איזה מגבר כח מתאים לי ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

הינה הסבר יפה וכן אני מתקן שלא התכוונתי לאראקאם אלא אנטאם 740 שהיה מעולה עם הגברה חיצונית וכפי שניתן לראות בסרטון הוא הוציא למעלה מ 5 וולט לעומת כשני וולט האחרים ובשל השוני אם כבר רוכשים הגברה חיצונית כדאי שתהיה לה כפתור גיין....

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

לא משנה שיש אפשרות לניתוקים של הפרה מההגברה על מנת להתאים הגבר לפרה של רסיבר, משנה כמה vrms מוציא הפרה, ובמגברים כמו דנון מרנץ (היה לי דנון 4800) הvrms נמוך מאוד סביבות 1.2 או 1.7 וזה נמוך מאוד על מנת להתאים מגבר חיצוני שיתן שינוי מהותי היות וההגבר אמור להיות נמוך יותר מבחינת ה vrms בייחס לפרה, בכל מקרה זה לא הפתיע אותי היות ושנמכתי סטאפ בעבר וידעתי מראש שאסבול מזה אבל זה היה לתקופה מסויימת
גם היציאה של הסבוופר בדנונים חלש ייחסית ולא נתן מענה מספק על הסב אצלי, שהחלפתי רסיבר הפסקתי לסבול מהבעיות האלה
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

עדוש פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 435
שם מלא: עדיאל מנחם

שליחה

חבל שאין איזה אפליקציה שיכולה להתאים/לבנות למישהו לא מומחה כמוני נניח , סטאפ בצורה מקצועית ומתאימה , כי אני קורא את מה שאתם כותבים ו״מקנא״ שלי אין את הידע שלכם חחחח . כי לפעמים אני יוצא יותר מבולבל מהדיונים כאן מרוב ״ריבוי מידע״ 🤣🤣(ריבוי בשבילי).
אני כן יכול להגיד שאני שומע את ההבדל בין צליל איכותי יותר ופחות , יש לי את ה״שריטה״ הזו לצליל איכותי מאז שאני זוכר את עצמי . והרבה פעמים ששמעתי סטאפ ממש איכותי אצל חברים או מפגשים שהיו כאן בעבר ממש הרגשתי את ההבדל , אבל אין לי את הידע ה״טכני״ הזה בשביל לדעת איך להגיע לרמת צליל ממש איכותית על ידי שדרוגים או כיוונים מיוחדים עם תוכנות וכו׳. אני לא מתבייש לומר , כאן אני לומד הכי הרבה כי כל אחד ואחד רושם דברים שהוא יודע אישית ולא רק נתונים יבשים מהגוגל או יוטיוב , לא שאני מזלזל כמובן .
כמובן שאין כמו משמע אוזניים בשיל להחליט אבל רק משמע אוזניים לא מספיק , גם בגלל שבכל חלל הכל נשמע אחרת וגם בגלל שצריך לדייק בכל הכיוונים המדידות ההספקים והכיולים התוכנות והתכונות .
אני גם לא אומר שאני איזה אהבל רציני חחחחחח אני כן מסתדר ומצליח אבל לא ברמה שהייתי רוצה לדעת
בכל מקרה אני לא אתייאש אמשיך לשאול אתכם אז אל תכעסו😉😁😘

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955

שליחה

כמה יעלה לך השדרוג מ-3800 ל-4800...?

ההבדל בין שני הדגמים בהספק הוא זניח......105 וואט לעומת 125 וואט

ההצעה שקיבלת מישהו פה לפני,לקנות עוד סאב נראית לי הכי טובה עבורך

2 סאבים זה מעולה......עדיף כמובן זהים

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 294
שם מלא: Joel Strikovsky

שליחה

11/10/2025 22:59  
dts2 כתב:
כמה יעלה לך השדרוג מ-3800 ל-4800...?

ההבדל בין שני הדגמים בהספק הוא זניח......105 וואט לעומת 125 וואט
...
חבל על הכסף , ההבדלים היחידים בין ה 3800 ל 4800 זה עוד 20W בשני ערוצים ושהוא מיוצר ביפן ולא בוויאטנם.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (OCA GSonic Evo32) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R10)

עדוש פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חחחחח תמיד מגיעים לשני סאבים בסוף.
אם היה לי מקום לעוד סאב הכל היה משתנה אבל זה לא על הפרק .
ואני לא ישדרג מ3800 ל4800 אלא מ3808 ל4800 ולא ספציפית בגלל הW

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

מ3808 מלפני 200 שנה ל 4800 זה מה שרוצה .
Sony 1040
Monitor mass

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

12/10/2025 0:26  
עדוש כתב:
חחחחח תמיד מגיעים לשני סאבים בסוף.
אם היה לי מקום לעוד סאב הכל היה משתנה אבל זה לא על הפרק .
ואני לא ישדרג מ3800 ל4800 אלא מ3808 ל4800 ולא ספציפית בגלל הW
...
אם תחליט ותשדרג ל 4800 יהיה לך שידרוג מורגש בתנאי שאתה יודע לכייל קצת.אם תרצה עזרה נשמח לעזור ....בחינם.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1534

שליחה

קילו נוצות זה קילו נוצות גם כוס קפה זה כוס קפה, ואט זה ואט, קילו זה קילו, צמיג זה צמיג, גם מגבר CLASS A 100W זה עדיין 100W וגם מגבר מנורות 100W זה עדיין 100W גם מגבר דיגיטלי 100W זה עדיין 100W, יש כל כך הרבה דברים מעבר למספר הזה אבל לא משנה, רק בריאות. תצליח.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

ואני שואל, באילו עוצמות לעזאזל אתם שומעים ש 200 וואט לא מספקים יא רבאק?
אני רק מרעיד את החלונות בסלון ואשתי כבר צועקת לי בהיסטריה להנמיך כי הלחץ בחדרים בלתי נסבל.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

אין קשר ישיר, מס הוואטים מציינים הספק, לא שליטה.
שליטה תלויה בזרם, ספק כוח ודמפינג פקטור, לא במספר על הנייר.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

12/10/2025 16:30  
itay123 כתב:
אין קשר ישיר, מס הוואטים מציינים הספק, לא שליטה.
שליטה תלויה בזרם, ספק כוח ודמפינג פקטור, לא במספר על הנייר.
...
נכון, השליטה תלויה בכמה גורמים.
אבל זה לא קשור לשאלה הנשאלת כל הזמן, בלי שיש יכולת לדעת מה הנתונים האחרים:
"יש לי 100W. כדאי לקנות מגבר 200W?"
ולרוב, התשובה על זה היא לא, כי כמעט אף אחד לא מתקרב בבית להספקים כאלו, כי ההספק כשלעצמו לא ייתן כלום, ובלי להתחיל להבין מה המשמעות של הנתונים האחרים, והיחסים ביניהם - אם בכלל אפשר להשיג אותם, זה סתם ירייה באפלה.

כמו שהבחור בסרטון שצירף @emage, אומר:
איך לך את הנתונים, אז אתה צריך לחבר את הרמקול שלך לכל ההגברות שקיימות, כדי לדעת מי ייתן שיפור\יהיה "הכי טוב"\לא יעשה כלום\יזיק יותר.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

באותו הקשר, העלאת הוואטים בלבד לא תיתן שיפור אמיתי כל עוד לא מבינים את איכות ההספק, יכולת הזרם והשליטה.
רוב המערכות הביתיות ממילא לא מנצלות אפילו רבע מהוואטים הזמינים.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

אם אתה קונה נגיד את ה 4800 וכתוב 200 ואט לערוץ rms אז כן זה נקי לכול הערוצים שיש לו ... אבל אין לו . סתם דוגמה אצלי בסוני 135 ואט נקי לערוץ נראה לך שאתה שומע בזה .... אתה תפוצץ את הרמקול או שהמגבר יכבה את עצמו כי יש לו הגנה . ואטים לא נותנים שום שיפור בסאונד
Sony 1040
Monitor mass

עדוש פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חברים שלא תטעו , אני לא מועדון בבית ולא עולה לווליום גבוה בכלל בכלל , אני לא שאלתי כי אני רוצה להגביה , רק רציתי לוודא אם הרסיבר זה הגברה מספיק ראויה לרמקולים שלי , ראויה בשביל איכות סאונד . רציתי לדעת אם הרסיבר לבד יודע לנצל את הרמקול שלי כי לא ידעתי .אף אחד לא שומע בווליומים כאלה זה לא רמקול לקריוקי חחחחח .
לימדתם אותי שהרסיבר מספיק לסטאפ הנוכחי , אז אני מבסוט.
נערך לאחרונה על ידי עדוש ב 12/10/2025 18:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

12/10/2025 17:09  
עופרפולק כתב:
אם אתה קונה נגיד את ה 4800 וכתוב 200 ואט לערוץ rms אז כן זה נקי לכול הערוצים שיש לו ... אבל אין לו . סתם דוגמה אצלי בסוני 135 ואט נקי לערוץ נראה לך שאתה שומע בזה .... אתה תפוצץ את הרמקול או שהמגבר יכבה את עצמו כי יש לו הגנה . ואטים לא נותנים שום שיפור בסאונד
...
כשמסתכלים על הספק בוואטים, חשוב לקרוא מה התנאים בהם נמדד אותו ערך.
למשל ברסיבר רב ערוצי מדובר בד"כ כשרק 2 רמקולים עובדים, בעכבה המוצהרת, ומה הוא מנגן, לפעמים זה רק תדר יחיד.
ולכן, כשיותר מ- 2 רמקולים מנגנים ביחד, ההספק שיגיע לכל רמקול יירד מהערך המוצהר.

חוץ מזה, אף אחד לא שומע אודיו בווליום שצריך הספקים כאלו, אבל צריך שתהיה יתרה של הספק זמין, כדי שברגעים שצריך יותר הספק, הוא יהיה זמין.
החוכמה זה לדעת כמה הספק באמת צריך, ולא לנחש - למשל לפי המספר שכתוב על הרמקול.

shmuela1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 963

שליחה

אני לא מומחה גדול כמו החברים פה אבל בכל זאת אוסיף את ה 2 סנט שלי.
ברשותי רסיבר דנון 4800 ורמקולים קדמיים של Morel Octave LE6 הוספתי מגבר כח Rotel 1590 (שני ערוצים בלבד) ומייד שמעתי את ההבדל.
הסאונד עם המגבר כח השתפר מאוד.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

DAMPIN DACTOR של הרוטל שלך יותר גבוה ובטוח ההספק יותר נקי מאשר הריסיוור שלך אין ספק שתשמע הבדל.. שים לב נתוני DAMPIN DACTOR בריסיוורים לא מפרסמים כלל כולל כי רוב ההדיוט המצוי מעניין אותו וואט ולא הנתון הזה כאשר וואט זה נתון שקרי שלא מעיד כלום על הספק המכשיר אגב זה שנתון DAMPING FACTOR גבוה יותר לא בהכרח טוב יותר ככל שהוא גבוה יותר הבאס הדוק יותר ולא כולם אוהבים את זה בהכרח ככל שהוא נמוך יותר השליטה בוןפר פחותה יותר ואילו יכול להישמע טוב יותר ...

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

19/10/2025 13:50  
shmuela1 כתב:
ברשותי רסיבר דנון 4800 ורמקולים קדמיים של Morel Octave LE6 הוספתי מגבר כח Rotel 1590 (שני ערוצים בלבד) ומייד שמעתי את ההבדל.
...
הרמקול הזה לא מתאים לשום רסיבר ,יש לו דרישה פסיכית ,נצילות 86.רמקולים בדרך כלל של 89 ומעלה רצים טוב מאוד בקולנוע.סטראו זה משהו אחר

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 686

שליחה

19/10/2025 13:50  
shmuela1 כתב:
...
לי יש את הדנון 4700, וסט של SVS ULTRA מהדור הקודם (רצפתיים, סנטר, מדפיים),
והוספתי ATI AT4007 ל-7 ערוצים וזה הבדל משמעותי (בעיקר במוזיקה, שמשתמשת רק ב-2 ערוצים).
באופן שאני עדיין לא מבין עד הסוף (עדיין במשחקי כיול ומדידות) יש אפילו שיפור במדידות (אני אפרסם בהמשך, כשיהיה לי לפני/אחרי נקי).

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”