וחשובים לו דברים כגון האיכות וכו'. לכן, צר לי, אם לא קיבלת את התשובה לשאלה המדוייקת ששאלת, אבל קיבלת את התשובות הרלוונטיות לכל מה שקשור בשאלה שלך.
לעניות דעתי, כל הרסיברים שהזכרת בשאלה הם פחות או יותר באותה רמה, שזה אומר, שבכוולם אתה משלם המון על פונקציות שלא תשתמש בהם, שיתישנו מהר, שלא ישמרו על הערך שלהם מעבר לחודשיים שלושה והכי חשוב -שלא ישמעו מי יודע מה=תמורה לא טובה לתקציב המוגבל שלך (וגם התקציב שלי הוא כזה). זה נכון לרוב מגברי ק"ב במחירים שהם פחות מאסטרונומיים ופחות נכון למגברי סטריאו במחירים כאלה.
ולפני שתרטון שנית שלא עניתי לשאלתך, אוסיף רק, שלמרות שאני סבור שכולם פחות או יותר באותה רמה אין ספק שהם ישמעו שונה זה מזה ועוד יותר מזה - שהם עשויים להישמע טוב או רע עם הרמקולים שלך. לכן לך תקשיב להם ותבחר מה שבא לך.
אבל האמת היא, ששאלת את זה בפורום אודיו, ומטבע הדברים, מי שטורח לבטל את זמנו בפורום הזה, קשוב בעיקר לעינייני אודיו, וחשובים לו דברים כגון האיכות וכו'. לכן, צר לי, אם לא קיבלת את התשובה לשאלה המדוייקת ששאלת, אבל קיבלת את התשובות הרלוונטיות לכל מה שקשור בשאלה שלך.
לעניות דעתי, כל הרסיברים שהזכרת בשאלה הם פחות או יותר באותה רמה, שזה אומר, שבכוולם אתה משלם המון על פונקציות שלא תשתמש בהם, שיתישנו מהר, שלא ישמרו על הערך שלהם מעבר לחודשיים שלושה והכי חשוב -שלא ישמעו מי יודע מה=תמורה לא טובה לתקציב המוגבל שלך (וגם התקציב שלי הוא כזה). זה נכון לרוב מגברי ק"ב במחירים שהם פחות מאסטרונומיים ופחות נכון למגברי סטריאו במחירים כאלה.
ולפני שתרטון שנית שלא עניתי לשאלתך, אוסיף רק, שלמרות שאני סבור שכולם פחות או יותר באותה רמה אין ספק שהם ישמעו שונה זה מזה ועוד יותר מזה - שהם עשויים להישמע טוב או רע עם הרמקולים שלך. לכן לך תקשיב להם ותבחר מה שבא לך.
נועם