AX3000T התחרפן אחרי הגדרת Flow Offloading
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 128
- שם מלא: Nakash
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא הצלחתי בלי,גם עם ראוטרים אחרים... ניסיתי dir825 עתיק ולא עבד,ויש לו אפשרויות vlan וגם בזה לא עבד.25/11/2025 3:47Jabberwock כתב: השאלה אם אתה צריך להגדיר vlan id. יש מקרים שלא צריך. תלוי על איזה פרופיל הטכנאי שם אותך
תחזיר את הopenwrt ותנסה...
הנה החזרתי openwrt ואלו הצילומים מהממשק, תדריכו אותי מה צריך לקנפג.
ודרך אגב בסטוק לגמרי ללא התחלתה קינפוג אני מקבל ip כמו שצריך והכול רק שאין גלישה
טוב אז הנה ככה עשיתי

וזה התוצאה השגיאה הזאת
יש עובד:) העברתי לwan wan6 במקום הeth0
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
הipv6 יש באג עם הגו פייבר, רשמנו לך איך לתקן
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

כי הטלפון משנה לאינטרנט הסלולרי בלי שאתה יודע.25/11/2025 17:03Driftix כתב: רגע איך בWIFI כן יש לי? בודק בip6only.me
וב ipv6ready.me מקבל בWIFI תוצאה 9/10
רק בקווי לא......
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

את מה כיבית? תבדוק אם הכתובת שמתקבלת היא חלק מה-Delegation Prefix...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

מופיע לך
gateway: fe80::5
אני לא חושב שזאת כתובת חוקית
gateway: fe80::5
אני לא חושב שזאת כתובת חוקית
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

עשית את התיקון של ה-IPv6 בגו פייבר?? כן או לא. חבל שאנחנו מבזבזים זמן
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
דעתי:
לא ככה מדבגים את זה, להתעסק עם IP v6 מכניס רעש בשלב הזה במקום להתמקד בבעיה האמיתית. בכל נתב הבסיס צריך לעבוד שזה: (עם IP v4)
בצד של ה-LAN כתובת פרטית מ-DHCP עם Default gateway תקין, ו-DNS. ה-DNS הניתן יכול להיות הנתב עצמו או לדוגמא 8.8.8.8
בצד של ה-WAN אמורה להתקבל כתובת DHCP (חוקית אם אין CGNAT) ועם הגדרת VLAN בהתאם ל-quirks של תשתית IBC
בין ה-LAN ל-WAN אמור להיות NAT עם IP forwarding בין הממשקים
במידה ושרת ה-DNS המוגדר בצד של ה-LAN הוא הנתב עצמו, הנתב צריך לבצע DNS relay ל- Upstream DNS
כל זה בקונפיגורציה של ברירת המחדל רלוונטי גם לחיבור קווי וגם אלחוטי ששניהם בצד של ה-LAN
נשמע טריוויאלי אבל אם כל זה יתקיים אז אמורה להיות גלישה, ואם אחת ההגדרות האלו לא מתקיימת צריך להבין למה, ולגרום לה לעבוד באופן הזה. האמור קודם כל צריך לעבוד ב- IP v4, וכשזה עובד יש טעם להתעסק עם IP v6 אם בכלל. ולכן לצורך הבדיקות בשלב הראשון עדיף לבצע Disable ל-v6 בכלל.
לא ככה מדבגים את זה, להתעסק עם IP v6 מכניס רעש בשלב הזה במקום להתמקד בבעיה האמיתית. בכל נתב הבסיס צריך לעבוד שזה: (עם IP v4)
בצד של ה-LAN כתובת פרטית מ-DHCP עם Default gateway תקין, ו-DNS. ה-DNS הניתן יכול להיות הנתב עצמו או לדוגמא 8.8.8.8
בצד של ה-WAN אמורה להתקבל כתובת DHCP (חוקית אם אין CGNAT) ועם הגדרת VLAN בהתאם ל-quirks של תשתית IBC
בין ה-LAN ל-WAN אמור להיות NAT עם IP forwarding בין הממשקים
במידה ושרת ה-DNS המוגדר בצד של ה-LAN הוא הנתב עצמו, הנתב צריך לבצע DNS relay ל- Upstream DNS
כל זה בקונפיגורציה של ברירת המחדל רלוונטי גם לחיבור קווי וגם אלחוטי ששניהם בצד של ה-LAN
נשמע טריוויאלי אבל אם כל זה יתקיים אז אמורה להיות גלישה, ואם אחת ההגדרות האלו לא מתקיימת צריך להבין למה, ולגרום לה לעבוד באופן הזה. האמור קודם כל צריך לעבוד ב- IP v4, וכשזה עובד יש טעם להתעסק עם IP v6 אם בכלל. ולכן לצורך הבדיקות בשלב הראשון עדיף לבצע Disable ל-v6 בכלל.
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

כמו שכתבתי כמובן יש לי חיבור הכול עובד. נשאר v6 להבין.
עשיתי את התיקון דרך הfirewall בתוך openwrt. לא תיקן זה עדיין כתובת fe80. אחרי זה ינסה את השיטות על הont
דרך אגב הייתי מעדיף דרך openwrt. עשיתי הכול מדוייק. אם פ למישהו אחר זה עובד תכתבו פה
עשיתי את התיקון דרך הfirewall בתוך openwrt. לא תיקן זה עדיין כתובת fe80. אחרי זה ינסה את השיטות על הont
דרך אגב הייתי מעדיף דרך openwrt. עשיתי הכול מדוייק. אם פ למישהו אחר זה עובד תכתבו פה
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

התיקון דרך הפיירוול צריך להיות כך:
viewtopic.php?p=3376834
אחרי שאתה עושה את זה, תעשה restart ל-WAN6.
viewtopic.php?p=3376834
אחרי שאתה עושה את זה, תעשה restart ל-WAN6.
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

עשיתי ממש אותו דבר,אפילו דרך הקובץ ידני,נשמר ונראה כמו שלך - כלום... עדיין fe80.26/11/2025 13:46Jabberwock כתב: התיקון דרך הפיירוול צריך להיות כך:
viewtopic.php?p=3376834
אחרי שאתה עושה את זה, תעשה restart ל-WAN6....
*עכשיו ניסיתי את השיטה דרך הממשק של ont לשנות בLAN מIPV4/IPV6 לV4 ולא עבד גם.
**ניסיתי אחרי זה דרך הCLI פקודה flash set V6_IPV6_ENABLE 0 , גם אותו דבר
אז נשאר רק הדף המוחבא עכשיו נכון?
***מה שכן אחרי הפקודה בCLI עכשיו פעם ראשונה רואה בopenwrt שיש leases

אז מה זה אומר בעצם - והאם מומלץ לבטל כל מה שעשיתי לפני שיעשה את ההגדרה בדף המוחבא?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

למה אתה מנסה שיטות שנבדקו ולא עובדות?