שוחררה גרסה חדשה OpenWRT - 25.12
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
כמובן שבכל מנגנון תוכנה יכולות להיות בעיות כלשהן, אבל, עד כה אני כבר עדכנתי מגוון רחב ביותר של סוגי מכשירים מאלה שלא היו מחוברים אצלי למערכת שו''ב מרכזית, ובאף אחד מהם לא הייתה לי שום בעיה. חשוב לציין שבין המכשירים שעדכנתי לא היה את ה BPI-R3. יש לי אחד כזה שמחובר למערכת ניהול שלי ובגלל זה הוא לא משתמש במנגנון זה. אבל, אם זה יהיה מעניין, אז אני בהזדמנות יכול לשחרר אותו באותו המקום, לאפס אותו להתקין גרסת תוכנה ישנה ולנסות לעדכן אותו.
-
DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1447
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
גם אצלך רואים את השינוי בשמות הממשקים. לפני:
החיבור הוא דרך ממשק eth1 כנראה עם ממיר SFP לנחושת. לעומת זאת לאחר השידרוג:
ונראה בבירור ששם הפורט השתנה ל-SFP1.
כעת אם נבדוק את הקובץ /etc/config/network: שם מוגדר המיפוי של הפורטים ל- Lan bridge: זו דוגמא מאצלי, בבקשה לא להתייחס לערכים אלא רק לעיקרון:
במקטע זה מוגדרים הפורטים של ה- Lan bridge, וברור שצריך מנגנון ספציפי להתקן הזה שישנה את שמות הממשקים בקובץ הקונפיגורציה אחרת זה לא יעבוד כי בקונפיגורציה החדשה eth1 לא קיים. למיטב ידיעתי והבדיקות שעשיתי - המנגנון הזה לא קיים, ולכן ניתנת הודעת שגיאה במהלך השידרוג ששמות הממשקים השתנו ואי אפשר להעביר את הקונפיגורציה כמו שהיא.
אין לי הסבר מדוע אצלך זה עובר ללא הודעת שגיאה.
החיבור הוא דרך ממשק eth1 כנראה עם ממיר SFP לנחושת. לעומת זאת לאחר השידרוג:
ונראה בבירור ששם הפורט השתנה ל-SFP1.
כעת אם נבדוק את הקובץ /etc/config/network: שם מוגדר המיפוי של הפורטים ל- Lan bridge: זו דוגמא מאצלי, בבקשה לא להתייחס לערכים אלא רק לעיקרון:
במקטע זה מוגדרים הפורטים של ה- Lan bridge, וברור שצריך מנגנון ספציפי להתקן הזה שישנה את שמות הממשקים בקובץ הקונפיגורציה אחרת זה לא יעבוד כי בקונפיגורציה החדשה eth1 לא קיים. למיטב ידיעתי והבדיקות שעשיתי - המנגנון הזה לא קיים, ולכן ניתנת הודעת שגיאה במהלך השידרוג ששמות הממשקים השתנו ואי אפשר להעביר את הקונפיגורציה כמו שהיא.
אין לי הסבר מדוע אצלך זה עובר ללא הודעת שגיאה.
-
DanielGR
- גורו רשתות

אז נתקלנו בעצם בתופעות הבאות:sys_admin כתב: כן, אבל כל זה לא מפריע לעבודה התקינה של המכשיר אחרי השידרוג שלו או לגישה עליו לצורך ההגדרות....
אצלי זה לא עבד, אפשר להסביר מדוע זה לא עבד (בקבצי קונפיגורציה מופיע של ממשק שלא קיים כי הוא השתנה). אצלך זה עבד, ואין (לי לפחות) הסבר כיצד זה עבר ללא שגיאה.
האם ניתן להסתפק בזה שההתקן עובד? זו שאלה פתוחה. לטעמי תופעה שלא מוסברת עד הסוף תחזור על עצמה, ולא תמיד מתי שנוח לטפל בה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בכל מקרה צריכים לקחת בחשבון כבר מההתחלה שבוחנים להתחיל להשתמש בתוכנות כאלה שתוכנות כמו OpenWRT, זה מערכות למשתמשים שיש להם כבר ידע מקדים בסיסי בנושאים של מחשוב ורשתות ושיש צורך תמיד לעשות גיבויי תצורה פשוט בכדי שאם שדרוג או שינוי הגדרות לא מתבצע כצפוי, אז אפשר יהיה לחזור לתצורה קודמת או, שאם יש שינויי תצורה אחרי העדכון, אז אפשר יהיה לערוך בצורה ידנית את הקבצי תצורה ולנסות להגיע להגדרות נדרשות.
וכמובן שעם ההתקדמות פיתוח של מערכות אלה, מצד אחד נהייה בהן יותר אפשרויות שזמינות למימוש, מצד שני, גם נוחות העדכונים היא טובה יותר, אבל, מנגד נוצרות יותר נקודות שבהן דברים יכולים להסתבך, במיוחד, אם לוקחים בחשבון, שמערכת תוכנה זו אמורה לרוץ על פלטפורמות חומרה מגוונות, שונות זו מזו, שמראש לא נבנו ולא תוכננו לכך.
חוץ מזה, כאשר עוד מדובר על כמה עשרות של מערכות בודדות שמנהלים אותן בצורה ידנית בסביבה ביתית ולצרכים ביתיים או לרמה של SMB, אז זה עוד יחסית פשוט בכלל, אבל, ברגע שמדובר על זה שיש כבר מערכת ניהול מרכזית לכל המכשירים מגוונים אלה, שבצורה אוטומטית צריכה לנהל למכשירים אלה את התצורה ואת העדכונים תוכנה והחבילות הזמינות ושמדובר כבר על כמות של מאות מכשירים וצפונה מכך, אז כל האפשרויות שדבר כלשהו ישתבש גודלות בצורה ניכרת ונדרשת כבר גישה אחרת לגמרי. אבל, אלה הם המחירים לנוחות ופשטות הניהול של הציוד, שנקנים בתכנון נכון של המימוש זה ובשימוש של סביבת פיתוח, לפני שמחילים אותם על סביבה מבצעית.
וכמובן שעם ההתקדמות פיתוח של מערכות אלה, מצד אחד נהייה בהן יותר אפשרויות שזמינות למימוש, מצד שני, גם נוחות העדכונים היא טובה יותר, אבל, מנגד נוצרות יותר נקודות שבהן דברים יכולים להסתבך, במיוחד, אם לוקחים בחשבון, שמערכת תוכנה זו אמורה לרוץ על פלטפורמות חומרה מגוונות, שונות זו מזו, שמראש לא נבנו ולא תוכננו לכך.
חוץ מזה, כאשר עוד מדובר על כמה עשרות של מערכות בודדות שמנהלים אותן בצורה ידנית בסביבה ביתית ולצרכים ביתיים או לרמה של SMB, אז זה עוד יחסית פשוט בכלל, אבל, ברגע שמדובר על זה שיש כבר מערכת ניהול מרכזית לכל המכשירים מגוונים אלה, שבצורה אוטומטית צריכה לנהל למכשירים אלה את התצורה ואת העדכונים תוכנה והחבילות הזמינות ושמדובר כבר על כמות של מאות מכשירים וצפונה מכך, אז כל האפשרויות שדבר כלשהו ישתבש גודלות בצורה ניכרת ונדרשת כבר גישה אחרת לגמרי. אבל, אלה הם המחירים לנוחות ופשטות הניהול של הציוד, שנקנים בתכנון נכון של המימוש זה ובשימוש של סביבת פיתוח, לפני שמחילים אותם על סביבה מבצעית.
-
DanielGR
- גורו רשתות

מה שחסר ב- OpenWRT זו גרסת Long Term - LTS. מדובר בגרסה שיש לה זמן תמיכה ארוך, משוחררת בפרקי זמן ארוכים יותר, ומקבלת עידכוני אבטחה כמובן אבל לא פיצ'רים חדשים שעשויים לגרום לבעיות. גרסת LTS אמורה להיות הרבה יותר צפויה, והסיכונים בשדרוג הם נמוכים יותר בהשוואה לגרסאות רגילות.
לחובבים או שימושים ביתיים זה לא כל כך משנה, אבל בסביבה מבוקרת שבה מערכות רבות, ויש משמעות ל- Down time - זה מאד חשוב. כמובן קטונתי מלהתלונן על זה משום שתחזוקה וניהול של עוד גרסה דורשת זמן ומשאבים, ומדובר בפרויקט שלפחות חלקו הוא התנדבותי.
מעט off-topic - אשתף סיטואציה דומה שהייתה לי עם Router OS של מיקרוטיק. בעיקרון אני מאד אוהב את הציוד שלהם מהרבה בחינות. יש להם גרסת LTS כאשר הם בחרו גרסה ספציפית מתוך הגרסאות האחרונות להיות LTS יש איתה ניסיון טוב, והיא מקבלת עדכוני אבטחה, ואין לה "שיגעונות" במירכאות. הגרסה האחרונה היא 7.20.8. לעומת זאת שוחררה בימים האחרונים גרסה 7.22, נהגתי בניגוד למה שאני ממליץ ומיד שדרגתי מספר התקנים, ולאחר מכן התפניתי לקרוא את השירשור עם פידבקים בפורום של מיקרוטיק על הגרסה ....
די חשכו עיני... אמנם לא נתקלתי בבעיה, ולא מדובר בסביבה קריטית, אבל אם כן היה מדובר בסביבה קריטית היה מאד רצוי להימנע מהשדרוג הזה. הבעיה היא לא במערכת הבקרה וההפצה של הגרסה אלא בגרסה עצמה שכוללת הרבה שינויים ותיקונים. העצה הכי טובה שאחד המשתמשים נתן היא לחכות ל-7.22.1 או להישאר עם ה- Long Term אם אין תכונות קריטיות שצריך.
נלמד הלקח (אני מקווה)
לחובבים או שימושים ביתיים זה לא כל כך משנה, אבל בסביבה מבוקרת שבה מערכות רבות, ויש משמעות ל- Down time - זה מאד חשוב. כמובן קטונתי מלהתלונן על זה משום שתחזוקה וניהול של עוד גרסה דורשת זמן ומשאבים, ומדובר בפרויקט שלפחות חלקו הוא התנדבותי.
מעט off-topic - אשתף סיטואציה דומה שהייתה לי עם Router OS של מיקרוטיק. בעיקרון אני מאד אוהב את הציוד שלהם מהרבה בחינות. יש להם גרסת LTS כאשר הם בחרו גרסה ספציפית מתוך הגרסאות האחרונות להיות LTS יש איתה ניסיון טוב, והיא מקבלת עדכוני אבטחה, ואין לה "שיגעונות" במירכאות. הגרסה האחרונה היא 7.20.8. לעומת זאת שוחררה בימים האחרונים גרסה 7.22, נהגתי בניגוד למה שאני ממליץ ומיד שדרגתי מספר התקנים, ולאחר מכן התפניתי לקרוא את השירשור עם פידבקים בפורום של מיקרוטיק על הגרסה ....
די חשכו עיני... אמנם לא נתקלתי בבעיה, ולא מדובר בסביבה קריטית, אבל אם כן היה מדובר בסביבה קריטית היה מאד רצוי להימנע מהשדרוג הזה. הבעיה היא לא במערכת הבקרה וההפצה של הגרסה אלא בגרסה עצמה שכוללת הרבה שינויים ותיקונים. העצה הכי טובה שאחד המשתמשים נתן היא לחכות ל-7.22.1 או להישאר עם ה- Long Term אם אין תכונות קריטיות שצריך.
נלמד הלקח (אני מקווה)
-
DanielGR
- גורו רשתות

מסתבר שיש בעיה דומה גם ל- BPI-R4, מתוך ה- Release notes של גרסה 25.12.1:
בלינק המצורף ל- Github מוסבר מדוע עשו את זה ומהו השינוי:
https://github.com/openwrt/openwrt/comm ... f9a9622baf
הסיבה היא לגרום לכך ששם הממשק שמודפס על הקופסה ובממשק הגראפי יהיה זהה... אבל יש לזה מחיר:
וכן:
הפתרון למיטב הבנתי הוא זה:
* יש להעלות את המערכת כאשר חיבור ה- LAN איננו לאחד הפורטים שהשם שלהם השתנה
* ניתן לבצע את העדכון ולבחור - Force update אם מופיעה הודעת שגיאה
* לאחר שהמערכת עלתה (באופן תקין) יש לערוך ידנית את /etc/config/network ולשנות את השמות כך שיתאימו לקונפיגורציה החדשה
עדיין השינוי הזה לא ימנע הופעה של הודעות שגיאה בעתיד, משום שיש משתנה compat_version שיש לו את הערך הקודם. עבור BPI-R3 ניתן להריץ את הפקודה הבאה:
אם מקבלים 1.2 זו הגרסה הקודמת של הקונפיגורציה.
לאחר השינויים הידניים ניתן לעדכן את המשתנה הנ"ל:
ואז לא תהיה הודעת שגיאה בעדכונים עתידיים. הסייג היחידי הוא שלא בדקתי האם ישנם עוד מקומות שבהם מוגדרים שמות הממשקים שהשתנו מעבר ל- /etc/config/network
עריכה: באופן דומה עבור BPI-R4 יש להגדיר את compat_version ל- '1.1'
https://github.com/openwrt/openwrt/comm ... f9a9622baf
הסיבה היא לגרום לכך ששם הממשק שמודפס על הקופסה ובממשק הגראפי יהיה זהה... אבל יש לזה מחיר:
וכן:
הפתרון למיטב הבנתי הוא זה:
* יש להעלות את המערכת כאשר חיבור ה- LAN איננו לאחד הפורטים שהשם שלהם השתנה
* ניתן לבצע את העדכון ולבחור - Force update אם מופיעה הודעת שגיאה
* לאחר שהמערכת עלתה (באופן תקין) יש לערוך ידנית את /etc/config/network ולשנות את השמות כך שיתאימו לקונפיגורציה החדשה
עדיין השינוי הזה לא ימנע הופעה של הודעות שגיאה בעתיד, משום שיש משתנה compat_version שיש לו את הערך הקודם. עבור BPI-R3 ניתן להריץ את הפקודה הבאה:
קוד: בחירת הכל
uci get 'system.@system[0].compat_version'לאחר השינויים הידניים ניתן לעדכן את המשתנה הנ"ל:
קוד: בחירת הכל
uci set 'system.@system[0].compat_version=1.3'עריכה: באופן דומה עבור BPI-R4 יש להגדיר את compat_version ל- '1.1'
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אחרי מספר ימי בדיקה של גרסה 25.12.1 במגוון מכשירים שונים מסתמן שגרסת זו גורמת במכשירים מסוגים שונים לתקלת WIFI מהותית, שלא הייתה קיימת לפני זה באף אחת המגרסאות תוכנה הקודמות.
מדובר על כך, שאם יש מכשיר סמארטפון ANDROID שמתחבר ב WIFI לנקודת גישה אלחוטית שמריצה את הגריסת תוכנה זו, אז בשלב שהמסך של הסמארטפון נכבה והוא עובר למצב של חסכון של סוללה, אז אחרי זמן קצר התקשורת WIFI שלו מפסיקה לתפקד. ניתן לבצע את הניסוי על ידי בדיקת PING רציפה למכשיר זה. זה קורה בכל סוג של הצפנה של הרשת וגם במצב אפילו שלא מוגדרת נדידה בין הנקודות גישה. בחזרה לגרסת 25.12.0 התופעה נעלמת.
מדובר על כך, שאם יש מכשיר סמארטפון ANDROID שמתחבר ב WIFI לנקודת גישה אלחוטית שמריצה את הגריסת תוכנה זו, אז בשלב שהמסך של הסמארטפון נכבה והוא עובר למצב של חסכון של סוללה, אז אחרי זמן קצר התקשורת WIFI שלו מפסיקה לתפקד. ניתן לבצע את הניסוי על ידי בדיקת PING רציפה למכשיר זה. זה קורה בכל סוג של הצפנה של הרשת וגם במצב אפילו שלא מוגדרת נדידה בין הנקודות גישה. בחזרה לגרסת 25.12.0 התופעה נעלמת.
-
DanielGR
- גורו רשתות

יש עוד בעיות בגרסה הזו, מתועדות בפורום OpenWRT:
https://forum.openwrt.org/t/openwrt-25- ... ase/247899
בעיות קצבי WiFi בהתקנים המשתמשים בדרייבר mt76 (Mediatek) וכן בעיות DHCP IPV6.
https://forum.openwrt.org/t/openwrt-25- ... ase/247899
בעיות קצבי WiFi בהתקנים המשתמשים בדרייבר mt76 (Mediatek) וכן בעיות DHCP IPV6.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 24/03/2026 18:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מעניין מה קרה להם... צל *תיקוני* באגים... 

- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
זה נחשב רגרסיה בקוד
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
DanielGR
- גורו רשתות

רגרסיה בקוד יכולה לקרות, ותוך כדי תהליך הפיתוח תמיד יהיו רגרסיות. השאלה היא אחרת להבנתי:Jabberwock כתב: זה נחשב רגרסיה בקוד...
אם עוברים על הבאגים - לא מדובר במקרי קצה או קונפיגורציות אקזוטיות. יש דברים בסיסיים שלא עובדים כמו שצריך, וכשמתחילים לעבוד עם ההתקן רואים את זה. הכיצד באגים כאלו מצאו את דרכם לגרסה ששוחררה, למרות מחזורי Beta ו-RC , ונהלים מוגדרים היטב באילו תנאים ניתן לשחרר גרסה?. משהו בתהליך לא עבד כראוי בגרסה הזו
היי
לא ייקח יותר מדי זמן עד שתצא 25.12.2.
כבר יצאו גרסאות לרוב הציפסטים.
אפשר להכנס ולבדוק בלינק הבא
https://downloads.openwrt.org/releases/25.12.2/
אני עובד עם בננה 3 ויש לי שתי יחידות כשהשניה גיבוי.
עד שקימפלתי transmission 4.1.1 ראיתי שיש בעיות עם 25.12.1.
נחכה שתצא בפועל ונבדוק פידבק שבוע לפחות.
לא ייקח יותר מדי זמן עד שתצא 25.12.2.
כבר יצאו גרסאות לרוב הציפסטים.
אפשר להכנס ולבדוק בלינק הבא
https://downloads.openwrt.org/releases/25.12.2/
אני עובד עם בננה 3 ויש לי שתי יחידות כשהשניה גיבוי.
עד שקימפלתי transmission 4.1.1 ראיתי שיש בעיות עם 25.12.1.
נחכה שתצא בפועל ונבדוק פידבק שבוע לפחות.
ומה תוקן מול 25.12?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

גרסה 25.12 בכלל לא הייתה קיימת, אבל, למשל תיקונים מול 25.12.0, זה רשימה ארוכה של תיקונים, שמופיעה באתר של OPENWRT וכל אחד יכול לראות אותה ולהבין, אם מה שהיה חשוב לו תוקן.rafi_d כתב: ומה תוקן מול 25.12?...
תודהsys_admin כתב: יצא רשמית כגרסה יציבה סדירה לשימוש כללי כבר אתמול, גם מוצעת לשדרוג אוטומטי בכל ממשק ניהול וגם זמינה לזה בספרייה של גרסאות יציבות למי שמשדרג ידני או מתקין על מכשיר חדש:
...
מחכה לפוסט ולתגובות המשתמשים על העדכון