חיבור מגבר הספק לקדם מגבר
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
תמיד חסר מקום.
הכל כמובן תלוי מערכת .
הכל עניין של צווארי בקבוק.
בכל מקום יש צוואר בקבוק. העניין הוא של איזונים ובלמים, בכל פעם משחררים כמה שיותר צוואק בקבוק.
בנוסף השראות קיימות בכל מקום. באלאנסד ב XLR שומר על המערכת כמקום אטום ונעול לרעשי רקע.
אז למה לא להשתמש בו? כמו כן לרוב כבל XLR פשוט טוב פי מונים על כל כבל יקר אחר של RCA.
הכל כמובן תלוי מערכת .
הכל עניין של צווארי בקבוק.
בכל מקום יש צוואר בקבוק. העניין הוא של איזונים ובלמים, בכל פעם משחררים כמה שיותר צוואק בקבוק.
בנוסף השראות קיימות בכל מקום. באלאנסד ב XLR שומר על המערכת כמקום אטום ונעול לרעשי רקע.
אז למה לא להשתמש בו? כמו כן לרוב כבל XLR פשוט טוב פי מונים על כל כבל יקר אחר של RCA.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

תשמע העובדה הקיימת היא שבאולפנים משתמשים בזה עקב הרגישות של מכשור כללי לרעש , אפילו של פלורסנט.
העניין הוא כמובן כמה רגישה המערכת שלך.
אם היא לא אז אין סיבה.
אני מאמין שמארק לוינסון תכנן את זה לא סתם.
העניין הוא כמובן כמה רגישה המערכת שלך.
אם היא לא אז אין סיבה.
אני מאמין שמארק לוינסון תכנן את זה לא סתם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין לך שום בעיה לחבר RCA ל-XLR.
אני עובד ככה בחלק מהמקורות (למשל היציאה מה-PRE של הפטיפון או היציאות PRE-OUT של הרסיבר) לתוך ה-POWER שלי שנכנס אליו ב-XLR (למעשה החיבור הוא ככה בשביל המקור הכי חשוב שלי - ה-CDP).
כל מה שאתה צריך זה מתאם כזה:

או XLR זכר, תלוי מה יש לך במגבר, אבל סביר להניח שיש לך זכר במגבר.
אני עובד ככה בחלק מהמקורות (למשל היציאה מה-PRE של הפטיפון או היציאות PRE-OUT של הרסיבר) לתוך ה-POWER שלי שנכנס אליו ב-XLR (למעשה החיבור הוא ככה בשביל המקור הכי חשוב שלי - ה-CDP).
כל מה שאתה צריך זה מתאם כזה:

או XLR זכר, תלוי מה יש לך במגבר, אבל סביר להניח שיש לך זכר במגבר.
rptkkuh
בד"כ לרוב המכשירים (לצורך העניין נתחייס למקור CDP) מתח היציאה ב RCA בממצוע 2 ויש כאלו פחות ב XLR באיזור 4V.
ע"ל פי הנייר הגברה העוצמה בחיבור RCA אמורה לספק את אותה התוצאה מה גם שזה רציונאלי .
הבעיה בתחום שהרציונאל ניגמר כשהוא פגש ציוד אודיו ולכן מניסיוני האישי בלבד בחיבור XLR מבחינת התוצאה יותר אוורירי , יותר נקי .
רצפת רעש נמוכה יותר .
על אחת כמה וכמה עם כל המערכת מחוברת פול באלאנס .
בכל מקרה איש איש על פי ניסיונו ינהג .
(מבלי לפתוח תיבות פאנדורה ישנות , יש כאלו שלא מבחינים בהחלפת כבל , והמדהימים ביותר לא שומעים הבדל בהחלפת CDP
)
בד"כ לרוב המכשירים (לצורך העניין נתחייס למקור CDP) מתח היציאה ב RCA בממצוע 2 ויש כאלו פחות ב XLR באיזור 4V.
ע"ל פי הנייר הגברה העוצמה בחיבור RCA אמורה לספק את אותה התוצאה מה גם שזה רציונאלי .
הבעיה בתחום שהרציונאל ניגמר כשהוא פגש ציוד אודיו ולכן מניסיוני האישי בלבד בחיבור XLR מבחינת התוצאה יותר אוורירי , יותר נקי .
רצפת רעש נמוכה יותר .
על אחת כמה וכמה עם כל המערכת מחוברת פול באלאנס .
בכל מקרה איש איש על פי ניסיונו ינהג .
(מבלי לפתוח תיבות פאנדורה ישנות , יש כאלו שלא מבחינים בהחלפת כבל , והמדהימים ביותר לא שומעים הבדל בהחלפת CDP
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הסיבה שזה 4V נובעת משימוש בשני מעגלי הגברה סימטריים, אחד מוציא +2 (זהה ליציאת Single ended), השני מוציא -2 (ראי של שלו), וההפרש בינהם הוא 4V.
בפועל קיבלנו מסלול סיגנל ארוך פי 2 עקב שימוש בשני מעגלי הגברה במקום באחד, כך שאין שום סיבה הגיונית שנקבל שיפור באיכות הסאונד.
היתרון שנותן חיבור Balanced, להבדיל מ-Single ended (שזה בעצם Unbalanced), הוא הפחתת רעשים מושרים, כלומר רעשים המושרים על קו החיבור בין מכשירים. זה ללא ספק יתרון גדול כשהכבל המחבר בין מכשירים ארוך במיוחד (נניח 4 מ'), וזה בד"כ המצב באולפנים (כבלי מיקרופון בעיקר) - בבית זה פשוט לא אקטואלי.
אגב, הוזכר למעלה SNR - ממש לא רלוונטי, אם כבר, השיפור הוא ב-CMRR שזה היכולת של מעגל הגברה לדחות רעש הפועל על שני הקווים +/- בו זמנית - מה שמתקיים כשיש לנו הגברה דיפרנציאלית - או Fully Balanced
בפועל קיבלנו מסלול סיגנל ארוך פי 2 עקב שימוש בשני מעגלי הגברה במקום באחד, כך שאין שום סיבה הגיונית שנקבל שיפור באיכות הסאונד.
היתרון שנותן חיבור Balanced, להבדיל מ-Single ended (שזה בעצם Unbalanced), הוא הפחתת רעשים מושרים, כלומר רעשים המושרים על קו החיבור בין מכשירים. זה ללא ספק יתרון גדול כשהכבל המחבר בין מכשירים ארוך במיוחד (נניח 4 מ'), וזה בד"כ המצב באולפנים (כבלי מיקרופון בעיקר) - בבית זה פשוט לא אקטואלי.
אגב, הוזכר למעלה SNR - ממש לא רלוונטי, אם כבר, השיפור הוא ב-CMRR שזה היכולת של מעגל הגברה לדחות רעש הפועל על שני הקווים +/- בו זמנית - מה שמתקיים כשיש לנו הגברה דיפרנציאלית - או Fully Balanced
אתה מוצא הרבה הגיון באודיו ?yairf כתב:הסיבה שזה 4V נובעת משימוש בשני מעגלי הגברה סימטריים, אחד מוציא +2 (זהה ליציאת Single ended), השני מוציא -2 (ראי של שלו), וההפרש בינהם הוא 4V.
בפועל קיבלנו מסלול סיגנל ארוך פי 2 עקב שימוש בשני מעגלי הגברה במקום באחד, כך שאין שום סיבה הגיונית שנקבל שיפור באיכות הסאונד....
למה כבלים שנימעים אחרת על אף שהם נימדדים זהה ?
ריצפת רעש משתפרת ב XLR גם במרחקים קטנים יותר (כמובן ע"פ האזנה בלבד )
ע"פ התאור שלך XLR אמור להיות פחות טוב , הסיגנל עובר מרחק כפול איך זה שבפועל זה לא כך ?
ולבסוף מה כולם לא מבינים , או לא שומעים , או מדמיינים ?
אתה באמת חושב שזה גימיק שיווקי
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
גימיק שיווקי פרקסלנס.Eyal_W כתב:אתה מוצא הרבה הגיון באודיו ?yairf כתב:הסיבה שזה 4V נובעת משימוש בשני מעגלי הגברה סימטריים, אחד מוציא +2 (זהה ליציאת Single ended), השני מוציא -2 (ראי של שלו), וההפרש בינהם הוא 4V.
בפועל קיבלנו מסלול סיגנל ארוך פי 2 עקב שימוש בשני מעגלי הגברה במקום באחד, כך שאין שום סיבה הגיונית שנקבל שיפור באיכות הסאונד....
למה כבלים שנימעים אחרת על אף שהם נימדדים זהה ?
ריצפת רעש משתפרת ב XLR גם במרחקים קטנים יותר (כמובן ע"פ האזנה בלבד )
ע"פ התאור שלך XLR אמור להיות פחות טוב , הסיגנל עובר מרחק כפול איך זה שבפועל זה לא כך ?
ולבסוף מה כולם לא מבינים , או לא שומעים , או מדמיינים ?
אתה באמת חושב שזה גימיק שיווקי...
במידה ותרצה אני יכול לתת לך רשימת גימיקים שיווקים רק תגיד.
אבל עזוב אתה שומע סאונד אורירי יותר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

סה"כ יורם שתדע שלעומת הרבה שרשורים פה, אני חייב להודות(מהודאה) ולהודות(מתודות) שלמזלנו הרב היה סה"כ דיון נחמד , אינפורמטיבי , בשפה יפה , ולעומת הרבה שרשורים באתרים השונים שישר עפים למקומות אישיים (וכל המבינים יבינו) , היה נחמד מאוד.yoramgros כתב:מרטין שלום והמון תודה
אתה היחיד שענית לי על השאלה שבקשתי וזה כל כך פשוט למה צריך להתפלפל ולהגיע למחוזות לא רצויים נכון המידע חשוב ומענין אך לא זה מה שנשאל
ושוב תודה...
לצערנו/מזלנו זה פורום , זה חלק מהעניין.
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
יורם, אמור להיות לך עם המגבר
מתאם מיוחד לחיבור של Mark Levinson, הוא נראה כמו סיכה למשאבת אופניים,
והשימוש של החברה בו, הוא בגלל המבנה שלו שמתחבר קודם לאדמה כאשר מכניסים אותו
לנקבה- וכך אפשר לחבר ולנתק כאשר המכשיר עובד ללא פיצוצים מיותרים ( כמו XLR) בשימוש אולפני כנראה.
לXLR , ממליץ לך להשיג מתאמים של Cardas שהם מאוד איכותיים, ולא את הזולים שמסתובבים בשוק ופוגעים באיכות הצליל- וד"א, זה מגבר נהדר!
והשימוש של החברה בו, הוא בגלל המבנה שלו שמתחבר קודם לאדמה כאשר מכניסים אותו
לנקבה- וכך אפשר לחבר ולנתק כאשר המכשיר עובד ללא פיצוצים מיותרים ( כמו XLR) בשימוש אולפני כנראה.
לXLR , ממליץ לך להשיג מתאמים של Cardas שהם מאוד איכותיים, ולא את הזולים שמסתובבים בשוק ופוגעים באיכות הצליל- וד"א, זה מגבר נהדר!
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
') javascript:emoticon('
')