אחרי הכל - זה כאן! תמונות חבר'ה..

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

יובל שלום,

אם אתה רוצה להתעניין לעובי הקורה בנושא ניקוי תקליטים, אך ידך אינה משגת מכונה לניקוי, תוכל למצא מספר מאמרים באינטרנט (כולל לינקים מהפורום) לבניית מוכנות ניקוי תקליטים מאולתרות. בניה ביתית של מכונת ניקוי תקליטים מאולתרת לדעתי אינה משימה קשה או דורשת ידי זהב, ואפשר לבנות אותה במספר שעות בלבד, כזאת שמספקת את יכולת הניקוי של לפחות רוב הליכלוכים.
יתרונות מכונה מאולתרת הם רק מבחינת המחיר, שכן לפחות אני לא מכיר מכונות מאולתרות מגיעות לרמה ניקוי גבוהה מזו הקנויה, זאת אומרות שאנו בד"כ לא מדברים על DIY ביתי שאף עולה על המקור כמו לפעמים במגברים, רמקולים ... .
מהכרותי יש למספר חברים בפורום מכונות שבנו בעצמם , כולל אותי. אמנם לא יצא לי להשוות ניקיון של אותו תקליט באותו זמן תחת ניקיון מכונה ניקוי אל מול המכונה המאולתרת , אך מניסיון של חצי שנה המכונה התוצאות משביעות את רצונותי למדי.

בכל מקרה, אם אתה הולך לכיוון זה ואם לאו, ממולץ לקחת בחשבון מספר דגשים
1) בניה לא מוקפדת של מכונה, או שימוש לא זהיר במכונה מאולתרת עלולה אף לפגוע בתקליטים שהיא מנקה ע"י הפעלת לחצים לא מתאימים על משטח התקליט, זיזים שעלולים לשרוט את החריצים בתקליט, או סתם פעולה אינה נכונה עם השואב והנוזל עלול ליצור לכלוכים חדשים שאף עלולים להיות קשים יותר לניקוי מלהילוכים הקיימים. כך שיש לבנות את מכונת הניקוי עם סבלנות ועדינות ואם אפשר להיצמד למדריכים הקיימים.
2) עלות מכונה כזאת ברוב המקרים אינה אפסת , אלא לרוב בעלות שנמוכה משמעותית מקנית מכונה הנחשבת כמכונה יעילה ומומלצת. לכן יש לקוחת בחשבון שמכונת ניקוי מאולתרות בנויות בד"כ מהרכיבים: פטפון ישן המשמש לסיבוב התקליט, שואב אבק לשאיבת הנוזל והלכלוכים שבמקרים מסוימים אפשר להשתמש עם השואב הביתי אם קיים אחד כזה, ונוזל ניקוי תקליטים.
3) את נוזל הניקוי אפשר לקנות מחנויות התקליטים או ליצור אותו, שוב בעלות נמוכה משמעותית מנוזל קנוי, ע"י מתכונים הנמצאים באינטרנט. בכל מקרה אין להתפתות להשתמש באלכוהול , מים מזוקקים או חומרי הניקוי הנמכרים לצרכים השונים לבית אלא בחומרים המותאמים לניקוי תקליטים, שימוש בחומרים לא מתאימים עלול לגרום נזק בלתי הפיך למרקם התקליט, ואי לכך לפגוע באיכות השמע.
4) לסיכום ולמידע נוסף אפשר להריץ חיפוש בכלי חיפוש ההודעות בפורום עם מילים כמו "ניקוי" "תקליט".. כדי למצוא הסברים והפניות בנושא.

[/b]
מכונת ניקוי תקליטים מאולתרת
 מכונת ניקוי תקליטים מאולתרת

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

וואוווו צפיר יא תותח!!!!!!!!!!!!!!! איפה היית עד עכשיו?
תראה איזה קטע, בדיוק לפני שעה חיפשתי במחסן הישן את הפטיפון הקודם שלנו שאין לו ראש אבל הפלטה מסתובבת ואכן מצאתי אותו! איזה יום מעולה זה.. אחרי מה שכתבת פה אני בהחלט מתכנן לבנות מכונה לניקוי.
שאלה ראשית - למה לא לקנות אלכוהול בסופר פארם כזה? זה מה שתכננתי לעשות כי המליץ לי מבוגר אחד כשהייתי בחור בשחור וזה מה שאני רואה בתמונה שהוספת, לא? איזה אלכוהול אני כן צריך לקנות אם בכלל?
אני אשמח אם תצרף לי לפה מדריך לבניית מכונה באופן מפורט כי אני ממש לא מתמצא במציאת מדריכים טובים, אם אני אמצא משהו הוא יהיה על הפנים אז עדיף לבקש ממך שתתיתן לי קישור, ככה אני אדע שאני בידיים טובות.
ובנוגע לשואב אבק, איך אני אמור לעטוף לו את הפלסטיק שממנו הוא שואב? אני מפחד לשרוט עם זה את התקליט..
אין לי מושג איך להמשיך את השאלות שיש לי.. הן כל כך רבות ויש לי בעית זמן קטנה כי אני צריך לצאת לאנשהו, אז אני בינתיים אשאיר את ההודעה הזו איך שהיא עם השאלות ששאלתי פה וכשאחזור אני אוסיף פה עוד הרבה שאלות.
צפיר אתה כריש לא נורמלי!!! דרך אגב ראיתי בתמונות את המכונה שאתה בנית ואת הפטיפון שלך - ציון לשבח!!!! מדהים איך שהפטיפון נראה ואיך שהמכונה המאולתרת נראית.. ת-ו-ד-ה! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

מרטין כתב לי שניתן להזמין את הכיסויים לתקליטים מהאינטרנט, אבל מחיפוש שעשיתי בגוגל שכתבתי בכל פוזיציה אפשרית "שקיות לתקליטים למכירה" לא מצאתי אתר שעוסק בזה.
מישהו מכם שמכיר אתרים שבהם ניתן לקנות שקיות לתקליטים יכול במקרה לתת פה קישור או בפרטי? זה חשוב מאוד השקיות אצלי מלאות אבק ואני רוצה לעשות ניקוי וישר אחריו להכניס לשקית חדשה.

תודה רבה !

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #24 

Tsfir,

שאפו על המכונה (Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

בבקשה:

http://www.sleevetown.com/lp-sleeves-inner.shtml

Tsfir,
בא לך לעשות מזה איזה מדריך ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

מצטרף למרטין. Tsfir, אולי תוכל לרכז את בניית המכונה במאמר והדרכה יותר מפורטת והוראות עשה ואל תעשה המלווים בתמונות ושרטוטים? זה יכול להיות משהו אדיר להרבה חברים בפורום.
חנן,

תחי המחרשה !!!

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

מרטין - אתה אחד האנשים הכרישים! סחטיין על הלינק לשקיות!!!

ומסכים איתכם בנוגע למדריך... זה בהחלט יהיה מעולה.. יאללה צפיר, אירגנו לך אחלה ג'וב עבורנו יא תותח !! :D :D
תביא אותה במדריך.. (Y)

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

מרטים, דרך אגב, מה הכי מומלצת?

זו? -
Diskeeper Simple Paper Record Sleeves

או -

Acid-Free Heavy Paper Record Sleeves

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

אני קניתי מהם את ה-Diskeeper 1.5 Round Bottom LP Sleeve והוא עשוי מניילון (איכותי, חזק ועבה ומתאים לתקליטים). ממש משהו איכותי וזול יחסית. למי שיש אוסף גדול של תקליטים זה ממש פתרון טוב איכותית וכספית.
חנן,

תחי המחרשה !!!

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

חנן שתדע שדווקא אותו אני הכי רוצה.. אבל המליצו פה על אנטי סטטי או משהו ואני לוקח המלצות ברצינות.. אבל אישית הוא מאוד נוח.. גם הצורה שלו נכנסת לעטיפה בלי בעיות ולא צריך להתאבק איתה כדי שלא תקמט את העטיפה... חנן בתור אחד שהזמין, איך זה מגיע אלי? אני צריך לשחרר את זה איכשהו? עדיין לא הזמנתי מחו"ל אף פעם ולכן אין לי מושג איך הסיפור הולך, אין צורך שאני אשחרר את זה מהמכס נכון? זה מגיע עד הבית אם לא? ואחרונה - יש עמלה מסויימת על המשלוח או בגלל שזה זול אז לא משלמים כלום?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

הניילון מוגן טוב ממטענים אנטיסטטיים ולא נתקלתי בבעיה מיוחדת. זה כנראה לא ניילון רגיל. הניילונים ששמו בתקליטים תוצרת הארץ זה כמו של השופרסל אבל אלו שונים בתכלית.
אתה מזמין מהאתר והמשלוח אמור להגיע ישירות לביתך ללא כל בעיות. אם תתקל בבעיות תודיע לי ויש לי שם "אשת קשר" (מנהלת המכירות)ץ אין מכס או מע"מ בהזמנות קטנות ולא מיסחריות (לא יודע להגיד לך סכומים).
המשלוח קצת יקר אבל אין מה לעשות בעניין.
חנן,

תחי המחרשה !!!

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

חנן תודה רבה. כמה עולה המשלוח? לא יצא לי לקרוא שם, כמה זה בדולר?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

לא יודע במדוייק, אבל זה צריך לעלות כ40 דולר +-. אני קבלתי את שלי דרך מישהו שנסע לאמריקה והביא לי כך שחסכתי מישלוח.
חנן,

תחי המחרשה !!!

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

40 דולר? וואי אז זה בכלל לא משתלם לי.. אם אני קונה שקיות ב-9 דולר מה שווה לי לשלם 40 דולר משלוח? חבל..
יש מקומות בארץ שניתן לקנות בהן כאלו שקיות?

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #35 

כנס אולי לאופ דה רקורד דיזינגוף קרוב לכיכר בת"א
חנות קטנה צמודת מרתף.

לפני שתצא שווה לך לברר דרך הנייד שלך אם הם מוכרים (נראה לי שכן)
שווה בדיקה לפני היציאה לשם.

בהצלחה .
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

אחלה גבר אתה תאמין לי... בואנה מסאטר מיקס לפי התמונה הקטנה שלך בצד יש לך וואחד אולפן רציני.. אני קולט שם מיקסרים ומסך רציני.. סחטיין.. אולי תעלה פעם תמונות שלו לפה נראה את הסחורה :)

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
קיבל תודות: 0

שליחה #37 

אשמח לכתוב מדריך לבניית מכונת ניקוי תקליטים מאולתרת.

מאמר אינטרנט שבו נעזרתי ופורסם כאן בפורום הוא :
http://www.teresaudio.com/haven/cleaner/cleaner.html.

לא אוכל לענות על כול השאלות ששאלת בשרשור זה, שכן התשובות דורשות הסברים מפורטים יותר שאינם מתאימים לכתיבה כתגובה בשרשור.
לגבי האלכוהול שאתה כן זקוק לניקוי התקליטים הינו אלכוהול איזו פרופיל - אלכוהול כימי שנוצר מתהליך "מיום" כלומר הפיכת מיים לאלכוהול. רוב האלכוהולים שנמכרים בבתי מרקחת הינם מסוג ETYNOL אשר הינם אלכוהולים אורגניים, ורובם מופקים מסוכרים, לרוב מסוכר התירס. אלכוהול זה אמנם אנטי ספטי ומתאים לחיטוי פצעים, אך אינו מתאים לניקוי ובפרט ניקוי תקליטים. \
ניתן למצא אלכוהול איזו פרופיל בבית מרקחת (אם כי זה די נדיר) או בחנות לחומרים כימיים.
אם נהיה כנים, איני יודע מה הסיבה להתנגדות לשימוש באלכוהול מסוג אתנול וההמלצה לניקוי עם סוג איזו פרופיל. מה שכן דעה זו היא כללית ומתאימה למספר תחומי ניקוי, כאשר אלכוהול איזו פרופיל נמצא לרוב בתכשירי ניקוי רפואיים, תכשירי ניקוי מסכי מחשב, תכשירי ניקוי לרכיבים אלקטרונים וכמובן לניקוי תקליטים .... כאשר אלכוהול מסוג אתנול לא מומלץ לניקוי ע"י אודיופילים רבים כמו כן הוא לא מומלץ ע"י יצרני מוצרי אלקטרוניקה ומסכים .... כתכשיר ניקוי. מה שגם לא ניסיתי ניקוי בעזרת אלכוהול מסוג אתנול, אלא רק מסוג איזופרופיל.

למספר תשובות נוספות אפשר למצא בלינק שמצורף.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

הבנתי אותך.. תודה!
יש סיכוי שתפרש את המדריך הזה לעברית בפשטות? זה יכול מאוד להועיל להרבה מאוד אנשים שזקוקים לזה..

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #39 

yuval2d כתב:אחלה גבר אתה תאמין לי... בואנה מסאטר מיקס לפי התמונה הקטנה שלך בצד יש לך וואחד אולפן רציני.. אני קולט שם מיקסרים ומסך רציני.. סחטיין.. אולי תעלה פעם תמונות שלו לפה נראה את הסחורה :)
...
תודה על הקומפלימנטים yuval2d אני יעלה או ישלח לך כבר בהזדמנות ראשונה אני כרגע עוד עובד על הפרוייקט של הקליפים של השיפוץ פטיפון טכניקס כנס תתן הצצה יש לא מעט דברים נוספים ואני מעלה כמעט כל יום עוד כמה קטנות ...כאילו

בקרוב אני יעלה הסברי וידאו נוספים שיתמקדו לעומק בפרמטרים ובאלמנטים העיקריים של הפטיפון כולל כיוונונים וכיוצא בזאת.

דרך אגב פתחתי גם נושא של אנטיסקטינג כולל וידאו קליפ אם אתה מתעניין בנושאי הפטיפונים ממליץ...

שווה כניסה. (i)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”