התרשמות כללית מעבר ל- UniFi / Ubiquity
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1309
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
ניסיתי לחסום דרך הפיירוול עם ICMPv6 Router-Advertisement ללא הועיל.
מישהו יודע איך מסדרים את זה?
מישהו יודע איך מסדרים את זה?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
זה לא כתובת auto generated10/11/2025 13:10Jabberwock כתב: עוד פעם יש בעיה מעצבנת עם ה-IPv6.
מתפרסמים 2 כתובות DNS לכל מכשיר, אחת של ה-Gateway והיא טובה. השנייה לא חוקית ו-Auto Generated, זה דופק לי את זמני טעינת האתרים....
זה נראה כמו הprefix הקודם שלך
אבל זה בהחלט לא הנתב בכל מה שקשור לפונקציונליות של IPv6
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

גם כשאני מכבה את החיבור IPv6 בראוטר זה נשאר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

אתה שואל אותי שאלות קשות.
אם אני הופך את המתאם של כרטיס המלאנוקס ללא זמין, אני לא יכול להפוך אותו לזמין - הדרייבר קורס עד להפעלה מחדש של המחשב.
איפסתי לגמרי את הנתב להגדרות יצרן, עדיין אותו סיפור. והכתובות זהות, רק התחלפה הכתובת של הנתב.
בנתב סימנתי SLAAC, אם אני מבטל RA אין לי חיבור של IPv6.
אם אני הופך את המתאם של כרטיס המלאנוקס ללא זמין, אני לא יכול להפוך אותו לזמין - הדרייבר קורס עד להפעלה מחדש של המחשב.
איפסתי לגמרי את הנתב להגדרות יצרן, עדיין אותו סיפור. והכתובות זהות, רק התחלפה הכתובת של הנתב.
בנתב סימנתי SLAAC, אם אני מבטל RA אין לי חיבור של IPv6.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

אחרי הפעלה מחדש זה נשמר.
יצרתי דיון ב-Reddit כאן, צירפתי תמונות:
https://www.reddit.com/r/ipv6/comments/ ... jacked_by/
ומה שהציעו זה לשים ב-DHCP כתובת אחרת, מה שלא עזר. אבל אחר כך שמתי את כל ה-4 הכתובות ואז הסרתי.
ברגע שעשיתי את זה המחשב הנייח שלי כבר לא מקבל את הכתובת הלא חוקית יותר.
אבל במחשב הנייד זה עדיין מקבל.
אחד רשם שאולי הספקית לא הפעילה "isolate clients".
ומה שהציעו זה לשים ב-DHCP כתובת אחרת, מה שלא עזר. אבל אחר כך שמתי את כל ה-4 הכתובות ואז הסרתי.
אחד רשם שאולי הספקית לא הפעילה "isolate clients".
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

לגבי ה-WiFi, ראיתי פוסט בפייסבוק של מישהו שגם קנה בדיוק את אותו ציוד שאני קניתי והתאכזב מהמהירות:
לא העליתי תמונות מההגדרות בממשק של unifi...11/11/2025 20:07Jabberwock כתב: אחרי הפעלה מחדש זה נשמר.
אחד רשם שאולי הספקית לא הפעילה "isolate clients"....
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

הנה:...
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

למה? אני ניסיתי את dhcpv6, גם הוא עובד אבל הנתב עצמו לא מקבל כתובת IPv6 וב-SLAAC כן. אבל כאמור שני האופציות עובדות וזה לא משנה....
אני משתמש ב-AdGuard Home על Raspberry Pi. לכן הגדרתי 192.168.2.2, שמתי אותו על VLAN אחר. הנתב פונה אליו ישירות.11/11/2025 23:54OMRIJ כתב: וגם הייתי מוריד את הauto ומגדיר שם DNS שהוא לא של הספק כמו cloudflare. (זה כמובן לא מה שהקליינטים שלך יקבלו, זה בהגדרת network)...
בכל אופן הדברים שאתה מציע כבר ניסיתי אותם.
אגב, הצלחתי להסיר את כתובת ה-DNS הסוררת מהמחשב הנייד ע"י זה שהסרתי את הדרייבר והתקנתי אותו מחדש.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

התכוונתי לפה: מופיע לך שם משהו?...
כשבוחרים DHCPv6 לא מופיע שם כלום.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

נו, בסדר, הבנת מה אני אומר...
לדעתי אמור להיות על SLAAC ואני אסביר למה: הבחנתי שאם אתה על SLAAC ומשנה ל-DHCPv6 ב-Network וב-LAN היית על Manual, ברגע שאתה משנה את זה הוא משנה לך אוטומטית ב-LAN גם ל-DHCPv6.
אין לי ידע מקצועי בנושא אז אולי התותחים פה יסבירו מה המטרה של המושגים האלה, זה יעזור.
לדעתי אמור להיות על SLAAC ואני אסביר למה: הבחנתי שאם אתה על SLAAC ומשנה ל-DHCPv6 ב-Network וב-LAN היית על Manual, ברגע שאתה משנה את זה הוא משנה לך אוטומטית ב-LAN גם ל-DHCPv6.
אין לי ידע מקצועי בנושא אז אולי התותחים פה יסבירו מה המטרה של המושגים האלה, זה יעזור.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

גם אני חשבתי שלא אמור להיות קשר. אך תוכנת UniFi ונסתרותיה...
גירסה חדשה עם קצת שיפורים בIPV6 (יש עוד עבודה)
https://community.ui.com/releases/UniFi ... 39d446a569
https://community.ui.com/releases/UniFi ... 39d446a569
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
נדחף לפוסט,07/11/2025 7:48sys_admin כתב: כמו שכבר כתבתי במשך שנים כאן בפורום זה, כאחד שמתשתש לא מעט כל השנים אלה בפרויקטים רבים, כולל גם לצורך של רשת ביתית, בציוד של UBNT, אז לחברת Ubiquiti יש מוצרים זולים וטובים. וכל אחד יכול לבחור לעצמו אחת משני אפשרויות אלה אצלם.
למשל, כל הנתבים שלהם במשך כל שנים, לא שווים כלום, אבל זולים. דוגמה מצוינת לכך, היא כמובן אותו ה UniFi Cloud Gateway Fiber. גם כל הסדרת נקודות גישה של U7, היא בדיוק מאותו הסוג של מוצרים זולים, אבל שלא שווים כלום.
מצד שני, יש את סדרת E7 למשל, שעולה מחירים אחרים לגמרי לנקודת גישה, אבל עובדת מצויין ואם מגדירים אותם נכון, גם נותנת מהירויות מתאימות למה שמצופה מרשת של WIFI7 בשנים האחרונות. לדוגמה, אני אפילו כבר לא מדבר על E7 Audience, המתקדמת יותר, וגם לא על ה E7 Campus הבינונית, אלה על E7 הכי פשוטה, מסוגלת למכשיר כמו Samsung Galaxy S24 Ultra לאפשר מהירות של יותר מ 5GB ללא שום בעיה.
כמובן, גם המתגים של Ubiquiti שמתאימים כבר לנושא זה של הזנת נקודות גישה של WIFI7 ברשת ביתית, עולים מחירים אחרים לגמרי מציוד של גרוש וחצי. גם, מי שרוצה לקבל בקר למערכת זו של UBNT, שמנהל את הציוד זה בצורה סבירה, לא יכול לצפות את זה ממכשיר כמו UCG-Fiber ונדרש להתקין את הבקר זה על מערכת LINUX כלשהי, פיזית או וירטואלית לפחות.
וכל מי שמתכנן לרכוש ציוד רשת ביתי כזה צריך להבין בידיוק למה לצפות בכל מקרה של רכישת ציוד מסוג מסויים....
רשמת על כל הנתבים שלהם, אז אם UCG Fiber לא מומלץ, אז מה כן?