UCG-Fiber כסוויץ'? התייעצות בקשר לשדרוג רשת ביתית ל-10G

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1451
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #21 

ולגבי הסוויץ׳ והסוגיה שבתחילת הדיון:

ההנחה המובנית היא שה- Reference board של קוואלקום זהה ל- UCG FIBER.,אולי זה נכון ואולי לא, טרם ראיתי ניתוח ביצועים מעמיק של הדגם הזה.

אם מה שאתה רוצה להשיג זה Line rate בין הפורטים וניתוב, הכי שפוט יהיה להבנתי להשתמש בשני פורטים של UGC התומכים ב-10G לצורך ניתוב, וכל השאר בסוויץ׳ (מנוהל או לא בהתאם לצורך), יכול להיות קומבינציה של סוויץ׳ SFP PLUS, וסוויץ׳ מעורב עם פורטים של SFP PLUS ו- 2.5G RJ45
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

אי אפשר לשים סוויץ בארון התקשורת שבקיר, הוא קטן מדי.
לכן חשבתי על לעשות משהו (מטומטם) כזה: מחדר 2 אפשר למשוך רק כבל אחד לסוויץ', לא חושב שלמחשב שם יש באמת צורך בעורק ייעודי, אבל חשבתי אם כבר אז כבר לצורך השרטוט.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #23 

אפשר גם לא לשבור את הראש ולעשות משהו כזה: כל החיבורים על גבי CAT6 שכבר יש בקירות.
חיבור מה-ISP ייכנס דרך פורט 7 בין עם ג'יביק ישירות או עם מתאם מ-SFP ל-RJ45 במידה ואצטרך מתאם סיב\רשת.
עריכה, אה בעצם לא משנה, זה לא ייתן לי לקבל חבילה של 5 גיגה במחשב...
עריכה 2: ה-NAS יושב בחדר 1, איפה שיש שני מחשבים בסרטוט.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 26/08/2025 16:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #24 

היכן ה-NAS בשירטוט הזה?

האם אפשר למקם את ה-NAS ב- Room 1 ובכך לרכז את כל הצרכנים של 10G באותו מקום?

במקרה הזה ב- Room 1 יהיה סוויץ׳ 10Gbps SFP PLUS שאחד הפורטים יהיה Uplink לראוטר, כך הצרכנים בחדר יחוברו לסוויץ׳ הזה, ה-uplink ימומש על ידי סיב וטרנסיברים או CAT6 ומתאמים

מ-Room 2 סיב עם טרנסיברים או CAT 6 לפורט 10G השני של הנתב

מ-Room 4 כבל אתרנט לנתב, פורט 2.5G
Room 5 ללא חיבור

עריכה: אם יתבצע החיבור כמתואר אז:

צרכני ה-10G יהנו מ-Line rate בינם לבין עצמם, כולל ה-NAS
המחשב ב-Room 2 יחובר ל-10G דרך הנתב, לא נורא
כל צרכני ה-10G יוכלו להנות מחבילת חיבור 5Gbps במידה ותחליט להתחבר אליה

ובכך הדרישות ייענו (?)

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #25 

אם כבר יש לך תשתית CAT6 בקירות עדיף לך להשתמש במתאמי SFP RJ45 למרות החום הרב שהם מייצרים
כי להשחיל סיב כולל מחבר LC שבאורך מינימלי יכול להגיע ל 3-4 ס"מ יכול להתקע לך חופשי בהשחלה בכל סיבוב ש CAT6 לוקח בקלות.
חוץ מזה הקונפיגורציה שהציע DanielGR נראת אופטימלית.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #26 

מומלץ בהקשר של מה שנידון פה להכיר את הכבלים מסדרת QuikPush של PPC:

https://www.ppc-online.com/hubfs/Downlo ... ble_SC.pdf

https://www.ppc-online.com/hubfs/Downlo ... ble_LC.pdf

זה משהו שאפשר להעביר בלי שום קושי בכל מקום שבו אפשר להעביר סטלבנד בקוטר של ארבעה מילימטר ואני העברתי אצלי כאלה גם במקביל לכמה וכמה כבלי נחושת באותו צינור. כנראה שיש יבוא מסוים שלהם לארץ, למשל,
https://www.mediagalaxy.co.il/20-%D7%9E ... Belden-PPC
אבל אני בזמנו הזמנתי מחו"ל (ממוכר ב-eBay).

25/08/2025 13:12  
TheCoolest כתב:
אי אפשר לשים סוויץ בארון התקשורת שבקיר, הוא קטן מדי.
...
ולשים שם UCG Fiber ועוד מתאם סיב אפשר? EdgeRouter X SFP זה מכשיר קטן שצורך עד חמישה וואט בערך. UCG Fiber זה מכשיר גדול בהרבה, עם קירור אקטיבי (מאוורר) וצריכת חשמל של עד שלושים וואט.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #27 

אכן נראים כבלים מקצועיים לחלוטין. קטע משעשע מהאתר של מדיה גאלקסי בדף המוצר:
התקנה על ידי אשם אחד :mrgreen: :mrgreen: אין הרבה אשמים בהתקנה כזו

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #28 

הרבה חומר למחשבה.
ל-Unifi יש רק סוויץ' rackmount שהוא 8 פורטים SFP ובמחיר הגיוני. ולא כל כך בא לי לשים כזה אצלי בחדר.
וגם עניין צריכת החשמל של ה-UCG Fiber והתיבה הקטנה זה לא משהו שחשבתי עליו.

Room5 זה בעצם חדר כביסה. במקור, כשהדירה עדיין הייתה על הנייר, לא ידעתי שכבר אמורה להיות תיבת תקשורת בדירה, וחשבתי לרכז שם את כל רכיבי הרשת שלי.
הקבלן לא הבין מה רציתי לעשות ופשוט הוסיף שם נקודה עם תעלה וחוט משיכה. (כרגע מושחל CAT6 שלא בשימוש ויועד ל-AP שאף פעם לא חיברתי)
במצב האידאלי, מה שהייתי רוצה לעשות זה להעביר את כל זה לחדר 5:
מחדר 1: 3 סיבים - מחשב 1, NAS, סוויץ' לשאר הצרכנים בחדר
מחדר 2: 2 סיבים - מחשב, סוויץ' לשאר הצרכנים בחדר
חדרים 3 ו-4 ללא שינוי - נשארים עם נקודה RJ45. (אופציה נוספת היא חדר 4 להשאיר בלי חיבור, יעבוד עם WIFI, ועבור חדר 3 להוסיף עוד סיב וסוויץ' חדש)
מתיבת התיקשורת: סיב מ-ISP, כדי שהראוטר יוכל לשבת בחדר 5.
מחדר 5: סיב לסוויץ' בתיבת התקשורת שיאפשר לחדרים 3 ו-4 להשאר מחוברים.

אבל דבר כזה אולי אפשרי רק אם הייתי יכול למשוך סיבים בלי סופיות, כי אין הרבה סיכוי להעביר בתעלה בודדת 7 סיבים.

ועוד שאלה על הסיבים DiBi Simplex SM. אני מניח שסיב שאעביר היום יעבוד עם 25 גיגה בעתיד. אבל מה עם 100 גיגה? (בעתיד הרחוק מאד)

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #29 

ככלל על מנת להפחית צווארי בקבוק עודף לחבר את צרכני ה-10G לאותו סוויץ׳, ואם יש בעיה של תעלות למקם את הסוויץ׳ פיזית היכן שנמצאים רוב צרכני ה-10G. לכן הצעתי למקם את המחשבים וה-NAS באותו מיקום פיזי

ישנם סוויצ׳ים לא מנוהלים (לא ממותגים ידועים אבל עדיין עובדים היטב) שמונה פורטים SFP PLUS וקירור פאסיבי בסביבות 70-80 דולר, אין שום בעיה למקם מתחת לשולחן.

יש סיבים שיש להם טרמינציה בצד אחד, ובצד השני ניתן לחבר quick connector, (pigtail), הבעיה שצריך מיומנות מסוימת לבצע את זה וציוד (חותך סיבים, קולף בידוד, חומר ניקוי ומטלית ניקוי יעודית) לא מאד יקר אבל עדיין צריך.

לגבי הסיב, הוא יתמוך ב-25Gbps, צריך טרנסיברים מתאימים וכרטיסי רשת כמובן. 100 גיגה זו אגריגציה של ארבעה סיבים וטרמינציה מתאימה.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

26/08/2025 16:01  
TheCoolest כתב:
אבל דבר כזה אולי אפשרי רק אם הייתי יכול למשוך סיבים בלי סופיות, כי אין הרבה סיכוי להעביר בתעלה בודדת 7 סיבים.
...
לסיבי QuikPush עם מחברי LC יש קוטר חיצוני של 2.2 מילימטר (וחוזק למשיכה של 10 קילוגרם). אמור להיות אפשרי להעביר 7 כאלה בצינור אחד.

ועוד שאלה על הסיבים DiBi Simplex SM. אני מניח שסיב שאעביר היום יעבוד עם 25 גיגה בעתיד. אבל מה עם 100 גיגה? (בעתיד הרחוק מאד)
...
בעניין הזה אין הבדל מהותי בין 10G ל-100G: רוב המודולים משתמשים בזוג סיבים (בין אם הם עובדים עם אורך גל יחיד או עם פיצול לארבעה ערוצים של 25G, שזה אומר ארבעה אורכי גל שונים), אבל יש גם מודולי BiDi שמעבירים 100G על סיב סינגלמוד יחיד (עם שני אורכי גל), למשל,
https://www.fibermall.com/sale-459327-1 ... m-10km.htm

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #31 

מעניין, רק המחיר של מודול כזה 😱

אני רואה שכל הכבלים באתר שם רק SC APC. בדקתי גם באיביי, וגם שם כולם SC APC.
זה אומר שאצטרך מתאמים לכל כבל כזה (או לחפש מודולים תואמים)
כמובן שאני רואה שגם הכבלים דיי יקרים.
משכת אותם או "דחפת" כמו שהם מפרסמים?

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

26/08/2025 22:52  
TheCoolest כתב:
כמובן שאני רואה שגם הכבלים דיי יקרים.
...
כן. אכן. יקרים. במקום שבו אפשר להעביר סיב משוריין עם ראש LC מותקן, זה מן הסתם עדיף. העניין הוא שלא תמיד אפשר וגם כשאפשר זה לא תמיד ברור מראש (ותמיד יש סיכון מסוים שהראש יתקע בדרך בצורה כזו שגם לא ניתן יהיה למשוך אותו חזרה). מה שטוב בכבלי ה-QuikPush האלה זה שאם הצלחת לדחוף סטלבנד מצד אחד לשני, אז די מובטח לך שתצליח גם למשוך אותו חזרה עם כבל QuikPush כזה שקשור אליו. בהרבה מקרים זה מה שמאפשר להעביר את הסיבים במקביל לכבלי נחושת שכבר עוברים בצינור ולא במקומם.

משכת אותם או "דחפת" כמו שהם מפרסמים?
...
הצלחתי בלי קושי להעביר כבל כזה בדחיפה במקטע קצר יחסית של סביב שלושה מטרים, אבל כשניסיתי לחזור על התרגיל במקטע של יותר מעשרה מטרים עם כמה וכמה פניות, הכבל נתקע ונאלצתי למשוך אותו חזרה. בשלב הזה גם גיליתי שהמכסה הפלסטי הירוק שבקצה הכבל יושב שם באופן די רופף (הוא לא חזר) ושעדיף לכן לעטוף את קצה הכבל עם קצת איזולירבנד לפני שמנסים להשחיל אותו.

מה שכן עבד בסוף (וזו לדעתי השיטה המועדפת, לפחות במקטעים קשים יחסית) זה לקשור את הכבל לסטלבנד (שנדחף מראש מהכיוון הנגדי) עם חוט פלסטי מהסוג שמשמש לרוב לאריזת חבילות (אפשר להעזר במגרעת שבחלק המתכתי בקצה הכבל), לעטוף את איזור החיבור באיזולירבנד באופן מהודק, ואז למשוך את הסטלבנד. כמובן שבמקטעים קשים מומלץ להשתמש בהרבה ג’ל יעודי (החל משלב דחיפת הסטלבנד) ושהאופרציה תעשה ע"י שני אנשים בשני הצדדים (אחד מושך והשני דוחף).

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #33 

אשתף מה שעבד אצלי:

תעלות באורך 15 מטר, ניסיתי להעביר סיבים משוריינים עם תייל באמצע. מתאים לתעלות קצרות, תעלות ארוכות זה נתקע. הפיתרון היחיד (לפחות אצלי) היה סיב עם לולאת משיכה, ראש הסיב מוגן היטב ופחות סביר לגרום לו נזק, משחילים כמובן עם סטלבנד. זה רובוסטי הרבה יותר מסרט דביק (ניסיתי לצערי) ברגע שמעבירים סיב כזה, החלק האפקטיבי של הקוטר של התעלה שנתפס הוא קטן, כ-3mm ולכן ניתן להשחיל עוד סיבים. כמה? קשה לדעת, תלוי בתעלה, ובשלב כלשהו רצוי למרוח גריז על כיסוי הקונקטור. בנוסף, העלות סיב כזה למשיכה מאד סבירה, כפי שציינתי בהודעה הקודמת - APC בלבד.

חלק מהרשת אצלי כבר על 25GB, בפרט ל-NAS, די הופתעתי מכך שכבלי DAC, AOC, כרטיסי רשת וטרנסיברים לא הרבה יותר יקרים מאלו התומכים ב-10G, מה שכן הסוויצ׳ים יקרים. חיבור של Point to point של 25G ל-NAS ממש איננו יקר, הנושא מצדיק שירשור נפרד.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #34 

ההערה על פיזור ההספק של UCG-Fiber במקומה, סיקרן אותי אז בדקתי מהי הצריכה בפועל

* הבדיקה התבצעה באמצעות מד הספק, על הצד של ה- 220V. מכיוון שהספק הינו ממותג, ניתן להניח נצילות של 85% בערך, ולהן הצריכה בפועל של ה- UGC -Fiber נמוכה יותר מהקריאה
* מד ההספק הזה הינו מדויק למדי
* הבדיקה התבצעה עם החיבורים הבאים: RJ45 10G ל- ONT, ועוד כבל DAC לרשת המקומית, מודולים אחרים יכולים להעלות כמובן את צריכת ההספק. הבדיקה היא ללא POE

מצב IDLE ללא תעבורה: 10.2W תעבורה מלאה של 5Gbps: כמעט ללא שינוי השתמשתי בבדיקת מהירות על הנתב כדי ליצור עומס על כל הליבות (משום מה לא ניתן לצרף יותר משלושה קבצי תמונה לפורום? ), כל הליבות על 100% וההספק 13.3W.

מסקנות: תעבורה עם NAT ו- PPPOE הן Offloaded ומטופלות בצורה מאד יעילה. במצב של עומס מקסימלי התוספת להספק הנצרך - אבסולוטית איננה גבוהה ומייצגת את המקרה הגרוע ביותר של עיבוד על המכשיר כתוצאה משירותים נוספים

10-13W ברוטו זה לא הרבה, ודי רחוק מהמפרט של כמעט 30W

שימוש במודולים פולטי חום בפורטים של SFP PLUS יכול להעלות את ההספק בעוד 5W בערך. לא מעט אבל עדיין רחוק מ- 30W

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #35 

להשלים את התמונות:

עריכה: לשם השוואה - n150 המריץ pfSense, חיבור DAC לרשת מקומית, ומתאם SFP PLUS ל- RJ45 עבור ה- ONT, עומס מלא בתעבורה של 5Gbps:

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #36 

27/08/2025 17:27  
DanielGR כתב:
להשלים את התמונות:

stress-test.png

c-stress.jpg

עריכה: לשם השוואה - n150 המריץ pfSense, חיבור DAC לרשת מקומית, ומתאם SFP PLUS ל- RJ45 עבור ה- ONT, עומס מלא בתעבורה של 5Gbps:
N150-load.jpg
...
היי
אשמח אם תתן דגם של מד ההספק שלך

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #37 

27/08/2025 18:58  
tolaat01 כתב:
היי
אשמח אם תתן דגם של מד ההספק שלך
...
בדקתי עכשיו ומסתבר שלא זמין אצל המוכר שרכשתי ממנו. לא היו לי הרבה ציפיות מפריט זול מעלי אקספרס אבל הסתבר שהוא עובד די מדויק, השוותי מדידות ל-USB analyzer והתוצאות די קרובות. נסה את זה, ראה לבחור שקע EU, ותצטרך מתאם לתקע/שקע ישראלי
https://a.aliexpress.com/_opffQbr

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #38 

אני עדיין שוקל את האופציות, למרות שהייתי רוצה למשוך סיבים בכל הדירה, אני לא בטוח ב-100% שזה מה שאני רוצה לעשות את זה.
יש לכם במקרה המלצות ל-RJ45 transceivers? אצטרך transceiver אחד של 10G לפחות, והשני יכול להיות 1G.
במצב שבו אני שם את הסוויץ' של 10G בחדר עם המחשב הראשי וה-NAS. אצטרך מתאם אחד כדי לחבר את הסוויץ' לקיר ועוד אחד כדי לחבר את הסוויץ' 1G עבור שאר הצרכנים.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

04/09/2025 0:18  
TheCoolest כתב:
יש לכם במקרה המלצות ל-RJ45 transceivers?
...
לגבי 10G, יש לי נסיון מצוין עם המודולים של Fiber Mall למרחק 80 מטר שאפשר להזמין מאמזון בקישור הבא:
https://www.amazon.com/gp/product/B08P32B1Y7
הם קצת יקרים, אבל בקושי מתחממים (יחסית).

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #40 

אני בכלל לא בטוח שבתצורה שפרסמת: 4PC NAS ונתב אלחוטי בתוך דירה תרויח הרבה מפריסת סיבים בתוך הבית מאשר הכבלים (CAT6 או CAT6A) שכבר יש לך. מהירות של 10G אפשר לקבל גם בכבילה הקיימת, ובנוסף תהיה לך יותר גמישות עם הציוד הזמין כיום בהתאם לצרכים שלך. עוד לפני החיבור לספק אתה יכול לבדוק את התקשורת במקומות שאתה רוצה 10G, ולשדרג את הציוד כרטיסי רשת או סוויצ'ים בהתאם.
שים לב שאף ספק לא מתחייב על מהירות גלישה מקסימלית לאתרים בפרט בחו"ל, וגם תזכור שסטרים של נטפליקס בהגדרות הכי גבוהות צורך רק 30M-50M.
כשחיבור 100G יהיה רלוונטי תוכל לעשות את השדרוג עם ציוד יותר טוב ממה שיש היום.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”