IPOD כמקור איכותי ?
אני לא יודע לאמר מניסיון אישי אבל בפורום האודיו של תפוז עשו פעם השוואה עיוורת בין איפוד לנגן CD כשהמאזין היה בהחלט מנוסה - המאזין היה כתב האודיו והוידאו רן לוי. התוצאה הלא מפתיעה הייתה שרן לוי התקשה להבחין בין השניים.
שלמה
שלמה
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
http://www.wadia.com/library/press_rele ... elease.pdf
בעצם הוואדיה עושה דילוג על הD/A של האייפוד . הוא משתמש ב D/A של WADIA.
אבל , וזה אבל גדול. IPOD 80GB עולה כ 250 דולר בחו"ל. הוואדיה עוד 350 , מה שמביא אותנו ל 600 דולר.
עכשיו, שני הפורמטים היחדים שהם LOSSLESS הם APPLE LOSSLESS ו WAV.
מה שאומר שנגיד ומצאנו דרך להוריד דיסקים לפורמטים האלו , ונגיד ו ה APPLE LOSSLESS (שלא ניסיתי אותו) מוריד שיר של 40 MB ל 20 MB.
אומר שמקסימום אפשר להכניס פה כ 290 אלבומים , לא של 74 דק' מלאים.
בנתיים אנחנו דופקים ל IPOD שלנו את הסוללה. אי אפשר לשלוט בו מרחוק, אחרי שנה הוא כבר לא נייד כי הלכה לו הסוללה, ואלהים יודע כמה שנים באמת יחזיק לו הדיסק.
אז מה עשינו בעצם? קנינו IPOD בשביל שיהיה הרדיסק, הכל עלה לנו 600 דולר . ומה הרווחנו מזה? כמעט כלום.
אני מעדיף CD הכי הכי פשוט , אולי אפילו כונן DVD של פיוניר ב 100 דולר ו DAC ב 500 דולר. אני חותם שזה ישמע יותר טוב, אני חותם שלשלוט על זה יהיה קל.
בכל מקרה כדי להוריד דיסקים לפורמטים האלו כמו שצריך אז צריך :
א. לקנות דיסקים (לא יותר פשוט להכניס לCD הרגיל?)
ב. שעות של הורדה של הדיסקים לקבצים.
בקיצור המכשיר של WADIA אחלה, אבל הוא מוצר לשם רווח כסף וללא שום תועלת אמיתית.
אבל , וזה אבל גדול. IPOD 80GB עולה כ 250 דולר בחו"ל. הוואדיה עוד 350 , מה שמביא אותנו ל 600 דולר.
מה שאומר שנגיד ומצאנו דרך להוריד דיסקים לפורמטים האלו , ונגיד ו ה APPLE LOSSLESS (שלא ניסיתי אותו) מוריד שיר של 40 MB ל 20 MB.
בנתיים אנחנו דופקים ל IPOD שלנו את הסוללה. אי אפשר לשלוט בו מרחוק, אחרי שנה הוא כבר לא נייד כי הלכה לו הסוללה, ואלהים יודע כמה שנים באמת יחזיק לו הדיסק.
אז מה עשינו בעצם? קנינו IPOD בשביל שיהיה הרדיסק, הכל עלה לנו 600 דולר . ומה הרווחנו מזה? כמעט כלום.
אני מעדיף CD הכי הכי פשוט , אולי אפילו כונן DVD של פיוניר ב 100 דולר ו DAC ב 500 דולר. אני חותם שזה ישמע יותר טוב, אני חותם שלשלוט על זה יהיה קל.
בקיצור המכשיר של WADIA אחלה, אבל הוא מוצר לשם רווח כסף וללא שום תועלת אמיתית.
- vkujakxuxho
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- קיבל תודות: 0
כנס ללינק הזה ותסיק את המסקנות המתאימות לך.Fish72 כתב:שלום
אשמח לשמוע מחבר'ה שהתנסו בחיבור ה IPOD שלהם למגברי סטריאו או HIGHEND מהי ההתרשמות מה IPOD כמקור. אני מודע למגבלות האיכות של ה IPOD לאור היותו דיגיטלי נטו, אך יחסית למקור שכזה ובהשוואה למקורות דיגיטלים אחרים כמו SB3, מהי התרשמותכם ?
מאחר וה IPOD יכול בד"כ עובד על מקור מתח פנימי (סוללות וכו), האם הסאונד שיוצא ממנו נטול השראות אשר מתהוות לעיתים עקב חיבור לרשת החשמל ?
אנסה לחפש מידע לגבי המפרט הטכני של הדגמים מבחינת SNR THD וכד'
תודה
דרך אגב, מצאתי משהו חמוד לעשות בינתיים....זכרתי שיש לי איזה מכשיר IPAQ שבקושי השתמשתי בו, אז חיברתי אותו לרשת האלחוטית ואני מנגן דרכו MP3 שנמצאים על המחשב שלי, מענין אם הוא ינגן FLAC למרות שאיכות היציאה שלו לא יותר מסבירה.......
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... &archive=1
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

.vkujakxuxho כתב:כנס ללינק הזה ותסיק את המסקנות המתאימות לך.Fish72 כתב:שלום
אשמח לשמוע מחבר'ה שהתנסו בחיבור ה IPOD שלהם למגברי סטריאו או HIGHEND מהי ההתרשמות מה IPOD כמקור. אני מודע למגבלות האיכות של ה IPOD לאור היותו דיגיטלי נטו, אך יחסית למקור שכזה ובהשוואה למקורות דיגיטלים אחרים כמו SB3, מהי התרשמותכם ?
מאחר וה IPOD יכול בד"כ עובד על מקור מתח פנימי (סוללות וכו), האם הסאונד שיוצא ממנו נטול השראות אשר מתהוות לעיתים עקב חיבור לרשת החשמל ?
אנסה לחפש מידע לגבי המפרט הטכני של הדגמים מבחינת SNR THD וכד'
תודה
דרך אגב, מצאתי משהו חמוד לעשות בינתיים....זכרתי שיש לי איזה מכשיר IPAQ שבקושי השתמשתי בו, אז חיברתי אותו לרשת האלחוטית ואני מנגן דרכו MP3 שנמצאים על המחשב שלי, מענין אם הוא ינגן FLAC למרות שאיכות היציאה שלו לא יותר מסבירה.......
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... &archive=1...
אתה רוצה לדעת מה המסקנה שלי?
שאו שרן לוי באמת לא מומחה לסאונד ויותר עושה את עצמו ויש לו הרבה יותר הערכה ממה שמגיע לו
או
שהמערכת שלו דפוקה, לא טובה, וכו...
זו המסקנה שאני מגיע אליה. להסתמך על המבחן הזה כעדות למשהו היא מגוכחת לדעתי האישית.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

אצלי בבית בלי הפסקה.
וזה לא מול נגן "מדהים" כמו שלו , אלא מול הפיוניר המסכן שלי.
ולא פעם ולא פעמיים אצל אנשים שונים. וחברים שלי באולפן ועוד..
עוד דוגמאות?
המבחן שנערך שם אינו עיוור וזאת עקב זה שהבודק ידע מה הוא צריך לחפש.
מבחן עיוור היה שהיו שמים שני מכשירי היי אנד להשוואה מולו, אך בלי שידע מקור אחד לא חובר לCD אלא לIPOD, לאחר מכן היו קושרים את העיניים שלו, כך שלא היה יודע שבעצם שולטים באיי פוד, ובעצם הוא בודק איי פוד.
אז המבחן היה עיוור לגמריי.
וזה לא מול נגן "מדהים" כמו שלו , אלא מול הפיוניר המסכן שלי.
ולא פעם ולא פעמיים אצל אנשים שונים. וחברים שלי באולפן ועוד..
עוד דוגמאות?
המבחן שנערך שם אינו עיוור וזאת עקב זה שהבודק ידע מה הוא צריך לחפש.
מבחן עיוור היה שהיו שמים שני מכשירי היי אנד להשוואה מולו, אך בלי שידע מקור אחד לא חובר לCD אלא לIPOD, לאחר מכן היו קושרים את העיניים שלו, כך שלא היה יודע שבעצם שולטים באיי פוד, ובעצם הוא בודק איי פוד.
אז המבחן היה עיוור לגמריי.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

אז הוא לא מבחן אמיתי.
יותר מזה, מאוד מאוד פשוט, נכון ונאמר : "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"
אבל... העובדה הקיימת היא שזה לא מספיק טוב, אחרת כולם היו משתמשים בזה וזה היה שובר את התעשיה.
כמו שעשה הCD לקסטה. עובדה שלאחר שהIPOD פה כבר כמה שנים (משנת 2001) והוא ממש לא עשה את זה לפורמט. לא בכזו צורה שעשה ה CD לקסטה ולתקליט.
יותר מזה, מאוד מאוד פשוט, נכון ונאמר : "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"
אבל... העובדה הקיימת היא שזה לא מספיק טוב, אחרת כולם היו משתמשים בזה וזה היה שובר את התעשיה.
כמו שעשה הCD לקסטה. עובדה שלאחר שהIPOD פה כבר כמה שנים (משנת 2001) והוא ממש לא עשה את זה לפורמט. לא בכזו צורה שעשה ה CD לקסטה ולתקליט.
איזה עשה איזה?KOOKE כתב:אורי
אתה עשית אצלך בבית מבחן עיוור לעצמך ?? או שנעזרת בחבר שכיסה את עינייך ??
גם שהבודק יודע מה הציוד שמשווים לו במחן האזנה אבל הוא לא יודע למה הוא מאזין בכל פעם - מבחינתי זהו מבחן עיוור.
שלמה...
העיקר שהוא יודע להגיד שרן לא מיומן מספיק או שהציוד שלו בעייתי.
אני לא שמעתי את ה WADIA אבל עדיין נראה לי שה DAC שלו יהיה איכותי יותר מה DAC החיצוני ב 500 $אורי_ו כתב:http://www.wadia.com/library/press_rele ... elease.pdf
בקיצור המכשיר של WADIA אחלה, אבל הוא מוצר לשם רווח כסף וללא שום תועלת אמיתית....
1 - אתה עושה ריפ לCD דרך EAC ואתה מקבל העתק מושלם של הדיסק שלךאורי_ו כתב:http://www.wadia.com/library/press_rele ... elease.pdf
בקיצור המכשיר של WADIA אחלה, אבל הוא מוצר לשם רווח כסף וללא שום תועלת אמיתית....
2 דיסק מלא לא מגיע ל200MB אאל"ט
3 - סוללה לא הולכת אחרי שנה , אולי אחרי 3 שנים ואז מחליפים , העלות היא 300 ש"ח בארץ והרבה פחות אם אתה קונה בחו"ל ומחליף לבד
4 להוריד דיסקים למחשב זה בדיוק אותה בעיה ואותו זמן , אז למה DAC אם אתה משתמש בנגן ?
5 - ברגע שהטרנספורט שלך עובד על בטריה , ולא על זרם חילופין , אתה אמור לקבל תוצאה יותר טובה , והרבה פחות ג'יטר מיציאת SPDIF מהמחשב
אז הבעיה היחידה שלו שאי אפשר לשלוט בו מרחוק . אבל את זה אתה פותר כי יש לך יתרון של פליליסט , ואתה לא צריך להחליף דיסקים כול הזמן , כך שאתה יכול להשאיר אותו דלוק לכול הזמן שתרצה . הרי כמה זמן יקח לך לעבור על 290 דיסקים בנגן ? וכמה פעמים תיאלץ לקום ממקומך להחליף דיסק ?
בקיצור ולעניין אין כאן שום טענה שמחזיקה מיים . אתה החלטת שזה לא טוב ומוצא תירוצי סרק להצדיק את דעתך
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

סבבה.
צודק.
אתה המלך.
מחר שטיח אדום בשבילך...
אתה יודע הכל. מהיום כל מילה שלך תכתס בספר הזה של הסאונד שאותו אני מדפיס.
The truejoker sound cook book!!!
אני נוסע מחר למרטין שהוא ב CES ובועט לו את הוואדיה CD שלו מהסלון. מניח לו IPOD נוצץ על השולחן ומתקשר אליו שיביא לו כזה מהCES.
צודק.
אתה המלך.
מחר שטיח אדום בשבילך...
אתה יודע הכל. מהיום כל מילה שלך תכתס בספר הזה של הסאונד שאותו אני מדפיס.
The truejoker sound cook book!!!
אני נוסע מחר למרטין שהוא ב CES ובועט לו את הוואדיה CD שלו מהסלון. מניח לו IPOD נוצץ על השולחן ומתקשר אליו שיביא לו כזה מהCES.
חברים, בוואדיה הזה אין DAC הוא בסה"כ דואג להעביר את האות הדיגיטלי מה ipod לאיזה DAC שיבחר הלקוח (אם זה ברסיבר או DAC יעודי....)ron_a כתב:אני לא שמעתי את ה WADIA אבל עדיין נראה לי שה DAC שלו יהיה איכותי יותר מה DAC החיצוני ב 500 $אורי_ו כתב:
......
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')כן בהחלט , כולנו יודעים , זה היה מהרגע הזה :אורי_ו כתב:ירון זה חסר טעם.
גם ככה כבר אתה יכול להבין באיזו שניה השרשור הפך חסר טעם......
ומאותו רגע הפוסטים שלך נעשו יותר בעייתיים . אי יכולת להודות בדברים זה בעיהאורי_ו כתב:סה"כ הסאונד סביר לגמריי. הכל תלוי באיכות הקובץ.
ככול שהתהיה לך מערכת שהיא יותר REVEALING ככה תמצא יותר חורים בסאונד.
לי יש איפוד נאנו והוא סביר לגמריי. מה שאומר שCD סביר ישמע 10, הוא ישמע 7.
CD איכותי יותר ישמע הרבה הרבה יותר טוב.
בשהשוואה לDECK מיני-דיסק שלי והשוואה לנגני המיני-דיסק הניידים שהיו לי, הוא עדיין נשמע פחות טוב....
לZY אתה צודק , אח"כ הבנתי את זה , ועדיין מי שרוצה יכול להשיג איכות קול מעולה עם זה , יש DAC מעולים של אפוגי' ושל סטלו ב500-700 דולר , שאישית אני חושב שלעומת נגן דיסקים הם יתנו פייט לנגנים שעולים לפחות 7000 ש"ח והלאה , יש גם DAC של בנצ'מארק שעולה 1000 דולר , ואז אתה מגיע לנגן דיסקים ב1700 דולר , שבטוח שישמע כמו נגנים אחרים באותו מחיר , אבל עם פליליסט , וגם תוכל לקחת אותו איתך לרחוב
יש גם אפשרות נוספת , יש מגבר אוזניות נייד עם DAC שמתחבר לאייפוד דרך כבל שמשמש כדוק , ואז כשאתה הולך אתה יכול להשתמש באוזניות מעולות , וכשאתה מגיע אתה מחבר את המגבר אוזניות לאייפוד ושומע דרך הDAC הפנימי . זה עולה אאל"ט כ500 דולר , אז למי שממילא רוצה אוזניות מעולות זה בכלל שווה יותר מקניה של נגן דיסקים . כי אין שום נגן דיסקים במחיר של 2000 ש"ח שיכול להשתוות לאיכות הזו
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים