niko כתב:
הי,
מתלבט לגבי יחס מסך הקרנה 120 אינץ'
לא צופה בספורט או TV במקרן, סרטים ולעיתים רחוקות סדרות.
בגדול חושב עם מסך סינמהסקופ אבל יש סרטים היום ביחס 16:9 ויש את הסרטים עם יחס משתנה שרק מוסיפים לדילמה.
בעלי מקרנים שעובדים עם מסך רחב + זיכרון עדשה, מה אומרים?
איך אני מוודא שיש לי מספיק זום לזיכרון עדשה?
אשמח לעצות
...
יש מספיק סרטים שהם ביחס מסך שונה מ 2:35:1 אז כנראה מסך 16:9 הגיוני יותר.
בנוסף כשיש סרטים עם יחס משתנה בתוך הסרט אז יותר טבעי לראות את התמונה נפתחת במסך 16:9.
יש פה דיעות שונות משלי, כל אחד וניסיונו, זה בסדר.
mulder כתב: יש מספיק סרטים שהם ביחס מסך שונה מ 2:35:1 אז כנראה מסך 16:9 הגיוני יותר.
בנוסף כשיש סרטים עם יחס משתנה בתוך הסרט אז יותר טבעי לראות את התמונה נפתחת במסך 16:9.
יש פה דיעות שונות משלי, כל אחד וניסיונו, זה בסדר.
...
אחוז הסרטים עם יחס משתנה זניח ובמידה ומגיע אחד כזה אז אפשר לצפות בו במסך 1:2.35 ולהפעיל זכרון 16x9 אומנם מתקבלת תמונה קטנה יותר ופסים בצדדים אבל לא בגלל זה שווה לוותר על מסך 1:2.35.
mulder הסרטים האלה רק מוסיפים אש למדורה חחח
לסרטים עם יחס משתנה לא יעזור גם מסך עם יחס משתנה כי המעברים מהירים מדי, לא תעשה PAUSE ותשנה יחס כל פעם באמצע הסרט
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140
niko כתב: mulder הסרטים האלה רק מוסיפים אש למדורה חחח
לסרטים עם יחס משתנה לא יעזור גם מסך עם יחס משתנה כי המעברים מהירים מדי, לא תעשה PAUSE ותשנה יחס כל פעם באמצע הסרט
...
הפרוססור יעזור לבעיית היחס המשתנה אבל כנראה ישנה את היחס גם בבנק
niko כתב:
mulder הסרטים האלה רק מוסיפים אש למדורה חחח
...
לא הבנתי את הכוונה.
במסך 16:9 אם אתה רואה סרט ב 2:35 והצילום עובר למסך מלא, איפה הבעיה? חלק מהסרטים עושים את זה מיידי כמו טופ גאן 2, חלק עושים את זה מדורג כמו כאן:
זו דוגמה למצב שיכול לעבוד...הכוונה שבמידה ויש מסך עם יחס משתנה כמו SEYMOUR לדוגמה שיש מיסוך חשמלי לקבוע את היחס הרצוי אז בסצינות המעורבות כשהמעבר מיידי ויש החלפה בתדירות גבוהה של סינמהסקופ ו IMAX/16:9 המיסוך לא יכול לעבוד בקצב של שינויים ביחס המסך.
נסה את זה באינטרסטלר ויש מצב שתסיים את חיי המנוע .
ככל שאני חושב על זה מסך עם יחס משתנה לא פותר לגמרי את הבעיה ועם המחיר הגבוהה(כנראה, עדיין מחכה למחיר) זה פחות מתאים לי.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140
סליחה על הבורות אבל אני אשמח להבין אני כיום מחזיק מקרן שהצג הטבעי שלו זה 16:9 אפסון 12000 לייזר שאני פותח את הזום עד הסוף ומרחיק אותו מהמסך עד סוף הקיר מרחק של 3.6 מטר מתחילת העדשה עד תחילת מסך ההקרנה אני מקבל מקסימום 122 אינץ׳. אם אעבור כלומר אורך תמונה יהיה 269 ס״מ והרוחב יהיה 151 וזה מביא תצוגה של יחס 16:9 כלומר 1.78 אם אני אבקש לעבור ליחס 2.35:1 או 21:9 האים אוכל מאותו מרחק מקרן למסך ופתיחת הזום עד הסוף כמו שאני היום לקבל אורך תמונה מעל 269 ס״מ או שפשוט אקבל יחס של אותו אורך ואבל גוב נמוך יותר 115 ס״מ
תודה
muli77 כתב: סליחה על הבורות אבל אני אשמח להבין אני כיום מחזיק מקרן שהצג הטבעי שלו זה 16:9 אפסון 12000 לייזר שאני פותח את הזום עד הסוף ומרחיק אותו מהמסך עד סוף הקיר מרחק של 3.6 מטר מתחילת העדשה עד תחילת מסך ההקרנה אני מקבל מקסימום 122 אינץ׳. אם אעבור כלומר אורך תמונה יהיה 269 ס״מ והרוחב יהיה 151 וזה מביא תצוגה של יחס 16:9 כלומר 1.78 אם אני אבקש לעבור ליחס 2.35:1 או 21:9 האים אוכל מאותו מרחק מקרן למסך ופתיחת הזום עד הסוף כמו שאני היום לקבל אורך תמונה מעל 269 ס״מ או שפשוט אקבל יחס של אותו אורך ואבל גוב נמוך יותר 115 ס״מ
תודה
...
בגדול יש שתי שיטות לעבור ל-2.35:
או ששאתה ממסך (ואז גם כשהמקרן במצב 16:9 הוא טכנית לא משתמש בכל הפאנל שלו. במצב 2.35 הוא מציג פסים שחורים, אבל המשמעות היא שכשאתה צופה ב-16:9 אתה בעצם מפסיד רזולוציה וגם עוצמת אור פעמיים (גם בפסים העליונים וגם בצדדים).
או שאתה שם עדשה פנמפורפית וטכנית הפכת את המקרן שלך ל-2.35 ואז כשאתה צופה ב 16:9 אתה מאבד רזולוציה ועוצמת אור בצדדים. זה מקביל למה שאתה כיום חווה בצפיה של תוכן 2.35 על מסך 16:9.
למישהו כאן יש מסך מקרן מתגלגל מלמעלה עם מיסוך משתנה? כל הדיון כאן עושה לי חשק, האמת...
מה שאני מחפש זה מסך שיורד מלמעלה ויש לו גם מסך משני שחור ממסך. אפשר לכוון כאלה שיהיו לכל יחס (אבל לא חושב שאפשר אוטומטית, זה תאכלס פשוט הגדרות ידניות).
יש לי אגב JVC 9500 במחסן
עם מנורה חדשה כמעט לחלוטין...שוקל אם להתקין אותו או לפרסם אותו...
נראה כבר
רוצה תמונה גדולה יותר מהמסך הקיים...גם אם זה אומר, פשרה על איכות התמונה... נראה.
שלום מסך שקניתי של סקרין ליין screenline חברה איטלקית אפשר לבחור סוג בד בחרתי בד לבן עם גין 1.1 שמותאם ל4k מקדימה בד לבן מאחורה שחור זה מסך עם מותחנים רגיל שולים שחורים ימין ושמאל ואז יש לו עוד מנוע עם בד שחור קידמי שאתה עם שלט אחד יש לך כפתור להוריד ולהעלות מסך לבן מסך צפיה ואז כפתורים נוספים להעלות או להוריד מסך שחור לייצר מיסוך כך תוכל לעשות פורמט 16:9 או 2.35:1 או 2.39:1 או 1.85:1 כלומר כל פורמט שתחפוץ כמובן שהמיסוך הוא לחלק העליון ואז עוד כפתור יכול לעלות ולהוריד את המסך הלבן לתחום את התמונה לפורמט הרצוי כלומר מיסוך בד שחור עליון עם כפתור וכפתור נוסף עולהיורד לסגור את החלק התחתון לפורמט הרצוי אני יש לי כזה 119 אינץ׳ יש גם ל138 אינץ׳ והם חברה צימרים לפי דרישה שלך אולי אתה צריך 125 אינץ׳.דבר עם אלכס מסקרין ליין יבואן הוא אחלה נייד 0526232912 מי שהמליץ לי היה קובי מאפסון הוא אחראי על המותג בישראל של אפסון מקרנים .זה נקראה מולטי פורמט .ויש עוד שלט עם זיכרונות קבועים וכאלה שאפשר גם לתכנת ראיתי ביוטיוב חברה כזאת תחת שם גרמני