מחכים לחבילה מחו"ל? חבילות באמצעות הדואר כבר לא בחינם

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

ziv_r כתב: נקודה חיובית, מרגע ההתקשרות אלי לקבלת 35 ש"ח ועד להגעת המשלוח עבר 90 דקות בלבד.
...
מי התקשר? מאין יש להם את המספר ? הגיע שליח הביתה ? יכולת לומר לו- "עזוב אני יאסוף" ובכך לחסוך את העמלה?

(ביום ה' האחרון, אספתי בסניף הדאר חבילה די גדולה, שאך הגיעה מחו"ל, 50$..ללא עמלה)
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

zy,
"שלום, יש לנו חבילה פה בשבילך, אתה צריך להסדיר תשלום של 35 ש"ח לפני קבלתה". התרעמתי על התשלום ונמסר לי מספר טלפון שבו אני יכול להתווכח על הסכום, כמובן שלא ענו כלל במספר טלפון אשר הביאו לי. המשלוח נעשה עד הבית והייתה אפשרות לקחת את החבילה בצורה אישית - אך היה לי יותר נוח כי יביאו לי את המשלוח הביתה תוך 90 דקות מאשר להתנייד לגעש בשעות הפעילות שלהם. אגב, כאשר נתתי כתובת למשלוח למי שהיה אמור לשלוח לי את החבילה, כללתי גם טלפון.
שווי החבילה עמד על כמה מאות $ ושילמתי כאמור רק 35 ש"ח (האמת שמחתי שלא הטרידו אותי עם כל מיני אישורים ממשרד התקשרות וכו" כי המוצר הוא wireless).

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ziv_r כתב:,
והייתה אפשרות לקחת את החבילה בצורה אישית -
...
אפשר להבין מדבריך שזה לא שינה את הדרישה לעמלה?

(לפי שונות המקרים פה בשבוע החולף נראה שהעסק עדיין לא מיוצב לגמרי..)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

היא ציינה שהסכום יהיה נמוך יותר אך לא ידעה להגיד בכמה.

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 509

שליחה

עוד פרטים:
http://web01.postil.com/postshirut.nsf/ ... endocument

הנוהל החדש הזה הופף את הקנייה במקרים רבים ללא כדאית, במיוחד לגבי מוצרים אשר אינם עולים על 50$, משלוח לארץ של מוצרים רבים שאני רוכש ב-EBAY עולה בין 10 ל -20 דולר, וכעת מתווספים 10 דולר נוספים באדיבות חברת דואר ישראל. כלומר משלוח של מוצר העולה דולרים ספורים, נניח 30 דולר, עולה כעת כ-30 דולר.
כך גורמים לנו לוותר על הרכישה ויוצרים מס עקיף למרות שלכאורה מוצר בשווי של עד 50$ אינו חייב במס. בל נשכח שכאשר אנו רוכשים את המוצר אנו כבולים לאמצעי השילוח של החברה המוכרת לנו, בד"כ שירות הדואר המקומי, וכך נכפה עלינו השירות.

מפתיע שבכתבה נטען שהשירות נועד להגביר את התחרות, איזו תחרות בדיוק? של סוכני המכס? ממתי יוצרים תחרות על גבו של האזרח?

דרך אגב מאחר והידע שלי מצומצם בתחום הזה נשאלת השאלה, האם כל המשלוחים שמבצעים אתרי המכירות בחו"ל ונשלחים לארץ באמצעות שירות הדואר המקומי, דוגמת USPS (שירות הדואר בארה"ב), נחשבים דבר דואר בשירות ה-EMS ?
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170

שליחה

לפי ידיעתי רוב החבילות מחו"ל אינן באמצעות EMS וזה מה שלא ברור לי בכל העסק הזה.
האם מעתה כל חבילה תדרש בעמלה הזו או רק חבילות שהגיעו דרך EMS.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא כל משלוח דואר מחו"ל הוא EMS, רק כאלה שהם TRACKABLE.

זה אכן מוריד משמעותית את הכדאיות של רכישות קטנות דרך EBAY וחנויות קטנות :(

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170

שליחה

מוריד את הכדאיות במידה ומדובר בכל חבילה מה שלא נשמע לי הגיוני.

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

על פי ההודעות הן ברשות המיסים והן בחברת דואר ישראל (כך יש לומר כיום לאחר ההפרטה ולא רשות הדואר) מדובר אך ורק בדברי דואר מסוג EMS.
מעניין איך אני יכול לדעת מראש לפני הרכישה כיצד החנות תשלח לי את החבילה, כדי להעריך את כדאיות הרכישה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

giladye,

זה העניין, אתה לא יכול.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

:rocket: כל תקליט עכשיו מחו"ל אקסטרא 35 שקל :רותח:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

למה לא יכול?! אתה שולח מייל ושואל. כל חנות תגיד לך מראש באיזה דרך הם ישלחו, ובדר"כ גם תאפשר לך לבחור מספר אפשרויות.

השאלה היחידה היא איך זה עובד מעכשיו. אני יודע שה-Express mail נכנס ל-EMS, אבל צריך לראות מה עם ה-Priority שהוא האפשרות השנייה. אני עכשיו מחכה לאוזניות והמוכר אמר שהוא ישלח בצורה הזו, אז אני מניח שעוד שבועיים בערך נדע מה הולך עם זה.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

roypeles כתב:כנ"ל אני....
קיבלתי שני חבילות מ AMAZON ונדרשתי לשלם... על מה ולמה שאלתי את עצמי...
...
תוכל בבקשה לפרט-

א. האם מדובר על משלוח "סטנדרטי" מ AMAZON ? כלומר Air Mail
ב. האם מדובר בעלות של מתחת 50$ לחבילה ? היות ואם עלות החבילה הינה מעל 50$ יתכן ונדרשת לשלם מע"מ ולא את העמלה המדוברת....

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

הרגע קיבלתי חבילה מאמזון UK, ולא שילמתי כלום...

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

anatoli15 כתב: אני יודע שה-Express mail נכנס ל-EMS, אבל צריך לראות מה עם ה-Priority שהוא האפשרות השנייה.
...
בסוף השבוע שעבר אספתי בדואר חבילה שהגיעה מארה"ב ב Int'l Priority Airmail ללא עמלה (i) אבל לך דע, אם זה לא ברדק של התחלה :מבולבל:

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

גם אני קיבלתי לפני כמה ימים חבילה מUK ולא היתה בעיה, אני לא זוכר מה היה כתוב על הקרטון אבל אני חושב שהיא לא היתה בEMS ונשלחה דואר רגיל.
כנראה שרק הזמן ידבר ורק עוד כמה חודשים שננסה את האפשרויות נוכל לדעת...

בכל מקרה, לדעתי יש עם הנוהל החדש מספר בעיות משפטיות שראוי לבחון אותם.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

zy כתב:
roypeles כתב:כנ"ל אני....
קיבלתי שני חבילות מ AMAZON ונדרשתי לשלם... על מה ולמה שאלתי את עצמי...
...
תוכל בבקשה לפרט-

א. האם מדובר על משלוח "סטנדרטי" מ AMAZON ? כלומר Air Mail
ב. האם מדובר בעלות של מתחת 50$ לחבילה ? היות ואם עלות החבילה הינה מעל 50$ יתכן ונדרשת לשלם מע"מ ולא את העמלה המדוברת....
...

היי.
אני מזמין המון מ AMAZON (וגם מ EBAY).
CD'S & DVD'S בעיקר שלא ניתן להשיגם בארץ. די למדתי לשלוט בקטע של המיסים, ולפצל לעיתים את המשלוחים בהתאם. המשלוחים הם סטנדרטיים ב AIRMAIL. למדתי לרכוש סבלנות ולהמנע מהאקספרס :P
ההזמנה האחרונה שלי, הגיעה בשני משלוחים. על גבי החבילה עצמה (וגם על הקבלה בפנים) היה סכום שהוא נמוך מ 50$ כולל דמי המשלוח (אלה במכס לא יודעים להבדיל בין עלות הטובין לבין עלות המשלוח, שלפעמים היא גבוהה אפילו יותר מהטובין עצמו ואמורה להיות פטורה ממכס). הן הגיעו בהפרש שבוע, ובשניהן נדרשתי לשלם, מה שלא קרה לי בעבר. לא הבנתי על מה גבו לי בתחילה, אבל בשביל 35 ש"ח לא התעסקתי עם זה. אמרתי אולי טעות של מישהו במכס, ולהתמודד איתה בשביל סכום כזה לא בא לי טוב. עכשיו אני יודע על מה מדובר.
ולא הביאו לי את זה הביתה אלא הייתי צריך ללכת לסניף הדואר לקחת. (גילוי נאות- ייתכן שבאו, אם אכן הם באים, בשעה שלא היה אף אחד בבית.).

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

roypeles כתב:
ההזמנה האחרונה שלי, הגיעה בשני משלוחים. על גבי החבילה עצמה (וגם על הקבלה בפנים) היה סכום שהוא נמוך מ 50$ כולל דמי המשלוח... ובשניהן נדרשתי לשלם, מה שלא קרה לי בעבר. לא הבנתי על מה גבו לי בתחילה, אבל בשביל 35 ש"ח לא התעסקתי עם זה. אמרתי אולי טעות של מישהו במכס, ולהתמודד איתה בשביל סכום כזה לא בא לי טוב. עכשיו אני יודע על מה מדובר.
...
אם כך זה "שובר" את התובנה שהתחילה להתגבש כאן (ואולי בעצם בכלל בטעות גבו...מה שלא נראה הגיוני כל כך, אבל.... :מבולבל: )

המשלוח ה"סטנדרטי" מאמאזון הוא אכן Air Mail והוא אינו Trackable, אז מה קורה פה :@

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

יכול להיות שזה טעות של מתחילים באמת...

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה