ציוד כפונקציה של ארץ המוצא

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #21 

אייל

גנבת לי את המחשבות על שירשור שרציתי להרים רק אני חשבתי על כותרת יותר אטרקטיבית ומעוררת לדיון משהו כמו: "גזענות אודיופילית" -

בהקשר הזה רציתי להוסיף שציוד על פי ארץ המוצא מקוטלג אצלי גם לפי מאפייני עיצוב ולא רק מאפייני צליל.

גם אם לא ממש ניתן להכליל מבחינתי די גיבשתי לי תדמית, דיעה מוקדמת או איך שלא תקראו לזה לגבי מאפייני ציוד אודיו לפי ארץ מוצאו. אנסה לפרט מה לדעתי האישית או האסוציטיבית הם המאפיינים -

ציוד אמריקאי - כמו באמריקה, גדול יותר, חזק יותר וכל המרבה בוואטים הרי זה משובח. עיצוב צעקני משהו ואולי אפילו קיטשי - צליל בומבסטי כאילו ה"לאודנס" מופעל כל הזמן באס שנותן בראש וגבוהים שצורחים באוזן - ציודים שמתקשרים לי לצליל אמריקאי - רמקולים כמו קליפש הורן, וילסון אלכסנדריה. מגברים כמו קרל או מקינטוש של פעם .

ציוד אנגלי - איכותי, מופנם, מנומס (יותר מדיי אולי) צליל חם ועשיר אבל אולי קצת לוקה בפירוט ובגבוהים ולעיתים גולש לעמום. עיצובים מופנמים ואולי אפילו מוזרים שומרים על מסורת מאפייני הצליל והעיצוב. שוחים נגד הזרם ומשמרים אנינות (ואולי פלצנות אודיופילית) ממשיכים לייצר ציוד המכוון בעיקר וממותג כהיי אנד (גם אם הייצור עבר לסין) - מותגים המתקשרים לי לאנגליה, רמקולים כמו מורדנט שורט, טאנוי, וורפדייל, קוואד - אלקטרוניקה ניים אאודיו, אקראם, אאודיולאב, סיירוס וכו'

ציוד גרמני - איכותי מאד, צליל מדוייק אנליטי ואולי אפילו קר. ציוד יקר ויוקרתי כמו למשל MBL ועוד עיצוב מודרני על גבול התעשייתי.

ציוד איטלקי - עיצוב, עיצוב ועוד פעם עיצוב, מוצרים יפהפיים, כל ציוד יצירה אומנות בעץ, בעור ובמתכת. צליל חם מלטף ומתאים למוסיקה אינטימית סונוס פאבר למשל.

ציוד צרפתי - פיינשמקריות אירופאית, עיצוב מעניין ולעיתים מוזר וקיצוני. מותגי היי אנד בעיקר. צליל מאד עשיר ומפורט עם נטייה לבהירות יתר. באס הדוק ומרשים רמקולים כמו טריאנגל, קבאס או מגברים של קלאסה..

ציוד סקנדינבי - עיצוב סקנדינבי טיפוסי מופנם, מודרני, מינימליסטי סטייל "איקאה" - צליל ניטראלי עד בהיר, מאוזן מאד ולעיתים נוטה לבהירות יתר - רמקולים כמו דאלי למשל.

ציוד סיני - לא גיבשתי לעצמי דיעה לגבי מאפייני צליל אבל מבחינת עיצוב - מנסים בכוח להמציא את הגלגל עיצובים יפים אבל מוחצנים מדיי לטעמי. סובלים מתדמית של מוצרים זולים ולא איכותיים ולעיתים שלא בצדק.

ציוד יפני - אלקטרוניקה בידורית להמונים. ציוד איכותי, מלא בפיצ'רים ובעניין הזה כל המרבה הרי זה משובח. מומחים בעיבוד הצליל ובטכנולוגיות חדשות מנסים בעזרת פלאי האלקטרוניקה ועיבוד הצליל להגיע לצליל איכותי. מעט מדיי מוצרי היי אנד. צליל מתכתי משהו .

הצליל והציוד המועדף עלי הוא זה שיתן לי את הפירוט המירבי אבל שיהיה גם חם ועם מיד עשיר ובאס הדוק.

נכון להיום הגעתי לתוצאה המתאימה לטעמי משילוב של אלקטרוניקה בעלת מאפיינים אנגליים ומוצא אנגלוסקסי (מגבר plinius המיוצר בניזילנד + מקור cd של חברה אנגלית המייצרת בסין AUDIOLAB ) עם רמקולים סקנדינביים Dali Ikon .

אני מדגיש, זו דיעה שלי, אלו אסוציאציות שלי שאינן בהכרח נכונות ואינן בהכרח משקפות את המציאות.

שלמה

TakeOne
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אתם מדברים אולי על העבר, לא על ההווה

שליחה #22 

האם מישהו יכול להשוות את הצליל של קוואד לזה של B&W? הרי שניהם אנגליים.
לומר על הצליל של הציוד האמריקאי שהוא גדול ובומבסטי......נו באמת. מישהו כאן האזין לרמקולים של DeVORE ? ואני לא מדבר על כך שלטעמי הרמקולים של VS הם המפורטים והמאוזנים ביותר ששמעתי בטווח המחיר שלהם. והיכן אתם שמים את BOSE בתוך הסלט הזה? הכל הרי כ"כ שונה.......

ובכלל, בתוך התוצרת של אותה מדינה, הכל זהה? המגברים של מנלי (מנורות) דומים לאלה של קארי (מנורות)? שניהם מארה"ב.

למגברים של קרל ושל מרק לוינסון יש אותה "חתימת צליל"? אני לא יודע......אולי מישהו כאן השווה בינהם ויוכל להאיר את עיני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”