האוזניות הכי טובות בעולם?!

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157

שליחה

סלאבה יקירי, אני מציע לך לקרוא את דבריי שוב.
כתבתי כי האוזניות הללו של גראדו הן "מהטובות בעולם" ולא "הטובות בעולם".
ה-AKG והסטאקס בהחלט העמידו גם הן דגמים הראויים להיחשב "מהטובים בעולם".
לא טענתי אחרת. לכל חברה יש דגמים מוצלחים ודגמים מוצלחים פחות.
קשה לי לחשוב על דגם אחד כ"טוב בעולם", במיוחד כאשר מדובר בדגמים שונים לטעמים שונים.

תנוח דעתך.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593

שליחה

אוקיי מקובל אליי
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

סלאבה למה אתה בלחץ? :lol: :wink:
אני מציע לך לקרוא אינספור כתבות על האוזניות האלה ותראה מה אומרים אנשים שבאמת שמעו הכל. דרך אגב אני לא עובד בשביל גראדו. :lol:

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

truejoker כתב:לענ"ד האוזניות הנחשקות אצלי הן הסטאקס
הארגו האלו
http://www.eeonline.com.au/p/65877/ergo ... hones.html
והK701 ולא הגראדו
...
ג'וקר, תודה על הקישור.
"תפוחים ותפוזים" - אם אתה מכיר את הביטוי האנגלי.
אני לא ממש שייך למחנה מסויים. כרגע אני "חושק" במלכת הגראדו הזו.
אתה חולם על אוזניות מסוג שונה לחלוטין.
מחר דעתנו יכולה להשתנות, כמו בפוליטיקה. :wink:

הדגם הנעלם של AKG מסקרן מאוד, גם בשל דמיונו החיצוני לסטאקס.
שמעת אותו, דרך אגב?

המושג "במה" הוא מושג וירטואלי נזיל (גם ברמקולים).
אם אומר לך שאני מרגיש במה בגראדו תוכל לענות לי: קישקוש.
אין לי כלים מדעיים להוכיח לך שאני צודק ולהיפך.
הכל בראש...

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

zeev78 כתב:דרך אגב, אני לא עובד בשביל גראדו. :lol:
...
גם אני לא עובד בשבילם.
חבל. :עצוב:

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

45rpm כתב:
zeev78 כתב:דרך אגב, אני לא עובד בשביל גראדו. :lol:
...
גם אני לא עובד בשבילם.
חבל. :עצוב:
...
טוב שלא כי זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת :lol: (Y)

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

zeev, אני דווקא אשמור עליהן בקנאות. 8)
ואדאג גם לעשות break-in באופן אישי לכל פס הייצור. :lol:

הנה עוד משהו נחמד: מהן "10 האוזניות הטובות בעולם"?
בגוגל יש כמה תשובות לשאלה...
אני בטוח שיש עוד כמה כאלה. :roll:

http://www.meharris.co.uk/10bestheadphones.html
אפשרות 1

http://www.headphone.com/guide/by-appli ... eadphones/
אפשרות 2

...?

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

יש שם אוזניות טובות.
דרך אגב יש לי גראדו 80 ואני מאוד מרוצה מהם אבל לנסיעות אני לוקח איתי את הבוס טריפוד שנראות הרבה יותר טוב.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778

שליחה

איך אתה יכול לומר שה GS1000 הכי טובות אם לא שמעת את ה JVC DX1000 או הסטאקס אומגה 2?
או את הסוני R10 והרשימה עוד ארוכה.. הטענה שלך עוד היתה מובנת אם היה לך נסיון בכל האוזניות בעולם.. וכמו כולם אין לך.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593

שליחה

זאב יש לי שאלה אליך, נגיד אם מתחילות להיתפרסם כתבות על זה שהDVD החדש של APEX יותר טוב מכל נגן אחר אז מה אתה מוכר את הMERIDIAN שלך וקונה אפקס בגלל שהכתבים כנראה שמעו הכל בחיים.
דבר שני יש הרבה מאוד אנשים שאוהבים את הצליל של גראדו אני לא אחד מהם. ואם אתה אחד מהם נסה את אלסנדרו הרבה יותר מוצלחים מגראדו.
דרך אגב אפשר בעזרת מגבר מתאים (בדרך כלל מנורות) לפתוח גם את הבמה בגראדו לא כמו בBEYER 880 אבל אפשר.
דבר נוסף שנאמר פה, לצערי לא יצא לי לשמוע K1000 , אבל לחבר שלי יש אותם, ואני ממש סומך על הטעם שלו אז אני יכול להגיד שהן אחת האוזניות היותר טובות ששמעתי עליהם. (הן החליפו את K340 שלו, שגם הן יכולות לתת פייט רציני לכל אוזניה אכשיוית)
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

slavazh כתב:זאב יש לי שאלה אליך, נגיד אם מתחילות להיתפרסם כתבות על זה שהDVD החדש של APEX יותר טוב מכל נגן אחר אז מה אתה מוכר את הMERIDIAN שלך וקונה אפקס בגלל שהכתבים כנראה שמעו הכל בחיים.
דבר שני יש הרבה מאוד אנשים שאוהבים את הצליל של גראדו אני לא אחד מהם. ואם אתה אחד מהם נסה את אלסנדרו הרבה יותר מוצלחים מגראדו.
דרך אגב אפשר בעזרת מגבר מתאים (בדרך כלל מנורות) לפתוח גם את הבמה בגראדו לא כמו בBEYER 880 אבל אפשר.
דבר נוסף שנאמר פה, לצערי לא יצא לי לשמוע K1000 , אבל לחבר שלי יש אותם, ואני ממש סומך על הטעם שלו אז אני יכול להגיד שהן אחת האוזניות היותר טובות ששמעתי עליהם. (הן החליפו את K340 שלו, שגם הן יכולות לתת פייט רציני לכל אוזניה אכשיוית)
...
כל אחד והטעם שלו. לדעתי ולדעת המגזינים בעולם הגראדו הם הטובים ביותר בעולם.
יכול להיות שאתה חושב אחרת וזכותך לחשוב כך.

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

.
slavazh כתב:זאב יש לי שאלה אליך, נגיד אם מתחילות להיתפרסם כתבות על זה שהDVD החדש של APEX יותר טוב מכל נגן אחר אז מה אתה מוכר את הMERIDIAN שלך וקונה אפקס בגלל שהכתבים כנראה שמעו הכל בחיים.
...
:מבולבל:

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

yossi126 כתב:איך אתה יכול לומר שה GS1000 הכי טובות אם לא שמעת את ה JVC DX1000 או הסטאקס אומגה 2?
או את הסוני R10 והרשימה עוד ארוכה.. הטענה שלך עוד היתה מובנת אם היה לך נסיון בכל האוזניות בעולם.. וכמו כולם אין לך.
...
מאיפה אתה יודע מה שמעתי ומה לא שמעת (n) י? הסתובבתי בכל העולם ושמעתי מערכות סטריאו ואוזניות ברמה הגבוהה ביותר. לא משנה שלא היה לי את הכסף לקנות שם כלום :).

elias
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

יש מטרה לתרד הזה??
אמרת מה אתה חושב, אבל למה לנסות לדחוף את זה לגרון של כולם??
אמרו לך אחרים שדעתם שונה בתכלית משלך! אז מה עוד אתה רוצה?

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון

שליחה

elias כתב:יש מטרה לתרד הזה??
אמרת מה אתה חושב, אבל למה לנסות לדחוף את זה לגרון של כולם??
אמרו לך אחרים שדעתם שונה בתכלית משלך! אז מה עוד אתה רוצה?
...
(Y) בדיוק !!! (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

45rpm כתב:
truejoker כתב:ג'וקר, תודה על הקישור.
"תפוחים ותפוזים" - אם אתה מכיר את הביטוי האנגלי.
אני לא ממש שייך למחנה מסויים. כרגע אני "חושק" במלכת הגראדו הזו.
אתה חולם על אוזניות מסוג שונה לחלוטין.
מחר דעתנו יכולה להשתנות, כמו בפוליטיקה. :wink:

הדגם הנעלם של AKG מסקרן מאוד, גם בשל דמיונו החיצוני לסטאקס.
שמעת אותו, דרך אגב?

המושג "במה" הוא מושג וירטואלי נזיל (גם ברמקולים).
אם אומר לך שאני מרגיש במה בגראדו תוכל לענות לי: קישקוש.
אין לי כלים מדעיים להוכיח לך שאני צודק ולהיפך.
הכל בראש...
...
למרבה הצער לא יצא לי לשמוע את הK1000 , גם לא נראה לי שכשיהיה לי התקציב אני ארכוש אותן , כי הן צריכות מגבר טוב בשביל להוציא מהן מה שהן יכולות (ממה ששמעתי עליהן ), ומגברים טובים אתה מדבר על כ1000 דולר ומעלה . ולכן כשאגיע לסכומים האלו אסתפק ב701 ובסטאקס או ארגו (לא יודע מה אחליט אז )
zeev78 כתב:יש שם אוזניות טובות.
דרך אגב יש לי גראדו 80 ואני מאוד מרוצה מהם אבל לנסיעות אני לוקח איתי את הבוס טריפוד שנראות הרבה יותר טוב.
...
מי שמעיז לקחת בוז טריפורט לא יכול לבוא אחרי זה ולדבר על איכות של אוזניות , אני מצטער אבל אצלי לפחות אבדת את היכולת להבין מה זה אוזניות (ולפני שתשאל, לא, לא טרחתי לסבול את שמיעתן )
...

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

לא שואל :) .
אחלה אוזניות בכל אופן, בהתחשב בעובדה שניתן לצאת איתם החוצה בלי שכלב ינבח עליך :lol: . משהו שלא ניתן לומר AKG ו גראדו.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

שלום לכולם,

אני לא מרבה להגיב פה (במיוחד לא בפורום אזניות כי בד"כ אין בו דברים מעניינים :)), אבל הפעם הייתי חייב פשוט.

אני ממש לא מבין מאיפה באות חלק גדול מהאמרות פה.
נתחיל ב-GS1000. שמעתי אותן פעמיים עד כה. אחת בתערוכה, אחת על מערכת שמותאמת להן על ידי הבעלים שלהן. האמת? האכזבה שלי מהאזניות האילו היא משהו שבלתי אפשרי לתאר במילים. סאונד לא מאוזן, לא מדויק, בלי במה, בלי עומק, פשוט אין קשר בינה לבין סאונד איכותי. כן, ברוק היא נותנת לך צליל שונה מכל השאר, משהו שבהתאם לטעם האישי אפשר בהחלט לאהוב. אבל הדרך משם להגדרה של "אחת מהאזניות הטובות בעולם" לדעתי היא מרחק שנות אור.

את ה-007 יצא לי לשמוע לצערי רק בתערוכה, מה שאני כן יכול להגיד עליהן זה שהן נשמעו לי בסדר גמור. לא התלהבתי לטובה, ולא לרעה. הדבר היחיד שעלה לי לראש היה "זה הכל? זה האזניות "ההכי" טובות בעולם?!".

זוג נוסף שלהם שיצא לי לשמוע מספר רב במיוחד של פעמים הוא ה-4040 עם המגבר מנורות. הסאונד שלהן מהנה מאוד, צפעוני ופרחוני. מאוזן הוא לא. הטרבל שלהן מוגזם ולא לגמרי מדויק. כיף גדול, אבל בשירים עם הקלטה קצת בהירה, כדאי להתכונן לזה שהולכות לכאוב האוזניים. אבל כפי שאמרתי, למי שלא אכיפת לו הבהירות הזו בגבוהים, הסאונד מאוד כיפי גם אם לא לגמרי נכון.

האמרה שהכי הדאיגה אותי בדיון הזה עד כה היא:
אלקטרוסטטיות (סטאקס) ודינמיות AKG1000 אם תוכל להשיג , לדעתי לפחות הן יותר נחשקות ונחשבות מאשר גראדו
AKG K1000 כבר לא מיוצרות יותר, כפי שאולי רמזת. לא הייתי קורא להן נחשקות.
החברה הקפדנית גם דאגה לקחת את מה שעוד נשאר בחנויות, כך קראתי. אני לא בטוח שכדאי לו לחפש אותן ביד שניה, אם שרדו את המשתמשים הקודמים. הן נחשבו לכישלון מסחרי מהדהד ורבים התלוננו על חוסר הנוחיות ועל הצורך לכוון את רמקולי האוזניים האלה ליצירת "הבמה הנכונה". היו גם הרבה תלונות על היעדר באס. אבל זו בעצם ברכה לאחרים. כיום דגם ה-K701 של החברה נחשב למוביל הסידרה ומהווה שיפור ניכר על פני ה"רמקולים" לאוזניים של הדגם הקודם. לא צריך תמיד לרדוף אחרי היקר והנדיר.
גם הסטאקס המרובעות, עוד "מיני-רמקולים", לא נחשבות לשיא הנוחיות בהאזנות ממושכות.
...
תגיד לי בן אדם, אתה רציני? דבר ראשון, תהייה בטוח שהסטקס המרובעות נוחות פי כמה מכל דבר כמו גראדו לדוגמא. הם גם נוחות יותר מלא מעט דגמים של סנהייזר. סך הכל צריך להתרגל קצת. אחרי הכל, הן גדולות, מרובעות, והן מצופות עור. ההרגשה היא כאילו הן "צפות" על הראש. לוקח שעה-שעתיים להתרגל. אחרי זה הן פשוט פנטסטיות.

ואני לא מבין מאיפה הבאת את זה שה-K1000 לא נחשקות/נחשבות לכישלון מסחרי.
קראתי ברחבי הפורומים מאות אם לא אלפי תגובות על ה-K1000 (עוד מעט גם תבין למה). כן, יש תלונות פה ושם על הנוחות שלהן. מצד שני, זה משהו שקיים על כל אוזניה כמעט. מעבר לזה, דווקא הקטע של ה"לא נחשקות" מפריע לי. אתה ראית באיזו מהירות ומחירים הן נחטפות ב-Head-Fi? אתה קראת את הדיונים על "איזו אוזניה הייתם קונים בתקציב בלתי מוגבל?"/"מה אוזניה הטובה בעולם לדעתכם?" ה-K1000 מככבות שם על ימין ועל שמאל. כל מי שיצא לו לשמוע את אוזניה הזו מעלל אותה בלי הפסקה.
כפי שרפי (סלבה) כתב פה, אני החלפתי את ה-K340 שלי (היו לי לא מעט זוגות לאורך תקופה לא ארוכה. רובם שדרגתי לחלוטין בדומה ל-Headphile. למעשה, הזמנתי אתמול זוג נוסף בשביל לשדרג אותו, אני עוד לא סגור אם אשאיר אותו או לא), כאמור, החלפתי את ה-K340 שלי ב-K1000. זאת למרות של-K340 היה לי מגבר שהותאם בשבילן בדיוק, ול-K1000 לא היה לי שום דבר מתאים.

ראשית, אני אתייחס לנקודות שהועלו פה. העניין של הכיוון של האוזנייה. אני פשוט מתקשה להבין למה זה חיסרון. זהו ייתרון שאין כמותו. ראשית, אפשר "לנעול" אותן במצב מסוים כך שבדומה לאזניות אחרות הן ישמרו על הזוית של האלמנט ואז נחסכו ממך הטרחה וההתעסקות כל פעם מחדש. שנית, המשחק עם הזוית של הדרייבר נותן לך כל כך הרבה בדומיין הסאונד. זה נותן לך לכוון את הבמה, הבאס, האיזון, האימג', הכל כל כך בקלות, ובחינם. זהו ייתרון לא מהעולם הזה.
העניין של הבאס, כן, הן נופלות חד באזור ה-50 ומטה. מצד שני, מהאזנה להן אני יכול להגיד לך שלא חסר באס כמעט בשום מצב. מעבר לזה, הבאס שנמצא שם הוא פשוט פנומנלי. לא מעט אנשים ששמעו את האזניות האילו אצלי התרשמו מאוד דווקא מהבאס שלהן. וזה עם הגברה פשוטה של רסיבר קולנוע ביתי. יצא לי גם לחבר אותן לאחר המגברים הרציניים יותר של Audio-Note, תאמין לי שחוויה כזו לא שומעים כל יום.
עניין הנוחות. דבר ראשון, נסביר לאנשים איך הן יושבות על הראש. את עניין הגובה קובעת רצועת עור שנמצאת מעל הראש. את עניין המרחק (האופקי, לא הזוית) מהאוזן קובעות כריות שנמצאות מעל האלמנטים. הכריות האילו ניתנות לכיוון כך שהלחץ והמרחק ניתנים לכיוון. מבחינת נוחות יש להן בהחלט מה לשפר. ברגע שפותחים את הכריות האילו כך שהלחץ יפחת, אפשר לשבת איתן שעות על הראש. אך זו בהחלט לא הנוחות של לדוגמא A900 של אודיו-טכניקה (שנוחות בהרבה מכל דבר אחר, אפילו מה-W5000).
אז כמו שאתה רואה, החיסרון היחיד הוא למעשה הנוחות, וגם היא לא יוצאת דופן. כבר ישבתי עם אזניות נוחות פחות על הראש, בניהן HD280, RP21 ועוד. אבל עוד לא הזכרנו את היתרונות שלהן.
במה כזאת אתה יכול לשכוח מלקבל באזניות. במה רחבה, עמוקה, ומדויקת ששום אוזניה לא יכולה לעשות ולא משנה מה. פירוט, פשוט לא נורמלי ששם בכיס הקטן כל אזניות אחרות ששמעתי (ולמעשה, לא שמעתי גם שום רמקולים שמתחרים איתן בעניין הזה). איזון שכמותו קשה למצוא. אם להאמין למדידות על סקאלה, יש גרף של AKG בחוברת שלהן (סרקתי אותו לצורך העניין). אם לא מאמינים להם, צריך רק לשמוע כדי להבין שסביר להניח שהגרף שלהם קרוב מאוד למצב האמיתי.
המיד שלהן גם הוא פנטסטי. יש בו את השילוב בין המיד הקסום שחלק גדול מהאזניות של AKG מציגות, עם צליל אותנטי לחלוטין. משהו שעדיין לא מצאתי בשום אזניות אחרות.

ועכשיו, אני חייב להתייחס לאמרה האחרונה שהכי הפריעה לי.
כיום דגם ה-K701 של החברה נחשב למוביל הסידרה ומהווה שיפור ניכר על פני ה"רמקולים" לאוזניים של הדגם הקודם
...
אתה רציני?! אין אדם בעולם שחושב שה-K701 הן שיפור על פני ה-K1000. הן פשוט שנות אור מאחור בכל מה שקשור לסאונד. לא רק זה, הן לא מצליחות אפילו להתעלות מעל המתחרות שלהן במחירן (בעיני אנשים מסוימים כן, אך בסך הכל לא) אז אין בכלל מה לדבר. כנראה אין לך מושג איך האזניות האילו נשמעות, ומהו הקונצנזוס הרווח לגביהן, אחרת היית מבין שהמשפט הזה הוא אבסורדי בערך כמו להגיד שה-HD201 טובות יותר מה-HD650.
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 20/01/2008 10:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון

שליחה

שלום אנטולי , טוב לשמוע ממך ...
ולגבי מה שכתבת פה - אותי הפוסט הזה כבר התחיל להרגיז ולכן נמנעתי מלהגיב .
אני שמח שהגבת . (Y) (Y) (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

nirses כתב:שלום אנטולי , טוב לשמוע ממך ...
ולגבי מה שכתבת פה - אותי הפוסט הזה כבר התחיל להרגיז ולכן נמנעתי מלהגיב .
אני שמח שהגבת . (Y) (Y) (Y)
...
אם "הפוסט" הזה מרגיז אותך אל תיכנס אליו. אני לא יודע מאיזה מדינה דיקטטורית (אירן אולי) מגיעים כל מיני טיפוסים לפה. אנחנו חיים במדינת ישראל ובפעם האחרונה שבדקתי לכל אחד מותר להביע את דעת במדינה הזאת. זה המטרה של הפורום.
מיועד גם אליך אנטולי (בהקשר לכך שהגבתה כי הייתה מוכרח להגיב).
שאר הדברים שאמרתה לגבי חוות הדעת שלך מקובלים עלי.

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”