איזה PVR טוב, נוח וקל יותר לתפעול ה-יס מקס או מחשב ה-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'

איזה PVR טוב, נוח וקל יותר לתפעול ה-יס מקס או מחשב ה-HTPC

היס מקס נוח יותר לשימוש ומגיע עם יותר אפשרויות
4
13%
ה HTPC נוח יותר לשימוש ומגיע עם יותר אפשרויות
11
37%
היס מקס נוח יותר אך ל HTPC יש יותר אפשרויות
14
47%
ה HTPC נוח יותר אך ליס מקס יש יותר אפשרויות
0
אין הצבעות
לא זה ולא זה
1
3%

סך הכול הצבעות: 30

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

aloni כתב:נורא מצחיק כל הדיון הזה.

HTPC זה מונח כללי שלא ניתן להשוות מולו לא נוחות ולא פיצ'רים. נוחות ופיצ'רים הם תלויי תוכנה.

האמת יכולה להיות לדוגמה שחלק מהתוכנות יותר נוחות מהמקס ושלחק יש יותר פי'צרים ועדיין זה לא עושה את ה- "HTPC" יותר נוח ובעל יותר פיצ'רים.
...
לדעתי מדובר על החלק של הטלוויזיה ב HTPC
ולא על כל המסביב...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

יש תוכנה אחת לראות טלויזיה ב- HTPC? כולן מתנהגות אותו דבר?

נו באמת.
HiFiMusic IL

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

נכון...
זה היופי!
אתה מתאים את עצמך למה שנוח לך...
אצלי בדם כבר זורמת SAGETV, ולא נראה לי שאני יכול ללכת לכיוון אחר.
אולי שיוציאו את ה TV SERVER 1.0 RC1 אני יחשוב אחרת.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

zovirax כתב:הוא נוח בהרבה יותר מ MAX
כמה דוגמאות:
1, הקלטת סידרה - ב HTPC אתה יכול להקליט איזה סידרה שאתה רוצה - רק צריך להכניס את השם ולקבוע מאפיינים.
ב MAX אין לך אפשרות להקליט איזה סידרה שאתה רוצה, לא בכל הסדרות ניתנת האפשרות להקליט סידרה.
2. הגודל האינסופי של הדיסק קשיח שאפשר לשים ב HTPC ואפשרות הדחיסה האוטומטית שחוסכת עוד מקום.

3. תוספות מגניבות כמו IMDB, תמונות ערוצים...
4. הוספת טיונרים בלי הגבלה
5. הממשק WEB, אני יכול לשלוט על ההקלטות מכל מקום בעולם!!!
6. הצריבה המהירה (בתוכנות מסויימות) הכל במכשיר אחד, ושלא יתנו כאן את התירוץ של הדיוידי מקליט.
7. אפשרות לחיפוש ב EPG!!!!!!
8. חיפוש וסידור קטגוריות
9. עוד תוספת בונוס, כל שאר המאפיינים של HTPC כמו מוזיקה , סרטים בכל פורמט שהוא ללא בעיית תרגום.
10. הקליינטים.
...
כל מה שרשמת כאן מדבר על תכונות נוספות שיש ל PVR ב HTPC ולא על נוחות שימוש
ופה באמת נכנס העניין האם באמת אתה משתמש בכל היכולות האלה,

אז לי יש גם יס מקס וגם כרטיס לכידה על ה HTPC
ולמרות שבהתחלה התלהבתי מכל היכולות של ה PVR ב HTPC הבנתי שכל מה שאני צריך זה פשוט להקליט ולראות תוכנית או סידרה
בכל הדברים הנוספים פשוט לא השתמשתי (למעט צפייה מרחוק דרך ה WebGuide)

המשמעות של שימוש ב HTPC כ PVR אומרת שאתם רואים את השידור תמיד דרך מחשב ויש לכם לפחות שני ממירים ושני כרטיסי לכידה. לי זה נראה כבר מוגזם מידי רק בשביל להקליט חדשות הספורט בערב ואז לצפות בזה בבוקר ולמחוק (אבל זאת דעתי)

אולי הייתי צריך לשאול את השאלה לאלה שיש להם גם את זה וגם את זה
באיזה משני ה PVR-ים אתם משתמשים ביום-יום ביס-מקס (או במקביל של הוט) או ב HTPC ?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

כהרגלי, אני אענה בגוף הציטוט מה אני צריך לעשות כדי לבצע כל אחת מהפעולות
osherov כתב:
אתה מוכן להגדיר מה זה "נוח וקל" מבחינתך?
אנחנו מצביעים פה על משהו שלא ברור לי לפחות, אם כולנו מתכוונים לאותו הדבר...
...
האם נוח וקל זה מספר לחיצות מינימלי לביצוע הקלטה? כן
האם נוח וקל זה שימוש רק עם שלט? כן
האם נוח וקל זה עברית בתפריטים? כן
האם נוח וקל זה לוגי? כן
האם נוח וקל זה מציאת התכנית המוקלטת מהר ובקלות? כן

הרי זה לא תורת היחסות, אתה יושב לך בסלון רואה טלויזיה ורוצה:
1. להקליט עכשיו תוכנית\סדרה שמשודרת
שתי לחיצות על השלט

2. לראות את התוכניות המוקלטות ולצפות בהן
לחיצה אחת על השלט מביאה אותי למסך עם רשימת התוכניות המוקלטות. במסך הזה אני יכול לדפדף למעלה ולמטה בעזרת השלט, או לבחור פילטר (למשל: הצג לי רק סרטי אימה), או לבחור שם של סידרה (הצג לי רק פרקים של דקסטר). כל זה, כאמור מהשלט.
פעולה נפוצה תהיה באורך של שלוש לחיצות על השלט.

3. להקליט תוכנית\סידרה שתשודר בעתיד באחד מהערוצים
כאן יש מספר אפשרויות:
א. לחיצה על השלט מביאה אותי ל-EPG,שם אני יכול לראות מה יהיה בעתיד, לבחור תוכנית ואז להחליט האם להקליט כסדרה, רק את הפרק הזה, פרק אחד ביום, אחד בשבוע וכו' (מגוון האפשרויות רחב מאוד). בד"כ מדובר בכמה לחיצות שלט.
ב. ביצוע חיפוש על ה-EPG, וחיתוך לפי שם הסדרה, ז'אנר ואפילו שחקנים משתתפים. גם זה, כמובן, נעשה מהשלט בלבד.

4. להקפיא תמונה כדי ללכת שנייה ולחזור ולראות את המשך התוכנית מאותה הנקודה
לחיצה על play / pause בשלט

5. לשנות הגדרות שקשורות ל PVR (זמן הקלטה לפני, אחרי וכו)
במסך ההקלטה שהסברתי עליו בקצרה קודם ישנה כמובן אפשרות לשנות זמני הקלטה, מתן עדיפויות, פרופיל הקלטה, דילוג פרסומות ועוד

ואולי עוד כמה דברים שאני לא זוכר עכשיו

הרי חלק חושבים ששימוש ב HTPC הוא נוח יותר ב PVR משימוש ביס-מקס
אז אנא פרטו מה לדעתכם נוח שם יותר ?
...
ל-PVR במחשב יש עוד כמה יתרונות תפעוליים על פני יסמקס (מלבד הנושא של place shifting, שהוא killer app מבחינתי).
לדוגמא:
אני רואה סרט שמשודר עכשיו באחד מערוצי הסרטים. אישתי מגיעה אחר שעה וחצי - אין לי בעיה לחזור אחורה את השעה וחצי האלה ולהתחיל לראות מהתחלה איתה. (או לחילופין, אני יכול לסיים לצפות והיא יכולה לבוא מאוחר יותר, מתי שבא לה, ולראות את הסרט). אם תהיה מצוקת מקום בדיסק הקשיח, המחשב יעיף את התוכנית הנ"ל (כי לא הוקלטה על פי בקשה ספציפית) באופן אוטומטי.
דרך אגב, אם התוכנית ממש מוצאת חן בעיני, אני יכול להעביר אותה ל"הקלטות" בלחיצת כפתור, ואז המחשב מתייחס אליה כמו אל כל הקלטה אחרת.

אני פשוט לא מצליח להבין איזה קושי תפעולי יש עם מחשב שמריץ תוכנת PVR. יכול להיות שיותר מדי אנשים פשוט מפעילים תוכנה שהיא לא מספיק ידוידותית. אני גם לא מבין למה צריך בכלל מקלדת או עכבר בסלון. ה-כ-ל נעשה מהשלט. נקודה. [/b]
You are never fully dressed without a smile

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

Shed כתב: אני פשוט לא מצליח להבין איזה קושי תפעולי יש עם מחשב שמריץ תוכנת PVR. יכול להיות שיותר מדי אנשים פשוט מפעילים תוכנה שהיא לא מספיק ידוידותית. אני גם לא מבין למה צריך בכלל מקלדת או עכבר בסלון. ה-כ-ל נעשה מהשלט. נקודה. [/b]
...
מילים כדורבנות (Y)

אורן.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

שאלה מתחסדת...

צריך עכבר ומקלדת כי אם כבר שמת מחשב בסלון זה יהיה פשוט אידיוטי להשתמש בו רק בשביל טלויזיה. ואם תרצה לגלוש רגע לבדוק מה חדש באתר או איזה סרט מציג בקולנוע השכונתי או מה קורה עם ההורדות תלך לחדר אחר?
נערך לאחרונה על ידי aloni ב 05/12/2007 15:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
HiFiMusic IL

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

Shed קבל (Y) (Y)
באיזה תוכנה אתה משתמש ?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אז לפי מה שאני מבין כולכם (Shed, oshapir, zovirax) משתמשים ביום יום ב PVR של המחשב
והמערכת אצלכם אחרי כל ההתקנות והקינפוגים עובדת בפשטות כמו בהסבר של Shed !

אני מניח שאתם מיעוט בעניין הזה כי הרוב (אפילו פה בפורום), כנראה, לא מסוגל\לא יודע לבנות מערכת אינטואיטיבית כזאת

היה נחמד אם מישהו היה מרים את הכפפה וכותב איזה מדריך לבניית מערכת PVR מבוסס מחשב מ א' עד ת' (כי החומר היים היום באתר זה בעצם אוסף של שרשורים שכל אחד מדבר על משהו אחר. האחד מדבר על קודקים והשני מדבר על מדייה סנטר והשלישי מדבר על הגדרות של כרטיס לכידה והרביעי מדבר על קינפוג השלט)

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה

aloni כתב:שאלה מתחסדת...
...
(Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

aloni כתב:שאלה מתחסדת...

צריך עכבר ומקלדת כי אם כבר שמת מחשב בסלון זה יהיה פשוט אידיוטי להשתמש בו רק בשביל טלויזיה. ואם תרצה לגלוש רגע לבדוק מה חדש באתר או איזה סרט מציג בקולנוע השכונתי או מה קורה עם ההורדות תלך לחדר אחר?
...
אני קודם אתן את התשובה המתחכמת, אחר כך את התשובה הפשוטה.
התשובה המתחכמת אומרת שזה עניין של הגדרות וסדרי עדיפויות. אני לא ממש רוצה מחשב בסלון, וחס וחלילה שיהיה לי מסנג'ר שם. אני רוצה אפשרות קלה ונוחה לשלוט על כל המדיה בבית. המחשב כאן הוא אמצעי ולא מטרה.

התשובה הפשוטה מסבירה שבכל זאת, לפעמים גם לי בא לגלוש ל-ynet בלי לקום מהספה. בדיוק בשביל זה יש... שלט... לחיצה על הכפתור האדום אצלי "מסובבת" את המסך ומעלה firefox. בתוך FF הגדרתי לשלט כמה כפתורים שמתפקדים ככקיצורי דרך לאתרים נבחרים (וכן, hometheater הוא אחד מהם. בזמנו אפילו שמתי איזה צילום מסך שמדגים גלישה וצפייה בערוץ 2 במקביל).

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

:?
HiFiMusic IL

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

zovirax כתב:Shed קבל (Y) (Y)
באיזה תוכנה אתה משתמש ?
...
אני עם mythtv. ולפי מה שאני קורא בפורום הזה ובמקומות אחרים, היא התוכנה עם הפיצ'ר סט הכי מלא שאני מכיר. sage tv מתקרבת אליה מאוד ביכולות אבל עדיין יש כמה הבדלים.

כאשר שואלים אותי היום על איזו תוכנה אני ממליץ התשובה היא תלוי: אם האדם לא מפחד מלינוקס - myth זו התשובה. אם רוצים להיצמד לחלונות - sage.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

הייתי רוצה לנסות פעם את הmythtv אבל אני לא בטוח שיש לה תמיכה בכמה מהדברים שאני צריך.
1. תמיכה בבלאסטר של מיקרוסופט ובשלט
2. אפשרות להריץ את ה EPGFORMDVB להורדת לוח השידורים ב XML
3. תמיכה בריבוי כרטיסים (2 כרטיס PVR-150) ותמיכה בכרטיס לווין .

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה

osherov כתב:אז לפי מה שאני מבין כולכם (Shed, oshapir, zovirax) משתמשים ביום יום ב PVR של המחשב
והמערכת אצלכם אחרי כל ההתקנות והקינפוגים עובדת בפשטות כמו בהסבר של Shed !

אני מניח שאתם מיעוט בעניין הזה כי הרוב (אפילו פה בפורום), כנראה, לא מסוגל\לא יודע לבנות מערכת אינטואיטיבית כזאת

היה נחמד אם מישהו היה מרים את הכפפה וכותב איזה מדריך לבניית מערכת PVR מבוסס מחשב מ א' עד ת' (כי החומר היים היום באתר זה בעצם אוסף של שרשורים שכל אחד מדבר על משהו אחר. האחד מדבר על קודקים והשני מדבר על מדייה סנטר והשלישי מדבר על הגדרות של כרטיס לכידה והרביעי מדבר על קינפוג השלט)
...

מצטרף בחום.
לפחות שלושה אנשים פנו אלי בשבועיים האחרונים בתהיות לגבי מחשבי מולטימדיה. לא נעים לי להודות, אל שלושתם שלחתי לינק לפורום, שיקראו קצת ויבינו לאן הם נכנסים. כל השלושה, לאחר עיון קל, החליטו לוותר.

בדומה לחברי המלומד, אני קורא חלק מהדוברים ומרגיש כמו בטלנובלה, בה הצופה משתגע מהטמטום של הגיבורים, ולא יכול להבין איך אינם מבינים דברים כל כך פשוטים. (ואני לא רואה טלנובלות).
במילים אחרות, אם נמצאים איתנו חברים מלומדים שעבורם המערכת כל כך ידידותית, התקנתה כה פשוטה, וגם בשימוש מתמשך לא מתגלים לעולם באגים, מדוע לא תגלו לכולנו, הרוב הדומם,ו את הסוד. הרי הפורום הנ"ל מרכז אסופת פריקים, שרובם (אם לא כולם) משתמשי מחשב מנוסים. אני כבר לא מדבר על מפגש הזוי בין אמא שלי לבין מערכת HTPC. אפילו כאן, תשעים אחוז מהמשתתפים עסוקים בריצה סיזיפית אחרי זנבם, וגם אם הצליחו להשמיש את המערכת (כמוני, למשל), האידיליה המתוארת לא מוכרת להם.

אנא, גלו לכולנו את הנסתר

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

SAGETV+XMLTV IMPORTER+LM Remote KeyMap
זה כל מה שצריך בשביל לצפות בטלוויזיה כמו שצריך מבחינת SAGETV.
אבל אנשים פוסלים מיד את SAGETV כי לא ניתן להשיג אותה בחינם.
אני שילמתי את הסכום המלא ל SAGETV וגם תרמתי כסף לשאר התוכנות הקטנות.

כל מה שצריך זה להתקין את התוכנה וזהו!
אין יותר צורך בכלום , זה לא מסובך כמו שהיה פעם.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הדבר הכי חשוב - בחירת החומרה הנכונה!!! המתאימה לתוכנה.

רוב הבעיות שאנשים נתקלים בהם הם בעיות תאימות החומרה לתוכנה.
אני רק רוצה להזכיר את בעיית השלט בקיט של ה-PVR 150. כמה פעמים "רמזתי" - קנו כרטיס לחוד ושלט מיקרוסופט OEM ולא תואם.
נכון - עולה עוד כמה עשרות שקלים אבל אין בעיותץ..וזו רק דוגמה אחת.
וכמה אנשים ניסו להשמיש את הבלאסטר של השלט של מיקרוסופט בכל מיני תוכנות כמו MEDIA PORTAL ו-SAGETV ובזבזו על כך שעות רבות (עד שבא ידידנו הצרפתי עם פתרון תוכנה אלגנטי!) - למה לא ללמוד מנסיון אחרים ופשוט לרכוש את ה-USB-UIRT?

עם החומרה הנכונה - התקנת SAGETV עורכת כ-5 דקות כולל הכל! למערכת עובדת.

אורן.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

לא צריך לקנות כרטיס בנפרד ושלט בנפרד, רק צריך לקנות מהחנות הנכונה.
יש באנלים שבאים עם השלט המקורי:
http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3850
http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=813

ה USB-UIRT מיותר היום שיש את הקלות של התוכנה של הצרפתי.
כתבתי גם מדריך עם צילומי מסך איך לתפעל את התוכנה של הצרפתי.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ה-USB-UIRT הובא כדוגמה - כמובן שהוא מיותר (למי שמסתפק ב-2 ממירים בלבד.... :wink: ) עם התוכנה של "הצרפתי".

אורן.

ikar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

osherov כתב: אני מניח שאתם מיעוט בעניין הזה כי הרוב (אפילו פה בפורום), כנראה, לא מסוגל\לא יודע לבנות מערכת אינטואיטיבית כזאת
...
אני לא חושב שהם המיעות כאן בפורום הזה. הרי בסופו של דבר זה פורום HTPC כאן. זה שלא השמעתי קול עד עכשיו לא משייך אותי ל"רוב" שאתה מתכוון. אני קורא בעיון רב את כל מה שנכתב. אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים כאן שמסכימים על כל אותם היתרונות שנמנו לHTPC על פני הMAX.
רוצה לחזק את כל מה ש- shed, oshapir ו-zovirax אמרו ולציין ש אני גאה להיות שייך לאותה קבוצת ה"מיעוט" של משתמשי HTPC ונהנה כל יום מחדש מהיתרונות של רשת HTPCs הביתי.

חזור אל “תוכנה - KODI”