בקשר לסוג הרמקולים, הכוונה היא ל On wall / סטליטים (כלומר בסגנון מורל sp3 או dali oberon) ולא in wall (לא רוצה להתעסק עם ביטון).
הסיבה שלא מדפיים רגילים, זה הנראות.
תודה על ההמלצות על הגובה, אני חושב שאלך בכיוון שאיתי המליץ ולבחור נקודה שלא תנעל אותי למונופול או לביפול/דיפול - גובה 120 ס"מ מהרצפה לפי הההמלצה של דולבי ולהבנתי אמור להתאים גם וגם.
בקשר לבמה הקדמית, לגבי הרמקולים עצמם אתלבט בהמשך - הכוונה להתקין טלויזיה 85/98 אינץ', אז הסנטר יהיה מתחת ובאופן טבעי די נמוך (גובה 45-50 ס"מ) משער שכאן יש יתרון לסטליטים, בסגנון ה SP3, כי קל לכוון ל MLP. השאלה איך האיכות בהשוואה לרמקולים יותר קלאסיים.
עוד לא סגרנו עם הארכיטקטית/קבלן איך מסתירים את הקורה. היא כרגע הנמכה של 30 ס"מ מהתקרה, התכנון כרגע הוא לעשות גבס רק כדי להסתיר את קורת ה U מפלדה שהוספנו (במקור הקורה הייתה בהנמכה של 90 ס"מ, וקיצצנו לפי תוכנית קונסטרקטור).
שאלת-המשך:
איך הכי נכון להעביר את הכבלים של הרמקולים ושל ה HDMI בקיר ?
כל הציוד הולך (בסבירות גבוהה מאוד) לשבת בפינה ליד היציאה למרפסת, כי האישה לא רוצה "בלגן" מתחת לטלויזיה.
החשמלאי גם יעשה את ההעברה של הכבלים, אבל לא בטוח כמה הוא מכיר את השיטות הנכונות - הרי אני רוצה להעביר כבלים של רמקולים ו HDMI (אני מספק את הכבלים עצמם), אבל שגם תהיה אופציה עוד אי אילו שנים להחליף כבל שהתקלקל (לא נכנס לויכוח האם אפשר לשדרג כבל)... אני יודע שיש שרשור קוברה, אבל מה מקובל עבור כבלים של רמקולים?
אני משער שרצוי שאיפה שיש הנמכת גבס להעביר בתוך ההנמכה?
שאלת תם - הרי היום מעבירי כבלי חשמל (ואינטרנט?) מתחת לרצפה, לפי ההיגיון שלי זה בכלל לא רצוי עבור כבלים של רמקולים, או שאני טועה?
אשמח גם לטיפים שימושיים.
למשל קראתי כאן שרצוי שיהיו שני כבלי HDMI בין הרסיבר לטלויזיה, במקרה שאחד מתקלקל / לעשות debugging.
אם יש עוד טיפים בסגנון, אשמח.
שוב תודה