איזהו התקליט ה"עתיק" ביותר המצוי ברשותכם?
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
התקליט "ירושלים של זהב" של נעמי שמר יצא בהדפסה של 7" (כמדומני) ויש עליו ארבעה שירים. אם אינני טועה ההדפסה היתה לאחר מלחמת ששת הימים או בסמוך לה, איפה-שהו ב-1967/68. יש לי תקליט דומה אבל 12" בהפקה של בני אמדורסקי המכיל את שירי מלחמת ששת הימים.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
אכן כן חנן
מה שקוראים אותו "תקליטון" סה"כ 4 שירים שתיים לכל צד, בעיניי זה דיי נדיר לתקופתיינו אנו.............
שבת שלום.
מה שקוראים אותו "תקליטון" סה"כ 4 שירים שתיים לכל צד, בעיניי זה דיי נדיר לתקופתיינו אנו.............
שבת שלום.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לי תוצרת חוץ הוצאה ראשונה שנת 73 אתמול קניתי ב"אוף דה רקורד" במחיר של 120 ש"ח במקור (לי עשה ב-100)... ממש לא תוצרת הארץ ולא ממש חסכתי בו.. ואין לי איתו חוברת.. הוא נפתח לשתיים כמו אצלך אבל בלי חוברת בפנים בגלל זה מוזר לי..Ozen כתב:זה לא הכי קשור לפה, אבל זה תלוי בארץ שייצרו את התקליט - בתוצרת הארץ בד"כ התקמצנו על תוספות. מה שכן, לי יש תוצרת חוץ, בלי חוברת אבל עם שרוול כפול שנפתח כמו ספר. אל תתבלבל עם הספרונים שיש בדיסקים, כי בד"כ זה מה שיש בתקליט אבל בשל חוסר מקום זה נראה הרבה יותר, ובעצם זה חתוך...yuval2d כתב:יפה יפה, יש לאנשים פה דברים בהחלט נדירים..
רציתי לשאול, חובבי הפינק פלויד שביניכם או סתם כאלה שמצויים בידיהם תקליטי פינק פלויד, לתקליט The Dark Side Of The Moon אמורה להיות מצורפת חוברת כלשהיא? כי התקליט שאני קניתיא אתמול לא כולל חוברת כלשהיא.. ואני מתאר לעצמי שאמורה להיות לו חוברת כמו לכל תקליט, איפה אני יוכל למצוא רק חוברת? במצב טוב לתקליט הזה וכמה אמורים לקחת לי על חוברת? כמה אתם חושבים שכדאי לי לשלם בשביל זה?...![]()
חוץ מזה, זה 78?...
מאסטר, לא בטוח כמה הוא עתיק אבל התקליט שלך זוכה בתואר המוזר ביותר עד כה.
אולי נפתח על זה שירשור חדש. יש לי גם 2-3 דוגמאות שקשה לדמיין עד כמה הן משונות.
אורי_ו, יש לך משהו מסקרן באמת. רוצה טריויה?
Reprise היתה חברת תקליטים בבעלות סינטרה ונבנתה סביב הרפרטואר שלו.
אפילו הלוגו שלה היה עם תמונתו. אח"כ הזמר מכר את החברה.
התקליט שלך הוא כנראה הסינגל עם שיר הנושא של האלבום משנת 1966.
יצא גם אלבום עם עטיפה כזו באותה תקופה. האלבום זכה ב-3 פרסי גראמי ב-1967.
הוספתי גם תמונות של מהדורת האלבום במונו וסינגל 7 אינץ' בחסות איביי ונדודי השינה שלי.

אורי_ו, יש לך משהו מסקרן באמת. רוצה טריויה?
Reprise היתה חברת תקליטים בבעלות סינטרה ונבנתה סביב הרפרטואר שלו.
אפילו הלוגו שלה היה עם תמונתו. אח"כ הזמר מכר את החברה.
התקליט שלך הוא כנראה הסינגל עם שיר הנושא של האלבום משנת 1966.
יצא גם אלבום עם עטיפה כזו באותה תקופה. האלבום זכה ב-3 פרסי גראמי ב-1967.
הוספתי גם תמונות של מהדורת האלבום במונו וסינגל 7 אינץ' בחסות איביי ונדודי השינה שלי.
נערך לאחרונה על ידי 45rpm ב 19/01/2008 7:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

חברה,
איזה שירשור מהנה נוצר כאן. זה כמו לבקר בחנות תקליטים או מוזיאון. רק חבל שאי אפשר להאזין לתקליטים.
רק אל תפסיקו את השירשור ותמשיכו להביא עוד חומר וספרו את הסיפור של אותו תקליט אצלכם, קצת רקע עליו כגון שנת ההדפסה, המבצע וכו' (אם אתם יודעים כמובן).
בקשר להאזנה לתקליטים בשירשור, אולי אם תוכלו להקליט קליפ קטן של 30 שניות מתוך כל רצועה (על מנת לא לעבור על חוק זכויות היוצרים) במחרוזת ולהעלותו על הרשת, זה יכול להיות ממש מושלם. זה כמובן תלוי במגבלות טכניות כמו פטפון מתאים (תמיכה במהירות סיבוב ומחט תואמת) ויכולות הקלטה, אבל מי שיכול מוזמן.
שבת שלום.
איזה שירשור מהנה נוצר כאן. זה כמו לבקר בחנות תקליטים או מוזיאון. רק חבל שאי אפשר להאזין לתקליטים.
רק אל תפסיקו את השירשור ותמשיכו להביא עוד חומר וספרו את הסיפור של אותו תקליט אצלכם, קצת רקע עליו כגון שנת ההדפסה, המבצע וכו' (אם אתם יודעים כמובן).
בקשר להאזנה לתקליטים בשירשור, אולי אם תוכלו להקליט קליפ קטן של 30 שניות מתוך כל רצועה (על מנת לא לעבור על חוק זכויות היוצרים) במחרוזת ולהעלותו על הרשת, זה יכול להיות ממש מושלם. זה כמובן תלוי במגבלות טכניות כמו פטפון מתאים (תמיכה במהירות סיבוב ומחט תואמת) ויכולות הקלטה, אבל מי שיכול מוזמן.
שבת שלום.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- קיבל תודות: 0
chalmh כתב:חברה,
שבת שלום....
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
במקרה, העברתי את התקליט הזה בשלמותו למחשב כניסיון לפני 4 שנים והתוצאה היתה לא רעה.
עד כמה שידוע לי לא תהיה בעיה של זכויות יוצרים.
האמן הלך לעולמו לפני למעלה מחמישים שנה.
מישהו יודע אם בכלל ניתן לעשות את זה דרך האתר?
-
chalmh
- חבר מביא חבר

45rpm,
תוכל להעלות קליפ דרך http://www.fileflyer.com/.
לגבי זכויות יוצרים מוטב להיזהר. גם אם האומן הלך לעולמו, יש לו עדין יורשים וחברות התקליטים עדין אמונות על זכויות היוצרים. לכן, עד כמה שידוע לי, מותר להשמיע קליפ של עד 30 שניות כדי שזה לא יחשב להפרת זכויות יוצרים.
תוכל להעלות קליפ דרך http://www.fileflyer.com/.
לגבי זכויות יוצרים מוטב להיזהר. גם אם האומן הלך לעולמו, יש לו עדין יורשים וחברות התקליטים עדין אמונות על זכויות היוצרים. לכן, עד כמה שידוע לי, מותר להשמיע קליפ של עד 30 שניות כדי שזה לא יחשב להפרת זכויות יוצרים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

אתה מתכוון על " ירושלים של זהב " ? או על יוסף מלך השטיחים "הג'ינגל ?45rpm כתב:מאסטר, לא בטוח כמה הוא עתיק אבל התקליט שלך זוכה בתואר המוזר ביותר עד כה.
![]()
...
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
הפריט העתיק ביותר אצלי, הוא תקליט 78 שקניתי לפני 20 שנים בשוק הפשפשים ביפו, והוא שייך לחברת תקליטים בבעלות יהודית (ככל הנראה), MIIL OPERA REKORD - JACOB SENIOR BERLIN, ועליו מוטבע וואלס הלל לקייסר, קטע שנכתב בשנת 1907.
מכיוון שלא מצויינת שנת ההדפסה, אני מעריך שמדובר בתקליט שיוצר בברלין, בגרמניה, בין השנים 1910-1920, מכיוון שבמהדורות מאוחרות יותר של החברה, השם שלה שונה (ייתכן כי הוחרמה??? עקב בעלות יהודית?? אינני יודע).
יצא לי לשמוע את זה כמה פעמים (STANTON 150 תומך במהירות 78).
מכיוון שלא מצויינת שנת ההדפסה, אני מעריך שמדובר בתקליט שיוצר בברלין, בגרמניה, בין השנים 1910-1920, מכיוון שבמהדורות מאוחרות יותר של החברה, השם שלה שונה (ייתכן כי הוחרמה??? עקב בעלות יהודית?? אינני יודע).
יצא לי לשמוע את זה כמה פעמים (STANTON 150 תומך במהירות 78).
-
chalmh
- חבר מביא חבר

היה יכול להיות "מגניב" להאזין לקליפ קטן מתוך ההקלטה.
רועי,
הייתי מציע לשקול בנית מוזיאון וירטואלי של פריטים כגון תקליטים, ציוד וכו' שיש לאנשים בפורום. זה יכול להיות מעניין מאוד ושובה נפש. לגבי תקליטים הייתי שוקל הקלטה של חלקים מהם והעלאה שלהם באתר (לבדוק היטב את חוק זכויות היוצרים לפני שמסתבכים).
כל מי שמעלה פריט לאתר יידרש לכתוב מספר מילות רקע על הפריט.
מה דעתכם?
רועי,
הייתי מציע לשקול בנית מוזיאון וירטואלי של פריטים כגון תקליטים, ציוד וכו' שיש לאנשים בפורום. זה יכול להיות מעניין מאוד ושובה נפש. לגבי תקליטים הייתי שוקל הקלטה של חלקים מהם והעלאה שלהם באתר (לבדוק היטב את חוק זכויות היוצרים לפני שמסתבכים).
כל מי שמעלה פריט לאתר יידרש לכתוב מספר מילות רקע על הפריט.
מה דעתכם?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן, צ'ארלי פארקר כבר נמצא כולו ב"ממלכת הציבורי". מה פירוש? כל יצירותיו המוקלטות מותרות, בתנאים ברורים, והן נחלת הכלל (public domain) לאחר 50 שנה. פארקר מת ב-1955.
הנושא מורכב מאוד (שים לב למס' העריכות שלי) ומשתנה ממדינה למדינה ובהתאם לסוג הקניין הרוחני, למרות שיש כמה קוים משותפים. יצירה הופכת לנחלת הכלל (public domain) אחרי מספר מוגדר של שנים. לצורך העניין, אפשר לדגום הקלטת קול (העתקה מיכנית) אם חלפו 50 שנה ממועד הקלטתה וההעברה בוצעה מהקלטת מקור מאותה תקופה ולא מהוצאה מחודשת, נניח. אם אני מחזיק בתקליט משנות הארבעים אוכל לעשות בו שימוש כזה.
דרך אגב, החוק השתנה ב-1998 בארה"ב אך השינוי חל על יצירות שזכויותיהן נשמרו/חודשו והיו בתוקף במועד החקיקה. אז הוארך תוקף ההגנה (Copyright Term Extension Act או Bono Act) מ-50 שנה ל-70 שנה ממות היוצר (יצירה רוחנית) ובמקרה של יצירה בבעלות תאגיד (כמו מיקי מאוס) ל-120 שנה אחרי יצירתה או 95 שנה אחרי פרסומה.
אם פג תוקפן של זכויות היוצרים לא ניתן לחדשן. יש גם כל מיני חריגים כמו יצירות שלא פורסמו או נרשמו לזכויות יוצרים לפני שנת 1978 ועד ימינו - מצב משפטי נדיר.
את צ'ארלי פארקר, למשל, כבר הוציאו מחדש על תקליטורים עשרות חברות אלמוניות שונות
מכל רחבי העולם. לפני שיחרור יצירותיו היה סיפור שלם סביב נושא זכויות היוצרים במקרה שלו.
הנושא מורכב מאוד (שים לב למס' העריכות שלי) ומשתנה ממדינה למדינה ובהתאם לסוג הקניין הרוחני, למרות שיש כמה קוים משותפים. יצירה הופכת לנחלת הכלל (public domain) אחרי מספר מוגדר של שנים. לצורך העניין, אפשר לדגום הקלטת קול (העתקה מיכנית) אם חלפו 50 שנה ממועד הקלטתה וההעברה בוצעה מהקלטת מקור מאותה תקופה ולא מהוצאה מחודשת, נניח. אם אני מחזיק בתקליט משנות הארבעים אוכל לעשות בו שימוש כזה.
דרך אגב, החוק השתנה ב-1998 בארה"ב אך השינוי חל על יצירות שזכויותיהן נשמרו/חודשו והיו בתוקף במועד החקיקה. אז הוארך תוקף ההגנה (Copyright Term Extension Act או Bono Act) מ-50 שנה ל-70 שנה ממות היוצר (יצירה רוחנית) ובמקרה של יצירה בבעלות תאגיד (כמו מיקי מאוס) ל-120 שנה אחרי יצירתה או 95 שנה אחרי פרסומה.
אם פג תוקפן של זכויות היוצרים לא ניתן לחדשן. יש גם כל מיני חריגים כמו יצירות שלא פורסמו או נרשמו לזכויות יוצרים לפני שנת 1978 ועד ימינו - מצב משפטי נדיר.
את צ'ארלי פארקר, למשל, כבר הוציאו מחדש על תקליטורים עשרות חברות אלמוניות שונות
מכל רחבי העולם. לפני שיחרור יצירותיו היה סיפור שלם סביב נושא זכויות היוצרים במקרה שלו.
נערך לאחרונה על ידי 45rpm ב 19/01/2008 18:41, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

קצת מסוכן בימים "פרועים" אילו להעלות לרשת את המלא...,
דרך עד כמה שידוע לי יש אפשרות לדגום כ-3 שניות ללא אישור מאף אחד...על פי חוק !
ואני טוען שזה לא שווה לא תהנה מזה..דיי מבעס וחבל שכך, אגב סתם דעה שלי הרסו לנו ת'חיים עם זה .
דרך עד כמה שידוע לי יש אפשרות לדגום כ-3 שניות ללא אישור מאף אחד...על פי חוק !
ואני טוען שזה לא שווה לא תהנה מזה..דיי מבעס וחבל שכך, אגב סתם דעה שלי הרסו לנו ת'חיים עם זה .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
הדלקתם אותי בקרוב אני יעלה תמונות של האלבומים שבירשותי: יומן מילחמה 7 תקליטי חדשות אוטנטיים מיוחדים שנגנו ביומני גבע בקולנוע על גבי פטיפון בלויויי פנס קסם......, תל אביב הקטנה עים דן בן אמוץ ויוסי בנאי, מלכת האמבטיה של חנוך לוין המקורי הדפסה ראשונה, אלביס קוסטלו הצבא של אוליבר מ 1978.... (עים תמונת הפילים) ועוד.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

מסכים איתך בהחלט, זה כנראה אשכול של "חולי נפש" במובן הטוב של המילהOzen כתב:עזבו אותכם, בואו נארגן מפגש עתיקות...
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..