קנס יציאה משירות ה-HD של YES - מידע לא ברור

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #21 

מה עוד שאני הבנתי שערוץ 10 קנה את
זכויות השידור של שלבי הבתים מ 8\1 גמר של
ליגת האלופות מצרלטון הגנבים
לכן שאת המשחק המרכזי לא תראו בHD
בקשר לקנס המוגזם איך שר התקשורת נותן לזה יד?
הוא אמר בפגוש את העיתונות שאסור לחברות התקשורת
להגביל אותנו יותר להתחייבות של שנים!!!
במה חברות יס והוט שונים מהם בדיוק? :roll:
אור שפע ואהבה

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

MarioMan , כל מה שאתה כותב כאן נכון בהסתכלות לטווח קצר אבל אתה לא לוקח בחשבון כמה תעלה החבילה החודשית למישהו שירצה להנות משלושת הערוצים שציינת + ערוץ ספורט HD . אז בוא נראה :
1.כדי שנוכל לצפות בחיבלת הסרטים HD , נצטרך לשלם גם על חבילת הסרטים פרמיום HD .
2.כדי שנוכל לצפות בחבילת הספורט ב-HD , נצטרך לשלם גם חבילת הפרמיום לייב וגולד SD .
פסק זמן : רגע , רגע : מה הקשר בדיוק בין חבילת ה-SD ל-HD ? מה קרה ? יס נותנים לנו קידום טכנולוגי מעולה אבל באותו זמן מחזיקה אותנו בביצים כדי שלא נברח מחבילות ה-SD ? אני לא מפרש את זה בצורה אחרת חוץ מזו ...
3.לפי הסיעיפים 1 ו-2 , על התענוג לצפות ב-4 ( ארבעה בלבד) ערוצי HD נצטרך לשלם על חבילה חודשית ליס כ-350 שח .
ואם מישהו לא ירצה להתחייב ליס ל-3 שנים ושלשם סה"כ של 350X36 שח , כלומר 12600 שח ל-3 שנים , יוכל לעשות זאת על ידי צ'יק קטן של 2500 שח .

יס כנראה שעשו חשבון ( מוטעה לדעתי) שכל מי שרוכש את חבילת ה-HD צריך להיות בהכרח איזה מליאן .

איפה כל המידע הזה היה עד היום בבוקר כשעוד חשבנו שיתנו לנו לצפות במשחקי כדורגל מליגת האלופות בשידור ישיר ב-39.90 שח בלבד ?
מה שטוב זה עכשיו אנחנו יודעים בדיוק מה האפשרויות ועל מה נשלם . אם היינו יודעים את זה אחרי תחילת השירות היינו מרגישים מרומים . לאור הנתונים שהתפרסמו כאן , אני מרגיש מרומה כבר לפני תחילת השירות .

MarioMan כתב:טוב, תפסתי איתם שיחה עוד פעם והנה קצת יותר מידע.

החבילה כאמור כוללת 3 ערוצים - סרטים, סדרות (ערוצים נפרדים) וערוץ NG.

ערוץ ספורט 5HD ינתן רק למי שמנוי לערוצי הפרמיום החדשים של ספורט 5 (גולד ולייב).

החלק המעניין פה זה נושא הפקדון:

יש אפשרות לקבל את הממיר (ואיתו החבילה, כמובן) בפיקדון של 2500 בתשלום אחד, כאשר הפחת הוא 10% כל שנה.

זו אופציה נחמדה למי שאין לו בעיה "להשאיל" 2500 ש"ח ולקבל אותם שחוקים בהתאם לזמן השימוש שלו.

אז במילים אחרות כל שנה בעצם מתחייבים מחדש עד השנה שאחריה (ולא ל-3 שנים עם קנס מטורף).

בשנה הראשונה נשלם 250 ש"ח וכאילו נתחייב לשנה. למה כאילו ? כי בפועל נשלם סביב ה-46.5% פחות לכל חודש, מה שמניב בעצם התחייבות אפקטיבית לסביבות החצי שנה בשנה הראשונה אם משווים לתשלום החודשי של 40 ש"ח בחודש במסלול האחר.

בקיצור, אופציה מעניינת למי שמסכים להשאיל 2500 ש"ח בתשלום אחד.
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #23 

הפורום הזה מפתיע אותי כל פעם מחדש,
הייתי בטוח שרוב הגולשים בפורום הזה הם פריקים\חננות של מחשבים שכל היום גולשים והדבר האחרון שמעניין אותם זה ספורט בכלל וכדורגל בפרט.
מתברר שלא כך הדבר ויש פה לא מעט חובבי ספורט (Y) (למעט אחד המנהלים :wink: )

abikhen
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

המחיר הוא רק לממיר. חבילת הבסיס לא מפורטת בנספח להסכם.
לא הצלחתי להעלות את קובץ ה PDF המקורי, אבל מצורפת תמונת מסך.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2133
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #25 

פשוט בדיחה..

007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 536

hd

שליחה #26 

חברים יקרים זאת פשוט בושה לחברת YES
אני עדיין ממתין לטלפון של נציג בקשר לחיבור הממיר מה גם שהרמתי טלפון היום לחברה והם אמרו לי שנציג שמטפל בנושא יחזור בהקדם????????.
הם לא יודעים על מה מדובר ,בטח לא על נושאים טכניים עצוב מאוד.
חברת YES אולי קצת מידע ללקוח לא תזיק.
נראה לי שהנציגים בכלל לא עוברים איזו הדרכה בנושא HD.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #27 

yes-man כתב:שימו לב שאת ערוץ 5HD מקבלים ל-3 חודשים רק לקוחות שיש להם לייב+גולד
...
אתה בטוח?
הרגת אותי
עכשיו אני אפילו לא מתפתה...
כבר דיגדג לי בידיים

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #28 

אם מסלול ההשכרה הוא ללא דמי שימוש, אני אחליף את הבחירה שלי אליו מחר.
בעיניי הוא יותר משתלם והוא גם ללא התחייבות.

wazowski
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה #29 

היו שמועות על זה ש YES במצב גרוע. אם הם יסגרו את הבאסטה, מעניין מה יקרה ל 2500 ש"ח האלה.

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

טוב, סדר בדברים

שליחה #30 

כאמור, המקסימום התחייבות (נכון להיום) בנוגע לממירי הHD הינו 999 ש"ח (על המקס, לאלו שתהו, מדובר במקסימום 1020 ש"ח).

חבילת הHD שעול 39.9 ש"ח תכלול שני ערוצים שיהפכו לארבעה בסוף ינואר (yesHD ונשיונל ג'יאוגרפיק כעת, ו-yesHD2 וMGM-HD שיצטרפו לאחר מכן). החבילה הזו נקראת חבילת "בסיסHD" ומנוי שלוקח אותה צריך מראש מנוי לחבילת הסרטים של yes (שכל 'מבצע' של החברה אשר מלווה בהתחייבות כולל) וערוץ yes Stars 1 או חבילת הבידור כולה.

בנוסף יש את ערוץ הספורט - ספורטHD5 - שלמעט העלות שלו (14.9 ש"ח) יש צורך לרכוש מראש את צמד ערוצי לייב/גולד ב29.9 ש"ח.

כלומר, כדי לראות את ערוץ ספורטHD5 לקוח צריך לרכוש את חבילת "בסיסHD" (עלות 39.9 ש"ח), את צמד ערוצי לייב וגולד (29.9 ש"ח) ואת הערוץ עצמו (14.9 ש"ח) - 84.7 ש"ח לערוץ אחד שרוצים ועוד ערוצים שמסביב...

מה שכן, כבר הספקתי לשמוע שיש לyes עוד ערוצים ל"בסיסHD" בקנה. לפחות שיצדיקו את המחיר של החבילה.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

אם הם יסגרו את הבאסטה, אני מניח שאני אהיה בסוף התור של הנושים.

אבל כרגע אני עוד לא חושב שהם במצב גרוע עד כדי כך.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #32 

wazowski כתב:היו שמועות על זה ש YES במצב גרוע. אם הם יסגרו את הבאסטה, מעניין מה יקרה ל 2500 ש"ח האלה.
...
דווקא ליס היה רבעון טוב מאוד,
עם רווח נקי של 70 מליון ש"ח,
אל דאגה הם לא הולכים לשום מקום בשנים הקרובות

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

הרווח הנקי היה בגלל גיוס אג"ח, לא חושב שאפשר לקרוא להם חברה מרויחה עדיין.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #34 

אכן אני לא קורא להם חברה מרוויחה אבל הם בטח לא הולכים "לסגור את הבאסטה"
עם נכנסים קצת יותר לעומק אז ההכנסות עלו ב 6%
וההפסד התפעולי השתפר מעל 60% בין הרבעון השלישי לבין הרבעון המקביל שנה שעברה וכל זה
על רקע המשבר בשידורים שהתרחש ברבעון הזה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #35 

חברים:

1. מספיק להתלהם! אף אחד לא מכריח אתכם לרכוש את המוצר הזה, יש לכם מספיק אלטרנטיבות, נכון?

הסרתי חלק מההודעות המתלהמות - אם משהו מעצבן אתכם אפשר להביע את זה בלי צורך בפולסא דנורא!

2. זה מוצר פרמיום, הוא מיועד למי שהוציא 20,000-50,000 על מערכת. אם זה יקר לכם, אל תרכשו את המוצר...
3. אני מבטיח שהמחירים ירדו כי יש תחרות. מי שיכול ורוצה להמתין, שימתין - המחירים ירדו אין לי שום ספק.

ברמה האישית, יש כאן כמה שכבר אוזהרו בעבר על התלהמות. בפעם הבאה, אני פשוט מקפיא חשבונות בלי לעשות חשבון.

אנחנו ננהל דיונים תרבותיים, EVEN IF IT KILLS ME...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 06/12/2007 11:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #36 

hagi,

אתה טועה ומטעה!

ניתוק אחרי חודש עולה 102 ש"ח.
אחרי חודשיים: 141 ש"ח
אחרי שלושה חודשים: 180 ש"ח
כאשר הקנס לא יעבור את ה-999 ש"ח.

ככה זה כשמדובר במוצר פרמיום!

תגיד, אתה ברצינות רוצה לומר לי שמישהו שרכש מערכת בעשרות אלפי ש"ח (שזה מי שזה מיועד לו) לא יכול להרשות לעצמו את זה?

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #37 

oferlaor כתב:חברים:

1. מספיק להתלהם! אף אחד לא מכריח אתכם לרכוש את המוצר הזה, יש לכם מספיק אלטרנטיבות, נכון?

הסרתי חלק מההודעות המתלהמות - אם משהו מעצבן אתכם אפשר להביע את זה בלי צורך בפולסא דנורא!

2. זה מוצר פרמיום, הוא מיועד למי שהוציא 20,000-50,000 על מערכת. אם זה יקר לכם, אל תרכשו את המוצר...
3. אני מבטיח שהמחירים ירדו כי יש תחרות. מי שיכול ורוצה להמתין, שימתין - המחירים ירדו אין לי שום ספק.

ברמה האישית, יש כאן כמה שכבר אוזהרו בעבר על התלהמות. בפעם הבאה, אני פשוט מקפיא חשבונות בלי לעשות חשבון.

אנחנו ננהל דיונים תרבותיים, EVEN IF IT KILLS ME...
...
אני בספק אם המחירים ירדו...
הרי ה40 שקל ל3 שנים זה בשביל הסבסוד של הממיר והקנס המגוחך הוא בשביל לכבול אותך ל3 שנים בשביל הממיר הזה.

הם לא יכולים לקבול אותך ל3 שנים ב40 שקל אז תצטרך לשלם על הממיר...
בקיצרו אני לא חושב שיגיע היום הזה מהר שהם יתנו לאנשים עם lcd שעלה 5 אלף שקל ממיר hd בחינם בלי התחייבות ואם כבר יתנו ממיר חינם אז השירות יעלה בכל זאת 40 שקל...
אני בספק אם הדבר הזה יקרה, כל הקטע זה שככה הם מסבסדים בכאילו את הממיר.

abikhen
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה #38 

עופר, זה לא עניין כספי (לא מבחינתי לפחות).
המערכת שלי שווה קצת יותר מכמה עשרות אלפי שקלים (יותר קרוב למאה).
העניין, לפחות מבחינתי, הוא ניצול המצב על ידי יס. לחייב מנויים לרכוש ערוצי ספורט (לייב וגולד) על מנת להיות "זכאי" לקבל ערוץ ספורט ב HD זו פשוט גזילה.
ישנם עניינים עקרוניים שאנו כצרכנים חייבים לתת עליהם את הדעת, ולשם כך ישנם פורומים מן הסוג הזה.

ערן

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה #39 

עופר שלום ,

תודה על ההבהרה . מישהו ציין כאן סוג של נוסחה לגבי גובה הקנס אבל זה יותר מעשי עכשיו כשתרגמת את זה למספרים .
לפי החישוב הזה , מניח שאם מישהו יעדיף להתנתק אחרי שנה ישלם כבר את מלוא הקנס שזה 999 שח .

שאלה בהקשר הזה : נניח שיס יוצאים בעוד שנה עם YES-MAX-HD , ממיר שמאפשר גם להקליט תכני HD . האם מישהו שרכש את הממיר ה-HD הרגיל יצטרך לשלם את הקנס כדי לעבור לממיר החדש המקליט או שהמעבר יהיה ללא תוספת קנס . תוספת תשלום אני מניח שתהיה בכל מקרה בגלל שעולותו של ממיר מקליט HD צפויה להיות גבוהה יותר .

לגבי השאלה שלך , אם אני חושב ברצינות על כך שאם מישהו שרכש מערכת קולנוע ביתית בעשרות אלפי שח לא יוכל להרשות לעצמו את זה ( חבילת הפרמיום YES-HD ) - התשובה שלי היא , ללא טיפת הלתהמות , "כן , ועוד איך חושב כך ! " ובבקשה תרשה לי להסביר מדוע .
אני אחד כזה שקנה מערכת קולנוע ביתי בעשרות אלפי שקלים שמכילה מוצרים של הפירמות בין הכי יוקרתיות שקיימות : SONY , HARMAN/KARDON , BOSE . השקעתי את מיטב כספי בזה כי אני לא מתפשר על איכות . זה אומר לא השקעתי אפילו שקל חדש אחד ממבלי לבדוק את המוצרים האלה לפני הרכישה . קניתי אך ורק מוצרים שמבחנתי , ברמות הדרישה שלי , שוות את הכסף ביחס עלות vs. איכות עם דגש מאוד , מאוד חזק על איכות .

לגבי המוצר שמוצג בשרשור כאן , YES-HD כחבילת פרמיום , לדעתי אין שום קשר בינו לבין הכמות הכסף שהשקעת עבור מערכת קולנוע ביתי . זה כמו להגיד שבגלל שקניתי מכונית טויוטה חדשה ב-120000 שח אז אני יכול להרשות לעצמי מערכת אודיו בתוך האוטו של לפחות 25000 שח כדי שזה יתאים לעלות המכונית . מה הקשר ? ואם אמצא מערכת שמבחינת איכות תתן לי אותן התוצאות ב-1000 שח לא אקנה אותה ?

השופט צריך להיות אתה\אני\הוא\ , הצרכן , ולא לתת לאחרים להכניס לראש מילים כמו "פרמיום" או "תאמין לי - זה שווה את זה" שנציגי השירות ינסו לדחוף . ראינו כבר בעבר מוצרים עם מדבקה של "פרמיום" שהיו מוגדרים "כפרמיום" ועולים כמו "פרמיום" אבל מבחינת הצרכנים היו תת רמה .
אם המוצר איכותי ועונה לדרישות שלנו מבחינת איכות מול עלות אז רוכשים אותו , אם לא , אז בוחרים מוצר אחר שמתאים לנו יותר .
אם יס יוכיחו שהשם "מוצר פרמיום" גם שווה את הכסף ולא רק את השם על החבילה YES-HD , אני משוכנע שלא רק האנשים שרכשו מערכות קולנוע ביתיות בערשות אלפי שקלים ישמחו להיות חלק מהחבילה . יס רק צריכים להוכיח שהמוצר מצדיק מבחינת איכות את השם "פרמיום" וביחד עם זה את גם את העלות .

אני מקווה שלא תראה את התגובה הזו כמתלהמת אלא עיניינית .
בנוסף , אם התגובות הקודמות שלי היו מתלהמות , אני מבקש את סליחתך ושל שאר הקוראים . מסכים שדיונים כמו זה ובכלל , באופן כללי , צריכים להעשות בצורה עיניינית ולא מתלהמת .

Hagi

oferlaor כתב:hagi,

אתה טועה ומטעה!

ניתוק אחרי חודש עולה 102 ש"ח.
אחרי חודשיים: 141 ש"ח
אחרי שלושה חודשים: 180 ש"ח
כאשר הקנס לא יעבור את ה-999 ש"ח.

ככה זה כשמדובר במוצר פרמיום!

תגיד, אתה ברצינות רוצה לומר לי שמישהו שרכש מערכת בעשרות אלפי ש"ח (שזה מי שזה מיועד לו) לא יכול להרשות לעצמו את זה?
...

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 509

שליחה #40 

עופר,
אני אשתדל לא להתלהם, וברור שאף אחד לא מכריח אותי לרכוש את השירות ואני אף מאמין כמוך שכוחות השוק יעשו את שלהם והמחיר ירד כפי שקרה בעבר, אבל יש פרט קטן שאני חייב לציין כי הוא קצת מרגיז, החובה לרכוש מוצר אחד בשביל לקבל אחר (רכישת ערוצי הספורט כדי להנות מערוץ ספורט HD או החובה לרכוש חבילות סרטים וסדרות כדי להנות משאר מערוצי HD נוספים), הינה עניין צרכני מקומם אשר אף נאסר בחוק לגבי תאגידים מסוימים (בנקים) והוא מכונה התניית שירות בשירות.מצב דברים זה מופיע בעיקר בשוק לא תחרותי והוא בד"כ מנת חלקם של מונופולים .
אני אישית, ואני מאמין שכך גם רוב הצרכנים, לא אוהב חברות שלא מאפשרות לי כצרכן לבחור את השירות שאני מעוניין בו ללא שירות נוסף. טול דוגמא מעולם היום יום, תאר לך כשאתה מגיע לתחנת דלק וזו מחייבת אותך לרכוש בנוסף תוסף לדלק או שמן, האם הצרכן יראה זאת בעין חיובית ויוסיף לפקוד את התחנה? כנראה שלא.
אבל, בשוק כמו שוק התקשורת ובמיוחד במצב בו אין אלטרנטיבה ראויה בתחום שידורי ה-HD המוסדרים (כרגע לפחות), התנייה כזו היא מקוממת לטעמי ולכן אין לה מקום.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”