תקציב לבניית קולנוע ביתי
אוקי, אני אנסה לכתוב פה כמה שיותר מידע כדי שיהיה לכם קל יותר לעזור לי.
המרתף עצמו בגודל של 60+מ"ר אבל, איזור הישיבה שלשם אני מתכנן את הקולנוע הוא באיזור ה-50-55 מ"ר.
אני חושב שאיכות המקרן חשובה לי יותר מאיכות הסאונד - מאחר שאת רוב הסרטים יראו שם האחיות הקטנות שלי ואני אשתמש בו בעיקר למשחקים ב PS3.
הסרטים שנראה שם, זה בסדר גם אם לא נשמע כל כדור שורק לנו בתוך הראש.
המרתף עצמו בגודל של 60+מ"ר אבל, איזור הישיבה שלשם אני מתכנן את הקולנוע הוא באיזור ה-50-55 מ"ר.
אני חושב שאיכות המקרן חשובה לי יותר מאיכות הסאונד - מאחר שאת רוב הסרטים יראו שם האחיות הקטנות שלי ואני אשתמש בו בעיקר למשחקים ב PS3.
הסרטים שנראה שם, זה בסדר גם אם לא נשמע כל כדור שורק לנו בתוך הראש.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תגיד,moco כתב:אני לא מבין מה קשור גודל החדר.
הרי אם זה מרתף של 80 מ"ר, זה לא אומר שאנשים ישבו 10 מ' מהמערכת....
את פארק הירקון אתה מגביר עם 150W ?
בטח שזה קשור לגודל החדר. מערכת לצרכי הגברה של 15-20 מ"ר לא דומה אפילו למערכת שאמורה לתת מענה ב 60 מ"ר. ( 60 זה המון !! ).
אני מכיר כמה אנשים שהלכו על חמישה מגברי כוח נפרדים לגודל חדר כזה. זה לא מה שאני ממליץ פה ( כי אני לא מכיר את כל הנתונים ) אבל סתם שיהיה לכם סדר גודל.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אם כך אני יכול לתאר לך את המצב שלי, שלא נובע מתכנון ושיקול דעת אלא יותר ממקריות.
קניתי לפני 3.5 שנים, בלי שהיה לי כל מושג על שום דבר בתחום, מערכת ק"ב מדבקה בדיוטי פרי ב200 דולר, פשוט כי הגיע הזמן שיהיה DVD בבית. שמתי במרתף בחיבור לTV בגודל 21 אינטש.
אפקטי הסאונד, שבשבילי היה חידוש בבית + קוטן התמונה גרמו לי להתחיל להתעניין בנושא, מה שנגמר בסוף ברכישת מקרן.
הפואנטה, שאותה מערכת ק"ב, שכולם הסבירו לי שאם תסגור שנה אני צריך להיות מבסוט, מסרבת למות כבר לקראת סוף השנה הרביעית ומשרתת אותי נאמנה.
אם סאונד לא כל כך חשוב לך, אז אתה בהחלט יכול להסתפק בזה (וגם לשמוע כדורים שורקים בראש ומסוקים באים מאחורה). בכל מקרה מדובר בהוצאה שולית שאין בעיה בעתיד לזרוק אותה ולקנות משהו יותר רציני.
אין מה להשקיע במערכת סאונד שאין מי שיעריך אותה.
אתה יכול או לקנות מקרן יותר טוב, או פשוט לחסוך את הכסף למטרות אחרות.
קניתי לפני 3.5 שנים, בלי שהיה לי כל מושג על שום דבר בתחום, מערכת ק"ב מדבקה בדיוטי פרי ב200 דולר, פשוט כי הגיע הזמן שיהיה DVD בבית. שמתי במרתף בחיבור לTV בגודל 21 אינטש.
אפקטי הסאונד, שבשבילי היה חידוש בבית + קוטן התמונה גרמו לי להתחיל להתעניין בנושא, מה שנגמר בסוף ברכישת מקרן.
הפואנטה, שאותה מערכת ק"ב, שכולם הסבירו לי שאם תסגור שנה אני צריך להיות מבסוט, מסרבת למות כבר לקראת סוף השנה הרביעית ומשרתת אותי נאמנה.
אם סאונד לא כל כך חשוב לך, אז אתה בהחלט יכול להסתפק בזה (וגם לשמוע כדורים שורקים בראש ומסוקים באים מאחורה). בכל מקרה מדובר בהוצאה שולית שאין בעיה בעתיד לזרוק אותה ולקנות משהו יותר רציני.
אין מה להשקיע במערכת סאונד שאין מי שיעריך אותה.
אתה יכול או לקנות מקרן יותר טוב, או פשוט לחסוך את הכסף למטרות אחרות.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 31/01/2008 9:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
אם אתה יושב בפארק הירקון במרחק 4 מ' מהרמקולים (ונניח שאין רעש סביביתי ורוח) אז כנראה שכן.Lior_M כתב:תגיד,moco כתב:אני לא מבין מה קשור גודל החדר.
הרי אם זה מרתף של 80 מ"ר, זה לא אומר שאנשים ישבו 10 מ' מהמערכת....
את פארק הירקון אתה מגביר עם 150W ?![]()
בטח שזה קשור לגודל החדר. מערכת לצרכי הגברה של 15-20 מ"ר לא דומה אפילו למערכת שאמורה לתת מענה ב 60 מ"ר. ( 60 זה המון !! ).
אני מכיר כמה אנשים שהלכו על חמישה מגברי כוח נפרדים לגודל חדר כזה. זה לא מה שאני ממליץ פה ( כי אני לא מכיר את כל הנתונים ) אבל סתם שיהיה לכם סדר גודל.
ליאור...
הנקודה היא שזה שיש חדר גדול, לא אומר שאנשים ישבו בקצוות. זה לא מה שקורה בדרך כלל במרתפים, בין השאר בגלל התקרה הנמוכה.
משה
המקרן הוא הראשון והעיקרי במערכת , כל השאר בשלב זה זניח, ראשית עליך לבחור מקרן על פי הצרכים והסטנדרטים שלך, וזה אומר ללמוד את הנושא על בוריו , לצפות בכמה שיותר סוגי מקרנים, [ DLP , LCD , 720P , 1080P ] לגלות מה מתאים לך ועים מה אתה מרגיש נוח, יכול להיות שבסופו של דבר תצטרך להשקיע 70% - 80% במקרן ,אבל על זה [לדעתי ]אסור להיתפשר, עים השאר אפשר להיתמודד וגם לשדרג ,
יכול להיות שאתה לא תחוש בהבדל בין רסיבר ורמקולים של 4K ל 10K או שההבדל לא יהיה שווה את הפער במחיר,
לעיניין מסך הקרנה - מנסיוני בשלב הראשון לא כדאי לקנות,כי כבר בשלב מוקדם אתה עלול לגלות שהמסך קטן לטעמך, וחבל שלא קנית חשמלי ,[ וזה מה שקרה לי נאלצתי להחליף מהר מאוד את המסך ], ולכן קודם תבחר מקרן ,תתקין אותו, ובשלב הזה אפילו לוח גבס יכול לעשות את העבודה מצויין , ובעתיד תוכל לרכוש את המסך שמתאים לך ,
מערכת קולנוע מבוססת מקרן - לא אמורה ולא חייבת להיבנות ביום אחד [ למעט למי שהתקציב מבחינתו לא מהווה מגבלה ],
בהצלחה!
יכול להיות שאתה לא תחוש בהבדל בין רסיבר ורמקולים של 4K ל 10K או שההבדל לא יהיה שווה את הפער במחיר,
לעיניין מסך הקרנה - מנסיוני בשלב הראשון לא כדאי לקנות,כי כבר בשלב מוקדם אתה עלול לגלות שהמסך קטן לטעמך, וחבל שלא קנית חשמלי ,[ וזה מה שקרה לי נאלצתי להחליף מהר מאוד את המסך ], ולכן קודם תבחר מקרן ,תתקין אותו, ובשלב הזה אפילו לוח גבס יכול לעשות את העבודה מצויין , ובעתיד תוכל לרכוש את המסך שמתאים לך ,
מערכת קולנוע מבוססת מקרן - לא אמורה ולא חייבת להיבנות ביום אחד [ למעט למי שהתקציב מבחינתו לא מהווה מגבלה ],
בהצלחה!
מפרטים למה ? !! תמונה אחת שווה..............
בסך הכל ממה שמומלצים כאן באתר, 5-6 מקרנים טובים מכל הסוגים ובמחיר שפוי,[ ואים תקנה ביבוא אישי אז עוד יותר שפוי] , ורצוי ביותר שתראה אותם במו עינך,הפורום מלא בדיונים שעוסקים בשאלות שלך בדיוק, לדעתי תמצא שם את כל התשובות ,ואולי יפתחו בפניך שאלות אחרות והתלבטויות חדשות, חבל לחפש קיצורי דרך,
בסך הכל ממה שמומלצים כאן באתר, 5-6 מקרנים טובים מכל הסוגים ובמחיר שפוי,[ ואים תקנה ביבוא אישי אז עוד יותר שפוי] , ורצוי ביותר שתראה אותם במו עינך,הפורום מלא בדיונים שעוסקים בשאלות שלך בדיוק, לדעתי תמצא שם את כל התשובות ,ואולי יפתחו בפניך שאלות אחרות והתלבטויות חדשות, חבל לחפש קיצורי דרך,
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עכשיו אמרת משהו קריטי
אם זה רק לאחיות שלך (או בעיקר)
תחשוב אם אתה בכלל רוצה HD - למרות שהיום קשה למצוא בלי HD READY לפחות
ותוכל דווקא פה לחסוך ולקנות משהו - אפילו משומש - נדמה לי שבדיוק יש בלוחות כמה
תאאמת בנוגע ל PS3, ראיתי אותו אצל אחותי בטלויזיה רגילה 34", ואז אצלי ב 100" על הקיר ב HD READY - וזה בום ענקקקקק
השאלה - כמו שMOCO אם אני לא טועה אמר - עד כמה זה חשוב לך - או במילים אחרות, הכל שאלה עד כמה אתה אנין טעם.
כמה אתה הולך לשחק?
וכד'
תחשוב אם אתה בכלל רוצה HD - למרות שהיום קשה למצוא בלי HD READY לפחות
ותוכל דווקא פה לחסוך ולקנות משהו - אפילו משומש - נדמה לי שבדיוק יש בלוחות כמה
תאאמת בנוגע ל PS3, ראיתי אותו אצל אחותי בטלויזיה רגילה 34", ואז אצלי ב 100" על הקיר ב HD READY - וזה בום ענקקקקק
השאלה - כמו שMOCO אם אני לא טועה אמר - עד כמה זה חשוב לך - או במילים אחרות, הכל שאלה עד כמה אתה אנין טעם.
כמה אתה הולך לשחק?
וכד'
ההמלצה הכי טובה שאני אוכל לתת לך זה להכנס לעולם הדיגיטלי ברמת השרוןyarino כתב:מיצובישי HC1100, תוכל לראותו בעולם הדיגיטלי...
יש שם איש מקצוע הכי טוב שתמצא בתחום הזה ויותר מזה הוא גם בן אדם!
ההמלצה שקיבלת על מיצובישי 1100 נכונה, מדובר במקרן מעולה, הכי טוב
שניתן לקבל בתקציב שלך.
אני מניח שאם תרכוש את כל המערכת במקום אחד תוכל לקבל גם מחיר טוב.
כנס לעולם הדיגיטלי אתה לא תתאכזב
בכל חנות שתכנס יש אקוסטיקה וזה לא יהיה כמו במרתף שלךgodmoney כתב:אני לא מבין גם מה זה יעזור לי לראות ולשמוע בתצוגה אם זה לא באותם תנאים כמו במרתף שלי...
אין מה לעשות זה המצב וכולנו קנינו ציוד בחדרים אקוסטיים.
עדיין עדיף לראות ולשמוע מה אתה קונה בחדר אקוסטי מאשר לא לשמוע בכלל
ולקנות מקטלוג, נתונים טכניים, או המלצה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה שאמרתי
זה לטובת ה PS3
התמונה ב720P מדהימה - לא רוצה לחשוב מה הולך ב1080P
בכל מקרה - כמה שימוש אתה הולך לעשות בPS3 לעומת האחיות שלך שיראו סרטים?
התמונה ב720P מדהימה - לא רוצה לחשוב מה הולך ב1080P
בכל מקרה - כמה שימוש אתה הולך לעשות בPS3 לעומת האחיות שלך שיראו סרטים?