TCL C855- אמא'לה איזו תמונה גרועה! עזרה!
-
NewDror
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
- שם מלא: Dror Stern
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
חייב לומר שלא הבנתי את התגובה...24/11/2025 21:46ice2k כתב: ברגע שראיתי שרשום שMU9000 מספקת איכות תמונה יותר טובה מC855, פה חשדתי...
ההתעלמות לגבי הבקשות לבדיקת האיכות מהתוכנה של הטלווזיה ביוטיוב באיזה וידאו HDR נורמאלי מיוטיוב, פה חשדתי יותר...
הכותרת מאוד "מפוצצת", לכן נדרש יחס "קצת" יותר רציני למה שביקשו פה......
מעדכן שהמשכתי לשחק עם אופציות הרזולוציה וקצב הריענון של המסך + fine tuning של הגדרות התמונה ועכשיו התמונה בהחלט טובה.
בהפעלה הראשונה נפלה לי הלסת מהאיכות הגרועה ומהצבעים המזעזעים ואכן בימים הראשונים, למרות שניסיתי לשפר- ה MU9000 נתנה איכות יותר טובה וגם צבעים יותר טובים.
הצבעים עכשיו עדיין לא מושלמים וזה דורש עוד קצת עבודה.
ברור לי שהממיר של פרטנר יתן איכות פחות גבוהה ממקורות כמו יוטיוב, אבל מפה מגיע 90% מהשימוש במסך.
יש גם נינטנדו סוויץ' שמחובר ונותן איכות ללא טענות ויש גם נטפליקס ואפל TV.
אבל היות ורוב השימוש נעשה דרך ממיר פרטנר- איכות התמונה האופטימלית פה חשובה יותר מהשאר ולכן "בדיקות" ממקורות אחרים פחות רלוונטיים אלי.
-
NewDror
- חבר שרק התחיל

כרגע, אחרי מקצה שיפור התמונה והרזולוציה הנכונה- איכות מצוינת, עדיין צריך לעבוד על הצבעים. עניין של הרגל וטעם.25/11/2025 0:40טלHD כתב: שרשור מצחיק....
1. פרטנר? . לא תודה, איכות גרועה.
2. ממיר? לא תודה, עדיף אפליקציה יעודית מובנית במסך.
3. 720p? של פעם.... לפחות 1080k וכמובן עדיף 4k.
4. עדיף להתקדם לתכני HDR בסטרימינג למשל נטפליקס.
5. שים יוטיוב על איכות מקסימאלית באפליקציה המובנית במסך, חפש תוכן 4K, HDR ולוודא שהמסך במוד hdr הנכון לך.
צפה בוידאו הזה על מנת להתחיל להינות באופן נכון מהמסך:
...
הבנתי מביקורות על פרטנר אחרי שדרוג האפליקציה שיש בעיות כמו לאגינג בשימוש דרך האפליקציה, בחרתי את האופציה היציבה יותר.
מה גם שהשלט של TCL פחות ידידותי לילדים ולכן שלט של פרטנר שמגיע עם הממיר מפשט לכולם את השימוש.
-
NewDror
- חבר שרק התחיל

בפרטנר אין תכני 4K...
נטפליקס- אני משלם מחיר בסיסי ולכן רואה ב 720
לא צופה בתכנים ביוטיוב ב 4K כי אני פשוט לא צופה ביוטיוב
אשמח אם תאיר את עיני ותאמר לי אילו תכנים רלוונטיים משדרים ב 4K לצפייה שוטפת בחינם
-
NewDror
- חבר שרק התחיל

Re: קניתי TCL חדשה- אמא'לה איזה תמונה מזעזעת! עזרה!
מודה לך מאוד22/11/2025 21:15tropit9 כתב: שלום
קודם כך תוודא שהחיבור hdmi מוגדר כמלא (4k) ולא מוגבל Limited
אחר כך, בהגדרות הממיר, תכווןן את הגדרות הhdr כך שלא יהיו מופעלות אוטומטית, יש סיכוי סביר לפי מה שאתה מתאר שהן מופכלות בכוח על תוכן שאינו hdr מה שגורם לזוועה שאתה מתאר. אם אין הגדרות כאלו בממיר, נסה לבדוק אם יש הגדרה לכבות hdr לחלוטין ותראה עם זה עוזר.
מה שאתה מתאר כ"פיקסלים" הוא ככל הנראה ארטפיקטים שנובעים מדחידה גרועה של תוכן, או כאלו שנוצרים בסצנות של תנועה מהירה.
משהו שיכול לעזור כאן זה לוודא שקצב הריענון שמוגדר בממיר הוא 50hz ולא 60 כיוון שבארץ משדרים ב50hz לפחות ביס. לנסות להוריד כל מיני אפקטים של עיבדו גם יעזור, נסה להיעזר בהליך הגדרות אופטימליות לתוכן שלך מאתרים בסגנון rtings.
חשוב גם לאבחן אם מקור הבעיה הוא בממיר או בטלווזיה עצמה. תריץ שיר ביוטיוב ,למרות שגם שם יש דחיסה די חזקה. אם יש לך דיסני פלוס או אפל טיוי הם הכי פחות דוחסים.
אם יש לך פלייסטיישן או הגן בלו ריי וסרט, אתה יכול לבדוק משחק או סרט, לראות אם הארטיפקטים עדיין בולטים. יכול להיות סיכוי שזו פשוט טלווזיה עם מעבד לא משהו. לא מכיר מספיק.
אפשר גם לנסות כבל אחר, אבל הסיכוי שהבעיה בכבל הוא מאוד נמוך.
יש גם מקרים שמסך מגיע תקול מהמפעל, זו גם אופציה לשקול.
אני מניח גם שהבצעים על אופצייה סינמה או פילמ מייקר ולא על ויויד או נורמל, כי אמרת שכיוונת אותה בעצמך.
סרטון יכול לעזור למקד את הבעיה.
בהצלחה!...
עיקר הבעיה של הפיקסלים בחלק של רקעים עם תאורה מדורגת הסתדרה עם שינוי ל 50HZ.
גם המשך המשחק עם ה HDR ושאר אפשרויות התמונה שיפרו מאוד.
תודה רבה!!
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
מצטטים אותו כמו שציטטתי אותך16/12/2025 8:25osherg כתב: אז אתמול התקינו לי את המסך הזה 85 c855 וכל מה זתיארת קורה אצלי.
תמונה לא חדה , תנועה לא חלשה, צבעים אפורים.
מה עושים ??...
או בהודעה פרטית.
תתחדש איש.
עם איזו גרסת תוכנה אתה?24/11/2025 10:48NewDror כתב: אני עוד לא הגעתי למצב שהיא מספקת לי תמונה מרשימה.
אני צריך עוד לעבוד על שיפור התמונה.
בגדול בסדר.
אני בטוח שתכני 4K ייראו מדהים, העניין הוא שאין כאלה כל כך.
עוד משהו שלא עבד לי בצורה מוזרה- חיברתי כבל מאריך לחיבור USB של הטלוויזיה.
הבוקר חיברתי את הכונן החיצוני הנייד שלי לכבל ה USB והטלוויזיה לא זיהתה אותו... לא יודע למה, אבל מבאס....
לענייני "חדות"/רזולוציה/'חלקה', פרמטרים חשובים הם:16/12/2025 8:25osherg כתב: אז אתמול התקינו לי את המסך הזה 85 c855 וכל מה זתיארת קורה אצלי.
תמונה לא חדה , תנועה לא חלשה, צבעים אפורים.
מה עושים ??...
1. חיבור אינטרנט סביר (200-300Mbps לפחות בבדיקת מהירות הורדה). WiFi חלש עלול לפגוע בביצועים
2. אפליקציה (/ספקית) טובה, שיודעת להתמודד גם עם אינטרנט באיכות בינונית . לכן, כדאי תמיד להשוות מול תוכן YouTube שמכוון לרזולוציה 1080p (ולא 4k) , בו מסטרימות רוב האפליקציות של הערוצים בארץ.
3. כפי שנאמר,עדכון לגירסה יחסית עדכנית
viewtopic.php?t=397631
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 18/12/2025 7:45, נערך 5 פעמים בסך הכל.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
כרטיס הרשת הקווי של TCL (ורוב היצרנים) לא מגיע למהירויות האלו בכל מקרה. דווקא ב WiFi יש סיכוי לקבל קצב גבוה יותר (אבל יציב פחות).17/12/2025 8:03rafi_d כתב: 1. חיבור אינטרנט סביר (200-300Mbps לפחות בבדיקת מהירות הורדה). WiFi עלול לפגוע בביצועים...
אכן, והפתרון/מעקף לזה - דנגל רשת usb של ג'יגה... תקבל את ה300Mbps לפחות..17/12/2025 22:42DudeShemesh כתב: כרטיס הרשת הקווי של TCL (ורוב היצרנים) לא מגיע למהירויות האלו בכל מקרה. דווקא ב WiFi יש סיכוי לקבל קצב גבוה יותר (אבל יציב פחות)....
אבל עם WiFi טוב - גם טוב..
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 18/12/2025 9:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יכול לשתף קישור לדונגל?
מנסה להבין - כרטיס הרשת של tcl חלש, אז עדיף wifi? איזה wifi 5? 6?
והכי עדיף זה לחבר כרטיס רשת חיצוני לusb3?
אני אנסה לעשות בדיקת מהירות.
אתם מדברים על להזרים בתוך הרשת הביתית, כן? איזה גורם חיצונידורש real time 600mb???
מנסה להבין - כרטיס הרשת של tcl חלש, אז עדיף wifi? איזה wifi 5? 6?
והכי עדיף זה לחבר כרטיס רשת חיצוני לusb3?
אני אנסה לעשות בדיקת מהירות.
אתם מדברים על להזרים בתוך הרשת הביתית, כן? איזה גורם חיצונידורש real time 600mb???
- spon83
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 995
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 108 פעמים
אין לי קישור
זה דונגל שהגיע USB3 שהגיע עם המחשב נייד שלי (ASUS)
נראה לי כל דונגל USB3 יעשה את העבודה
כל הטלוויזיות בשוק מגיעות עם כרטיס רשת של 100 מגה, לכן עדיף לחבר אותן עם WIFI אם האות חזק יחסית, או עם דונגל USB3
הזרמה בתוך הרשת הביתית, בסרטים מסויימים שיש לי ב-4K REMUX הסרט גמגם (גם דרך KODI וגם דרך PLEX)
חיצוני אתה לא באמת צריך יותר מ-100 מגה
כל הטלוויזיות בשוק מגיעות עם כרטיס רשת של 100 מגה, לכן עדיף לחבר אותן עם WIFI אם האות חזק יחסית, או עם דונגל USB3
הזרמה בתוך הרשת הביתית, בסרטים מסויימים שיש לי ב-4K REMUX הסרט גמגם (גם דרך KODI וגם דרך PLEX)
חיצוני אתה לא באמת צריך יותר מ-100 מגה
בדיוק, רק שאני חושב שתוכן 4K ביוטיוב (למשל) כן עלול לדרוש יותר מ 100M ...18/12/2025 13:58spon83 כתב: אין לי קישור
חיצוני אתה לא באמת צריך יותר מ-100 מגה...
בשורה התחתונה (אצלי) , למרות חיבור ה USB המהיר, העדפתי לחבר סטרימר לטלוויזיה, שגם עם פורט גיגה "נורמאלי".
הסיבה היא שונה, וקשורה לניגון אודיו במערכת ביתית. הסתבר, ש תוכן שניסיתי לנגן (שמוזרם מהרשת הביתית במקרה שלי ) , לא היה מגיע מהטלוויזיה למערכת האודיו בכל הפורמטים אודיו מסוג LOSSLESS, כמו למשל DTS-HD או DD+) . כנראה יש באג בטולויזיות האלו שלא תוקן עדיין. אצלי חיברתי את השמע מהטסרימר ישירות למערכת הביתית (ע"י מין מתאם- אודיו EXTRACTOR...).
לידיעת המשוגעים לדבר...
סליחה, Dolby TrueHD...
DD+ אינו lossless...
DD+ אינו lossless...
אולי כדאי שתנסה עם ההגדרה החדשה "Supper Resulution" שבגירסה האחרונה?
לא מכיר את האפליקציה של נקסט, אבל בהFreeTV רואים מעולה. תוכל לנסות להשוואה חינם..
לא מכיר את האפליקציה של נקסט, אבל בהFreeTV רואים מעולה. תוכל לנסות להשוואה חינם..
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 21/12/2025 22:10, נערך פעם 1 בסך הכל.