רמקולים אלקטרוסטטיים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Dmitry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

לא צריך להיות אודיופיל ...
בהופעה של IGGY POP לפני כמה חודשים , הלכתי לשירותים , לקחתי נייר טואלט ו....

ותקעתי אותו באוזניים ... היה פשוט מזעזע ... המצב היה קריטי , וכל מי שלא עשה זאת ,,,, שמיעתו נפגעה ללא שום ספק ...
המצב בפינק-פלויד לא היה כזה קריטי , אבל המון "לא אודיופילים" לא נהנו מהסאונד...
בקיצור - תופעה .

המצב הרבה יותר טוב בפילהרמונית , שם אין רמקולים (!!!) , אבל יש הרבההה אודיופילים
:)
אז תבואו יותר לפילהרמונית , גם יותר זול וגם לא צריך לשבור תראש איילו רמקולים לבחור...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: לאיל - על טעם ועל טכנולוגיה

שליחה #22 

יואלפלרמן כתב:אני ממש לא מכור לטכנולוגיה, ההפך.
אדרבא, הציע לי את מה שהרמקול הזה יודע לעשות מבחינה מוזיקלית בעטיפה אחרת - ובמחיר דומה(!!!) - ואז אנחנו יכולים לדבר על משהו. שמעתי כמה כאלו שעשו את זה ברמה קרובה לקווד וגם התגברו על הבעיות שלו - אבל המחיר שלהם היה באזורי חיוג מחוץ לכדור הארץ.
...
AR_sound כתב:יואל סיכם יפה את הדברים.

מבחינת איכות צליל, שמעתי מספר רמקולים דינמיים מעולים שהתקרבו לאלקטרוסטאט, אך לטעמי ולעניות דעתי, אני מעדיף לחיות עם המגרעות שלהם ולנסות להשלים את הבס החסר באמצעים שונים (אין לי סאונדלאב), ולקבל בתמורה את המיד והגבוהים, אשר אין להם מתחרים בשקיפות ונאמנות לצליל.

אבי
...
האם תוכלו לפרט אלו רמקולים ששמעתם שמתקרבים ו/או עושים את העבודה של הקווד ובאיזה רמות מחירים ? האם ניתן לשמוע כאלו בארץ

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #23 

שמעתי כמה דברים על כך שרמקולים כאלה רגישים יותר לאבק וללחות באויר. האם כצעקתה?

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

כל האלקטרוניקה רגישה לכך

שליחה #24 

oferlaor כתב:שמעתי כמה דברים על כך שרמקולים כאלה רגישים יותר לאבק וללחות באויר. האם כצעקתה?
...
זה נכון אך לא רק להם

הרבה לא יודעים אך אבק הוא כמו סרטן לציוד אודיו וידאו

ציוד שעומד זמן רב ובייחוד חשוף ובייחוד אילו עם פתחי אוורור
אוגר אבק

מכשירים כאילו הסאונד שלהם הופך להיות עכור, ונשמע ממש כמו עם ווילון עליו
מי שיש לו ציוד כזה רצוי מאוד שיעשה ניקו {רק צריך לדעת איך}
הסאונד משתנה ומתחדש
ומי שלא יודע {או מפחד} לפתוח ולטפל בצורה טובה במכשירים
הנה עוד טיפ

לקנות ספריי מגעים ולנקות את כל החיבורים החיצוניים של המערכת {כולל רמקולים}

הניקוי למכשירים הוא ב 2 צורות ועדיף אותם יחד
לחץ אוויר
ספריי מגעים

אם אין לכם לחץ אוויר זמין ניתן ללכת למוסכים ששם יש
{רצוי לא לעשות זאת לקומפקטים ששם עדים עם מיכל לחץ קטן ולהפעיל אותו נקודתית}

לפתוך את המכשיר ופשוט לעשות "שטיפת אוויר" על הכל ומכל הכיוונים
בייחוד על כפתורי השליטה להשתדל להגיע כמה יותר קרוב לפוטנציומטר ובזמן שהאוויר מותז עליו לסובב ולהביאו לכל המצבים

לשלב הבא צריכה לעבור לפחות שעה מכוון שהרבה מהרכיבים {ובייחוד מגברים חזקים}
עדיין טעונים בחשמל ואם תתיזו עליהם ספריי יגרם קצר פנימי.

לאחר הניקוי בלחץ אוויר להתיז עם ספריי מגעים על הכל
{לעשות אותו הדבר עם הכפתורים כמו עם הלחץ האוויר בכדי שיגיע לכל מקום}

ספריי מגעים ניתן לרכוש בכל חנות אלקטרוניקה וברשתות {עשה זאת בעצמך}
לאחר הרטבה כללית של כל הרכיבים הפנימיים והחיצוניים לתת למכשיר להתיבש טוב {לפחות 3 שעות} למרות שהספרי מתאדה במהירות הוא צריך עדיין זמן ייבוש

לא לעשות את עניין הספרי ללא ניקיון בלחץ אוויר כי אז פשוט תיצרו בוץ וכל האבק ידבק למשטח שהוא נמצא עליו.

בהצלחה.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

AR_sound
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 16
קיבל תודות: 0

על אבק ולחות, מציאות או שמועה?

שליחה #25 

truejoker- מדובר ברמקולים דינמיים שמצטיינים בפירוט בתדרי המיד ומעלה. הם לא נשמעים כמו אלקטרוסטאט בתחומי תדר אלה, אבל בהחלט מספיק אינפורמטיביים. לצערנו יקרים ואיזוטריים. דוגמאות שעולות לי בראש- הדגם היקר של לאוטר (יש לו דרייבר קטן יחסית שלא מפיק בס נמוך ולכן עובד נהדר מהמיד הנמוך ומעלה). הדגם היקר של חברת אנסמבל- שלא קיים יותר. יש בוודאי עוד רבים וטובים.

עופר- ישנם יצרנים אשר עוטפים את האלמנט האלקטרוסטאט וכך הוא אטום לאבק (ESL ישן של קווד לדוגמא). אצל אחרים כאשר היחידה פתוחה, היא בנוייה לעמוד בפני חדירת אבק. אצלי שאבתי את היחידות אחרי הרבה שנים ולהפתעתי לא הרגשתי הבדל שמיע (אולי משום שהאלקטרוסטאט היה מוגן בגריל בד ואולי משום שחלק מהאבק נדבק ללוחות- בכל אופן נשמע נהדר אחרי שנים של שימוש כך שאיני רואה בכך בעיה. במקרה זה אולי מדובר בשמועה סתמית שנפוצה).
לגבי לחות- בעיקרון עלייה בלחות האוויר גורמת לירידה במטען האלקטרוסטאטי שבין לוחות הסטטור ומכאן אמורה להחליש במידת מה את עוצמת הרמקול (והשאלה באיזה מקרה קיצוני של לחות זה שמיע)- בפועל שמעתי על תופעה שכזו רק לגבי משתמשים ברמקולים הישנים של קווד (57) בימי קיץ לחים במיוחד באיזור השפלה (ויתכן בכלל שאותם רמקולים היו במצב לא תקין).
לגבי משתמשי מרטין לוגן או אלקטרוסטטים אחרים לא שמעתי על תופעה שכזו. בקיצור שוב שמועה ככל הנראה.

לרמקולים דינמיים יש את המגרעות הטכנולוגיות שלהם כפי שלאלקטרוסטטים יש מגרעות אחרות, פשוט רוב הציבור רגיל יותר לחיות עם מגרעות הרמקולים הדינמיים שהם נפוצים הרבה יותר (לדוגמא התפוררות הספוג בחלק מהדרייברים או פגיעה בקשיחות ממברנות עשויות נייר עקב חדירת לחות עם השנים).

אבי
נערך לאחרונה על ידי AR_sound ב 15/02/2008 13:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #26 

תוספת חשובה למה שכתב Guru .
רצוי להשתמש בלחץ אויר ממדחס "יבש" ולא מדחס של מוסכים ודומיו כי האויר של המדחסים התעשייתים הרגילים מכיל אדי שמן ומים ומיותר לציין מה זה עושה לחלקי הציוד . דבר חשוב נוסף הוא לעזור ללחץ האויר להוריד את האבק עי' שימוש במברשת בעלת שערות ארוכות . דבר נוסף לגבי השימוש בספריי חשוב מאוד להשתמש בספריי היבש בלבד ולא ברטוב . משתשים בספריי כדי להוריד סופית שרידים של חומרים שמנים שעם הזמן נדבקו למכשיר ומאד חשוב להקפיד להשתמש בו לאחר ניקוי בלחץ אויר .
לו הייתי רוטשילד ...

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

לגו'קר האמיתי, בבקשה

שליחה #27 

להלן כמה רמקולים ששמעתי והם מהשורה הראשונה. אין להם כמה מיתרונות ה-988, אבל התוצאה, בשקלול הכל, עדיפה. כלומר: הם מפסידים קצת (מי יותר, מי פחות) מהדברים שיש לו אבל נותנים דברים אחרים בתמורה ובהפרש גדול יותר (נפח צליל, בס, דינמיקה, במה לגובה).
למשל: ווילסון גרנד סלאם X1(בבית פרטי): אפשר להשיג משומש ב-$30,000 (פלוס משלוח ומיסוי קליל); אוואלון איידולון (למכירה אצל יאיר תמאם, באזורי 100,000 ₪); מג'יקו V3 (כנ"ל, כנ"ל); סונוס פאבר סטרדיבריוס (שמי משיח, עוד יותר יקר); פון שוויקרט VR7 (עופר שחורי, שמעתי אצל לקוח שלו - הרבה-הרבה יותר יקר); דובל יופיטר (100,000 ₪, עופר שחורי).
היו כמה שהיו ראויים אבל נדרשת האזנה נוספת וממושכת עם חומר שלי: רבל סטודיו; ווילסון מקס 2 (עם הגברה אחת, בפעם אחרת זה לא היה מוצלח); אופרה קווינטה (כן, זול בהרבה, אבל ראוי לבדיקה); מונטנה EPS (דגם קודם).
יאיר תמם טוען כי ESL63 עם סאוופרים ייעודיים של גראדיינט היו מהסידורים המשובחים ששמע בכלל (והוא שמע). סידור זה יורד נמוך, מעניק עוד 6 דציבלים לכל רמקול ובגלל חיתוך גבוה (80-120 הרץ) מוריד את העומס מהקווד. יש כאלו גם היום – כולל נפרדים/עומדים/דיפוליים; דורשים מגבר הספק וקרוסאובר (יש ייעודי כזה גם לגראדינט); http://www.gradient.fi/models/gradient-sw-s-sw-d). 20,000 ₪ לערך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #28 

שכחת עוד אחד, או שבכוונה? :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אה, ממש לא

שליחה #29 

התכוונתי לכתוב "היו עוד" כי לא עשיתי ממש מפקד מסודר, אבל אז הלכתי לאתר של גראדינט.
אז כן, שמעתי קארמה (אצל אדם פרטי, קרח, גר בכ"ס, נשוי פלוס 2, מסתובב פה ושם בפורום זה): מהירות ודיוק, במה פנטסטית, נצילות, דינמיקה וניטרליות מבורכת. וכן, גם הם ממש לא זולים ולעומת זאת אפילו לא מיובאים לכאן.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #30 

ניצלת :)
אמן מייסר

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ועוד שני דברים

שליחה #31 

עם הגברה משובחת וחומר טוב, הקווד מציעים נוכחות פיזית בחדר של מבצעים בסקלות קטנות - זמרים או הרכבים. זה כולל גם כלים נפרדים או זמרים בהרכבי ענק. בנוסף, עם הנתונים הנ"ל הם פשוט "נעלמים".

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #32 

יואל הקישור לא עובד...

אני רוצה להדגיש שוב שהגברה מתאימה ומעל הכל המיקום בחדר יכולים להוסיף המון. גם בבס.

באותו הקשר ציינתי בשירשור סמוך בו שאלו על מחיר מנמלי לרמקולים טובים, 8000 יורו. (פחות או יותר... :D )
גם אם זה נאמר בחצי בדיחה הרי התכוונתי כמובן לאלקטרוסטטים. ניראה לי שמעל האזור של האלקטרוסטטים צריך לקפוץ במחיר כדי לעלות ברמה טיפה. לפני כן הגרף עולה די מתון, ואז לאחר האלקטרוסטטים יש קפיצה.

לפותח השירשור, אל תוותר על ניסיון שמיעה.

.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

אם לא עובד נסה פשוט www.gradient.fi ומשם לך לסאבוופרים (יש דגמים חדשים ויש ייצור מחודש לישנים). בעניין ההגברה: משהו משובח מוסיף דינמיקה ובס, אבל מה לעשות ויש מגבלה במבנה הטהור. תוספותאו היברידי או סאונד לאב זה סיפור אחר.

bitfield פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #34 

הטכנאיקרמר כתב:מי שכתב שאין עוצמה לקוודים לא נכון . בשנות השישים הייה דיסקוטק ברחוב פנורמה 120
בחיפה . קראו למועדון ה120 הוא הייה מורכב משתי קומות וכמה חדרים . והיו בו רק רמקולים קווד . כמובן עים מגברי מנורות ופטיפון . והעוצמה הייתה חזקה ויכלו לירקוד . מזל שלא הייה אז כזה באס כמו שיש היום באולמי חתונות שמזיז את הלב .
אין כמו קווד . כמה שהאזנתי באולמי תצוגה . לCDP . לא קיבלתי צליל כמו שיש לי בבית
עים הCDP שלי
...
הטכנאי קרמר,

איך איזור השמיעה המצומצם של רמקולים אלקטרוסטטיים מסתדר עם מועדון שאנשים נמצאים בו בתנועה? איך התגברו על הבעיה?

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #35 

לא יודע . אבל שמעו חזק . זה הייה דיסקודק בשנות ה60-70 מועדון ה120 . הוא הייה ברחוב פנורמה בחיפה . הותיקים מהימים ההם עדיין מדברים על זה . יש לי חבר שהייה לו חנות לסטראו בהדר ברחוב הרמל 59 שמו צ'בוש . הותקים מכרים אותו . מעלים זיכרומות מהדיסקוטק הזה . ושהיו לו רמקולים קווד מפוזרים בכול השטח . זה הייה אז גאווה של המועדון
רק הטכנאי קרמר

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #36 

אני לא רוצה לחפור לדיון כי הניסיון שלי יחסית מועט באלקטרוסטטים. לצערי. אבל כמה פעמים שיצא לי לשמוע מצאתי תשובה אחת לאלקטרוסטטים. זה רמקול שצריך לעבוד בשבילו. הרבה יותר מרמקול דינמי רגיל.

התוצאה (לא שאני הספקתי לשמוע כזו לצערי) צריכה להיות פנומנאלית. אבל צריך לעבוד קשה ולהשקיע יותר מדיי.

לדעתי הרמקולים הדינמיים היום מספקים לנו מספיק סאונד טוב כדי שלא נצטרך לעבוד כ"כ קשה.

כמו שאמרתי לא שמעתי מספיק אז אני לא יכול להכנס לעובי הקורה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”