לאיפה נעלם הסאונד???

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #21 

osherov
קודם כל, כל הכבוד על ההשקעה (Y)
לפני שאני מנסה לפעול כמו שהדרכת, שאלת הבהרה חשובה:
האם מחיקת הפילטר בשלב 4, תגרום להסרתו של הפילטר מהמחשב, או שרק "תנטרל" אותו בכדי שלא יתבצע דרכו קידוד?
חשוב שאדע את זה, כי הפילטר שאני אמור למחוק הינו ATI Media Center Audio Encoder של כרטיס המסך שלי!

ועוד שאלה- הרי לפי הגרף אצלי, אחרי ATI Media Center Audio Encoder אמורים לבוא עוד שני פילטרים. אז מה עושים איתם? גם אותם למחוק?

Catskinner
לא הבנתי בדיוק את כוונתך, אבל אני רק יכול לציין שלא ביצעתי שום שינוי בהתקן הקול, לפחות לא באופן מודע :)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #22 

bariko כתב:osherov
קודם כל, כל הכבוד על ההשקעה (Y)
לפני שאני מנסה לפעול כמו שהדרכת, שאלת הבהרה חשובה:
האם מחיקת הפילטר בשלב 4, תגרום להסרתו של הפילטר מהמחשב, או שרק "תנטרל" אותו בכדי שלא יתבצע דרכו קידוד?
חשוב שאדע את זה, כי הפילטר שאני אמור למחוק הינו ATI Media Center Audio Encoder של כרטיס המסך שלי!
...
אל חשש,
לא נמחק שום דבר במחשב ואין שום שינוי בהגדרות זה פשוט מוריד אותו מהגרף המסוים שאתה בונה דרך תוכנת ה GraphEdit (גם זה לא מדויק אבל לא חושב) אם תנסה שנייה אח"כ לפתוח את אותו הקובץ אתה שוב תקבל את הגרף המקורי הבעייתי
bariko כתב:osherov
ועוד שאלה- הרי לפי הגרף אצלי, אחרי ATI Media Center Audio Encoder אמורים לבוא עוד שני פילטרים. אז מה עושים איתם? גם אותם למחוק?
...
כן זאת תהיה הדרך הפשוטה ביותר

רק שתדע גם אם אתה תשמע סאונד זה עדיין לא סוף הדרך כי אז עדיין ישאר לך לגרום לנגנים לא להשתמש בפילטרים הסוררים (אבל בוא נתחיל קודם מזה)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #23 

אושרוב,
אני מבקש את סליחתך, אבל כנראה שמה שלך (ואולי גם למשתמשים אחרים) נראה מאוד ברור, עדיין לא מספיק ברור עבורי :)
אני ישבתי עכשיו קרוב לרבע שעה עם התוכנה, ולא הצלחתי בשום אופן לנתק את החיבור בין הפילטרים שבהם מדובר.
יש למעלה לחצן אחד שיכול לבטל את כל החיבורים, אבל אז אצטרך לחבר מחדש בעצמי את הכול.
איך לעזאזל צריך לנתק חיבור אחד בין פילטרים???

חוץ מזה, אני לא רואה שם שום אופציה למחיקת פילטרים, שאני אמור לעשות בשלב הרביעי
8O

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #24 

bariko כתב:אושרוב,
אני מבקש את סליחתך, אבל כנראה שמה שלך (ואולי גם למשתמשים אחרים) נראה מאוד ברור, עדיין לא מספיק ברור עבורי :)
אני ישבתי עכשיו קרוב לרבע שעה עם התוכנה, ולא הצלחתי בשום אופן לנתק את החיבור בין הפילטרים שבהם מדובר.
יש למעלה לחצן אחד שיכול לבטל את כל החיבורים, אבל אז אצטרך לחבר מחדש בעצמי את הכול.
איך לעזאזל צריך לנתק חיבור אחד בין פילטרים???

חוץ מזה, אני לא רואה שם שום אופציה למחיקת פילטרים, שאני אמור לעשות בשלב הרביעי
8O
...
כדי למחוק חיבור:
פשוט תן לחיצה עם כפתור העכבר על הקו עצמו (זה שמחבר בין הפילטרים) אתה תראה שהוא נבחר (צבע שלו משתנה) ואז אתה פשוט לוחץ על מקש Delete שבמקלדת

כדי למחוק פילטר:
תן לחיצה עם כפתור העכבר על הפילטר עצמו אתה תראה שהוא נבחר (צבע שלו משתנה) ואז אתה פשוט לוחץ על
מקש Delete שבמקלדת

כדי לחבר פילטרים:
אתה בוחר את ה ouput pin של פילטר אחד (הצו'פציק שנמצא בצד ימין של הפילטר)
ואז בלי לשחרר את הלחיצה על כפתור העכבר אתה גורר את הקו שנוצר ל input pin של הפילטר אליו אתה רוצה לחבר (הצו'פציק שנמצא בצד שמאל של הפילטר) ואז אתה משחרר את לחיצת העכבר ונוצר לך החיבור

זה כל הסיפור,
ברגע שתראה איך זה עובד אז תבין שאין שום בעייה לנתק את כל החיבורים ולבצע אותם מחדש תוך 10 שניות

Good Luck

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

טוב, הפעם ההסבר כל כך ברור ומפורט שאפילו כסיל כמוני הצליח להבין :D
רק הבעיה היא שאחרי שעשיתי בדיוק כמו שהודרכתי, ניסיתי להפעיל את הנגנים, ועדיין אין קול (אגב ב-WINDOWS MEDIA PLAYER גם אין תמונה, אבל זה היה גם קודם).
רק PDVD עובד כמו שצריך, גם סאונד וגם תמונה.

אז קודם כל, השאלה אם פעלתי נכון. אולי אחרי שביצעתי את כל השלבים, הייתי צריך לעשות עוד פעולה מסויימת, כדי להכניס לתוקף את השינויים שעשיתי?

במידה ולא- מה זה בעצם אומר?

Catskinner
לגבי שאלתך, כאשר אני מצביע בשורת המשימות על האייקון של הרמקול, כתוב אצלי כך:
התקן פלט דיגיטלי ( SPDIF )
HIGH Definition Audio

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #26 

אחרי שאתה בונה את הגרף אתה צריך להריץ אותו דרך לחיצה על כפתור ה Play באפליקציית ה GraphEdit

בניית הגרף לא תשפיע על שום תוכנה אחרת כגן ה WINDOWS MEDIA PLAYER או כל נגן אחר (לזה נגיע אח"כ)
השאלה היא האם אחרי שאתה בונה את הגרף החדש ב GraphEdit ולוחץ על כפתור ה Play אתה שומע סאונד או לא
(בנוסף האם אתה יכול להביא תמונה של הגרף המלא שנבנה ב GraphEdit אחרי השינויים)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #27 

ומעבר להתקן הפלט הדיגיטאלי לא מופיעים לך שם גם הרמקולים?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #28 

bariko כתב:טוב, הפעם ההסבר כל כך ברור ומפורט שאפילו כסיל כמוני הצליח להבין :D
רק הבעיה היא שאחרי שעשיתי בדיוק כמו שהודרכתי, ניסיתי להפעיל את הנגנים, ועדיין אין קול (אגב ב-WINDOWS MEDIA PLAYER גם אין תמונה, אבל זה היה גם קודם).
רק PDVD עובד כמו שצריך, גם סאונד וגם תמונה.

אז קודם כל, השאלה אם פעלתי נכון. אולי אחרי שביצעתי את כל השלבים, הייתי צריך לעשות עוד פעולה מסויימת, כדי להכניס לתוקף את השינויים שעשיתי?

במידה ולא- מה זה בעצם אומר?

Catskinner
לגבי שאלתך, כאשר אני מצביע בשורת המשימות על האייקון של הרמקול, כתוב אצלי כך:
התקן פלט דיגיטלי ( SPDIF )
HIGH Definition Audio
...
תוכנת GRAPHEDIT לא משנה את ההגדרות במחשב שלך. היא משנה רק את הניגון של הקובץ הספציפי שפתוח באותו רגע ב GRAPHEDIT ורק לניגון באמצעות GRAPHEDIT. אם תנגן את אותו קובץ באותו זמן בנגן אחר הוא ינוגן על פי הגדרות המחשב ללא כל שינוי. התוכנה מיועדת לאפשר משחק בהגדרות הקודקים בלי שינויים במחשב עצמו.

לחץ על PLAY בתוך GRAPHEDIT אחרי ששינית את הגרף כדי לבדוק אם זה עובד.
Enjoy the Silence

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

טוב, אחרי שבניתי את הגרף, לחצתי PLAY ויש קול.
אושרוב, האם אתה מבקש שאעלה תמונה של הגרף מיד לאחר שסיימתי "לעצב" אותו, או בשלב מאוחר יותר (אם בכלל יש הבדל)?

ברצוני לציין משהו מאוד חשוב שלא הזכרתי קודם, ושאותו גיליתי רק אתמול בלילה.
למעשה ,המצב שונה מסרט לסרט. סרטים מסוימים נפתחים בהצלחה גם עם WINDOWS MEDIA PLAYER ויש גם קול וגם תמונה. בסרטים מסוימים בכלל אין קול (כאשר ב-WMP גם אין תמונה),ובסרטים מסוימים נגן ZP מתרסק לגמרי ותוקע את כל המחשב!
בקיצור הבלאגן חוגג, והמצב הוא כזה שכאשר אני מנסה לפתוח סרט, אין לי מושג האם אראה תמונה, האם יהיה גם קול, ואם כבר יש גם תמונה וגם קול, האם יופיעו גם הכתוביות.
למשל אתמול, ניסיתי לראות סרט עם PDVD ששם בד"כ הכול תקין, והנה לא נכנס לי הכתוביות.
מאחר ונגנים אחרים בכלל לא פעלו, הצלחתי לבסוף לראות את הסרט (איזה משימה קשה)עם כתוביות בעזרת הנגן VLC

השאלה- האם יש דרך לסדר הכול בצורה מושלמת, כדי שכל הנגנים יפעלו כשורה, או שפשוט אין מצב שהנגנים ZP ו-PDVD "יחיו בשלום" זה לצד זה (כמו שטען מלכתחילה יאיריאיר)?

Catskinner
אם אתה מתכוון למטה בשורת המשימות, אז לא, לא מופיע שום דבר אחר מעבר למה שציינתי.
אבל שוב, כך היה אצלי כל הזמן, גם לפני שהתחיל הבלאגן הזה.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

בגלל שקיבלת קול בשלב הזה ברור שמה שצריך להסיר זה את ה ATI ENCODER
אני לא מכיר את הדרייברים של ATI והתוכנות הנלוות שמותקנות עם הכרטיס אבל נראה לי שזו התקנה נפרדת שלא קשורה לדרייבר עצמו.
האם התקנת נגן או תוכנה אחרת שהגיעה עם הדיסק של ATI? אם כן אז אותה צריך להסיר
Enjoy the Silence

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

הבלגן לא חייב להיות קשור ל PDVD או תוכנה אחרת. התוכנות חיות ביחד בלי בעיות אצל הרבה משתמשים. כנראה שיש בלגן בקודקים עצמם שהותקנו עם או בלי קשר לתוכנות. נעשה לך סדר!

כדאי שתעשה בדיקת MERIT עם DSFM בכל מה שקשור לקול ותוריד MERIT לכל מה שמיותר.
Enjoy the Silence

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #32 

ברצוני לציין משהו מאוד חשוב שלא הזכרתי קודם, ושאותו גיליתי רק אתמול בלילה.
למעשה ,המצב שונה מסרט לסרט. סרטים מסוימים נפתחים בהצלחה גם עם WINDOWS MEDIA PLAYER ויש גם קול וגם תמונה. בסרטים מסוימים בכלל אין קול (כאשר ב-WMP גם אין תמונה),ובסרטים מסוימים נגן ZP מתרסק לגמרי ותוקע את כל המחשב!
בקיצור הבלאגן חוגג, והמצב הוא כזה שכאשר אני מנסה לפתוח סרט, אין לי מושג האם אראה תמונה, האם יהיה גם קול, ואם כבר יש גם תמונה וגם קול, האם יופיעו גם הכתוביות.
למשל אתמול, ניסיתי לראות סרט עם PDVD ששם בד"כ הכול תקין, והנה לא נכנס לי הכתוביות.
מאחר ונגנים אחרים בכלל לא פעלו, הצלחתי לבסוף לראות את הסרט (איזה משימה קשה)עם כתוביות בעזרת הנגן VLC

השאלה- האם יש דרך לסדר הכול בצורה מושלמת, כדי שכל הנגנים יפעלו כשורה, או שפשוט אין מצב שהנגנים ZP ו-PDVD "יחיו בשלום" זה לצד זה (כמו שטען מלכתחילה יאיריאיר)?
...
-אני מצטרף לדבריו של OferL שכדי שלא להסתבך יותר מידי פשוט תסיר את תוכנת ה ATI ENCODER

-יש הסבר לזה שלפעמים אתה מצליח לנגן עם קול ותמונה ולפעמים לא וזה קשור לפילטרים שנבחרים ע"י הנגן שזה גם תלוי בסוג הקובץ אותו אתה מנסה לנגן (אגב, הנגנים חלק גדול מהנגנים עשים תהליך בחירה די דומה למה שנעשה ה GraphEdit).
כדי לסבך את העניין עוד קצת אז ה MediaPlayer וה MediaCenter של MS לעיתים בכלל משתמשים בקודקים פנימים שלהם בלי שימוש בפילטרים מותקנים במערכת או בכלל ביכולות של DirectShow (זה נושא מורכב שלא כדאי להיכנס אליו)

-אין שום בעייה לעבוד עם מספר נגנים בו זמנית כל עוד העסק מוגדר במערכת כמו שצריך
(בגלל כל הבדיקות שעשיתי על המחשב אצלי ,שקשורים לשרשור אחר, כרגע על המחשב יש ליPowerDVD, MPC, VMC, ZoomPlayer, BSPlayer בנוסף גם מותקן לי ה CoreAVC
ואין אצלי התנגשות או בעייה לנגן תכנים בכל הנגנים הללו

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #33 

ה WMP משתמש ב MF ולא ב DirectShow בשביל WMV, WMA ו MP3, אבל זה באמת לא קשור לבעיה של bariko.

ואם לא מופיע שום התקן שמע מעבר למה שראית אז תתעלם מהשאלות שלי כי הן לא היו לעיניין ולא היו מקדמות אותך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

תראו, יהיה לי קצת בעיה להוריד את ה ATI ENCODER ,כי כל מה שקשור ל-ATI הותקן לי בחנות כאשר הרכיבו את המחשב.
לכן אני חושש שהסרה כזו תפגע איכשהו בתפקוד כרטיס המסך.

אגב, ידוע לי שיש תוכנה בשם SHERLOCK שתפקידה לזהות מקודדים וכן להצביע על מקודדים שמתנגשים.
אז הפעלתי את התוכנה, אך היא לא זיהתה כל התנגשויות למינהם, לא בקול ולא בתמונה (במידה וכן, זה היה אמור להופיע באדום).
מאחר וברור שהמצב לא כזה, אולי מישהו מכיר תוכנה אחרת, קצת יותר אמינה מזו? :D

עופר, כמובן שאני יכול לעשות את הבדיקה שהצעת, רק שאני לא אדע בעצמי מה בדיוק מיותר ואיפה להוריד MERIT
חוץ מזה, מסתבר שהבעיה היא לא רק בקול, אלא גם בתמונה.
יש שם בלאגן רציני, וזה קרה מאז שהתקנתי את PDVD. לפני כן, הכול פעל כשורה!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #35 

bariko,

ראשית:
sherlock זאת תוכנה פשוטה שסה"כ אומרת לך איזה פילטרים מותקנים אצלך במערכת (בדיוק כמו שה GraphEdit אומר)

-התוכנה לא מחפשת שום "התנגשות" ולכן גם לא מוצאת "התנגשויות" והדבר היחיד שהיא אומרת זה שבמידה והקובץ בו הקודק מוגדר לא קיים במערכת (בדר"ך קובץ בסיומת ax) אז היא תודיע לך על כך. זה הכל !

אגב, המונח התנגשות הוא לא מדויק מכיוון שבפועל מה שקורה זה שפילטר אחד מועדף ע"י פילטר אחר על סמך הגדרות הפילטרים במערכת (שה Merit היא רק אחת מהן) ולכן אין כאן התנגשות אלא יש בחירה של פילטר לא רצוי בגלל שהוא בסדר קדימות גבוה יותר מפילטר אחר

שנית:
הבעייה אצלך היא פילטר ה Audio Encoder של ATI. זה מה שהבדיקה שלך ב graphEdit מצאה.

ולכן כדי לפתור את הבעייה אתה צריך לעשות אחד מהדברים הבאים:
-להסיר את הקודק של ATI מהמערכת
-לשנות את הגדרות הקודק של ATI במערכת ע"י שינוי ה Merit שלו
-לשנות הגדרות בנגן עצמו (רק באלה שיש תמיכה בכך) שלא יאפשרו שימוש בקודק הסורר (ה MediaPlayer לא תומך בזה לכן אצלך זה יהיה רק פתרון חלקי)
-במידה ואתה חושש להתעסק עם כל זה אז באם יש לך חבר שמתמצא בתחום (או אולי המתקין בחנות :wink: ) ישחק בהגדרות האלה במקומך
-להשאיר את המצב As Is ולחיות עם זה

הערה:
זה בלתי אפשרי לכתוב תוכנה שבאופן אוטומטי תזהה בעיות בין קודקים מכיון שיכול להיות
שאחד מעדיף שקודק א' על קודק ב' והשני מעדיף ההיפך ולכן לתוכנה אין דרך לדעת מהו הקודק מתאים

אפילו במקרה הקיצון שלך יש אפשרות למצב זה.
נניח שאני מעוניין דווקא לקודד מחדש את הנתונים (ולא להציג אותם על המסך) ולשמור את הקובץ המקודד (נניח MPEG2) לקובץ הקלטה מקומי כדי צפות בו בעתיד (אגב זה בדיוק מה שכל ה PVR-ים במחשב עושים)

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

תעלה MERIT למה שאתה רוצה שיופעל כמו:
Coreavc
ffdshow
ac3filter
Haali

תוריד לכל השאר בעיקר:
cyberlink
ATI
Enjoy the Silence

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #37 

אושרוב,
אל תחשוב שהטכנאים שעובדים בחנויות, מבינים בדברים האלה יותר מהמשתמש הממוצע. :D
אני לא חושש להתעסק עם זה, בתנאי שיעזרו לי ויגידו מה בדיוק צריך לעשות. כאשר פעלתי לפי המדריך של עופר, הלכתי צעד צעד לפי ההדרכה, לכן זה היה פשוט.
באופן עצמאי, אני לא יודע מה צריך לעשות. הטכניקה אמנם ידועה לי, אבל באיזה קודקים לעשות שינויים (צריך להזכיר שהבעיה היא לא רק בקול אלא גם בתמונה), לאיזה עמדה הם צריכים להגיע אחר כך (בין כל המקודדים האחרים)- כל אלה הם דברים שאני לא יכול להחליט ולבצע לבד.
גם את הסרת הקודק מהמערכת אני מוכן לעשות, אם אתם המומחים תבטיחו שהסרה כזו לא תגרום שום נזק להמשך תפקוד המערכת.

אז לסיכום- אשמח לקבל הדרכה, מה בדיוק לעשות, ונתחיל עם המלצה- איזה פעולה מבין כל אלה שציינת נראית בעינך היעילה ביותר, כדי לפתור גם את בעיית הקול וגם את בעיית התמונה?

תודה

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #38 

אופס, עופר, ההודעה שלך פורסמה אחרי שכבר כתבתי תגובה לאושרוב.

אז אולי אשאל גם אותך- איזה פתרון יהיה יעיל יותר גם עבור קול וגם לתמונה-, הסרת הקודק של ATI או השינויים בMERIT?

ולגבי מה שרשמת- כמה בדיוק כדאי לעלות ולהוריד, והכי חשוב- איך זה צריך להופיע אחר כך, בין כל המקודדים האחרים? (למעלה, למטה ,באמצע)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #39 

bariko כתב:אושרוב,
אל תחשוב שהטכנאים שעובדים בחנויות, מבינים בדברים האלה יותר מהמשתמש הממוצע. :D
...
שים לב שהוספתי :wink: בהודעה המקורית שלי

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

הורדת MERIT במחשב תקין אמורה להיות שקולה להסרה.
מה שחשוב הוא שהעליונים יהיו אלו שאתה רוצה שיופעלו בלבד. הסדר אחריהם לא ממש חשוב.
לגבי ATI ENCODER ספציפית אולי תיכנס להגדרות שלו ותראה אולי איך לבטל את ההפעלה שלו.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”