עכשיו למדתי שקוראים לו ויקטור.
זה אמנם לא משפר את ההחלטה שלי אבל למדתי

הידע והניסיון לא מגיע בקלות.. כל אחד שיכניס ציוד ויתנסה יכול ללמוד ולהשכילעופרפולק כתב: הבנת מי זה ויקטור ??? קוקו על כול הראש במובן החיובי דווקא במקרה שלו . אני יכול להגיד אישית כאחד שמדבר אם ויקטור פה ושם ... מה שהוא שכח לא נדע גם עוד 50 שנה קדימה . מניסיון ....

כתבת קודם שאתה מכוון יותר לקולנוע. מילא למוזיקה אתה בלי סאב אבל אתה מוותר על סאב בק"ב, זה כבר לוותר על ערוץ יעודי ועל באס שאין סיכוי שהרמקולים שלך מגיעים אליו. היה לך סאב טוב- אפשר לשאול למה החלטת למכור?16/08/2026 22:07eyosha כתב: חח ידעתי שזה יעלה, לאשה אין בעיה. כן בקלנוע החסרון של ה SVS 3000 מורגש אבל אני באמת ממש מרוצה מה QAcoustic 5040 אני חיי בסדר עם זה
מחפש לשפר את האודיו הדו ערוצי ואולי בכלל לחכות ל marantz החדשים זו התשובה? הבנתי ששיפרו שם את הכיול וה DAC...
וודאי.mulder כתב: כתבת קודם שאתה מכוון יותר לקולנוע. מילא למוזיקה אתה בלי סאב אבל אתה מוותר על סאב בק"ב, זה כבר לוותר על ערוץ יעודי ועל באס שאין סיכוי שהרמקולים שלך מגיעים אליו. היה לך סאב טוב- אפשר לשאול למה החלטת למכור?...

אני בנושא הסב סנטר, בדיוק ההפך ממךeyosha כתב: וודאי.
לא הרגשתי בווליום לפחות שאני והילדים צופים שהוא באמת משהו שאי אפשר בלעדיו.
במוסיקה שזה לא מעט מהזמן לא השתמשתי בו.
בקולנוע הוא עשה עבודה בסרטי אקשן ללא ספק אבל הסלון לא גדול ושהיה צורך לרווח קצת לטובת דברים אחרים הרגשתי שאני יכול לוותר עליו, בניגוד לסנטר שעליו אני לא מוכן לוותר.
גם לא כל הסרטים הם סרטים הם סרטי אקשן...

יש פה המון חברים עם ציוד ברמה גבוהה מאוד ויש כאלה שיש להם פחות, זה לא משנה מה יש לך. מה שמשנה זה הדרך, וכל אחד בדרכו שלועופרפולק כתב: לא כתבתי סתם על ויקטור ... תראה מה יש לו בבית מה שכתוב למטה וזה התכוונתי קונה מה שאנחנו הרוב יכולים לחלום רק . זה לא לקנות ולשחק אותה מבין גדול ואז אתה קנית משהו שאתה לא מבין בכלל מה קנית . הוא מבין גם מה קנה .... גם עוד משוגע על כול הראש ....יואב...
זה נכון להרבה מאד דברים בחיים.FastandFurious כתב: יש פה המון חברים עם ציוד ברמה גבוהה מאוד ויש כאלה שיש להם פחות, זה לא משנה מה יש לך. מה שמשנה זה הדרך, וכל אחד בדרכו שלו...

עד כמה שניתן לא הייתי מוותר לא על הסנטר ולא על סאב, לשניהם יש תפקיד מוגדר ולא משנה כמה הרמקולים שלך טובים.17/08/2026 21:26FastandFurious כתב: אני בנושא הסב סנטר, בדיוק ההפך ממך
אין מצב שאעדיף לשמןע לראות קולנוע ללא סבוופר אין סיכוי
אני כן יכול לוותר על הסנטר כ מאזין יחיד, יש לי פאנטום סנטר מטורף, מופרד מהרמקולים הקדמים, ברור, ומאוד איכותי, ולא לא חסר לי סנטר בחוויה האישית שלי
אם אוסיף סנטר, זה יהיה רק על מנת לשפר את חוויית הצפייה של מאזינים וצופים נוספים, כלומר משפחה וחברים
כאשר אצפה לבד יהיה פרופיל שמכוייל לקולנוע בלי סנטר פיזי... הווקאל מרחף בין הקדמיים בגובה האוזן המרכז נעול ברור וזורם אתה מקבל את תחושת הגובה הרוחב והעומק בקלילות והרמקולים? לא מתאמצים הם מנגנים, החלל סידור הרמקולים בחלל האזנה איכות הרמקולים ונקודת הישיבה הראשית קובעים את האיזון הראשי של הפאנטום סנטר הרמקול לא עובד שעות נוספות ומתאמץ לייצר במה כזאת, זה פשוט מתקבל כנ"ל
מבחינתי הייתי לא מוותר על סנטר רק אם הוא היה יכול להיות ממוקם בגובה של הטויטרים של הרמקולים הקדמים, כלומר, גובה האוזן שלי במצב האזנה, וזה ניתן לממש וגם להנות מהצפייה בסרט כאשר צופים דרך מקרן קולנוע ואז הרמקולים נמצאים מאחורי מסך הקרנה אקוסטי...

אם אתה רוצה לשפר סטריאו כבר דברנו על זה, רק מגבר סטריאו איכותי אינטגרייטדeyosha כתב: זה נכון להרבה מאד דברים בחיים.
אבל קיבלתי חומר למחשבה בהחלט.
עם הסטאפ שיש לי. לא בטוח שדווקא השקעה במגבר קב תעשה את ההבדל...

אתה כתבת עכשיו ש"סנטר זה לא בשביל שיהיה נוח לאחרים" לא אני כתבתי...mulder כתב: עד כמה שניתן לא הייתי מוותר לא על הסנטר ולא על סאב, לשניהם יש תפקיד מוגדר ולא משנה כמה הרמקולים שלך טובים.
סנטר זה לא בשביל שיהיה נוח לאחרים שצופים, אין קשר. ולא חובה מקרן ומסך אקוסטי רק כדי שתוסיף אחד, אני מאחל לך שתגיע לזה אם זה חלום שלך אבל לא הייתי מוותר על סנטר רק אתה לא שם עדיין.
...

ויקטור, עניתי בדיוק לציטוט שלך.17/08/2026 23:46FastandFurious כתב: אתה כתבת עכשיו ש"סנטר זה לא בשביל שיהיה נוח לאחרים" לא אני כתבתי...
אני כתבתי שאני כמאזין יחיד נהנה לשמוע ולצפות בקולנוע ללא סנטר
ואם אני אשלב סנטר בסטאפ זה יהיה על מנת לשפר את השמיע כשצופים משפחה או חברים... אז ארחיב, הכוונה שלי היית שסנטר מפזר את הצליל (ובנוסף זה ערוץ נפרד ברור..עם הקלטה יעודית רק לסנטר אבל אם מוגדר שאין אותו אז הוא מתקבל בדיוק עם אותו מידע במצב פאנוום סנטר)
בזמן שפאנטום סנטר מתקיים לצופה בודד, ועל כן הוספה של רמקול הסנטר תוכל להסב הנאה שיש צופים מרובים בייחס לפאנטום סנטר.
אז בבקשה אל תגיד משהו שלא אמרתי
להפך כתבתי באיזה תנאים אני מעדיף סנטר באופן אישי, מלבד זה במצב הנוכחי שלי לא חסר לי הסנטר.. אני צופה לבד נהנה ומקבל סנטר מזוג רמקולים סנטר אמיתי חי ובועט ולא זה לא סיפורים זאת האמת
כשהרסיבר כוייל אצלי אחרי העמדה של הרמקולים בחלל וכיונון שלהם הסנטר בקולנוע נשמע מאוד מופרד מהרמקולים הקדמים, הווקאליות היית בגובה האוזן הצליל תלת מימדי מפורט גדול דינמי כל מה שחולמים שסנטר פיזי יעשה, מאוד קשה לכוונן סנטר פיזי לפחות בסלונים ישראלים שישמע טוב שלא ישטלת שיעלם בחלל! מבחינת הלוקוליזציה שלו, שיעבוד בסינרגיה עם הסבוופר ושהווקאליות תישב בול במקום עם עומק כולל גם מבחינת גודל במה רוחב גובה... לרוב הסנטר לא ברמה של הקדמים מה לעשות זאת האמת, גם ממוקם בצןרה הפוכה מהרמקולים הקדמיים, סנטר עדיף שיהיה זהה לרמקול הקידמי והכי חשוב שימוקם נכון אבל שיהיה נוח לצפות, כמובן לא למקם שלושה רמקולים בגובה האוזן ומעליהם מסך זה לא נוח, לכן כתבתי מסך אקוסטי, זאת בהתרשמות שלי מהניסיון שלי וזאת העדפה שלי.
גם שהיו לי הקליפשים כבר לפני כ 5 שנים פלוס הורדתי את הסנטר מהסטאפ תמיד החזרתי שוב ושוב רק לבדיקות לכמה ימים והאמת שלא מצאתי בזה ייתרון כאשר אני מאזין יחיד, להפך מצאתי יתרון בלעדיו...

כנראה שלא הבנת אותי ונראה לי שאנחנו פשוט מדברים על שני דברים שונים.mulder כתב: ויקטור, עניתי בדיוק לציטוט שלך.
אתה כתבת : "אם אוסיף סנטר, זה יהיה רק על מנת לשפר את חוויית הצפייה של מאזינים וצופים נוספים".
ובהסבר שלך אחרי זה אתה אומר בערך את אותו הדבר.
מה שאתה טוען על פיזור והנאה וכו', אני לא יודע מה הקשר ביניהם לבין ערוץ שמוקלט עבור רמקול מרכזי. אם לא היה צורך אני מניח שכל טכנאי הסאונד היו שמחים לוותר על כל זה ופשוט לזרוק הכל על הקדמיים.
תגיד לי אם אתה יושב בשעתיים של סרט בדיוק באותו גובה ואותו מנח ואם הראש שלך לא זז בכלל. מספיק שקצת תזוז, תשנה את צורת הישיבה והלך הפאנטום, ואתה שומע הכל נוטה יותר לצד שהראש שלך נמצא.
אנשים עושים טעויות עם זה בבית ואז לא שומעים טוב. אל תאשים את הסנטר, הוא רק בא לעבוד.
אני חושב שאנחנו פשוט מדברים על שני דברים שונים.
אני יודע שבפסקול קולנוע 5.1 ערוץ ה-Center הוא ערוץ דיסקרטי ונפרד. אני לא טוען שאין ערוץ סנטר בהקלטה, ולא טוען שסנטר פיזי הוא מיותר באופן כללי.
אני פשוט בוחר לשחזר את ערוץ הסנטר כ-Phantom Center, באמצעות שני הרמקולים הקדמיים. זה פתרון לגיטימי לחלוטין, ואני אישית מאוד אוהב את התוצאה שלו.
מבחינתי, כשאני יושב באזור המרכז, הדיאלוג ממוקם לי בדיוק באמצע, מול המסך, בלי שאני מרגיש שחסר לי רמקול סנטר. אני גם לא חייב להיות עם הראש נעוץ במילימטרים בנקודת האמצע — אני יכול לזוז קצת ימינה, שמאלה או לשנות מעט את תנוחת הישיבה ועדיין לקבל Phantom Center מצוין.
ה-Perlisten R7t שלי פשוט עוזרים לזה בזכות הפיזור האופקי המבוקר והאחיד שלהם, אבל זו לא הסיבה שבחרתי ב-Phantom Center. גם עם רמקולים אחרים שהיו לי בעבר אהבתי את השיטה הזאת.
אם אני אוסיף בעתיד סנטר פיזי, זה לא יהיה כי גיליתי ש"אי אפשר בלי סנטר". אני אוסיף אותו בעיקר בשביל המשפחה והחברים שיושבים איתי במקומות שונים בחדר, כדי שגם מי שיושב רחוק יותר מהמרכז יקבל דיאלוג ממורכז ויציב.
אז מבחינתי אין כאן שאלה של מה "חייבים" לעשות. יש כאן שתי דרכי שחזור לערוץ ה-Center, ואני פשוט מעדיף כרגע את ה-Phantom Center. לי זה נשמע מצוין.
כאשר אתה בוחר בפאנטום סנטר המעבד/רסיבר פשוט לא שולח את ערוץ ה־Center לרמקול פיזי. במקום זאת הוא מנתב את המידע של ערוץ הסנטר לשני הרמקולים הקדמיים, שמאל וימין, בעוצמה מתאימה ולכן אני מקבל את כל המידע שהסנטר הפיזי היה אמור לתת דרך זוג הקדמים...

מדברים על סנטר או פאנטום, אין כאן אי הבנה בינינו18/08/2026 14:12FastandFurious כתב: כנראה שלא הבנת אותי ונראה לי שאנחנו פשוט מדברים על שני דברים שונים.
אני יודע שבפסקול קולנוע 5.1 ערוץ הסנטר הוא ערוץ דיסקרטי ונפרד.
אני לא טוען שאין ערוץ סנטר בהקלטה, ולא טוען שסנטר פיזי הוא מיותר באופן כללי.
אני פשוט בוחר לשחזר את ערוץ הסנטר כ פאנטום סנטר באמצעות שני הרמקולים הקדמיים.
זה פתרון לגיטימי לחלוטין, ואני אישית מאוד אוהב את התוצאה שלו.
מבחינתי, כשאני יושב באזור המרכז, הדיאלוג ממוקם לי בדיוק באמצע, מול המסך, בלי שאני מרגיש שחסר לי רמקול סנטר.
אני גם לא חייב להיות עם הראש נעוץ במילימטרים בנקודת האמצע, אני יכול לזוז קצת ימינה, שמאלה או לשנות מעט את תנוחת הישיבה ועדיין לקבל פאנטום סנטר מצוין.
הPerlisten R7t שלי פשוט עוזרים לזה בזכות הפיזור האופקי המבוקר והאחיד שלהם, אבל זו לא הסיבה שבחרתי בפאנטום סנטר, גם עם רמקולים אחרים שהיו לי בעבר אהבתי את השיטה הזאת.
אם אני אוסיף בעתיד סנטר פיזי, זה לא יהיה כי גיליתי ש"אי אפשר בלי סנטר". אני אוסיף אותו בעיקר בשביל המשפחה והחברים שיושבים איתי במקומות שונים בחדר, כדי שגם מי שיושב רחוק יותר מהמרכז יקבל דיאלוג ממורכז ויציב.
אז מבחינתי אין כאן שאלה של מה "חייבים" לעשות.
יש כאן שתי דרכי שחזור לערוץ הסנטר, ואני פשוט מעדיף כרגע את הפאנטום סנטר, לי זה נשמע מצוין....

אם היית מגיע עם ראש פתוח ובנוסף פותח את הלב אני בטוח שהיית מבין על מה אני מדברmulder כתב: מדברים על סנטר או פאנטום, אין כאן אי הבנה בינינו![]()
אני לא מנסה להוציא אותך פה בשום דרך, מצטער אם ככה תפסת את זה. כתבת קודם במונחים שלדעתי לא ממש קשורים לעניין, אני רק הגבתי נטו לדברים....
בעוד אתם מתווכחים על הסנטר כתבתי משהו למעלה , אשמח לדעתךFastandFurious כתב: אם היית מגיע עם ראש פתוח ובנוסף פותח את הלב אני בטוח שהיית מבין על מה אני מדבר
מלבד זה היינו בקבוצת ווצאפ ביחד, זה היה לפני כמה שנים וגם אז עבדתי ללא רמקול סנטר וכתבתי והסברתי עצמי דאז בקבוצה ככה שאתה כבר יודע מה דעתי בנושא
חבל ערן על הניסיון שלך להוציא אותי בור בנושא, הרי אתה יודע טוב מאוד מי אני
בהצלחה בהמשך...

אין שום בעיה, מה שהיה לך עם מגבר סטריאו naim שים בצד, זה לא יקרה לך עם כל מגבר שתשלב לרסיברeyosha כתב: בעוד אתם מתווכחים על חשיבות הסנטר, אני מתחיל לחשוב בכוון של מגבר marants slim
סטייל cinema 70 אולי אפילו, version 2 שאמור להגיע.
מעליו מגבר סטריאו.
הבעיה?
1.לא ברור שלמרנץ 70 יש מספיק כח להניע את הקדמיים שלי במצב של קולנוע ביתי
2. חוויתי כאב עם ה naim nait שהיה לי והרעש הסטטי שחוויתי שמצב Integrated שראיתי קולנוע...