עניתי לזיו עם הרחבה קטנה על איך כל העסק של סט-אפ Cinemascope עובדoferlaor כתב:MarioMan,
חשבתי שהבהרתי שזה בדיוק מה שזה עושה...
...
שרשור תגובות : מעבד תמונה VP50 Pro
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
נערך לאחרונה על ידי MarioMan ב 06/10/2007 15:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78804
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
-
oferlaor
- מנהל

ziv_r,
פספסתי את השאלה שלך:
1. דבר ראשון המעבד עצמו מוסיף DELAY לוידאו ולכן יש בכלל את האופציה הזו. היא הסיבה העיקרית, אגב, לרצות ולהעביר אודיו דרך מעבד תמונה.
2. יש ב-HDMI כיום אפשרות להעביר מידע על LIPSYNC DELAY. נניח שיש נגן Blu-ray שיש לו DELAY מסויים שהוא לא מסוגל לתקן. הוא מעביר את זה לבא בתור דרך HDMI. אם זה רסיבר או מעבד תמונה שמתקן את זה הוא מתקן גם את שלו ומעביר הלאה את הסיגנל HDMI עם LIPSYNC = 0 (כדי שלא יהיו יותר מגוף אחד שמתקן LIPSYNC).
למעבד יש גם אפשרות להוסיף על שני אלה DELAY משל עצמו, כולל DELAY שלילי (כלומר אודיו יקדים את הוידאו). איך זה אפשרי לעשות DELAY שלילי? פשוט, יש DELAY בסיסי תמיד. כשהמכשיר מכוון לאפס הוא בעצם צריך להוסיף את ה-DELAY של הוידאו שנוצר במעבד עצמו. DELAY של אפס משמעותו פשוט להעביר את האודיו כמו שהוא.
מעניין אגב שהמוח סלחן הרבה יותר עבור LIPSYNC חיובי (כלומר שהאודיו מאחר) פשוט מכיוון שהוא נתקל בזה יותר בתכיפות בטבע.
מאמר על הבעיה אפשר למצוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=25
3. לא הבנתי את השאלה לגבי CINEMASCOPE. ללא תמיכת מעבד כלשהו (במקרן עצמו, במקור או במעבד) יש קושי להשתמש בעדשה כזו סתם ככה.
פספסתי את השאלה שלך:
1. דבר ראשון המעבד עצמו מוסיף DELAY לוידאו ולכן יש בכלל את האופציה הזו. היא הסיבה העיקרית, אגב, לרצות ולהעביר אודיו דרך מעבד תמונה.
2. יש ב-HDMI כיום אפשרות להעביר מידע על LIPSYNC DELAY. נניח שיש נגן Blu-ray שיש לו DELAY מסויים שהוא לא מסוגל לתקן. הוא מעביר את זה לבא בתור דרך HDMI. אם זה רסיבר או מעבד תמונה שמתקן את זה הוא מתקן גם את שלו ומעביר הלאה את הסיגנל HDMI עם LIPSYNC = 0 (כדי שלא יהיו יותר מגוף אחד שמתקן LIPSYNC).
למעבד יש גם אפשרות להוסיף על שני אלה DELAY משל עצמו, כולל DELAY שלילי (כלומר אודיו יקדים את הוידאו). איך זה אפשרי לעשות DELAY שלילי? פשוט, יש DELAY בסיסי תמיד. כשהמכשיר מכוון לאפס הוא בעצם צריך להוסיף את ה-DELAY של הוידאו שנוצר במעבד עצמו. DELAY של אפס משמעותו פשוט להעביר את האודיו כמו שהוא.
מעניין אגב שהמוח סלחן הרבה יותר עבור LIPSYNC חיובי (כלומר שהאודיו מאחר) פשוט מכיוון שהוא נתקל בזה יותר בתכיפות בטבע.
מאמר על הבעיה אפשר למצוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=25
3. לא הבנתי את השאלה לגבי CINEMASCOPE. ללא תמיכת מעבד כלשהו (במקרן עצמו, במקור או במעבד) יש קושי להשתמש בעדשה כזו סתם ככה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46349
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
2. כלומר לפי מה שאתה אומר, כל רכיב אשר נמצא בדרך יודע כמה delay הוא מוסיף לאודיו ובהתאם לכך הוא מעדכן את ערך ה lipsync אשר עובר על ה hdmi?
3. היה קצת קשה לקרוא בין השורות ולהבין שהמעבד יודע לזהות את ה black bars (למרות שהם מקודדים על המקור!) ולהוריד אותם.
כנראה שאני כבר רגיל ליותר מידי שחרורי 720p שבהם הפסים לא מקודדים ואז ניתן להתגבר על הבעיה הספציפית הזאת על ידי מתיחת תמונה 1:2.35 על כל הפיקסלים ואז שימוש בעדשת סינמהסקופ.
3. היה קצת קשה לקרוא בין השורות ולהבין שהמעבד יודע לזהות את ה black bars (למרות שהם מקודדים על המקור!) ולהוריד אותם.
כנראה שאני כבר רגיל ליותר מידי שחרורי 720p שבהם הפסים לא מקודדים ואז ניתן להתגבר על הבעיה הספציפית הזאת על ידי מתיחת תמונה 1:2.35 על כל הפיקסלים ואז שימוש בעדשת סינמהסקופ.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עד כמה שאני יודע ABT משתמשים באותו ספק כוח לכל המכשירים. תשאל בעולם הדיגיטאלי אם אין להם משהו יד שניה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
oferlaor
- מנהל

אפשר ליצור קשר עם טופ אודיו עבור חלקי חילוף או ישירות מול ABT.
אגב, מדובר בספק SWITCHED רגיל לחלוטין שאפשר לרכוש בכל חנות OFFICE DEPOT.
אגב, מדובר בספק SWITCHED רגיל לחלוטין שאפשר לרכוש בכל חנות OFFICE DEPOT.
-
oferlaor
- מנהל

הייתי שם אתמול ויש שם ספקי מתח אוניברסליים למחשבים ניידים. זה נראה לי על פניו שזה יעבוד, שווה לנסות.
שאלה...
האם ניתן לחבר אותו נגיד למזרים מדיה istar mini לבטל את הUP SCALE במזרים המדיה ולתת למעבד לזהות האם זה 1080P/720P/PAL והוא יזהה אוטומתית מתוך חיבור ה hdmi???
ובנסוף לא הבנתי מהסקירה האם ניתן להעביר את האודיו לטיפול ברסיבר ללא כל נגיעה של מעבד הוידיאו???
האם ניתן לחבר אותו נגיד למזרים מדיה istar mini לבטל את הUP SCALE במזרים המדיה ולתת למעבד לזהות האם זה 1080P/720P/PAL והוא יזהה אוטומתית מתוך חיבור ה hdmi???
ובנסוף לא הבנתי מהסקירה האם ניתן להעביר את האודיו לטיפול ברסיבר ללא כל נגיעה של מעבד הוידיאו???
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם נתבסס על ניסיוני עם ה VP50 אז התשובה לשאלה הראשונה היא שכן.
בנוגע לשאלה השניה אז גם כן אבל ממש לא כדאי. אם תעביר את האודיו ישירות למגבר אתה תפסיד את סנכרון הקול לתמונה שמתבצע אוטומטית כשמעבירים דרך ה VP.
בנוגע לשאלה השניה אז גם כן אבל ממש לא כדאי. אם תעביר את האודיו ישירות למגבר אתה תפסיד את סנכרון הקול לתמונה שמתבצע אוטומטית כשמעבירים דרך ה VP.
תודה רבה..Catskinner כתב:אם נתבסס על ניסיוני עם ה VP50 אז התשובה לשאלה הראשונה היא שכן.
בנוגע לשאלה השניה אז גם כן אבל ממש לא כדאי. אם תעביר את האודיו ישירות למגבר אתה תפסיד את סנכרון הקול לתמונה שמתבצע אוטומטית כשמעבירים דרך ה VP....
ועוד שאלה האם יש מכשיר הנותן את האםשרות לפצל את אות הhdmi לשני חלקים אודיו ווידיאו???
מכיוון שיש מחבר hdmi אחד וברצוני לא להעביר את הויסיאו דרך הרסיבר...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה לא זקוק לזה. השרשרת הנכונה היא:
ממקור האודיו וודאו שלך חבר כבל HDMI ל VP.
מה VP חבר כבל ווידאו (HDMI או VGA) למסך
מה VP חבר כבל S/PDIF למגבר.
אם אתה ממש חייב להעביר את הכל ב HDMI אז חבר מפצל HDMI ביציאה של ה |VP וממנו כבל HDMI אחד למסך והשני למגבר
ממקור האודיו וודאו שלך חבר כבל HDMI ל VP.
מה VP חבר כבל ווידאו (HDMI או VGA) למסך
מה VP חבר כבל S/PDIF למגבר.
אם אתה ממש חייב להעביר את הכל ב HDMI אז חבר מפצל HDMI ביציאה של ה |VP וממנו כבל HDMI אחד למסך והשני למגבר
-
oferlaor
- מנהל

יש בהחלט סיבה להעדיף פיצול אקטיבי כזה, בעיקר כשהרסיבר עלול להכניס למשוואה בעיות חדשות.
אנחנו רואים יותר ויותר מוצרים (ע"ע LUMAGEN RADIANCE) שיש להן שתי יציאות HDMI, אחת המיועדת לוידאו והשניה לאודיו.
אנחנו רואים יותר ויותר מוצרים (ע"ע LUMAGEN RADIANCE) שיש להן שתי יציאות HDMI, אחת המיועדת לוידאו והשניה לאודיו.
אז רק כדי שתדעו:
פניתי לטופ אודיו והם בצורה ידידותית ביותר הזמינו אותי להביא את הספק למעבדה לבדיקה. היום קבלתי בפקס הצעת מחיר של 280 שקל.
בינתיים קבלתי תגובה מהיצרן בארהב שביקש 60$ עבור ספק חדש כולל משלוח.
הודעתי לטופ אודיו שאני מודה להם על הבדיקה אך לא מעונין ואז נזכרו להגיד לי שאם אני לוקח חזרה ללא תיקון אז עלי לשלם 250 שקל. לאחר התמרמרות הסכימו להשוות את מחיר התיקון למחיר משיכה חזרה ללא תיקון.
חבל שלא אמרו מראש...
פניתי לטופ אודיו והם בצורה ידידותית ביותר הזמינו אותי להביא את הספק למעבדה לבדיקה. היום קבלתי בפקס הצעת מחיר של 280 שקל.
בינתיים קבלתי תגובה מהיצרן בארהב שביקש 60$ עבור ספק חדש כולל משלוח.
הודעתי לטופ אודיו שאני מודה להם על הבדיקה אך לא מעונין ואז נזכרו להגיד לי שאם אני לוקח חזרה ללא תיקון אז עלי לשלם 250 שקל. לאחר התמרמרות הסכימו להשוות את מחיר התיקון למחיר משיכה חזרה ללא תיקון.
חבל שלא אמרו מראש...